Cibuli nakrájíme nadrobno, kuřecí prsa na nudličky.
Dáme vařit vodu na těstoviny, osolíme ji a těstoviny v ní uvaříme dle návodu.
V hluboké pánvi na...
více o Těstoviny s cuketou a kuřecím masem
Cibuli osmažíme na oleji do zlatova a přidáme játra. Mezitím utřeme česnek se solí a rozemeleme koření najemno.
Když jsou játra dobře propečená,...
více o Paštika z kuřecích jater
Začněte majonézou kešú. Ořechy namočte přes noc do vody a druhý den je slijte. Rozmixujte je společně s ostatními surovinami dohladka.
Připravte...
více o Veganský burger s majonézou kešú
Maso očistěte, osolte a opepřete, zeleninu oloupejte. Česnek nakrájejte najemno a mrkev pokrájejte na špalíčky, cibuli ponechte v celku, jen případné...
více o Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
Jehněčí nechte 30 minut odležet při pokojové teplotě, pak je ostrým nožem dočistěte (kosti mají být holé). Zeleninu omyjte, mrkev nakrájejte podélně,...
více o Pečený jehněčí hřebínek na pivu
Mrkev nakrájejte na silná kolečka a dejte do mísy. Z rozmarýnu stáhněte jehličky a nakrájejte je nadrobno. Změklé máslo utřete s medem.
Troubu...
více o Mrkvový tarte tatin
Vhodné jako náhrada pečiva, k pomazánkám, dipům, polévkám, se zeleninou. Vše smícháme a necháme 30 minut bobtnat.
Plech vyložíme pečicím papírem a...
více o Semínkové krekry s rozmarýnem
Všechny suché ingredience včetně bylinek a soli dejte do velké mísy, dobře promíchejte. Přilijte olej s vodou a rukama vypracujte lepkavé těsto....
více o Semínkové krekry s bylinkami
Plát listového těsta potřete rozšlehaným vejcem, posypte chilli a nahrubo nastrouhaným čedarem. Lehce pomoučněte váleček a sýr do těsta zaválejte....
více o Tyčinky se slaninou a tymiánem
Oloupané topinambury, mrkev a řapíkatý celer nakrájejte na větší kousky. Cibuli a česnek nasekejte najemno.
V hrnci zahřejte olej a nechte na něm...
více o Topinamburová polévka s chilli
Bílou část pórků nakrájejte na silnější kolečka, oloupané brambory na kostičky, chorizo na tenké plátky, které můžete ještě překrojit. Česnek nadrťte....
více o Pórková polévka s chorizem
Do pevně uzavíratelné (ideálně zavařovací sklenice) dejte sýry s olivami. Rozmarýn překrojte, dobře očistěte citron a nakrájejte jej na klínky, obojí...
více o Nakládaný kozí sýr s olivami a citronem
Hermelíny podélně rozkrojíme, v řezu potřeme pastou z nadrobno nakrájených švestek, prolisovaného česneku, ořechového másla a rozmarýnu a zpět...
více o Perníkový hermelín
Z čerstvého rozmarýnu a šalvěje oberte lístky, oloupejte 8 až 10 stroužků česneku, bylinky nasekejte najemno, naopak hrst loupaných pistácií nahrubo...
více o Porchetta z bůčku
Odkrojte zhruba 4–5 centimetrů z hovězí svíčkové. Váleček trochu vytvarujte a zplácněte.
Na rozehřátou pánev dejte lžičku másla, nejlépe přepuštěného,...
více o Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Porce králíka osušte, mouku důkladně osolte, opepřete a maso lehce obalte v mouce. V kastrolu rozpalte olej a porce masa důkladně opečte, asi 5 minut...
více o Ligurský králík
Stehna nebo porce kuřete osolte, opepřete, dejte do mísy, přidejte bobkové listy, rozmarýn a stroužky česneku rozmáčknuté plochou stranou nože. Vše...
více o Myslivecké kuře s česnekovou polentou
Libový vepřový bok bez kosti pokrájíme na plátky, které osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem.
Cibuli pokrájíme a na trošce tuku osmažíme lehce...
více o Dušený hříbkový bůček
Houby očistěte, drobnější přepulte, větší nakrájejte na silné plátky. Vložte je do jemně vroucí osolené vody a 3 minuty blanšírujte. Opatrně je slijte...
více o Kyseláče s rozmarýnem a jalovcem
Houby očistěte a nakrájejte na plátky, rozložte je na pečicím papíru a nechte 2–3 hodiny zaschnout. Dejte je do hrnce se solí, zalijte hrnkem vody a...
více o Houby v sádle s bylinkami
Maso nakrájejte na 4–5cm kousky a dejte je do mísy. Promíchejte se surovinami na marinádu a marinujte nejlépe přes noc, minimálně ale 2 hodiny. Pak...
více o Grilovaný kuřecí kebab
Maso omyjte, očistěte a osušte. Každé prso podélně rozřízněte na 2 plátky, osolte a opepřete z obou stran. Ve vyšší pánvi rozehřejte lžičku tuku a...
více o Krémové hořčičné kuře s rozmarýnem
Cibuli nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Připravíme si všechno koření podle receptu. Začneme předehřívat troubu na 200°C.
Do...
více o Kuře ala bažant
Lilek pokrájejte na kolečka a ty pak na kousky velikosti sousta. Dejte do většího cedníku, důkladně osolte a nechte alespoň 20 minut vypotit. Rajčata...
více o Ratatouille IV.
Cibuli nakrájejte najemno. Na pánvi rozpalte olivový olej, cibulku nechte zesklovatět, přidejte tymián, rozmarýn, bobkový list, případně také olivovou...
více o Fazolová polévka s klobáskou
Celou paličku česneku seřízněte ve čtvrtině. Zapékací misku promažte olivovým olejem a přidejte kousek másla. Následně přidejte bobkový list, rozmarýn...
více o Rozpečený camembert s česnekem
Do mísy vsypte hladkou mouku, přidejte lžičku soli, trošku cukru na povzbuzení kvasnic.
Následně do hrnce nalejte 150 ml vody, chvíli ji zahřívejte,...
více o Pizza s rozmarýnem
Do pyramidy nebo do kovového vajíčka si připravíme všechno koření
V hrnci si rozpustíme máslo a přidáme cibuli, mletý badyán, česnek, skořici, zázvor...
více o Pho Bo polévka
Panenku očistěte a zbavte blan. Z větviček rozmarýnu a tymiánu stáhněte lístky a nasekejte je nadrobno, pepř nahrubo podrťte v hmoždíři. Směs bylin a...
více o Bylinková vepřová panenka
Rozpalte na pánvi sádlo a přidejte žampiony nakrájené na čtvrtky. Sušené houby namočte do vody zhruba na 30 minut. Po půl hodině z nich vyždímejte...
více o Kuře na houbách
Plátky (steaky) telecího ossobuca osolíme, ochutíme drceným kmínem a pepřem, obalíme v hladké mouce a z obou stran osmažíme v roztopeném sádle, jemně...
více o Telecí ossobuco na houbách
Zeleninu očistěte a nakrájejte na špalíky o průměru asi půl cm. Květák a brokolici rozeberte na menší růžičky. Vše s chilli nasypte do skleněné nádoby...
více o Kysaná zelenina
Cibuli nakrájejte nadrobno a nechte ji na másle rozehřátém v pánvi zesklovatět. Mrkev, petržel a celer nastrouhejte nahrubo a přimíchejte k cibuli....
více o Kanec se šípkovou
Předehřejte si troubu na 180 °C. Králíka omyjte a osušte, naporcujte ho zhruba na 6 až 8 kousků. Zbude vám hruď a hlava, ty si třeba uvařte v polévce....
více o Králík pečený v zelenině
Troubu předehřejte na 180 °C. Brambory velmi dobře omyjte. Ostrým tenkým nožem je pokrájejte na tenké plátky, ale nedokrojte až do konce, každá...
více o Pečené brambory Hasellback
Zelí pokrájejte na měsíčky a odstraňte košťál. Řepy oloupejte a pokrájejte také na měsíčky. Obojí nasypejte do pekáče a zakapejte olejem. Osolte,...
více o Pečené červené zelí s řepou a pórkem
Oregano, jehličky rozmarýnu, fenykl a oloupaný česnek rozsekejte v mixéru. Přidejte hořčici, špetku soli a rozmíchejte.
Váleček masa rozřízněte příčně...
více o Rolovaná krkovice à la porchetta
Kuře naporcujeme na menší kusy, osolíme a poklademe do pekáčku na pokrájenou cibuli, česnekový bok nebo slaninu, nasekané stroužky česneku a rozmarýn....
více o Nedělní kuře
Omyjeme, oloupeme a nakrájíme batáty na plátky. V misce smícháme s olejem, rozmarýnem, pepřem a kořením na pečené brambory. Směs rozložíme na plech,...
více o Pečené batáty s tofu v rajčatové omáčce
Dejte vařit vodu na těstoviny. Cibuli pokrájejte nadrobno, řapíky celeru oloupejte a nakrájejte na malé kousky, slaninu na kostičky, česnek rozdrťte...
více o Těstoviny s bílými fazolemi
Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky, vložíme do misky a okořeníme rozmarýnem, pepřem a solí. V lednici necháme odležet alespoň 30 minut, ideálně přes...
více o Červené fazole s kuřecím masem
Telecí maso osolíme a opepříme, pokud budeme používat plec, která nemusí být kompaktní, zpevníme ji provázkem a pokud použijeme sušší část masa (kýtu)...
více o Telecí na divoko
Mouku rozdělte na 2x 500 g. Připravte si dvě velké mísy, do každé nalijte 400 ml teplé vody, rozdrobte polovinu kostky droždí a vidličkou ho dobře...
více o Bylinková a rajčatová focaccia s pestem
Bulvy řepy očistěte a dejte vařit. Doba vaření závisí na velikosti řepy, měla by být měkká, ale stále ještě křehká. Snažte se ji nerozvařit. Ještě...
více o Červená řepa s česnekem a rozmarýnem
Chilli papričky pokrájejte na kolečka, většinu semínek odstraňte. Skládejte je do sklenic a prokládejte větvičkami rozmarýnu a tymiánu.
Všechny...
více o Chilli papričky s bylinkami
Na drobně pokrájeném špeku si osmažíme lehce dozlatava pokrájenou cibuli. Během smažení si pokrájíme kližku na větší kostky, osolíme, opepříme a po...
více o Dušená hovězí kližka na špeku
Máslo vyšlehejte spolu s cukrem. Přidejte vejce a semínka vydlabaná z jedné poloviny vanilkového lusku. Smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Tuto...
více o Vánoční vanilkové cupcakes