• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Rozmarýn

Rozmarýn

 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

Těstoviny s cuketou a krevetami

Těstoviny s cuketou a krevetami

Cukety rozpůlíme a nakrájíme na kolečka, osmahneme v pánvi na trochu oleje, přidáme rozmarýn, oloupaný česnek, který je pouze trochu "rozmáčklý" a na... více o Těstoviny s cuketou a krevetami

Šťouchanice s hovězím masem

Šťouchanice s hovězím masem

Hovězí maso: máslo rozehřejeme a osmažíme na něm plátky posoleného a opepřeného hovězího masa, tak, aby se maso zatáhlo. Přidáme rozmarýn a maso... více o Šťouchanice s hovězím masem

Pašerácké kuře

Pašerácké kuře

Smícháme olej, koření, sůl, rozmačkaný česnek, šťávu a kůru z citrónu. Směsí potřeme rozporcované kuře a necháme uležet v chladu do druhého dne. Kuře... více o Pašerácké kuře

Čevab - Balkán

Čevab - Balkán

Maso nakrájíme na kousky, které semeleme na masovém strojku. Takto pomleté maso ještě aspoň 1x pomeleme. Lístky rozmarýnu nakrájíme na co nejmenší... více o Čevab - Balkán

Italské "in salmi"

Italské "in salmi"

Očistíme kořenovou zeleninu, cibuli, česnek a vše na drobno pokrájíme. Maso nakrájíme na drobné kousky a necháme ho macerovat s vínem, sklenkou octa,... více o Italské "in salmi"

60 minut
Kotlety na rozmarýnu

Kotlety na rozmarýnu

Kotlety naklepeme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, okořeníme rozmarýnem (na každou kotletu stačí špetka, je velmi aromatický), naskádáme do... více o Kotlety na rozmarýnu

Kolínko mnicha Přibíka

Kolínko mnicha Přibíka

Koleno vykostíme podélným řezem, oškrábeme kůžičku, vše posolíme, potřeme česnekem, jalovcem a snítkou rozmarýnu. Vše pevně srolujeme a upevníme... více o Kolínko mnicha Přibíka

Králičí stehýnko Gambrinus

Králičí stehýnko Gambrinus

Na tuku osmažte kostky slaniny, přisypte plátky cibule a česneku, přidejte osolená králičí stehýnka, opečte, podlijte pivem a duste v horké troubě pod... více o Králičí stehýnko Gambrinus

Marinované kuličky z tvarohu

Marinované kuličky z tvarohu

Tvaroh osolíme, prohněteme a vytvarujeme do kuliček, které naskládáme do zavařovací sklenice s víčkem. Přidáme na plátky nakrájený česnek, drcený pepř... více o Marinované kuličky z tvarohu

Čepice na pečené maso (Argentina)

Čepice na pečené maso (Argentina)

Tenký plát masa se potře směsí z obou stran a nechá se grilovat (péci) z obou stran na roštu. Výborná je i na vepřovém kolenu, pečeném v klasické... více o Čepice na pečené maso (Argentina)

Závitky made in china

Závitky made in china

Mrkev,celer,petržel,zelí nastrouhat na hrubo.Cibuly a pórek na kolečka.Zázvor a česnek na jemno.Maso a všechnu zeleninu na oleji začít smažít.Až to... více o Závitky made in china

120 minut
Námořnické maso II.

Námořnické maso II.

Omyté a osušené maso nakrájíme na proužky, nakrájíme cibuli, bylinky omyjeme a osušíme. Sádlo rozpustíme a maso na něm postupně opečeme. Kuřecí -... více o Námořnické maso II.

