Troubu předehřejeme na 180°C. Formu o průměru 24 - 26 cm vymažeme a vysypeme.
Máslo s cukrem vyšleháme do nadýchané pěny, pak zašleháme vejce. Mouku...
více o Nejlepší skořicový koláč
V rendlíku přivedeme k varu vodu s olejem a špetkou soli. Jakmile se začne směs vařit, vsypeme mouku. Hmotu důkladně mícháme. Když se přestane lepit...
více o Mini věnečky
Hořkou čokoládu necháme rozehřát ve vodní lázni. Když je čokoláda rozehřátá, tak formičky vymažeme čokoládou (dáme ztuhnout do lednice), do ní dáme...
více o Domácí čokoládové pralinky
Z hladké mouky, másla, vejce, cukru, chladné vody a špetky soli vypracujeme těsto. Pozor, máslo do těsta musí být chladné. Hotové těsto necháme půl...
více o Francouzský křehký jablečný koláč
Do hrníčku odlejeme trochu mléka, rozdrobíme kvasnice, přidáme trošku mouky a cukru a necháme v teple vzejít. Mezitím než kvasnice vzejdou, dáme do...
více o Koláče z Chyšek
Větší část mléka nalijeme do kastrůlku, přisypeme vanilkový cukr a necháme ohřát. Ve zbytku mléka rozmícháme metličkou pudinkový prášek s rumovým...
více o Lehký banánový dezert
Heru nakrájíme na drobné kousky, přidáme žloutky, vanilkový cukr a cukr s hladkou moukou. Těsto rychle důkladně propracujeme, aby bylo hladké a vláčné...
více o Cukroví z formiček
Mák povaříme se lžící marmelády a polovinou mléka do zhoustntí, poté jej dáme do lednice vychladit. Žloutky oddělíme od bílků a z nich ušleháme tuhý...
více o Makovník
Předem si připravíme bulflery - jednu třetinu mouky, pudinkový prášek, žloutky a vodu smícháme. Bílky vyšleháme v tuhý sníh, zašleháme cukr, lehce...
více o Brambory
Cukr smícháme se žloutky, vanilkovým cukrem potom s olejem a nakonec přidáme podle chuti rum nebo rumové aroma. V druhé míse smícháme mouku s práškem...
více o Bábovka Janule