• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Rozmarýn

Rozmarýn

 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

Zaječí sekaná pečeně

Zaječí sekaná pečeně

Rohlíky pokrájíme, zalijeme vínem a poté vymačkáme. Zaječí srdce a předek uvaříme v osolené vodě doměkka (vývar si ponecháme). Pak maso obereme a... více o Zaječí sekaná pečeně

Eintopf s červenou řepou

Eintopf s červenou řepou

Řepu omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka, po vychladnutí oloupeme a pokrájíme na kostky. Na oleji orestujeme pokrájené cibule, pak přidáme na... více o Eintopf s červenou řepou

20 minut
Bramboráčky s žampiony a cibulí

Bramboráčky s žampiony a cibulí

Očištěné žampiony pokrájejte a lehce osolené krátce poduste na rozehřátém oleji. Vyjměte a nechte na teple. V oleji poduste oloupané cibulky, osolte,... více o Bramboráčky s žampiony a cibulí

70 minut
Pečené kuře dle časopisu F.O.O.D.

Pečené kuře dle časopisu F.O.O.D.

Troubu předehřejte na 220 °C. Kuřata řádně omyjte a osušte papírovou utěrkou. Vnitřek osolte a vložte do něj nakrájený citron, stroužky očištěného... více o Pečené kuře dle časopisu F.O.O.D.

25 minut
Teplý pečený lilek a hruškový salát s olivami

Teplý pečený lilek a hruškový salát s…

Troubu předehřejte na 200 °C. Na obě poloviny lilku rozetřete lžičku česneku. Lilek a hrušky položte na plech pokrytý pečicím papírem, pokapejte... více o Teplý pečený lilek a hruškový salát s olivami

780 minut
Grilovaný vepřový bůček z přeštických vepřů na celerovém salátu

Grilovaný vepřový bůček z přeštických…

Asi 1 kg vepřového boku vykostěte a zakrojte do pravidelného obdélníku tak, aby byl všude stejně vysoký. Křížem nakrojte kůži, ze všech stran dobře... více o Grilovaný vepřový bůček z přeštických vepřů na celerovém salátu

45 minut
Silná rajská omáčka

Silná rajská omáčka

Osmažíme cibuli do zlatova, potom přihodíme všechno koření a provoníme. Na pánev přidáme protlak a prohřejeme. Vsypeme nakrájená rajčata a podlijeme... více o Silná rajská omáčka

60 minut
Veganská houbová omáčka

Veganská houbová omáčka

Sojové nudličky (kostky) uvaříme dle návodu, scedíme (vodu si dáme stranou), necháme vychladnout, vymačkáme přebytečnou vodu. Pak je naložíme do... více o Veganská houbová omáčka

120 minut
Kuře na estragonu

Kuře na estragonu

1.) Opláchnut a očistit kuře, osušit, potřít povoleným máslem, osolit a posypat estragonem. 2.) Bylinky vmíchat do 1/2 ricotty, lehce osolit a naplnit... více o Kuře na estragonu

Ratatouille III.

Ratatouille III.

Nakrájejte lilek, cibule a rajčata na kostičky, papriky na proužky, tři stroužky česneku na jemné plátky. Cukety rozkrojte podél a nakrájejte na... více o Ratatouille III.

35 minut
Domácí paštika z kuřecích jater

Domácí paštika z kuřecích jater

Játra očistíme a odblaníme. Na pánvi osmahneme cibulku, česnek, bylinky a koření. Necháme chvilinku provonět. Přidáme játra - osmahneme do hněda (při... více o Domácí paštika z kuřecích jater

45 minut
Hermelínové kuře s rajčátky

Hermelínové kuře s rajčátky

Omyjeme maso, popř. nařízneme (pokud je silnější) a zprudka opečeme z obou stran na pánvi s olivovým olejem (pokud máme titanovou pánev, můžeme i bez... více o Hermelínové kuře s rajčátky

40 minut
Krkovice na medu a rozmarýnu

Krkovice na medu a rozmarýnu

Maso omyjeme, jemně naklepeme. V misce si smícháme veškeré suroviny krom rozmarýnu. Maso vložíme do uzavíratelné misky a prohněteme s marinádou. Na... více o Krkovice na medu a rozmarýnu

45 minut
Mangoldové balíčky se šunkou a pohankou

Mangoldové balíčky se šunkou a…

Pohanku přelijte 300 ml vroucí vody nechte 10 minut bobtnat. Z mangoldu odřízněte řapíky a nakrájejte je nadrobno. Z listů seřízněte silné žebroví a... více o Mangoldové balíčky se šunkou a pohankou