Pecena cibule s rajcaty

Pecena cibule s rajcaty

1. Cibuly varime po dobu peti minut a nechame okapat. 2. Polozime cibuli na dno melke zapekaci misy 3. Smichame rozmaryn, cesnek, sul a pepr a... více o Pecena cibule s rajcaty

rostbíf s bilinkama

rostbíf s bilinkama

Česnek rozetřeme, smícháme s nasekanými bylinkami a pepřem, posypeme jím maso, přitlačíme a pokapeme olejem. Vložíme do pekáče tučným okrajem dolů,... více o rostbíf s bilinkama

Těstoviny s brokolicí a kuřecím masem

Těstoviny s brokolicí a kuřecím masem

1. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a za občasného míchání na něm pod pokličkou dusíme cibuli, na proužky nakrájenou papriku, rozmarýn a tymián do... více o Těstoviny s brokolicí a kuřecím masem

Bramborová pizza III.

Bramborová pizza III.

Do 500g mouky přidáme kvásek z 25g droždí, po lžičce cukru, soli, vlažné vody a z trochy mouky. Vypracujeme těsto, které necháme asi 2 hodiny kynout.... více o Bramborová pizza III.

120 minut
Nadívaný krocan

Nadívaný krocan

Housky nakrájíme na kostičky a zalijeme horkým mlékem . Necháme stát. Nakrájenou slaninu dáme na pánev, přidáme nakrájenou cibulku, a po zesklovatění... více o Nadívaný krocan

Krůtí plátek

Krůtí plátek

Z masa odřízneme případné kousky tuku, posolíme a lehce dočervena osmahneme společně s rozmarýnem a šalvějí na směsi oleje a másla. Podáváme s dušenou... více o Krůtí plátek

Kuře po myslivecku

Kuře po myslivecku

Kuře naporcujeme, osolíme a porce po všech stranách opečeme na oleji. Pak přidáme na kostičky nakrájený celer, necháme zpěnit a když zhnědne, přidáme... více o Kuře po myslivecku

60 minut
Kuře na rozmarýnu

Kuře na rozmarýnu

Kuře naporcujeme na čtvrtky, porce osolíme, opepříme, posypeme hladkou moukou a klademe do pekáče (naplněného vodou nebo vývarem tak, aby sahala do... více o Kuře na rozmarýnu

Selské kuře

Selské kuře

Kuře osolíme, opepříme, protkneme rozmarýnem a proužky česneku. Na kostičky nakrájenou slaninu na pekáči vyškvaříme a na ni položíme kuře. Ze všech... více o Selské kuře

60 minut
Kuřecí Cala rajada

Kuřecí Cala rajada

Stehna omyjeme, v kloubu rozdělíme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Na dvou lžících oleje kuře ze všech stran opečeme. Vyjmeme a uložíme do... více o Kuřecí Cala rajada

Klášterní kolínko

Klášterní kolínko

Koleno vykostíme podélným řezem, oškrábeme kůžičku, posolíme, potřeme česnekem, jalovcem a snítkou rozmarýnu. Vše pevně srolujeme a upevníme motouzem.... více o Klášterní kolínko

Kuřecí křidýlka s chilli omáčkou

Kuřecí křidýlka s chilli omáčkou

Brambory ve slupce důkladně omyjeme, osušíme a zabalíme do alobalu. Urovnáme na plech a pečeme v horké troubě při vyšší teplotě asi 1 1/2 hodiny. Na... více o Kuřecí křidýlka s chilli omáčkou

Zapečený chléb s cuketou

Zapečený chléb s cuketou

Rajče nakrájíme na tenké plátky, cuketu podélně nakrájíme na slabé dlouhé plátky škrabkou na zeleninu. Chléb obložíme plátky rajčete a cuketou,... více o Zapečený chléb s cuketou

60 minut
Kachna na roštu

Kachna na roštu

Kachnu naporcujeme, odstraníme kůži a vykostíme. Porce protáhneme nudličkami slaniny, potřeme směsí oleje s citronovou šťávou, pepřem a drceným... více o Kachna na roštu

Pečený králík na zelí s ananasem

Pečený králík na zelí s ananasem

Římský pekáč namočíme na 10 minut do studené vody, aby nasákl vodu. Zelí scedíme, přesypeme na dno pekáče, poklademe kousky ananasu a podlijeme vínem.... více o Pečený králík na zelí s ananasem

Marinované roštěnky II.

