Žampiony nakrájejte na plátky a na trošce oleje opražte na pánvi. Dejte stranou. Pak na plátky nakrájenou cibuli nechte 2-3 minutky osmahnout na pánvi...
více o "Červené" kuře
Cibule pokrájíme a osmažíme na tuku dosklovata. Přidáme na větší kostky pokrájená líčka a osmažíme je dozlatova, pak je osolíme a opeříme, přidáme...
více o Bylinkovo-celerová líčka
Na tuku osmažíme pokrájené cibule dosklovata, přidáme osmažit pokrájené osolené a opepřené plecko a na kostičky pokrájenou slaninu. Pak přidáme...
více o Bylinkový guláš se slaninou
Na rozpáleném tuku osmažíme dosklovata cibuli, přidáme na větší kostky pokrájená líčka a smažíme dozlatova. Pak přisypeme na kostičky pokrájenou...
více o Líčka na zelenině
Na trošce oleje osmažíme na kostičky pokrájenou mrkev, celer, petržel, slaninu, cibuli, nasekaný česnek. Pak přidáme ještě krátce osmažit větvičku...
více o Fazolové ragú se zeleninou
Omytou řepu dáme ve slupce vařit doměkka (cca 1 hodina vaření - dle velikosti) v osolené vodě společně s oloupaným česnekem, rozmarýnem. Po uvaření...
více o Marinovaná červená řepa - sladkokyselá
Do pekáče dáme pokrájenou cibuli a rozmáčknutý česnek, přidáme bylinky, máslo a pokrájené uzené maso. Na to rozložíme porce osoleného kuřete a vložíme...
více o Bylinkové kuře s uzeným masem na smetaně
Brambory a dýni pokrájíme na kostky, zalijeme vodou, osolíme, přidáme nožem rozmáčknutý česnek, rozmarýn a tymián a uvaříme doměkka. Vodu pak slijeme,...
více o Bramborovo-dýňová kaše s bylinkami
Název si steak vysloužil podle francouzského spisovatele Françoise-Reného Chateaubrianda, který jím odstartoval éru krvavých steaků.
Brambory uvařte...
více o Steak Chateaubriand
Očištěnou dýni pokrájíme na větší kostky a dáme do pekáče s vínem společně s pokrájenou cibulí a česnekem. Ochutíme solí, tymiánem nebo rozmarýnem dle...
více o Dýňové kuře (králík) na bylinkách
Do pekáčku dáme očištěnou mrkev na špalíčky pokrájenou, pokrájenou cibuli, česnek a žampiony, posypeme kořením, naskládáme nasolené kuřecí porce,...
více o Bylinkové kuře na mrkvi a žampionech
Sušené houby zalijte 150-200 ml horké vody a nechte alespoň 15 minut stát. Mezitím si oloupejte cibuli a nakrájejte ji nadrobno. Na pánvi rozehřejte...
více o Jednoduchá játrová paštika s houbami
Pokrájenou cibuli osmažíme s pokrájeným špekem na malém množství oleje dosklovata. Přidáme pokrájené maso (plátky, kostky...), které osmažíme za...
více o Bylinkové (nejen) hovězí maso na houbách
Mleté maso dáme do mísy, přidáme nastrouhané nebo rozmixované rohlíky, které zalijeme mlékem. Přidáme vejce, pepř, sůl, česnek, tymián, rozmarýn a...
více o Bylinkové šištičky (karbanátky)
Kuře zbavené vnitřností omyjte a potřete olivovým olejem - budete potřebovat asi polovinu uvedeného množství.
Všechno koření rozmělněte v hmoždíři ...
více o Kořeněné pečené kuře s pečenými bramborami
Pokrájenou slaninu dáme do kastrolu, přidáme pokrájenou cibuli a osmažíme dosklovata. Přidáme na větší kostky pokrájené hovězí maso (na guláš), které...
více o Dušené hovězí na pivu s mrkví
Máslo necháme rozpustit, zaprášíme moukou, kterou necháme za stálého míchání jen lehce zrůžovět (uděláme jíšku). Přidáme větvičku rozmarýnu, kterou...
více o Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)
1. Brambory umyjeme a ve slupce uvaříme v osolené vodě doměkka. Mezitím si nastrouháme sýr.
2. Pak brambory necháme částečně vychladnout, oloupeme a...
více o Bramborové krokety se sýrem II.
Že muži saláty neradi? Tenhle si zamilují! Obzvlášť, když jim ho naservírujete „nesalátově“.
Troubu zapněte na 190 °C. Brambory uvařte v osolené vodě....
více o Bramborový salát s kuřetem
Bábovkovou formu vyložíme plátky anglické slaniny tak, aby zakryla vnější stěnu bábovky. Pokud máte formu, která se hodně připaluje, je možné ji...
více o Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak
Na trošce oleje necháme osmažit pokrájenou cibuli a špek. Pak přidáme na kostky pokrájené (nebo plátky), osolené, opepřené a moukou zaprášené maso,...
více o Hovězí na mrkvi s rozmarýnem
* cibuli nakrájíme najemno a dáme smažit na pánev
* kuřecí maso nařežeme na plátky a z obou stran posypeme solí, pepřem a grilovacím kořením
*...
více o Pečené brambory s kuřecím plátkem
1. Omyjeme a na plátky nakrájíme kuřecí prsa.
2. Do misky dáme (podle chuti) grilovací koření, bazalku, čerstvý rozmarýn a olivový olej.
3. Na pánev...
více o Kuřecí biftek
1. Vepřovou panenku si dáme do mísy s olejem, rozmarýnem a bazalkou a necháme marinovat 5 minut.
2. Naškrábeme si brambory, dáme je na vymazaný plech...
více o Steak s vepřové panenky s bramborem
Je vhodné, abyste při vaření omáčky použili nádobu, kterou budete moct dát do trouby. Na omáčku si rozehřejte lžíci olivového oleje a osmažte na něm 1...
více o Spaghetti con polpettini
Předehřejte si troubu na 200°C. V robotu nebo hmoždíři zpracujte 2 lžíce olivového oleje, čerstvé lístky ze 3 snítek oregána a rozmarýnu, 3 stroužky...
více o Jehněčí na bylinkách a rajčatech
Porce králíka nasolíme, dáme do pekáče s máslem, pokrájenou cibulí, česnekem a žampiony, posypeme kořením, poklademe plátky špeku, zaklopíme a necháme...
více o Bylinkový králík na žampionech
Panenky potřete částí oleje a nechte odležet v pokojové teplotě. Na másle orestujte šalotky, přidejte k nim med, cukr, citronovou šťávu, zalijte 1 dl...
více o Panenka se šalotkou
Filety z lososa omyjeme, pokapeme citronovou šťávou a osolíme.
Lososa obalíme v sezamu a dáme jej smažit do horkovzdušné trouby nebo konvektomatu na...
více o Losos v sezamové krustě
Maso nakrájíme na kousíčky a na rozpáleném oleji necháme zprudka opéct. Posolíme, opepříme a posypeme rozmarýnem. Když bude maso dozlatova, rozpustíme...
více o Kuřecí kousky na medu s brusinkami
Zelené mungo fazolky si přes noc namočíme do vody. Poté vaříme cca 15 minut v osolené vodě. Kuskus si těšně před vařením zalijeme horkou vodou a...
více o Teplý mungo salát s tofu a kuskusem
Plátky krkovičky jemně rukou (pěstí) naklepeme, z obou stran lehce osolíme, opepříme. Jednu stranu posypeme troškou rozmarýnu, druhou stranu lehce...
více o Dušená krkovička se zeleninou
Krevety uvaříme ve vodě s citronovou štávou.
Všechny ostatní ingredience smícháme, utvoříme těstíčko, ve kterém uvařené krevety obalíme. Poté krevety...
více o Křupavé krevetky
Brambory oloupeme, rozkrojíme na dvě půlky. Zapékací velkou mísu vymažeme olivovým olejem a vložíme do ní brambory. Dáme péct do změknutí přiklopené...
více o Bramborové lodě
V mističce smícháme většinu kari koření s olivovým olejem a špetkou soli, králičí filety nakrájíme na menší kostičky, dáme do připravené marinády a...
více o Italské kari rizoto s králičím masem
Na oleji osmahneme cibuli, přidáme nadrobno nakrájenou mrkev, promícháme a zalijeme jedním litrem vody, přidáme pepř a sůl a necháme povařit mrkev...
více o Mrkvová polévka I.
Kuřecí stehna omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme je papírovými ubrousky.
Do hrnce dáme máslo. Česnek zpěníme, přidáme cukr, citronovou šťávu, víno a...
více o Citronovo-rozmarýnová kuřecí stehýnka
Troubu předehřejte na 180 °C.
Z rozmarýnu otrhejte lístky. Omyté brambory podélně rozpulte a rozložte na plech. Potřete olejem, posypte rozmarýnem,...
více o Brambory s lososovým tvarohem
Sýr rozkrojte napříč. Na másle zlehka osmažte nakrájenou hrušku, zakápněte brandy, přidejte nakrájený rozmarýn. Na spodní polovinu sýra rozložte...
více o Camembert s hruškami a ořechy
Lilek částečně oloupeme tak, aby byl vždy pruh oloupaný a pruh neoloupaný. Barevně to doladí konečný vzhled jídla. Nakrájíme ho na větší kostičky,...
více o Zapečené ratatouille se sázeným vejcem
Řepy povařte v osolené vodě asi 30 minut. Sceďte je a oloupejte.
Troubu předehřejte na 200°C. Ke každé řepě přidejte snítky bylinek a obalte ji plátky...
více o Pečená řepa ve slanině s bylinkami
Většího bažanta (nebo dva menší) omyjeme, osušíme a napovrchu i uvnitř potřeme nasekanými bylinkami a osolíme.
Prsíčka bažanta obložíme plátky slaniny...
více o Bažant s jablky
Rohlíky pokrájíme, zalijeme vínem a poté vymačkáme.
Zaječí srdce a předek uvaříme v osolené vodě doměkka (vývar si ponecháme). Pak maso obereme a...
více o Zaječí sekaná pečeně
Řepu omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka, po vychladnutí oloupeme a pokrájíme na kostky.
Na oleji orestujeme pokrájené cibule, pak přidáme na...
více o Eintopf s červenou řepou