Mouku promícháme s mletým cukrem. Droždí rozpustíme v trošce vlažného mléka a společně s vlažnou herou, vejci, solí a strouhanou citronovou kůrou...
více o Velikonoční cop
Zpracujeme těsta a dáme stranou. 1. těsto je tuhé a 2. řidší, aby se dalo dobře namazat.
**Na peřinu:** na 1 lžíci másla lehce opražíme pomletou směs...
více o Plech plný dobrot pod peřinou
Žloutky uřeme s cukrem, přidáme olej, rum a postupně zašleháme mouku s kypřícím práškem a krupičkou. Lehce vmícháme ušlehaný sníh, rozinky a ořechy....
více o Rumová bábovka II.
Kedlubny oloupeme a opatrně vydlabeme. Vydlabanou kedlubnový střed jemně nastrouháme. Troubu předehřejeme na 185 °C.
Do misky dáme rozinky, přelijeme...
více o Kedlubny plněné mrkví
Hladkou mouku prosijeme přes síto do mísy přidáme: sůl, cukr, rozpuštěný tuk - nesmí být horký jinak těsto nevykyne, 2 žloutky, citronovou kůru,...
více o Mazanec II.
Necháme vzejít kvásek v 6 lžících mléka a 1 lžičce cukru. Rozinky namočíme do rumu či čaje(nic se nestane, když smícháte obojí dohromady), med utřeme...
více o Litý, kynutý, perníkový beránek
Vypracujem klasické kynuté tšsto, ze kterého ihned tvoříme malé buchtičky, plníme náplní. Klademe tak, že spoj těsta zůstává nahoře, potíráme každou...
více o Buchtičky s máslem a rumem
Vyjmout 5-10 minut před koncem pečení. Postup: program 3 (francouzský), velikost střední, kůrka světlá.
**Zdroj:** www.sweb.cz/hafca.h...
více o Panetone
Přibližná hmotnost chleba 900-1180 g.
Doporučení: přidejte rozinky a ořechy až po zaznění akustického signálu, po druhé hnětací fázi. Pozor: při...
více o Ořechový a rozinkový chléb
Těsto: mouku, moučkový a vanilkový cukr, sůl a droždí promícháme. Přidáme vlažné mléko, vejce a zaděláme těsto. Necháme 15 min. na teplém místě kynout...
více o Beránek s makovými kudrnami
Rozdrobené droždí zalijeme lžící vlažného mléka. Tuk utřeme do pěny a pak za stálého míchání přidáme cukr, žloutky, citronovou šťávu i rozpuštěné...
více o Beránek z kynutého těsta II.
Do pečící nádoby nejprve nalijeme mléko, přidáme rozpuštěné máslo, olej, cukr, sůl, vejce, šťávu z citronu, citronovou kůru. Nakonec přidáme...
více o Bezlepkový mazanec do pekárny
Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Přidáme tvaroh, rozinky a rozkrájené vlašské ořechy a promícháme. Nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do...
více o Tvarohový biskupský chlebíček
Rozinky namočíme do rumu. Margarín vyšleháme s cukrem, po jednom vmícháme vejce, přidáme mouku s práškem do pečiva, vanilkový cukr a kávovou sedlinu....
více o Koláč z kávové sedliny
Vejce ušleháme s oběma cukry. Vešleháme rozpuštěnou prochladlou heru a tvaroh. Postupně vmícháme mouku s práškem do pečiva a rozinky. Podle potřeby...
více o Velká tvarohová bábovka
Smícháme vejce, mléko, olej, obyčejný i vanilkový cukr a tvaroh. Pak přidáme mouku s práškem a vše vymícháme v hladké těsto. Rozinky, mandle, a...
více o Velikonoční věnec z tvarohového těsta
Bílky ušleháme na pevno, zamícháme cukr a pomalu přikapáváme zchladlé máslo, pak přidáme mouku s práškem do pečiva a kandované ovoce, rozinky,...
více o Bábovka z bílků
Vše smícháme dohromady a přidáme rozpuštěné máslo.
Podle potřeby můžeme přidat mléko, aby šly dělat dobře kuličky.
Z vytvořené hmoty tvoříme kuličky,...
více o Ovesné sušenky II.
Z přísad vypracujeme těsto, vyválíme ho do kruhu 3 mm silné a rozkrájíme na 4 části (čtvrtkruhy). Těsto uvaříme v osolené vodě s 1 lžičkou oleje....
více o Kalvínské nebe
Celý mák namočíme na 1 hodinu do hrnku s mlékem.
Smícháme celozrnnou mouku s cukrem a práškem do pečiva.
Přidáme podle chuti rozinky (nejlepší jsou...
více o Maková bábovka - bez vajec
Syrovou řepu oloupeme a nastrouháme, přidáme strouhaná jablka, jemně krájenou cibuli a překrájené sultánky (překrájením docílíme sladší chuti a...
více o Čatní z červené řepy
Ze 3 bílků ušleháme sníh, ostatní ingredience smícháme dohromady - nakonec vmícháme sníh. Těsto dáme na vymazaný, spíš menší plech nebo pekáč (díky...
více o Tvarožník na plech
Nejprve 3 krát spaříme jáhly v horké vodě, aby ztratily svou hořkost. Poté jáhly buď hodinu necháme bobtnat v horké vodě nebo na mírném plameni...
více o Vlastnoručně vymyšlený jáhlový koláč
Dávka je do malé formy, kterou vymažeme máslem a vysypeme strouhankou nebo kokosem. Smícháme přísady na těsto, přidáme rozinky. Vložíme do pekáče...
více o Tvarohový dezert
Nejprve rozpustíme v pánvičce při nízké teplotě kousek másla. Pánvičku nechte na zdroji tepla a přidejte cukr a med. Promíchejte. Vmíchejte ovesné...
více o Kostky z ovesných vloček
Nejdříve na másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku. Skopové maso nakrájíme na kousky po 35-40 gramech, opepříme, osolíme a orestujeme s cibulkou a...
více o Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo
Uděláme tradiční kvásek. Cukr, žloutky, tuk utřeme do pěny a postupně se přidává mléko, mouka a naposledy kvásek. Trochu osolíme.
Důkladně promícháme...
více o Mazanec nebo vánočka
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí - necháme vzejít kvásek.
Ve zbytku mléka rozpustíme sůl....
více o Cukrářská vánočka (mazanec)
Kuskus si uvaříme dle návodu.
Pokud zalíváme vařící vodou, rozpustíme v ní med.
Do hotového kuskusu zamícháme máslo.
Mezitím si jablka oloupeme a...
více o Kuskus s jablečným pyré
Žloutky třeme s tukem a cukrem do pěny. Přidáme tvaroh, rozinky, kokos, ořechy, dětskou krupičku, prášek do pečiva. Nakonec lehce! zamícháme z bílků...
více o Bábovka tvarohovo-kokosová
Špalíček krůtích prsou rozkrajuji (rozbaluji) postupně kolem dokola tak, aby mi z něho vznikl jeden dlouhý a široký plát. Z tohoto plátu za pomoci...
více o Drůbeží maso s "ala indickou nádivkou"
Na pánvičce orestujeme slaninu do růžova a necháme zchladnout. Po vychladnutí slaninu nakrájíme na kousky (je možné nakrájet před smažením, ale já to...
více o Brokolicový salát II.
V míse našleháme celá vejce, cukr a vanilínový cukr, přidáme mouku, prášek do pečiva, nakonec jablka (nahrubo nastrouhaná) a rozinky. Vlijeme na...
více o Bábovka z jablek bez tuku
Ze surovin zpracujeme tuhé těsto a dáme ho na půl hodiny do ledničky.
Mezitím uvaříme hustou krupičnou kaši a necháme vychladit. Poté přidáme 1 vejce....
více o Krupicové řezy
Do mísy dát tvaroh, cukr, vejce, tuk (rozpuštěný), špetku soli, příp. rum, vše rozšlehat dohladka. Vmíchat mouku s práškem. Je-li třeba, přidat mouku...
více o Tvarohová bábovka rychlá a dietní
Vypracujeme vláčné těsto.
Náplň maková: mléko svařte s cukrem a ostatními přísadami.
Těsto rozdělte na 2 části a obě vyválejte na 2 placky tenké,...
více o Makový závin II.
Tuk utřeme s polovinou cukru a žloutky do pěny. Přidáme střídavě jogurt a mouku s práškem do pečiva, zamícháme rum, pokrájené ovoce a mandle a nakonec...
více o Holandský ovocný chlebíček s jogurtem
Do mísy dáme ovesné vločky, hrnek celozrnné mouky, oprané rozinky, kávovou lžičku skořice, špetku soli a trochu oleje. Směs zalejeme dvěma hrnky vody...
více o Sladké ovesné placičky
Uvaříme hrnek jáhel (jáhly opereme,do hrnce dáme asi jeden a 3/4 hrnku vody, osolíme troškou mořské soli a přivedeme do varu).
Vaříme na mírném ohni...
více o Jahelník
Vyválíme si těsto a vykrájíme z něj postupně libovolně velké čtverečky. Na ty postupně klademe kousky jablek, buď s marmeládou nebo skořicí, rozinky a...
více o Jablečné šátečky
Ze surovin vypracujeme spodní těsto.
Vyválíme jej a položíme na předem vymazaný a moukou vysypaný plech.
Na těsto rozetřeme jablkovou náplň...
více o Dvojbarevný jablečný koláč
Kvásek: 1 lžička cukru + droždí + trocha mléka = necháme vzejít kvásek na teplém místě.
Do mísy prosijeme mouku, přidáme cukr, sůl, vejce a kvásek,...
více o Milovaná brioška
Cukr vyšleháme s vejci a rozpuštěnou herou, přidáme mléko, přesnídávku a prosátou mouku z práškem do pečiva.
Nakonec lehce vmícháme postrouhaná jablka...
více o Přesnídávkový řez alá štrůdl
Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na středně drobno a povaříme. Přidáme koření, rozinky, nakrájenou cibuli a utřený česnek. Vaříme do zhoustnutí....
více o Čatní z rajčat
Jablka nakrájet na plátky. Přidat koření a česnek nakrájený na plátky. Rozvařit. Přidat cukr, ocet a rozinky. Povařit. Nandat do nahřátých sklenic....
více o Čatní z jablek
Pokud není med v tekutém stavu rozvaříme ho (ve vodní lázni), přidáme víno a svaříme na 60 °C. V misce smísíme nadrobno nakrájená jablka, nasekané...
více o Ovocný salát s vínem
Vše pouze smísíme a upečema na vymazaném a moukou vysypaném plechu. Na vrch můžeme dát třeba jen moučkový cukr, marmeládu, ale i čokoládovou polevu....
více o Perník - rychlý
Na suché pánvi opražíme do zlatova ovesné vločky. K nim pak přidáme ostatní ingredience a nakonec i rozpuštěnou čokoládu na vaření. Množství všeho...
více o Vločkové nepečené hrudky
Do podmásli či kefíru dáme cukry, sůl, rozinky a postupně přidáváme prosátou mouku s kypřícím práškem, mělo by nám vzniknout tužší, dobře tvarovatelné...
více o Rychlé bochánky na sladko
Nejdříve do mixéru nalijeme mléko kompotovou šťávu, přidáme na hrubo pokrájená jablka, ořechy a broskve - toto umixujeme do hladka a dáme stranou....
více o Mixovaná bábovka