60 minut
Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku

Jehněčí kotletky & karotky na…

Troubu rozehřejte na 180 °C i s pekáčem, položeným na druhé příčce odspodu. Maso nařízněte u kostí do hloubky asi 3 cm, případnou tukovou vrstvičku na... více o Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku

30 minut
Omeleta s topinambury

Omeleta s topinambury

Omyté topinambury oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Rajčata rozpulte, oloupaný česnek nasekejte. Vejce rozšlehejte, osolte a opepřete. V pánvi... více o Omeleta s topinambury

Kroupový salát s tuňákem

Kroupový salát s tuňákem

Cuketu pokrájíme na plátky, papriku na proužky a na malém množství oleje orestujeme, ke konci přidáme plátky česneku. Osolíme a opepříme, ochutíme... více o Kroupový salát s tuňákem

Rajské kuře na rozmarýnu

Rajské kuře na rozmarýnu

Na másle(oleji) necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme na kostky pokrájené kuřecí maso, které jsme osolili a jemně posypali rozmarýnem,... více o Rajské kuře na rozmarýnu

20 minut
Hovězí steak s česnekovými fazolemi Cannelini (Seared beef with garlic cannellin

Hovězí steak s česnekovými fazolemi…

**Postup**: **Fazole**: 1) Rozpalte pánev na střední plamen. Přidejte olej, rozmarýn a pokrajený česnek a smažte cca 1 minutu. Přidejte fazole, křen a... více o Hovězí steak s česnekovými fazolemi Cannelini (Seared beef with garlic cannellin

Uruguayský hovězí rib-eye steak

Uruguayský hovězí rib-eye steak

Chuťovou dominantou tohoto receptu je maso. Nabízíme kvalitní uruguayský rib-eye steak, zvaný také entrecote. Jedná se o část hovězí roštěné příjemně... více o Uruguayský hovězí rib-eye steak

30 minut
Pangasius v tomatové omáčce

Pangasius v tomatové omáčce

Mraženou rybu dáme na několik minut do mikrovlné trouby rozmrazit. Tekutinu slijeme. Rybu dáme do zapékací mísy, osolíme ji, potřeme olivovým olejem a... více o Pangasius v tomatové omáčce

Kaštanová bramboračka s rozmarýnem

Kaštanová bramboračka s rozmarýnem

Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky. Kaštany rozpulte. V hrnci zalijte vývarem, uveďte do varu, osolte, opepřete, stáhněte plamen a zlehka... více o Kaštanová bramboračka s rozmarýnem

60 minut
Ragú z divočáka na švestkách

Ragú z divočáka na švestkách

V širokém kastrolu rozehřejte olej a maso na něm zprudka ze všech stran opečte. Vyjměte a v kastrolu opečte na kostičky pokrájené šalotky, mrkev a... více o Ragú z divočáka na švestkách

90 minut
Bylinkovo-česnekové kuře

Bylinkovo-česnekové kuře

Kuřecí čtvrtky nebo stehna omyjeme, poklademe do pekáče, posypeme kořením Kuře 7 bylin od Vitany, přidáme máslo a podlijeme vodou. Pečeme přikryté v... více o Bylinkovo-česnekové kuře

Čočka netradičně

Čočka netradičně

Čočku namočíme do studené vody na 2 hodiny nabobtnat, pak společně s oloupanou mrkví uvaříme v osolené vodě s tymiánem a rozmarýnem doměkka (mrkev... více o Čočka netradičně

70 minut
Jehněčí na víně

Jehněčí na víně

Maso opláchněte a osušte. Lístky rozmarýnu nadrobno nasekejte a promíchejte s trochou muškátového květu, 2 lžícemi oleje, solí a pepřem. Maso potřete... více o Jehněčí na víně

Kaštanový chlebíček

Kaštanový chlebíček

Žloutky, máslo, olej, cukr a med dobře umícháme. Prosatou mouku smícháme s práškem do pečiva, polovinu přimícháme k těstu, přilijeme šťávu a rum a... více o Kaštanový chlebíček

Castagnaccio - italský kaštanový koláč

Castagnaccio - italský kaštanový koláč

Rozinky necháme nabobtnat na 30 minut ve vlažné vode, pak slijeme (já osobně jsem rozinky máčela v destilátu z hroznového vína - Grappa, můžete použít... více o Castagnaccio - italský kaštanový koláč

