Oddělíme bílky od žloutků, žloutky dáme do jedné mísy, bílky do druhé. Ke žloutkům přidáme heru a cukr. Trochu cukru přisypeme k bílkům. Žloutky, heru...
více o Tvarohovo-oříšková bábovka
Do mísy dáme vejce, cukr a našleháme. Pak postupně přidáváme olej a směs napěníme.
Vmíchme mouku prosátou s práškem do pečiva střídavě s kefírem a...
více o Bábovka s kefírem
Tukem vymažte terinovou pečicí formu o rozměrech 30 x 11 cm. Mouku prosejte do mísy a důkladně promíchejte s droždím. Přidejte oba cukry, špetku soli,...
více o Šnekový beránek
Z mouky, másla, cukru a lžičky vody vypracujeme těsto, které natlačíme do vymazané kulaté koláčové formy (necháme vyšší okraje). Rozvaříme si několik...
více o Jablkový koláč z Normandie
Pomletý mák přelijeme horkým mlékem a necháme vychladnout.
Heru vymícháme s cukrem. Potom postupně vmícháváme žloutky, vychladlý mák, ořechy,...
více o Makový chlebíček
Tvaroh prolisujeme přes cedník, přidáme vejce mouku, strouhanku, mléko cukr, sůl a vypracujeme těsto. Pečivo nakrájíme na drobné kostičky a vmícháme....
více o Tvarohové knedlíky s perníkovou omáčkou
Všechny ingredience na drobenku promneme mezi prsty a vytvoříme tak drobenku. Plech vyložíme pečícím papírem a větší polovinu drobenky na něj...
více o Drobenkový koláč s jablky a skořicí
Uvařené těstoviny smícháme s pokrájenými jablky a rozinkami. Žloutky utřeme s cukrem (dle chuti a kyselosti jablek), vmícháme tvaroh, mléko, pudink,...
více o Jablečné těstoviny s tvarohem
Jablka oloupeme, odstraníme jádřince, pokrájíme na větší kusy a pokapeme citronovou šťávou. Rýži propereme ve studené vodě a uvaříme s mlékem (dle...
více o Rýžovo-jablečný nákyp
Rozinky si předem necháme nabobtnat v rumu. Připravíme si kvásek z droždí a části mléka a cukru. Máslo utřeme s cukrem a žloutky do husté pěny. Mouku...
více o Bochánek - třený
Švestky rozpůlíme, odstraníme pecky a nakrájíme na menší kusy. Kuskus zalijeme horkou vodou a necháme pod pokličkou bobtnat.
Do kastrůlku vlijeme...
více o Vůně orientu
Rýži propláchnu na cedníku pod vodou, zaleju studenou vodou a nechám máčet 30 minut. Poté scedit. V kastrolu zahřeju ghí na střední teplotu. Přidám...
více o Ghí bhát - rýžový pilaf s máslem
Smícháme všechnu zeleninu a rozinky. Pak vmícháme majonézu se špetkou soli, důkladně promícháme. Necháme alespoň hodinu vychladit a proležet. Podáváme...
více o Zeleninový salát s rozinkami
Z ingrediencí umícháme hladké těsto, ze kterého usmažíme tenké palačinky,které dáme do mísy a zakryjeme, aby nevychladly. Pak z ingrediencí vymícháme...
více o Slepé myši z Jestřebích hor - palačinky
Lilek nakrájíme na plátky, posolíme a necháme vypotit, po vypocení nakrájíme na kostky. Papriky nakrájíme na proužky, cibuli a celer nakrájíme na...
více o Italská caponata
Lilky omyjeme a nakrájíme na plátky, posypeme solí a necháme vypotit minimálně 30 minut. Rozinky namočíme do vlažné vody. Cibuli oloupeme a nakrájíme...
více o La caponata - varianta s cibulí
Troubu rozehřejeme na cca 180 C.
Do rozpuštěné Hery vmícháme cukr, přidáme celá vejce, olej, mléko a špetku soli. Nakonec pomalu přidáváme polohrubou...
více o Opilá buchta s rozinkami a mandlemi
1. Utřeme tuk, cukr a vejce.
2. Přidáme mouku s práškem do pečiva, mléko, oloupaná a nastrouhaná jablka, skořici a rozinky. Vše pečlivě promícháme.
3....
více o Jablečné muffiny s tvarohem
Nakrájená tuk utřeme se žloutky a cukrem. Přidejte mouku, kypřící prášek a vypracujte hladké těsto. Z těsta odkrojte třetinu a uložte ji na 60 minut...
více o Hraběnčin chlebíček
Necháme si naklíčit neloupaná konopná semínka (doporučuje se tři dny, ale stačí dva). Po naklíčený dohladka rozmixujeme s olejem (můžeme použít i...
více o Sladká pomazánka z konopných klíčků
Rozinky zalijeme rumem a necháme přes noc nabobtnat. Drcené piškoty vmícháme do rozinek, přidáme ořechy, cukr a čokoládu a vypracujeme pevnou hmotu....
více o Rumové kuličky - nepečené
Nudličky z mandlí si nasucho opražíme na pánvi - dozlatova. Lupínky rozdrtíme. Meruňky pokrájíme. Bílou čokoládu rozpustíme a kromě hořké čokolády ji...
více o Mandlové hrudky s bílou čokoládou - nepečené
Kuře nasolíme den před plněním a pečením. Rozšleháme žloutek s mlékem. Křížaly si pokrájíme na větší kousky a s rozinkami je v mléku necháme asi 1 - 2...
více o Kuře s nasládlou nádivkou z křížal
Jablko omyjeme, zbavíme slupky a nastrouháme na hrubé straně struhadla. Tvaroh smícháme s bílým jogurtem, rozinkami a rozředíme mlékem aby to bylo...
více o Rychlý nepečený pamlsek
Přichystáme si pekáček, vymažeme tukem a vysypeme moukou, nebo můžeme použít pečící papír. Polovinu oříšků (20 g piniových, 25 g mandlí, 25 g lískáčů)...
více o Pan di spezie - sladký kořeněný chlebíček
Zpracovat těsto a nechat odpočinout. Postupujeme jako u každého štrůdlu: vyválíme placku, na kterou dáme náplň podle chuti oslazenou Sorbitem,...
více o DIA štrůdl
**Kvásek:** do mléka nasypeme cukr, rozdrobíme droždí, zamícháme a necháme ve větší nádobě (půllitr) vzejít. Do mouky přidáme cukr krupici, vanilkový...
více o Vláčná bramborová vánočka
Nejprve si připravíme v hrnku kvásek z části mléka, cukru a kostky droždí. Máslo utřeme s cukry a žloutky do hladké pěny. Mouku, rozinky, citronovou...
více o Vánočka - třená
Oloupeme jablka a nastrouháme. Přidáme rozinky. Dále můžeme přidat cukru dle chuti a také skořici. Tvaroh smícháme s vanilkovým cukrem, vejci a dvěma...
více o Klasická žemlovka
Recept jsem okoukal od Itala Emanuela Ridiho, takže veškeré pochvaly jdou na jeho adresu. Vyzkoušel jsem jej, byl výborný, skvěle se hodil na podzimní...
více o Dýňový koláč (Pan di zucca)
Z uvedený ingrediencí vypracujeme vláčné těsto. Vytvarujeme špičku a přitiskneme na piškot. Když máme hotovo máčíme je v rozpuštěné čokoládě....
více o Vánoční špičky
**Připravte si náplň:** na pánvi rozpusťte máslo, přidejte cukr, nasekané mandle a pražte asi 3 minuty za stálého míchání. Přidejte kůru, mléko,...
více o Věnec s mandlovou náplní
Suroviny vložíme do nádoby v uvedeném pořadí a zapneme program Dort.
Rozinky, ořechy a jiné pochutiny přidáme po zvukovém signálu. Po ukončení pečení...
více o Perník z domácí pekárny II.
Ingredience smícháme do pečící nádoby a pečeme na program "Sweet", nebo na 1. Program základní. Rozinky a mandle je dobré společně ještě před použitím...
více o Mazanec do domácí pekárny
Do misky odlijte 100 ml mléka, ve kterém rozmícháme čokoládový pudink. Do menšího hrnce nalijte 150 ml mléka, přidejte 1 lžíci cukru a přiveďte k varu...
více o Černobílý pohár
Změklé máslo rozšleháme s medem, vejci a citronovou šťávou.Přidáme všechny sypké přísady a důkladně promícháme.Nakonec vmícháme mrkev, kokos, rozinky...
více o Medové řezy s Lučinou a mrkví
Z droždí lžíce cukru, mouky a mléka uděláme kvásek. Ze všech ingrediencí zaděláme těsto, (mandle nasekat a tuk rozpustit) které necháme vykynout....
více o jemná vánočka
Pomazánku a mouku řádně promixujeme v míse. Necháme odpočinout na chladném místě. Na vále vy vyválíme dva širší pruhy, plníme náplní podle chuti a...
více o Choceňský závin
Vše smícháme dohromady, nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme na 180 C. Vychladlý koláč potřeme pikantní marmeládou a polijeme polevou....
více o Čertovo lejno
Smícháme otruby, hrozinky, olej, med a podmáslí. Necháme odležet až se tekutiny vsáknou. Přidáme vejce a důkladně promícháme. Postupně přimícháme...
více o Otrubový chléb s medem
Mouku v míse promícháme s cukrem a solí. Z čerstvého droždí si připravíme kvásek: v hrnečku mírně nahřejeme asi 2 - 3 velké lžíce mléka, přidáme...
více o Skořicový kynutý závin
Kuskus uvaříme dle návodu-aby byl sypký. Upečenou rybu zbavíme kostí a rozebereme na kousky. Švestky, rozinky pokrájíme a spolu s lupínky mandlí...
více o Salát s amurem a kuskusem
Z ingrediencí v míse uděláme těsto. Z ingrediencí na vále uděláme žmolenku. Žmolenku pak přidáme k těstu v míse a vypracujeme těsto, které necháme...
více o Drobenkový mazanec (bochánek)
Jablka očistíme, nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce a za občasného míchání dusíme na sporáku.
Pak přidáme 2/3 kokosu, ořechy a rozinky. Všechno...
více o Dia kokosové kuličky
Tuk utřeme s cukrem, přidáme žloutky a vše ušleháme do pěny. Pak přidáváme střídavě sníh, mléko, vanilkový cukr a mouku prosátou s práškem do pečiva....
více o Beránek s rumovou polevou
Krůtu očistíme a svrchu i zevnitř dobře nasolíme, posypeme kmínem a necháme přes noc v chladu proležet. Veku pokrájíme nadrobno, zalijeme mlékem, pak...
více o Nadívaná krůta s dýní a křenem
Ingredience promícháme - mouka, cukr, práš. do peč., mléko, olej, vejce, citr. kůra a pečeme v dobře vymazané a vysypané formě, pečeme cca 45 min, ale...
více o Beránek hrnkový
Z uvedených přísad vypracujeme těsto a necháme je chvíli v chladu odpočinout. Těsto rozválíme a opatrně jím potáhneme zadní strany velkých polévkových...
více o Plněná velikonoční vajíčka