Nakrájené, osolené, opepřené maso napichujeme na špíz střídavě s kapií, cibulí a slaninou s bobkovým listem.
Na rozpáleném oleji zvolna opékáme tak,...
více o Kunětický rožeň
Maso nakrájíme na kostky a vlhkou paličkou naklepeme. Na špízové jehly, nebo na špejle střídavě napichujeme plátky masa, sýra, cibule a rajčat....
více o Horalské ražniči
Kuře očistíme, kůži na prsou oddělíme od masa, uvnitř kuře osolíme a vetřeme majoránku.
Housky namočíme do mléka a po prosáknutí důkladně vymačkáme....
více o Maďarské kuře s nádivkou
Sýr nakrájíme na kostičky, kapii a petrželku jemně nasekáme. Promícháme se sýrem a přidáme jemně nakrájenou cibuli a vmícháme olej.
Necháme v...
více o Kavak
Uvařené, studené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. V rozpáleném oleji osmahneme cibuli, přidáme nakrájený salám nebo maso a krátce opečeme....
více o Francouzské brambory IV.
Panenskou svíčkovou naklepeme hranou dlaně a po délce, okraje nařízneme několika řezy asi 1,5 cm hlubokými. Maso osolíme, potřeme česnekem a necháme 2...
více o Brněnský drak
Ze svíčkové a kýty nakrájíme menší plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a střídavě napichujeme na jehlu, prokládáme kolečky cibule, feferonkou a...
více o Moravský divoký šíp
Maso, nakrájenou cibuli a ostatní přísady pečlivě promícháme a necháme chvíli odpočinout. Zatím připravíme těsto ze všech uvedených ingrediencí a...
více o Ravioli
Celer jemně nastrouháme, pokapeme citronovou šťávou, mírně osolíme a vmícháme hrubě nasekané vlašské ořechy.
Nakonec posypeme nastrouhanou nivou,...
více o Salát pro starší pány
Houby opláchneme a namočíme. Česnek a zázvor oloupeme a nasekáme. Chilli papričky zbavíme jadérek, opláchneme a nakrájíme na proužky. Naťové cibulky...
více o Pikantní masové nudličky
Fazole namočíme den předem a druhý den je uvaříme v čisté vodě. Před změknutím přidáme nakrájená rajčata a dovaříme doměkka. Z tuku a mouky připravíme...
více o Fazolová polévka s rajčaty
Z uvedených surovin zpracujeme těsto, které necháme vykynout. Větší mikrotenový sáček vytřeme olejem, vložíme do něj těsto a na 12 hodin zamrazíme....
více o Langoše
Brambory oloupeme, omyjeme a podélně rozčtvrtíme. Slaninu nakrájíme na proužky. Žampiony očistíme a přepůlíme. V pánvi vypečeme slaninu a odložíme ji...
více o Žampiony s bylinkovou omáčkou
Zelné listy opláchneme a spaříme ve vroucí osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat. Na každý list položíme polovinu párku a zavineme.
Obalíme v mouce,...
více o Zelné řízky
Křidélka i stehna opláchneme a osušíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, stroužky česneku přepůlíme.
Na rozehřátém oleji maso za stálého obracení důkladně...
více o Kuře na víně se zeleninou
Fazole namočíme přes noc do studené vody a druhý den je uvaříme doměkka. Ve velkém hrnci osmažíme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme utřený česnek a...
více o Chilli con carne
Maso vykostíme a nakrájíme na plátky. Rozmixujeme cibuli, česnek a sůl. Touto směsí potřeme maso a necháme uležet (asi hodinu). Pak jednotlivé plátky...
více o Smažený králík
Maso omyjeme, osušíme a potřeme solí a pepřem. Pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 200 °C/plyn stupeň 3) asi 1 1/4 hodiny. Občas podlijeme....
více o Vepřová pečeně se špenátem
Maso opláchneme, osušíme a nařízneme do něho kapsu. Omyjeme a očistíme cukety a asi 150 g nakrájíme na kostičky. Z toastové chleba odkrojíme kůrku a...
více o Plněná krůtí pečeně
Kotlety opláchneme a osušíme. Na okrajích je nařízneme a maso částečně uvolníme od kosti. Mírně naklepeme paličkou, osolíme, opepříme a na rozpáleném...
více o Zbojnické kotlety
Játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Po obvodu plátky na několika místech nařízneme. Potom játra lehce naklepeme a opepříme....
více o Vepřová játra s chilli omáčkou
Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Vejce rozšleháme, přidáme do něj všechny přísady a důkladně promícháme. Do marinády vložíme řízky a necháme v...
více o Vepřová kýta rytíře Fryduše
Maso omyjeme a rozkrojíme přes vlákno na stejnoměrný plát. Osolíme a potřeme hořčicí.
Připravíme vaječnou omeletu do které zabalíme párek. Na maso...
více o Vepřová roláda na rajčatech
Maso nakrájíme přes vlákno na stejnoměrné plátky a zlehka naklepeme. Zeleninu nakrájíme na plátky.
Maso a zeleninu dostatečně okořeníme. Vše zalijeme...
více o Masová směs na grilu
Roštěnky naklepeme a po okrajích nařízneme. Osolíme, opepříme a jemně poprášíme moukou. Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme ji na rozehřátém oleji....
více o Roštěnky pod sněhem
Z vajec, mléka a mouky připravíme těstíčko, které ochutíme solí.
Plátky sýra zabalíme do slaniny, spíchneme párátkem a obalíme v těstíčku.
V hlubší...
více o Smažený rokfór
Řízky odblaníme, naklepeme, mírně pomoučíme a na oleji prudce opečeme po obou stranách. Osolíme a opepříme.
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a...
více o Vepřové topinky
Zelí slijeme, necháme okapat a rozkrájíme. Zalijeme vodou přidáme kmín a dusíme do poloměkka. Na rozpáleném oleji orestujeme na kostičky nakrájenou...
více o Dušené zelí mojí babičky
Kotlety omyjeme, lehce naklepeme a po obvodu nařízneme, aby se nestočily. Smícháme vejce, solamyl, kečup, rozmačkaný česnek, majoránku, pepř, kari a...
více o Kotlety po čínsku
Houby dobře očistíme, omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Stroužek česneku oloupeme, nakrájíme nadrobno a zpěníme na rozehřátém oleji. Přidáme houby,...
více o Houbová pizza
Žloutky rozšleháme se solamylem. Maso opláchneme, nakrájíme na plátky, naklepeme a na okrajích nařízneme. Potom je namočíme do vaječné směsi a na...
více o Francouzský plátek
Opranou rýži zalijeme vodou, osolíme a uvaříme.
Na kostičky nakrájené maso podusíme v malém množství vody. V hluboké pánvi rozpálíme olej, přidáme do...
více o Rizoto po čínsku
Maso nakrájíme na kostky, osmahneme na oleji, přendáme do hrnce, ve výpeku osmahneme cibuli a česnek, přidáme k masu, podlijeme, osolíme, posypeme...
více o Chalupářské maso
Očištěné kuře vykostíme, z masa stáhneme kůži a nakrájíme ho na větší kostky. Připravíme si oprané hlavičky žampionů a čerstvou papriku nakrájíme na...
více o Chalupářský špíz z kuřete 2
Brambory oloupeme a omyjeme. V osolené vroucí vodě je vaříme asi 20 minut a slijeme.
Mezitím opláchneme a osušíme pstruhy. Potřeme je solí, muškátovým...
více o Pečení pstruzi
Rozmrazené pstruhy osolíme, opepříme, obalíme v mouce, pokapeme citronovou šťávou a na oleji po obou stranách opékáme doměkka. Oloupané mandle...
více o Pstruh s mandlemi
Naklepané kuřecí řízky osolíme, obalíme v mouce, potom ve vejcích rozšlehaných s částí dávky strouhaného sýra a usmažíme na rozpáleném oleji. Usmažené...
více o Gratinované řízky s chřestem
Maso na segedínský guláš opláchneme a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na polovině oleje do růžova. Přidáme mletou papriku,...
více o Segedínský guláš
Maso omyjeme a velmi lehce naklepeme. Cibuli nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a nastrouháme je. Cibuli osmahneme na másle, přidáme žampiony a...
více o Plněné krůtí stehno
Cibulku nakrájíme na kousky asi 5 cm dlouhé. Rozpůlíme papriku, očistíme ji a lusk omyjeme. Nakrájíme na nudličky. Kyselé okurky pokrájíme na kolečka...
více o Krůtí rolky se zeleninou
Moučkový cukr prosijeme. Vejce šleháme elektrickými metlami spolu s vanilkovým cukrem. Přitom po lžících postupně přisypáváme prosátý moučkový cukr,...
více o Likérová bábovka
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a rozkrájíme na kousky. Přidáme lžíci škrobu, ušlehané vejce a dobře promícháme. Směs dáme na rozpálený olej a opékáme....
více o Kuře královny Kálí
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem a hořčicí, poklademe uzeným a cibulí. Spíchneme. Prudce opečeme na oleji,...
více o Falešné koroptve
Chléb opečeme v toustovači nebo bez tuku v troubě. Na oleji zlehka opražíme usekanou cibulku, žampiony, kousky rajčat a kapií. Vmícháme kečup a...
více o Gratinovaný toast se sýrem
Na oleji osmažíme pokrájenou cibuli a najemno posekaný česnek. Zalijeme litrem vody, když začne vřít, přidáme masový bujón. Polévku dochutíme solí a...
více o Česneková polévka v chlebu
Smísíme olej s chilli omáčkou, solí a pepřem. Rozpůlíme chilli papričky, odstraníme jadérka. Lusky omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky. Ty nasypeme...
více o Pikantní žebírka na grilu
Těstoviny nasypeme do vroucí osolené vody a uvaříme. Potom je slijeme, propláchneme a necháme okapat. Oloupeme žampiony a nakrájíme je na plátky....
více o Těstoviny se žampiony a lososem
Z mouky, 150 g másla, cukru, špetky soli a 75 ml studené vody vymícháme těsto a dáme je na 2 hodiny do chladničky. Cibuli nakrájíme nadrobno a...
více o Myslivecká paštika
Kapustu dobře očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenké proužky. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme. Rajčata očistíme a...
více o Mleté maso s kapustou
Sušené houby namočíme alespoň na 1/2 hodiny do studené vody. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na...
více o Bramboračka se sušenými houbami