Vepřové nudličky s kaštany a rozmarýnem

Vepřové nudličky s kaštany a…

Maso nakrájíme na plátky a poté na tenké nudličky. Slaninu nakrájíme taktéž na nudličky, šalotku na kolečka a kaštany nakrájíme na kousky. Vše... více o Vepřové nudličky s kaštany a rozmarýnem

50 minut
Rizoto s hruškami a kaštany

Rizoto s hruškami a kaštany

Máslo rozehřejte v hrnci a osmažte na něm šalotku nakrájenou na kostičky. Vmíchejte rýži a bobkový list, promíchejte, aby se vše obalilo máslem.... více o Rizoto s hruškami a kaštany

Pštrosí maso s rozmarýnem

Pštrosí maso s rozmarýnem

**Příprava masa** Lístky rozmarýnu otrháme, oloupeme česnek a spolu se solí utřeme v hmoždíři na kaši. Není-li k dispozici hmoždíř, rozkrájíme... více o Pštrosí maso s rozmarýnem

Mrkev s rýži, ricottou a rozmarýnem

Mrkev s rýži, ricottou a rozmarýnem

Rýži vložíme do většího množství osolené vroucí vody a vaříme téměř doměkka. Mrkev očistíme a nastrouháme na hrubším struhadle (jako okurku na salát).... více o Mrkev s rýži, ricottou a rozmarýnem

40 minut
Focaccia s olivami a rozmarýnem

Focaccia s olivami a rozmarýnem

Droždí cukr a 180 ml vody spolu smíchejte v misce. Nechte stát zakryté na teplém místě asi 10 minut, aby dobře vzešel kvásek. Mouku se solí prosijte... více o Focaccia s olivami a rozmarýnem

10 minut
Obložený chléb s fíky

Obložený chléb s fíky

Chléb nakrájejte na plátky a opečte je na nepřilnavé pánvi bez tuku dokřupava, nebo použijte topinkovač. Rozmarýn opláchněte, vodu otřepejte a lístky... více o Obložený chléb s fíky

Slaný chlebíček s cuketou, klobásou a rozmarýnem

Slaný chlebíček s cuketou, klobásou a…

Cuketu omyjeme, odřežeme konce a nastrouháme na hrubším struhadle. Klobásu nakrájíme na kostičky a na trošce tuku osmahneme, necháme vychladnout.... více o Slaný chlebíček s cuketou, klobásou a rozmarýnem

150 minut
Králičí stehna pečená velmi pomalu

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Den předem vložte králičí stehna do pekáčku s mořskou solí a maso jí obalte. Přikryjte potravinářskou fólií a dejte do ledničky. Před přípravou pak... více o Králičí stehna pečená velmi pomalu

20 minut
Rybí špíz s krevetami

Rybí špíz s krevetami

Rybí maso a cuketu nakrájejte na větší kostky a oloupanou šalotku na třetiny. Na grilovací jehly střídavě napichujte rybí maso, cukety, krevety a... více o Rybí špíz s krevetami

90 minut
Dušené jehněčí kolínko s květákovo-bramborovým pyré

Dušené jehněčí kolínko s květákovo…

Do směsi dvou mrkví a dvou řapíků celeru a jedné cibule vložte kolínka, přidejte bylinky a zalijte vínem tak, aby maso bylo zcela ponořené a nechte v... více o Dušené jehněčí kolínko s květákovo-bramborovým pyré

90 minut
Rozmarýnové medailonky

Rozmarýnové medailonky

Mouku a rozmarýn, sůl a pepř dejte do sáčku a dobře promíchejte. Vložte maso nakrájené na medailonky a obalte ve směsi. Na velké pánvi rozpalte olej a... více o Rozmarýnové medailonky

Kuřecí maso s paprikou a černými olivami

Kuřecí maso s paprikou a černými…

Z masa odstraníme kůžii. Z tymiánu otrháme lístečky, jehličky rozmarýnu a petrželku nakrájíme na drobno. Pokud nemáme koření čerstvé, použijeme sušené... více o Kuřecí maso s paprikou a černými olivami

Vepřové kotlety podle tchyně

Vepřové kotlety podle tchyně

Maso naklepeme, nařízneme. Osolíme z obou stran a naklademe na jemně vymaštěný plech. Mezi plátky masa rozmístíme kousky oloupaneho česneku a půlky... více o Vepřové kotlety podle tchyně