Marinované roštěnky II.

Roštěnky odblaníme, na okrajích několikrát mělce nařízneme, jemně naklepeme, potřeme marinádou (česnek a cibuli drobně nakrájíme a přidáme ostatní... více o Marinované roštěnky II.

60 minut
Pečený losos po provensálsku

Pečený losos po provensálsku

Papriky nakrájíme na kostičky, cukety na plátky. Na pánvi rozehřejeme olej a v něm krátce opečeme zeleninu, rozpůlenou cibuli a stroužky česneku.... více o Pečený losos po provensálsku

Šunkové uzlíčky

Šunkové uzlíčky

Tvaroh promícháme s pepřem, bylinkovou solí, nastrouhaným muškátovým oříškem a mlékem, dochutíme nasekaným rozmarýnem nebo petrželkou. Rozložíme... více o Šunkové uzlíčky

Kuřecí stehna s citronem a rozmarýnem

Kuřecí stehna s citronem a rozmarýnem

Citrony vydrhneme, tence oloupeme a vymačkáme šťávu. Citronovou kůru nakrájíme na nudličky. Omytá, osušená stehna rozdělíme na dvě části, osolíme a... více o Kuřecí stehna s citronem a rozmarýnem

Uzená kotleta v listovém těstě

Uzená kotleta v listovém těstě

Omyté maso vložíme do vymazaného pekáčku a nepřikryté pečeme asi 3/4 hodiny. Listové těsto vyválíme na slabou placku 20x30 cm. Posypeme ji rozmarýnem,... více o Uzená kotleta v listovém těstě

Krevety s pikantní omáčkou

Krevety s pikantní omáčkou

Krevety omyjeme a vyloupeme z krunýřů. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a na mírném ohni na něm osmahneme česnek nakrájený na tenké plátky, feferonku... více o Krevety s pikantní omáčkou

Zapečená zelenina

Zapečená zelenina

Brambory ve slupce uvaříme do poloměkka v osolené vodě se lžící oleje, snítkou rozmarýnu a stroužkem česneku. Na dvou lžících oleje necháme... více o Zapečená zelenina

Kuřecí řízky se žampionovou omáčkou

Kuřecí řízky se žampionovou omáčkou

Víno svaříme s vodou, přidáme žampiony nakrájené na čvrtky (příp. osminky - podle velikosti) a necháme přejít varem. Okořeníme bazalkou, rozmarýnem,... více o Kuřecí řízky se žampionovou omáčkou

Tibetská vegetariánská pečeně

Tibetská vegetariánská pečeně

Troubu předehřejeme na 190 °C. Na pekáči rozpálíme olej a 2-3 minuty restujeme pohanku. Přidáme cibuli a houby a restujeme ještě několik minut.... více o Tibetská vegetariánská pečeně

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Troubu předehřejeme na 180 °C. Maso omyjeme a osušíme. Z poloviny rozmarýnu nasekáme lístky, smícháme je se solí a pepřem a ze všech stran vetřeme do... více o Vepřová pečeně na rozmarýnu

15 minut
Nakládaný ementál

Nakládaný ementál

Cibuli, kousky papriky a okurky vložíme do síta a necháme dobře okapat. Ementál nakrájíme na 3-4 cm velké kostky. Kousky ementálu, zeleninu, rozmarýn,... více o Nakládaný ementál

Uzená krůtí prsa na zelenině

Uzená krůtí prsa na zelenině

Lilky nakrájíme na plátky, osolíme a necháme odvodnit. Poté je osušíme. Papriky podélně nakrájíme na nudličky, cukety na šikmé plátky, cibuli na... více o Uzená krůtí prsa na zelenině

10 minut
Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín

Hermelín nakrájíme na menší kousky. Do větší misky vrstvíme sýr a každou vrstvu posypeme kořením a prolijeme olejem. Naložený necháme v chladu odležet... více o Nakládaný hermelín

45 minut
Mořská štika v alobalu

Mořská štika v alobalu

Alobalovou fólii rozdělíme na čtyři čtvercové díly, které vytvarujeme jako kapsy a potřeme lehce olejem. Na každou část poklademe nakrájené plátky... více o Mořská štika v alobalu

Mořská štika zapečená v pórku

Mořská štika zapečená v pórku

Ve vařící osolené vodě necháme krátce spařit spodní části z pórků, které podélně nařízneme. Když se jednotlivé plátky začnou odlupovat, pórek vyjmeme... více o Mořská štika zapečená v pórku

Zapékané brambory se šunkou a sýrem

Zapékané brambory se šunkou a sýrem

Brambory i se slupkou opereme a nakrájíme na tenké plátky. Ve větší pánvi rozpustíme máslo, nasypeme na ně plátky brambor a zhruba 20 minut opékáme.... více o Zapékané brambory se šunkou a sýrem

Kuře dušené na rajčatech a cibuli

Kuře dušené na rajčatech a cibuli

Oloupeme česnek, utřeme jej a smísíme s olejem. Omytá a očištěná kuřecí stehna osolíme a potřeme česnekovým olejem. Oloupeme všechnu cibuli. V... více o Kuře dušené na rajčatech a cibuli

Vepřová pečeně s kůrčičkou

Vepřová pečeně s kůrčičkou

Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Na kůži je křížem několikrát nařízneme a propícháme hřebíčky a jehličkami rozmarýnu. Cibule a mrkev... více o Vepřová pečeně s kůrčičkou

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 6
  • 7
  • 8

Doporučujeme

30 minut
Krémová kuřecí polévka s kukuřicí

Krémová kuřecí polévka s kukuřicí

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

Poslední sledované recepty

51
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
44
Vepřová paštika v krustě
Vepřová paštika v krustě
39
Pečený jehněčí hřebínek na pivu
Pečený jehněčí hřebínek…
29
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
27
Salát z pečené červené řepy
Salát z pečené červené…

Zajímavé články

Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
AHA.cz Bitva o kšeft s hity Zagorové: Divadlo Kalich muselo zakročit

Bitva o kšeft s hity Zagorové: Divadlo Kalich muselo zakročit

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Módní policie z premiéry filmu Milion: Ayverdi ukázala silikony, Stárková spodní prádlo. Kdo zazářil?

Módní policie z premiéry filmu Milion: Ayverdi ukázala silikony, Stárková spodní prádlo. Kdo zazářil?

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Finálový večer StarDance: Co nemohli diváci vidět!  A slyšet…

Finálový večer StarDance: Co nemohli diváci vidět! A slyšet…

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Sexy pád do neznáma! Co v erotice čeká vaše znamení?

Nový díl Eroskopu: Sexy pád do neznáma! Co v erotice čeká vaše znamení?

Nedávno navštívené recepty:

Delikatesní salát Mleté maso s kapustou Štafetky z cukrárny
Šťáva z černého rybízu II. Vepřové v alobalu Zapečené brambory s mletým masem II.
Gyros po řecku s českým masem Smažené vepřové kousky s cibulí na citrusech Dýně z pánve
Dušená hovězí kližka Květák (brokolice) nejen v sýrovém bešamelu Tuňáková pomazánka s olivami na chlebíčky nebo jednohubky

Další doporučené ingredience:

Roiboos Roketa Rokfór Romadůr Rostlinné máslo
Rostlinný olej Rostlinný tuk Roštěná Roštěnec Rozinky
Rozpuštěné máslo Rozšlehané vejce Rucola Rukola Ruměnky
Rumová poleva Rumová tresť Rumové aroma Rumové perníčky Rumové pralinky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Rozmarýn
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact