• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Rozmarýn

Rozmarýn

 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

25 minut
Terina ze sardinek a paprik

Terina ze sardinek a paprik

Troubu zapněte na 180 °C, plech vyložte pečicím papírem. Filety osolte, opepřete a rozložte na plech. Zakápněte je olejem. Bylinky nasekejte a... více o Terina ze sardinek a paprik

40 minut
Fish and chips

Fish and chips

Brambory oloupejte a v cedníku propláchněte studenou vodou. Osušte je a nakrájejte na silnější hranolky. Smažte je postupně ve vysoké vrstvě pořádně... více o Fish and chips

55 minut
Plněné kedlubny s cibulovou omáčkou

Plněné kedlubny s cibulovou omáčkou

Jáhly uvařte podle návodu na obalu. Z kedluben odkrojte vršek s lístky, zbytek oloupejte a 15 minut je povařte v osolené vodě. Vyjměte a vnitřek... více o Plněné kedlubny s cibulovou omáčkou

30 minut
Jehněčí kotlety na bylinkách

Jehněčí kotlety na bylinkách

2 lžíce olivového oleje sůl a pepř 100 ml oleje smíchejte s rozmarýnem, tymiánem, nadrceným česnekem, citronovou kůrou, solí a pepřem. Kotlety vložte... více o Jehněčí kotlety na bylinkách

60 minut
Toskánská fazolová polévka

Toskánská fazolová polévka

V hrnci rozehřejte olivový olej, vmíchejte na kostičky nakrájené šalotky a mrkev. Osolte, opepřete a 5 minut restujte. Přidejte nasekaný česnek,... více o Toskánská fazolová polévka

40 minut
Restovaný bramborový salát podle Zdeňka Pohlreicha

Restovaný bramborový salát podle…

Omyté fialové brambory ve slupce vložte do hrnce, zalijte studenou vodou, osolte a dejte vařit. Nevařte ale moc dlouho, aby brambory neztratily barvu... více o Restovaný bramborový salát podle Zdeňka Pohlreicha

90 minut
Kuře / králík na zelenině (nejen) z remosky

Kuře / králík na zelenině (nejen) z…

Kuřecí díly si očistíme a nasolíme. Očištěnou zeleninu pokrájíme na větší kusy - kolečka, klínky, kostky... rajčátka necháme celá. Zeleninu nasypeme... více o Kuře / králík na zelenině (nejen) z remosky

Brazilské dušené hovezí s chutí kávy

Brazilské dušené hovezí s chutí kávy

Opékejte cibuli ve velkém hrnci asi 10 minut , až je měkká ale ne hnědá .Pak přidejte česnek a vařte dalších asi 30 sekund Odstraňte z hrnce a... více o Brazilské dušené hovezí s chutí kávy

70 minut
Dušené kuře (králík) nejen na víně

Dušené kuře (králík) nejen na víně

Stehna bez kůže osolíme, opepříme a zaprášíme hladkou moukou. Na rozpáleném másle s troškou oleje (aby se nám nepřepalovalo) osmažíme stehna z obou... více o Dušené kuře (králík) nejen na víně

Houbové roštěnky

Houbové roštěnky

Drobně pokrájený špek a cibuli osmažíme dorůžova na trošce oleje. Následně přidáme osmažit na plátky pokrájené, naklepané, osolené a opepřené roštěnky... více o Houbové roštěnky

180 minut
Vepřové na rozmarýnu a pepři

Vepřové na rozmarýnu a pepři

Do pečicí nádoby vložte omyté vepřové maso, přidejte rozmarýn, sůl, pepř, rozpůlené stroužky česneku a nakonec vmíchejte sádlo a trochu vody. Troubu... více o Vepřové na rozmarýnu a pepři

45 minut
Batátový koláč

Batátový koláč

Batáty nastrouhejte na jemném struhadle. Troubu předehřejte na 180 °C, dno formy vyložte pečicím papírem. Vejce vyšlehejte s cukrem a vanilkovým... více o Batátový koláč

60 minut
Jelení steak se zelím a uzenou křenovou omáčkou

Jelení steak se zelím a uzenou…

Zeleninu na vývar očistěte a nakrájejte na větší kousky. Opečte ji na oleji ve větším hrnci, přidejte kuřecí křídla a skelety, bobkový list, jalovec,... více o Jelení steak se zelím a uzenou křenovou omáčkou

Losos (nejen) v bylinkách

Losos (nejen) v bylinkách

Z oleje, citronové šťávy i kousků citronové kůry (postačí pár hoblinek žluté kůry) nasekaného česneku a bylinek vymícháme v hlubokém talíři marinádu,... více o Losos (nejen) v bylinkách

Steak s houbovým přelivem

Steak s houbovým přelivem

Výběr masa záleží na chuti každého, stejně tak i doba smažení. Někdo rád "rare" někdo úplně propečený a někdo dá zase přednost vepřovému před hovězím... více o Steak s houbovým přelivem

20 minut
Rozmarýnový cheesecake

Rozmarýnový cheesecake

Předehřejte troubu na 180 °C. Formu vyložte pečicím papírem a zvnějška ji obalte alobalem, boky potřete máslem. Rozdrťte sušenky a smíchejte je s... více o Rozmarýnový cheesecake

40 minut
Pizza se zelím a kozím sýrem

Pizza se zelím a kozím sýrem

Nakrájejte cibuli a zelí na tenké plátky, osolte a nechte odležet ideálně 24 hodin v chladu. Vymačkejte přebytečnou tekutinu, přendejte zeleninu do... více o Pizza se zelím a kozím sýrem

200 minut
Kližka se zeleninou

Kližka se zeleninou

Kvalitní kližka je voňavá, od pohledu šťavnatá, jemně prorostlá šlachami.Maso ohebným, nejlépe filetovacím nožem, zbavte přebytečného tuku a blan.... více o Kližka se zeleninou

75 minut
Žampionový chlebíček

Žampionový chlebíček

Troubu zapněte na 180 °C. Žampiony nakrájejte na kousky a na másle je opečte dohněda. Přidejte jemně nasekané bylinky. Nechte chladnout. Mouku... více o Žampionový chlebíček

Karabáček s celerovým pyré

Karabáček s celerovým pyré

Celerové pyré: 1. Celer, mrkve a petržel očistíme a nakrájíme na větší kousky. Přidáme oloupaný česnek a rozmarýn. Dle chuti osolíme a opepříme.... více o Karabáček s celerovým pyré

90 minut
Shepherd´s pie

Shepherd´s pie

Kaši promíchejte se žloutkem; pokud koláč nebudet dělat ze zbylé kaše, nechte brambory rozšťouchané trochu hruběji. Troubu zapněte na 200 °C. Cibuli... více o Shepherd´s pie

150 minut
Hovězí po burgunsku

Hovězí po burgunsku

Hovězí maso nakrájejte na kostky, lehce opepřete, zalijte částí červeného vína, přidejte trošku rozmarýnu, tymiánu a rozmačkanou polovinu paličky... více o Hovězí po burgunsku

50 minut
Vepřové po francouzsku

Vepřové po francouzsku

Maso naklepeme z obou stran ho osolíme a opepříme. Na pokud možno teflonové pánvi zr ychla necháme z obou stran zatáhnout maso. Na maso přiložíme... více o Vepřové po francouzsku

60 minut
Večeře z jednoho plechu

Večeře z jednoho plechu

Oloupeme brambory, batáty, červenou řepu a nakrájíme na kousky. Vložíme na plech, přidáme olivový olej, sůl a promícháme. Nakrájíme rajčata, klobásku,... více o Večeře z jednoho plechu

Houbovo-smetanová krkovička

Houbovo-smetanová krkovička

Plátka krkovice naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily, osolíme, opepříme. Cibuli smažíme lehce dozlatova. Přidáme plátky... více o Houbovo-smetanová krkovička

45 minut
Kostky na tabu

Kostky na tabu

Brambory už máme uvařené a vychlazené, pokud ne, počkáme až se uvaří a následovně vychladí. Zatím si můžeme připravit směs dle uvedených ingrediencí,... více o Kostky na tabu

Domácí vepřovka (vepřová konzerva)

Domácí vepřovka (vepřová konzerva)

Domácí vepřovku připravuji především tehdy, když je maso výrazně levnější než obvykle, například jako teď, kdy vepřová plec v Albertu vyjde na 59,90... více o Domácí vepřovka (vepřová konzerva)

30 minut
Rizoto s rybím filé

Rizoto s rybím filé

Rýži uvaříme klasicky dle návodu na obalu. Mezitím si na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibulku, česnek a pórek. Osolíme, přidáme rozmarýn a... více o Rizoto s rybím filé

70 minut
Bylinková krkovička na černém pivu

Bylinková krkovička na černém pivu

Libovější krkovici pokrájíme na plátky, mírně naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nekroutily při pečení, osolíme, opepříme a posypeme nasekanými... více o Bylinková krkovička na černém pivu

Houbové hovězí na špeku a bylinkách

Houbové hovězí na špeku a bylinkách

Uzený špek jemně pokrájíme a společně s cibulí osmažíme dozlatova. Pak přidáme na plátky pokrájené, naklepané, po stranách nakrojené, osolené a... více o Houbové hovězí na špeku a bylinkách

Bylinková kachní prsa II.

Bylinková kachní prsa II.

Kachní prsa očistíme a ostrým nožem do jejich kůže (ne až do masa!) nařežeme mřížku. Prsa pokmínujeme, jemně osolíme a necháme na talířku odpočinout... více o Bylinková kachní prsa II.

Pečené vepřové ocásky s kořenovou zeleninou

Pečené vepřové ocásky s kořenovou…

Očištěnou kořenovou zeleninu pokrájíme na větší kusy, cibuli na klínky, česnek nasekáme. Pokud máme nať z celeru, můžeme k zelenině přidat pár omytých... více o Pečené vepřové ocásky s kořenovou zeleninou

30 minut
Mleté hovězí po anglicku

Mleté hovězí po anglicku

Maso na pánvi rozdrobíme vařečkou, opepříme a zastříkneme olivovým olejem. Přidáme lístečky tymiánu a za občasného zamíchání opékáme maso dozlatova.... více o Mleté hovězí po anglicku

30 minut
Hořčičné kuře

Hořčičné kuře

Dáme v pánvi rozehřát olej. Kuřecí řízky osolíme, opepříme a potřeme dijonskou hořčicí. Naskládáme je na pánev kůží dolů, přitlačíme a smažíme cca 18... více o Hořčičné kuře

30 minut
Květákové makarony

Květákové makarony

Předehřejeme si troubu na 220 C a naplníme rychlovarnou konvici vodou a dáme vařit. Na velký pekáč (ve kterém pak budeme zapékat těstoviny) narovnáme... více o Květákové makarony

15 minut
Caprese z červené řepy

Caprese z červené řepy

Řepu dáme uvařit do osolené vody s rozmáčknutými stroužky česneku a bylinkami do měkka. Po vychladnutí oloupeme a pokrájíme na tenké plátky, které na... více o Caprese z červené řepy

90 minut
Citronáda s rozmarýnem

Citronáda s rozmarýnem

V hrnci přivedeme k varu 500 ml vody, rozmarýn a nahrubo nadrcené nové koření (ideálně v sítku na koření). Až se začne voda vařit, sundáme z plotny a... více o Citronáda s rozmarýnem

Žampionové kotlety na rozmarýnu

Žampionové kotlety na rozmarýnu

Kotlety naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily, osolíme, opepříme a na rozpáleném tuku z obou stran osmažíme zprudka... více o Žampionové kotlety na rozmarýnu

Hovězí kližka se smetanovou houbovou omáčkou

Hovězí kližka se smetanovou houbovou…

Pokrájené cibule, špek a olej dáme do hrnce a osmažíme dozlatova. Přidáme na kostky pokrájenou osolenou a opepřenou kližku a za občasného promíchání... více o Hovězí kližka se smetanovou houbovou omáčkou

Bylinkový krůtí guláš se žampiony

Bylinkový krůtí guláš se žampiony

Na trošce oleje osmažíme větší pokrájenou cibuli dorůžova, přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené krůtí maso a smažíme do zlatova. Pak... více o Bylinkový krůtí guláš se žampiony

Bylinkové kotlety na houbách

Bylinkové kotlety na houbách

Na rozpáleném tuku osmažíme pokrájenou cibuli dorůžova. Pak vložíme osmažit z obou stran i naklepané a po stranách nakrojené, osolené a opepřené... více o Bylinkové kotlety na houbách

80 minut
Dušený králík (nejen) se zeleninou

Dušený králík (nejen) se zeleninou

Naporcovaného očištěného králíka, případně stehna... osolíme, opepříme a v kastrolu s trochou rozpáleného oleje ho osmažíme ze všech stran dozlatova.... více o Dušený králík (nejen) se zeleninou

60 minut
Brambory v alobalu s rozmarýnem

Brambory v alobalu s rozmarýnem

Brambory vkládáme omyté a ve slupce po jedné na čtverec alobalu. Přidáme kousek másla, osolíme, lehce zakápneme olivovým olejem (čaj. lž.), posypeme... více o Brambory v alobalu s rozmarýnem

165 minut
Dušená hovězí líčka na víně s bramborovou kaší

Dušená hovězí líčka na víně s…

Hovězí líčka očistěte, osolte a opepřete. V hrnci rozehřejte olej a opečte na něm líčka ze všech stran dohněda. Pak je vyjměte a dejte stranou. Do... více o Dušená hovězí líčka na víně s bramborovou kaší

Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

Kuřecí řízky očistíme, osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme trochu oleje a zprudka maso ze všech stran osmažíme. Maso vyndáme na talíř, do výpeku... více o Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

20 minut
Bylinkové bramborové věžičky

Bylinkové bramborové věžičky

Brambory oloupejte a omyjte. Nakrájejte na velmi tenké plátky (2-3 mm). Mně to šlo krásně keramickým nožem, určitě použijte dostatečně ostrý nůž nebo... více o Bylinkové bramborové věžičky

Gratinované brambory (nejen) s fenyklem

Gratinované brambory (nejen) s…

Brambory pokrájíme na plátky. Polovinou plátků zaplníme dno máslem nebo olejem vymazaného pekáčku, na které nasypeme trochu čerstvě nasekaného... více o Gratinované brambory (nejen) s fenyklem

Hermelín / Camembert v listovém těstě

Hermelín / Camembert v listovém těstě

V pánvi rozpustíme kousek másla, na kterém necháme zesklovatět cibuli, pak přidáme na plátky pokrájené žampiony a společně s nasekanými bylinkami (dle... více o Hermelín / Camembert v listovém těstě

Hovězí pivní pupek na grilu

Hovězí pivní pupek na grilu

V širší misce umícháme marinádu z piva, oleje, pepře, nasekaného zázvoru, česneku a rozmarýnu. Maso do marinády vložíme, mělo by být ponořené, proto... více o Hovězí pivní pupek na grilu

Gratinované brambory (nejen) s česnekem

Gratinované brambory (nejen) s…

Do vymazaného pekáčku naskládáme vrstvu na plátky slabě pokrájených brambor, které posypeme nesekaným česnekem, rozmarýnem, na slabé nudličky... více o Gratinované brambory (nejen) s česnekem

  • Předchozí stránka
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • ...
  • 8
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami

Losos na másle a limetách se…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

61
Sušenky z arašídového másla
Sušenky z arašídového…
61
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
22
Bábovka z kefíru hrníčková
Bábovka z kefíru…
20
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem

Zajímavé články

Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na dnešní Den matek?
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na…
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
AHA.cz Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Kouření bylo vášní Jiřího Bartošky (†78): Co mu poradili doktoři!

Kouření bylo vášní Jiřího Bartošky (†78): Co mu poradili doktoři!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

Nedávno navštívené recepty:

Grilované kuře Krevety na česnekovém másle Brynzové pirohy
Zapečené mleté hovězí maso Kapustové karbanátky s uzeninou Moravské zelí zahušťené bramborem
Rafaelo Hruškové šátečky se skořicí Polévka z uzeného stehýnka
Bramborový knedlík podle norem Česneková krkovička na tymiánových bramborách Plněná krkovička

Další doporučené ingredience:

Roiboos Roketa Rokfór Romadůr Rostlinné máslo
Rostlinný olej Rostlinný tuk Roštěná Roštěnec Rozinky
Rozpuštěné máslo Rozšlehané vejce Rucola Rukola Ruměnky
Rumová poleva Rumová tresť Rumové aroma Rumové perníčky Rumové pralinky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Rozmarýn
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact