Zeleninu i zralé mango omyjte a nakrájejte na vámi preferované kousky (nudličky/plátky/kostičky).
Na pánev dejte trošku olivového oleje a osmažte...
více o Osvěžující salát s mangem a tofu
1. Očistíme žampiony a nakrájíme na plátky silné asi 3 mm. Rozpálíme pánev s olejem, naskládáme na ni žampiony a lehce posypeme grilovacím kořením....
více o Úterní salát s rukolou
Filety omyjte a osušte. Připravte si těstíčko. Vejce ušlehejte s mlékem, vmíchejte mouku, utřený česnek se solí, pepř a nasekané bylinky. Rybu v...
více o Sendvič s rybou v těstíčku
Vyloupaný hrášek, na plátky pokrájené jahody a na kostičky pokrájenou neoloupanou okurku promíchejte s rozdrobeným sýrem a omytou rukolou. Dochuťte...
více o Zahradní salát
Ač se kombinace nektarinek s šunko prosciutto a mozzarelou může zdát podivná, chutě opravdu skvěle ladí. Sama jsem váhala to vyzkoušet. Skvělá...
více o Nektarinkový salát s mozzarelou
Bulgur si dáme vařit. Pórek, hlívu, tuříny a zelí si nakrájíme na požadované kousky. Množství je asi všeho 1:1:1:1.
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme...
více o Letní oběd
Očištěné syrové brambory nakrájejte na menší kousky, očištěnou cibuli nasekejte najemno. Do středně rozpáleného hrnce nalijte olej a jemně orestujte...
více o Rukolová polévka
Maso smíchejte s na nudličky nakrájenou a krátce v lehce osolené vodě povařenou kapustou, nasekanou cibulkou a vejcem. Vmíchejte hořčici, sůl a pepř....
více o Kapustové hamburgery s rajčatovou salsou
Všechnu zeleninu omyjeme, rajčátka - s přihlédnutím k jejich velikosti - rozpůlíme minimálně na poloviny, olivy nakrájíme na tenká kolečka, ledový...
více o Salát s rukolou a olivami
Brambory uvařte i se slupkou doměkka. Vejce vařte v osolené vodě 7 minut.
Poté vše slijte a vychladlé oloupejte a nakrájejte na poloviny. Ve větší...
více o Bramborový salát s vejci
Mléko trochu ohřejte a rozmíchejte v něm droždí. Zpracujte s moukou a solí na hladké těsto a přikryté nechte kynout, až přibližně zdvojnásobí objem....
více o Dýňová pizza s rukolou
Dýni rozkrojte na čtvrtiny a vykrojte část se semínky. Dýni pak rozkrojte ještě na plátky, rozložte do pekáčku, posypte solí, pepřem, cukrem a...
více o Pečená dýně s rukolou a fetou
Maso osolte a opepřete a zprudka osmažte tak, aby zůstalo šťavnaté. Ještě teplé pokrájejte na kousky a promíchejte s rukolou nebo natrhanými lístky...
více o Domácí gyros
Pohanku zalilejeme vařící vodou a 3 minuty vařime, poté přikryjeme pokličkou a necháme dojít a následně vychladnout.
Studenou pohanku smícháme s...
více o Rukolový salát s pohankou
V misce rozmíchejte kozí sýr s částí najemno nasekané pažitky a dochuťte solí. Vodu s octem přiveďte k varu a opatrně do ní vyklepněte vejce. Vařte 4...
více o Kozí sýr s pažitkou a pošírovaným vejcem
Dáme si předehřát troubu (na max. výkon).
Cukety a lilky omyjeme, rozkrojíme na poloviny a vnitřky vydlabeme (tak, aby nám zůstal tak 1-1,5 cm okraje)...
více o Plněná cuketa a lilek
Propláchnutou rukolu zbavte zbylé vody (třeba v salátové odstředivce), silnější stonky odřízněte. Promíchejte ji s omytými lístky špenátu a bazalky....
více o Letní salát s ovčím sýrem
Želatina a agar-agar jsou v molekulární gastronomii základními pomůckami. Potřebný tvar jim dodají „lékařské“ nástroje – injekční stříkačka a gumové...
více o Italská trikolora
Kůži na prsíčkách nařízněte šikmými zářezy, prsa osolte a okmínujte. Vložte je do pekáčku a pečte přikrytá při 200 °C asi 15 minut. Podlijte trochou...
více o Kachní prsa s jarním salátem
Rukolu propláchněte a osušte, odřízněte tuhé stonky a lístky nakrájejte na menší. Mango oloupejte, vyjměte pecku a dužninu nakrájejte na malé kousky....
více o Salát z rukoly a manga s pikantní zálivkou
Troubu předehřejte na 190 °C. Pomocí škrabky na zeleninu oloupejte lilek a rozkrojte ho na tři špalíčky. Každý položte na čtverec pečicího papíru....
více o Pečený lilek v balíčku
Chuťovou dominantou tohoto receptu je maso. Nabízíme kvalitní uruguayský rib-eye steak, zvaný také entrecote. Jedná se o část hovězí roštěné příjemně...
více o Uruguayský hovězí rib-eye steak
1. Kalamáry očistíme, omyjeme a necháme na papírové utěrce oschnout.
2. Česnek oloupeme a rozmačkáme. Smícháme ho s lžící oleje, přidáme nasekanou...
více o Smažené kalamáry
Javorový sirup, ocet, sůl a pepř dobře promíchejte. Do směsi dobře zašlehejte oba druhy oleje.
Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle. Rukolu...
více o Hruškové carpaccio
Zatímco se vaří těstoviny, dáme tenké plátky česneku s píniovými oříšky zahřát (ne smažit) na pánvičku, přidáme nakrájené sušené rajčata. Po chvíli...
více o Těstoviny s kozím sýrem
Salát a zelené lístky opláchněte a vodu otřepejte. Opláchnutou okurku rozpulte, kedlubnu oloupejte a obojí nadrobno nakrájejte. Houby očistěte. Salát...
více o Smažený losos na salátu
Troubu předehřejte na 200 °C. Korpusy poklaďte plátky rajčat, lehce potřete olejem a dejte na chvíli zapéct do trouby. Mezitím rozpalte gril na...
více o Minipizzy s jehněčím masem a lilkem
Chřest ve spodní třetině oloupejte a krátce povařte s trochou soli a cukru. Dejte do mísy spolu s natrhanou rukolou, překrojenými rajčaty a kapary....
více o Chřestový salát s bramborovou pizzou
Chobotnici vložte do vroucí vody a mírným varem vařte doměkka (trvá to od 40 do 60 minut). Až je hotová, slijte vodu, odkrojte jednotlivá chapadla a...
více o Grilované chobotnice na rukolovém salátu