Troubu zapněte na 180 °C, plech vyložte pečicím papírem. Filety osolte, opepřete a rozložte na plech. Zakápněte je olejem. Bylinky nasekejte a... více o Terina ze sardinek a paprik
Brambory oloupejte a v cedníku propláchněte studenou vodou. Osušte je a nakrájejte na silnější hranolky. Smažte je postupně ve vysoké vrstvě pořádně... více o Fish and chips
Jáhly uvařte podle návodu na obalu. Z kedluben odkrojte vršek s lístky, zbytek oloupejte a 15 minut je povařte v osolené vodě. Vyjměte a vnitřek... více o Plněné kedlubny s cibulovou omáčkou
2 lžíce olivového oleje sůl a pepř 100 ml oleje smíchejte s rozmarýnem, tymiánem, nadrceným česnekem, citronovou kůrou, solí a pepřem. Kotlety vložte... více o Jehněčí kotlety na bylinkách
V hrnci rozehřejte olivový olej, vmíchejte na kostičky nakrájené šalotky a mrkev. Osolte, opepřete a 5 minut restujte. Přidejte nasekaný česnek,... více o Toskánská fazolová polévka
Omyté fialové brambory ve slupce vložte do hrnce, zalijte studenou vodou, osolte a dejte vařit. Nevařte ale moc dlouho, aby brambory neztratily barvu... více o Restovaný bramborový salát podle Zdeňka Pohlreicha
Kuřecí díly si očistíme a nasolíme. Očištěnou zeleninu pokrájíme na větší kusy - kolečka, klínky, kostky... rajčátka necháme celá. Zeleninu nasypeme... více o Kuře / králík na zelenině (nejen) z remosky
Opékejte cibuli ve velkém hrnci asi 10 minut , až je měkká ale ne hnědá .Pak přidejte česnek a vařte dalších asi 30 sekund Odstraňte z hrnce a... více o Brazilské dušené hovezí s chutí kávy
Stehna bez kůže osolíme, opepříme a zaprášíme hladkou moukou. Na rozpáleném másle s troškou oleje (aby se nám nepřepalovalo) osmažíme stehna z obou... více o Dušené kuře (králík) nejen na víně
Drobně pokrájený špek a cibuli osmažíme dorůžova na trošce oleje. Následně přidáme osmažit na plátky pokrájené, naklepané, osolené a opepřené roštěnky... více o Houbové roštěnky
Do pečicí nádoby vložte omyté vepřové maso, přidejte rozmarýn, sůl, pepř, rozpůlené stroužky česneku a nakonec vmíchejte sádlo a trochu vody. Troubu... více o Vepřové na rozmarýnu a pepři
Batáty nastrouhejte na jemném struhadle. Troubu předehřejte na 180 °C, dno formy vyložte pečicím papírem. Vejce vyšlehejte s cukrem a vanilkovým... více o Batátový koláč
Zeleninu na vývar očistěte a nakrájejte na větší kousky. Opečte ji na oleji ve větším hrnci, přidejte kuřecí křídla a skelety, bobkový list, jalovec,... více o Jelení steak se zelím a uzenou křenovou omáčkou
Z oleje, citronové šťávy i kousků citronové kůry (postačí pár hoblinek žluté kůry) nasekaného česneku a bylinek vymícháme v hlubokém talíři marinádu,... více o Losos (nejen) v bylinkách
Výběr masa záleží na chuti každého, stejně tak i doba smažení. Někdo rád "rare" někdo úplně propečený a někdo dá zase přednost vepřovému před hovězím... více o Steak s houbovým přelivem
Předehřejte troubu na 180 °C. Formu vyložte pečicím papírem a zvnějška ji obalte alobalem, boky potřete máslem. Rozdrťte sušenky a smíchejte je s... více o Rozmarýnový cheesecake
Nakrájejte cibuli a zelí na tenké plátky, osolte a nechte odležet ideálně 24 hodin v chladu. Vymačkejte přebytečnou tekutinu, přendejte zeleninu do... více o Pizza se zelím a kozím sýrem
Kvalitní kližka je voňavá, od pohledu šťavnatá, jemně prorostlá šlachami.Maso ohebným, nejlépe filetovacím nožem, zbavte přebytečného tuku a blan.... více o Kližka se zeleninou
Troubu zapněte na 180 °C. Žampiony nakrájejte na kousky a na másle je opečte dohněda. Přidejte jemně nasekané bylinky. Nechte chladnout. Mouku... více o Žampionový chlebíček
Celerové pyré: 1. Celer, mrkve a petržel očistíme a nakrájíme na větší kousky. Přidáme oloupaný česnek a rozmarýn. Dle chuti osolíme a opepříme.... více o Karabáček s celerovým pyré
Kaši promíchejte se žloutkem; pokud koláč nebudet dělat ze zbylé kaše, nechte brambory rozšťouchané trochu hruběji. Troubu zapněte na 200 °C. Cibuli... více o Shepherd´s pie
Hovězí maso nakrájejte na kostky, lehce opepřete, zalijte částí červeného vína, přidejte trošku rozmarýnu, tymiánu a rozmačkanou polovinu paličky... více o Hovězí po burgunsku
Maso naklepeme z obou stran ho osolíme a opepříme. Na pokud možno teflonové pánvi zr ychla necháme z obou stran zatáhnout maso. Na maso přiložíme... více o Vepřové po francouzsku
Oloupeme brambory, batáty, červenou řepu a nakrájíme na kousky. Vložíme na plech, přidáme olivový olej, sůl a promícháme. Nakrájíme rajčata, klobásku,... více o Večeře z jednoho plechu
Plátka krkovice naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily, osolíme, opepříme. Cibuli smažíme lehce dozlatova. Přidáme plátky... více o Houbovo-smetanová krkovička
Brambory už máme uvařené a vychlazené, pokud ne, počkáme až se uvaří a následovně vychladí. Zatím si můžeme připravit směs dle uvedených ingrediencí,... více o Kostky na tabu
Domácí vepřovku připravuji především tehdy, když je maso výrazně levnější než obvykle, například jako teď, kdy vepřová plec v Albertu vyjde na 59,90... více o Domácí vepřovka (vepřová konzerva)
Rýži uvaříme klasicky dle návodu na obalu. Mezitím si na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibulku, česnek a pórek. Osolíme, přidáme rozmarýn a... více o Rizoto s rybím filé
Libovější krkovici pokrájíme na plátky, mírně naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nekroutily při pečení, osolíme, opepříme a posypeme nasekanými... více o Bylinková krkovička na černém pivu
Uzený špek jemně pokrájíme a společně s cibulí osmažíme dozlatova. Pak přidáme na plátky pokrájené, naklepané, po stranách nakrojené, osolené a... více o Houbové hovězí na špeku a bylinkách
Kachní prsa očistíme a ostrým nožem do jejich kůže (ne až do masa!) nařežeme mřížku. Prsa pokmínujeme, jemně osolíme a necháme na talířku odpočinout... více o Bylinková kachní prsa II.
Očištěnou kořenovou zeleninu pokrájíme na větší kusy, cibuli na klínky, česnek nasekáme. Pokud máme nať z celeru, můžeme k zelenině přidat pár omytých... více o Pečené vepřové ocásky s kořenovou zeleninou
Maso na pánvi rozdrobíme vařečkou, opepříme a zastříkneme olivovým olejem. Přidáme lístečky tymiánu a za občasného zamíchání opékáme maso dozlatova.... více o Mleté hovězí po anglicku
Dáme v pánvi rozehřát olej. Kuřecí řízky osolíme, opepříme a potřeme dijonskou hořčicí. Naskládáme je na pánev kůží dolů, přitlačíme a smažíme cca 18... více o Hořčičné kuře
Předehřejeme si troubu na 220 C a naplníme rychlovarnou konvici vodou a dáme vařit. Na velký pekáč (ve kterém pak budeme zapékat těstoviny) narovnáme... více o Květákové makarony
Řepu dáme uvařit do osolené vody s rozmáčknutými stroužky česneku a bylinkami do měkka. Po vychladnutí oloupeme a pokrájíme na tenké plátky, které na... více o Caprese z červené řepy
V hrnci přivedeme k varu 500 ml vody, rozmarýn a nahrubo nadrcené nové koření (ideálně v sítku na koření). Až se začne voda vařit, sundáme z plotny a... více o Citronáda s rozmarýnem
Kotlety naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily, osolíme, opepříme a na rozpáleném tuku z obou stran osmažíme zprudka... více o Žampionové kotlety na rozmarýnu
Pokrájené cibule, špek a olej dáme do hrnce a osmažíme dozlatova. Přidáme na kostky pokrájenou osolenou a opepřenou kližku a za občasného promíchání... více o Hovězí kližka se smetanovou houbovou omáčkou
Na trošce oleje osmažíme větší pokrájenou cibuli dorůžova, přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené krůtí maso a smažíme do zlatova. Pak... více o Bylinkový krůtí guláš se žampiony
Na rozpáleném tuku osmažíme pokrájenou cibuli dorůžova. Pak vložíme osmažit z obou stran i naklepané a po stranách nakrojené, osolené a opepřené... více o Bylinkové kotlety na houbách
Naporcovaného očištěného králíka, případně stehna... osolíme, opepříme a v kastrolu s trochou rozpáleného oleje ho osmažíme ze všech stran dozlatova.... více o Dušený králík (nejen) se zeleninou
Brambory vkládáme omyté a ve slupce po jedné na čtverec alobalu. Přidáme kousek másla, osolíme, lehce zakápneme olivovým olejem (čaj. lž.), posypeme... více o Brambory v alobalu s rozmarýnem
Hovězí líčka očistěte, osolte a opepřete. V hrnci rozehřejte olej a opečte na něm líčka ze všech stran dohněda. Pak je vyjměte a dejte stranou. Do... více o Dušená hovězí líčka na víně s bramborovou kaší
Kuřecí řízky očistíme, osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme trochu oleje a zprudka maso ze všech stran osmažíme. Maso vyndáme na talíř, do výpeku... více o Bylinkové kuřecí řízky na zelenině
Brambory oloupejte a omyjte. Nakrájejte na velmi tenké plátky (2-3 mm). Mně to šlo krásně keramickým nožem, určitě použijte dostatečně ostrý nůž nebo... více o Bylinkové bramborové věžičky
Brambory pokrájíme na plátky. Polovinou plátků zaplníme dno máslem nebo olejem vymazaného pekáčku, na které nasypeme trochu čerstvě nasekaného... více o Gratinované brambory (nejen) s fenyklem
V pánvi rozpustíme kousek másla, na kterém necháme zesklovatět cibuli, pak přidáme na plátky pokrájené žampiony a společně s nasekanými bylinkami (dle... více o Hermelín / Camembert v listovém těstě
V širší misce umícháme marinádu z piva, oleje, pepře, nasekaného zázvoru, česneku a rozmarýnu. Maso do marinády vložíme, mělo by být ponořené, proto... více o Hovězí pivní pupek na grilu
Do vymazaného pekáčku naskládáme vrstvu na plátky slabě pokrájených brambor, které posypeme nesekaným česnekem, rozmarýnem, na slabé nudličky... více o Gratinované brambory (nejen) s česnekem