Cizrna s artyčoky a rozmarýnem

Cizrna s artyčoky a rozmarýnem

Cizrnu namočíme den předem, uvaříme v čisté neosolene vodě do měkka. Vývar nesléváme. Cibuli, mrkev, celer nakrájíme na kostičky. Z artyčoků otrháme... více o Cizrna s artyčoky a rozmarýnem

Hovězí pečeně s hořčicí na cibuli

Hovězí pečeně s hořčicí na cibuli

Hovězí maso si nakrojíme do vetšího plátu nebo nám pomůže ochotný řezník :-). V misce smícháme čerstvé bylinky s česnekem, olejem, hořčicí, solí a... více o Hovězí pečeně s hořčicí na cibuli

60 minut
Bažantí prsíčka v těstíčku

Bažantí prsíčka v těstíčku

Bažantí prsíčka nejprve omyjeme a pak je osušíme. Do masa vetřeme česnek a veškeré koření a nechám cca 6 hodin marinovat. Troubu rozpálíme na 200 C. Z... více o Bažantí prsíčka v těstíčku

Chlebová bábovka s rozmarýnem

Chlebová bábovka s rozmarýnem

Mouku, vejce, olej, cukr, sůl, rozdrobené kvasnice (nemusíme zadělávat kvásek) smícháme dohromady, přiléváme vlažnou vodu podle potřeby a vypracujeme... více o Chlebová bábovka s rozmarýnem

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

**Postup:** - maso očistíme a nakrájíme na cca 200g kusy, osolíme, opepříme bílým pepřem - do červeného vína přidáme rozdrcený (namletý) jalovec a do... více o Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

40 minut
Kachní prsa na hrušce s medem

Kachní prsa na hrušce s medem

Kachní prsa nakrojíme přes kůži na čtverečky, osolíme a opepříme. Pomalu opékáme na oleji, poté otočíme, přidáme rozmarýn, přiklopíme a 10 minut... více o Kachní prsa na hrušce s medem

Chlebové "lasagne"

Chlebové "lasagne"

Rajčata spaříme a oloupeme, nakrájíme na kousky. Na oleji osmažíme stroužky česneku, odstraníme je a přidáme rajčata. Pokud máme rajčata sterilovaná,... více o Chlebové "lasagne"

Cizrna na italský způsob III.

Cizrna na italský způsob III.

Cizrnu namočíme den předem. Vodu, ve které jsme ji namáčeli, slijeme a cizrnu dáme vařit s čerstvou vodou do měkka (nesolíme). Všechen vývar nesléváme... více o Cizrna na italský způsob III.

Arista - vepřová pečeně

Arista - vepřová pečeně

Česnek rozmačkáme s větší čátí soli, pepře a rozmarýnu. Do pečeně (bez kosti) uděláme nožem zářezy a česnekovou směsí potřeme jak v zářezech, tak i po... více o Arista - vepřová pečeně

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Další stránka

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Poslední sledované recepty

164
Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society
Sekaná z biochovu podle…
118
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
112
Zeleninový salát s kuřecím masem, krutony a česnekovou zálivkou
Zeleninový salát s…
75
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
70
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Zabijačkové plněné…

Zajímavé články

Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se sladkým uměním, které potěší každého milovníka literatury
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se…
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a 90. let, v nichž se zpívá o jídle nebo pití?
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a…
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
AHA.cz Dvořáková z kriminálky Anděl: Odmítla léčbu rakoviny

Dvořáková z kriminálky Anděl: Odmítla léčbu rakoviny

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Laďka Něrgešová (49) hlásí návrat: První rozhovor po operaci mozku!

Laďka Něrgešová (49) hlásí návrat: První rozhovor po operaci mozku!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

Nedávno navštívené recepty:

Obrácené řízky Ovocno-tvarohový koláč Zapečené brambory s listovým špenátem a balkánem
Krtkův dort II. Salámová Pizza z listového těsta Kuřecí nudličky s mrkví
Rebarborové čatní Pikantní salát s čočkou Bramborové placky (nejen) se zelím
Buchty (bulky) nejen se zelím - Kuřecí prsa po asijsku Pikantní marináda na maso

Další doporučené ingredience:

Roiboos Roketa Rokfór Romadůr Rostlinné máslo
Rostlinný olej Rostlinný tuk Roštěná Roštěnec Rozinky
Rozpuštěné máslo Rozšlehané vejce Rucola Rukola Ruměnky
Rumová poleva Rumová tresť Rumové aroma Rumové perníčky Rumové pralinky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Rozmarýn
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact