Batáty důkladně umyjte, každý několikrát propíchněte vidličkou a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte do změknutí, asi 30–40 minut, záleží... více o Panenka s batátem a pestem
Růžičkovou kapustu zbavte vrchních lístků, řepu, mrkev, dýni a brambory důkladně vydrhněte. Brambory pokrájejte na poloviny či čtvrtiny, kapustičky na... více o Pečená zelenina s bylinkami
Do výkonného mixéru nebo food processoru dejte fazole, 2/3 mandlí, citronovou šťávu, jemně nasekaný rozmarýn, česnek a přilijte olivový olej. Vše... více o Sleď na másle s fazolovo-mandlovou kaší
Oloupané brambory přepůlíme nebo rozčtvrtíme, naskládáme na dno pekáčku, posypeme nasekaným česnekem, lístky tymiánu a rozmarýnu a zalijeme smetanou.... více o Pečené smetanové brambory s kuřecími stehýnky
Brambory pečlivě umyjte a pokrájejte na menší měsíčky, kapie očistěte a pokrájejte na kousky velikosti sousta, stejně tak cuketu, cibuli nakrájejte na... více o Pečená zelenina s glazovaným bůčkem
Švestky zalijte brandy a nechte nasáknout. V pánvi rozehřejte olej a ze všech stran na něm osmažte dozlatova kuře, 10 minut. Kuře přesuňte na talíř a... více o Kuře ve smetanovo-hořčičné omáčce
Pohanku propláchneme a dáme vařit dle návodu, do vývaru nebo osolené vody s rozmáčknutým česnekem a snítkou bylinek dle chuti. Po uvaření doměkka... více o Žampionová směs s pohankou
Dýni dobře umyjte, vydlabejte a pokrájejte na menší kousky. Dejte na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete a... více o Chlebíčky s pečenou dýní a kozím sýrem
Bylinková sůl 1. Nadrobno nasekané bylinky rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Usušte při teplotě 80 °C, asi 20 minut. 2. Bylinky a... více o Ochucené soli
Do kastrolu nalijte 2 hrnky vody, přidejte polovinu rozmarýnu se zázvorem a za velmi mírné teploty povařte asi 10 minut. Poté sceďte a vmíchejte med,... více o Sirup proti nachlazení
Kolena očistíme a vložíme na cca 45 minut vařit do osolené vody s novým kořením, pepřem, bobkovými listy a rozmáčknutým česnekem. Vody nedáváme příliš... více o Pečené česnekovo-houbové koleno
Kotlety osolíme, opepříme a po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily. Naklepávat není nutné. Drobně pokrájenou cibuli osmažíme... více o Kotlety na houbách
Kapustová polévka s tmavou drobnozrnnou zelenou čočkou - kapustu si uvařím do měkka - čočku také (dle návodu) - tato je bez namáčeni a vaří se cca 15... více o Kapustová polévka s tmavou drobrozrnnnou zelenou čočkou
Všechny ingredience na korpus promíchejte na hladké těsto a nalijte je do formy vyložené pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 170 °C, asi 60... více o Polentový koláč se šlehačkou a švestkovým přelivem
Na drobně pokrájeném špeku si osmažíme ze všech stran osolené, okmínované a opepřené telecí maso, které jsme provázkem zpevnili do špalíku, podobně... více o Rozmarýnové telecí na houbách
Do vymazaného pekáčku, na jemně pokrájenou cibuli s nasekaným česnekem a snítkou tymiánu, položíme osolené a opepřené plátky libovější krkovičky.... více o Krkovička pod peřinkou z mozzarelly
Kukuřici očistěte, dejte do hrnce s vroucí vodou a uvařte doměkka. Nechte krátce vychladnout a nakrájejte na 2–3 cm silná kolečka. Zatímco se vaří... více o Grilovaná vepřová panenka s meruňkami a kukuřicí
Maso nakrájejte na kostky. Česnek a sůl utřete na pastu a přišlehejte v misce k oleji i s citronovou šťávou a kůrou. Ze snítek rozmarýnu otrhejte... více o Souvlaki s tzatziki
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Na drobně pokrájeném špeku osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, ke které... více o Bylinkové hovězí se zeleninou
Kuřecí maso (obojí) rozdělíme na menší díly, stehenní řízek s kostí, paličky... Díly z uzeného kuřete vložíme do pekáčku, zapékací mísy nebo remosky... více o Smetanové duo kuře
Na drobně pokrájeném špeku si osmažíme pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Přidáme na kostky pokrájenou osolenou a opepřenou kližku a dále smažíme za... více o Houbová hovězí kližka na smetaně
Vepřové maso pokrájíme na kostky nebo plátky, osolíme, opepříme a na roztopeném sádle ho osmažíme dozlatova. K osmaženému masu přisypeme pokrájenou... více o Vepřové bylinkové kostky v cibuli
Maso na guláš dle vlastní chuti (vepřové, hovězí, krůtí) pokrájíme na kostky nebo nudličky, které osolíme, opepříme a promícháme s hořčicí. Na sádle s... více o Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Kuře rozporcujeme na menší díly, sundáme kůži (tentokrát nám nepůjde o křupavou kůrčičku), opláchneme, necháme okapat a osolíme (pozor na slanost... více o Smetanové kuře pečené (nejen) s bramborem
Do oleje vmícháme šalvěj, chilli, pepř a skořici. V druhé misce smícháme protlak, prolisovaný česnek, med, sojovou omáčku, worchestrovku a rozdrolíme... více o Sweet chilli marináda
Nejlépe použijte čerstvou šťávu z pomerančů. Česnek prolisujte. Rozmarýn nasekejte. Uvedené ingredience dejte do mísy. Dobře promíchejte. Maso se do... více o Pomerančová marináda s rozmarýnem
Špek s cibulí pokrájíme na kostičky a dáme společně osmažit dosklovata. Hovězí maso osolíme, opepříme a vložíme osmažit ze všech stran ke špekové... více o Rozmarýnové hovězí na špeku
Kuře omyjte a důkladně osušte. Nastrouhejte kůru z jednoho citronu, nasekejte petrželku, polovinu tymiánu a rozmarýnu, rozdrťte dva stroužky česneku a... více o Pečené kuře s bylinkami, česnekem a citronem
V míse smíchejte 350 ml vlažné vody a droždí. Postupně přisypávejte mouku a hněťte, až vznikne hladké nelepivé těsto. Mísu přikryjte utěrkou a těsto... více o Focaccia s bylinkami, olivami a pečeným česnekem
Rozmarýn, římský kmín a česnek rozdrťte v hmoždíři, smíchejte s balsamikem, olejem a solí. Vzniklou pastu vetřete do masa a nechte půl hodiny... více o Kořeněná vepřová pečeně s glazovanou zeleninou
Mrkve a papriky nakrájejte na malé kousky a osmahněte je společně s cibulkou na másle. Dejte do misky mleté maso a vložte do něj připravenou zeleninu,... více o Sekaná se slaninou a zeleninou
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme cibuli dosklovata a k ní přidáme očištěná, osolená a opepřená hovězí líčka, která osmažíme ze všech stran dozlatova... více o Hovězí líčka na houbách
Maso osolte, opepřete a kůží dolů 10 minut zahřívejte na studené pánvi, až pustí tuk a opeče se. Obalte v semínkách. Posypte rozmarýnem a kůrou a 10... více o Kachní prsa se salátem s ořechy
Na drobně pokrájeném špeku si osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova, na které následně osmažíme na kostky či nudličky pokrájené plecko, které osolíme a... více o Česneková plec se žampiony
Prsa omyjte, osušte a kůži opatrně nařežte do mřížky. Z obou stran osolte a opepřete. Položte je kůží dolů na suchou rozpálenou pánev, nechte pustit... více o Kachní prsa a bramborové suflé
Maso rozřízněte na velký plát a naklepejte přes mikrotenový pytlík. Nadrťte směs koření. Na másle zpěňte nasekanou cibuli a nakrájené žampiony, oříšky... více o Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
Námi vybrané maso pokrájíme na nudličky, které osolíme a opepříme. Cibuli na drobně pokrájeném špeku osmažíme doslovata, přidáme připravené nudličky... více o Zázvorové nudličky s hlívou
Kotlety naklepe, osolíme, opepříme a po stranách nakrojíme, aby se nám nekroutily při smažení. Na drobně pokrájeném špeku osmažíme na kostičky... více o Kotlety v omáčce s hlívou
Pokrájené vařené batáty osmažíme na jedné pánvi dozlatova. Na malém množství oleje nebo másla osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibuli, ke které... více o Batáty s hlívou
Kuře omyjte, osušte, potřete olejem, osolte a opepřete (zvenčí a uvnitř). Do břišní dutiny vložte pár snítek tymiánu a rozmarýnu. Vložte na 40 minut... více o Pečené kuře s čočkou beluga
Cibuli nakrájíme a osmažíme dozlatova na trošce sádla či oleje. K ní přidáme osmažit i pokrájené vepřové, drůbeží, králičí maso, které dochutíme... více o Rýže s pečeným masem
Jablečnou šťávu nalijte do šejkru. Přidejte 2 snítky rozmarýnu, citronovou šťávu a pár kostek ledu. Roymixujte, přelijte do sklenic a rozmarýn... více o Jablečný koktejl s rozmarýnem
Na oleji osmažíme lehce dorůžova jemně pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit i očištěná osolená a opepřená játra. Po osmažení jater přidáme... více o Bylinková játrová omáčka se žampiony
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme dorůžova drobně pokrájenou cibuli, ke které pak vložíme osmažit pokrájené, osolené a opepřené maso na plátky, které... více o Bylinkové vepřové na houbách
Ve středně velkém hrnci rozpustíme máslo s olejem, přidáme celý česnek a necháme v oleji pár minut rozvonět, pak vyndáme. Do česnekového oleje přidáme... více o Toskánské čatní
Sýr nakrájejte na kostičky, česnek na čtvrtky. Do každé sklenice dejte vrstvu sýra, ochuťte chilli vločkami a pepřem, dejte kousek česneku. Zopakujte... více o Naložený kořeněný ovčí sýr
Po jedné snítce rozmarýnu a tymiánu najemno nasekejte a nadrťte. Rozdělte do sklenic. Do každé přidejte bylinky, česnek a koření a zalijte olejem.... více o Bylinkový olej
Rozmarýn promíchejte s třtinovým cukrem, solí a pepřem. Směs nasypte na naporcovaná kachní prsa, ta v ní pořádně obalte. Nechte 2 hodiny odležet. Pak... více o Kachní prsa na meruňkách
Stehna vykostěte a maso nakrájejte na nudličky. Asi 600 g rajčat rozkrojte, zbavte semínek a nakrájejte na čtvrtky. Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek... více o Králík v rajčatové omáčce
Olivový olej smíchejte s drcenými stroužky česneku, hrstí petrželky, tymiánem, rozmarýnem, špetkou soli a 1 lžičky pepře. Kuřeti na několika místech... více o Kuře v solné krustě