Hrách namočíme do studené vody, do které přidáme bobkový list, nové koření, celý kmín, fenykl, a necháme namočené 8 hodin. Poté vodu vyměníme za...
více o Hrachová kaše (moc dobrá)
Sójové kostky uvaříme dle návodu ve slané vodě. Vodu slijeme, kostky necháme okapat, a přebytečnou vodu z nich opatrně vymačkáme. Hlívu pokrájíme na...
více o Sójové kostky s hlívou ústřičnou
Z prvních pěti surovin ušlehejte těstíčko (můžete přidat trochu vody, je-li husté), do kterého zatřete sníh ze 2 bílků. Oloupaná jablka nakrájejte na...
více o Jablíčka v županu II.
Zapalte oheň v grilu a nechte dojít do stadia řeřavých uhlíků. Ryby potřete olejem, dobře osolte a opepřete. Do břišní dutiny vložte několik plátků...
více o Okoun se salátem ve středomořském stylu
Maso nakrájejte na kousky velikosti sousta. Očištěné pórky podélně nařízněte a ještě dobře propláchněte, nakrájete na asi 1,5cm kolečka a střídavě s...
více o Chřestovo-hráškový salát s japonskými špízy
Přikryté těsto nechte hodinu v chladu odpočívat. Uzené maso a oloupanou šalotku nakrájejte nadrobno. Polovinu cibulky osmažte v rozehřátém oleji,...
více o Domácí tortellini s chřestem
Ve středním kastrolu rozehřejte olej. Přidejte cibulku, papriku, rajčata, česnek a cuketu a opékejte za stálého míchání 5 minut. Už dále nevařte, ale...
více o Jimův kořeněný kuskus
Těsto: všechny přísady smícháme, nejlépe ručním šlehačem. Puding nevaříme, sypeme pudinkový prášek! Dáme na formu 30 x 40. Pečeme v předehřáté troubě...
více o Broskvové řezy
Uzeninu s cibulí umeleme na masovém mlýnku, přidáme ostatní ingredience a promícháme. Podáváme s topinkami nebo toasty obložené cibulí a rajčaty.
Na...
více o Falešný tatarák z uzeniny
Na oleji necháme zpěnit cibuli, ke které přidáme rajčata, cuketu, česnek, protlak, petrželku. Zamícháme, podlijeme trochou vody (1 dl) a necháme asi...
více o Zeleninové těstoviny - bezmasé
Mrkev, brambory, celer, česnek a cibulku vše najemno nakrájené zasmažíme na slze oleje - vše musí vonět a co nejvíce změknout. Zalijeme vodou (cca 2 l...
více o Rychlá levná zeleninová polévka
Do remosky nalijte asi centimetrovou vrstvu oleje, přiklopte víkem a zapněte ji. V misce spolu prošlehejte vejce, mouku, sůl a tolik vody, aby vám...
více o Tempura z časopisu F.O.O.D
V míse smícháme suché přísady. Oddělíme bílky od žloutků a bílky ušleháme do tuha. K suchým přísadám přidáme olej, mléko a žloutky a šleháme dokud...
více o Tradiční belgické vafle
Troubu rozehřejeme na cca 180 C.
Do rozpuštěné Hery vmícháme cukr, přidáme celá vejce, olej, mléko a špetku soli. Nakonec pomalu přidáváme polohrubou...
více o Opilá buchta s rozinkami a mandlemi
Z rajčat seřízneme vršky a lžičkou vydlabeme dužinu. Rajčata uvnitř osolíme, opepříme a vyskládáme jimi olejem vymaštěnou zapékací misku.
Dužinu...
více o Pečená rajčata plněná šunkou a vejci
Oloupaná jablka nastrouháme, přidáme vše ostatní, pokud se nám zdá těsto husté můžeme zředit troškou mléka. Přilijeme na vymazaný a vysypaný malý...
více o Perník s jablky 2
Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky a dáme ji vařit do osolené vody spolu s jednou celou oloupanou cibulí. Do další hrnce dáme vařit nakrájené...
více o Bramborová polévka bez hub
V misce spolu promíchejte mouku, pivo a koření na řídké těstíčko. Dejte asi na 30 minut do ledničky. V pánvi rozpalte olej na střední teplotu. Kousky...
více o Ryba v pivním těstíčku podle Viléma Vrabce
Smícháme polohrubou mouku, cukr, olej, vajíčka, mléko,pudink(v prášku) a vanilkový cukr. Nakonec přidáme prášek do pečiva. Všechno pořádně zamícháme a...
více o Bublanina s broskvemi
Do malého šejkru od tupperware si dáme dle seznamu všechny tekuté ingredience a důkladně promícháme, nalijeme do pekárny poté nasypeme mouku, droždí,...
více o Ovocné knedlíky z domácí pekárny
Hladkou, lesklou, kávovou polevu si připravíme tak, že do cca 20 dkg moučkového cukru přidáme lžičku oleje, po lžičkách přidáváme silnou kávu i s...
více o Kávová poleva
Hladkou, lesklou mocca polevu uděláme tak, že do cca 20 dkg moučkového cukru přidáme lžičku oleje a dle hustoty přimícháváme po lžičkách uvařenou...
více o Mocca poleva
Citronovou polevu si umícháme tak, že do cca 20 dkg cukru moučky přidáme malou lžičku oleje a po lžičkách přidáváme přecezenou citronovou šťávu....
více o Lesklá citronová poleva
Do mísy dáme mouku, cukr, kypřící prášek a lehce osolíme. Poté přidáme vejce, přilejeme mléko a olej a vše důkladně smícháme. Na závěr přidáme kakao a...
více o Kakaovo-kokosové muffiny
Kuřecí maso omyjte, osušte a osolte. V kastrolu rozpusťte máslo s olejem, přidejte 100 g slaniny a nechte ji vyškvařit. Vložte kuřecí maso a osmažte...
více o Kuře s celerovou omáčkou
Žloutky cukr a olej utřeme, pak přidáme mouku, kakao ,prášek do pečiva a sníh z bílků, pořádně promícháme.
Těsto vylijeme na plech, který máme buď...
více o Tvarohová roláda
Mražený špenát si dáme do 1,5 litrového hrnce a dáme na mírném ohni rozmrazit. Mezi tím si do podobného hrnce zehřejeme rostliný olej a zpěníme...
více o Dušený špenát od Babičky
Zázvor oloupeme a nastrouháme, přidáme drobně nakrájenou papričku a nasekaný koriandr (petrželku), přidáme olej s limetkovou šťávou, osolíme a...
více o Chřest s marinovaným lososem
Za studena smícháme všechny ingredience, do hotové marinády vložíme kuřecí prsíčka, necháme přes noc marinovat. Grilujeme z obou stran po dobu 5 -...
více o Kuřecí prsíčka na grilu
Těsto připravíme tak že smícháme hladkou mouku, droždí, cukr, sůl a olej. S postupným přidáváním teplé vody připravíme těsto, které následně necháme...
více o Domácí pizza podle Míši
Vypracujeme těsto, z mouky, cukru prášku do pečiva, vajec, oleje a vody. Vylijeme ho na vymazaný a vysypaný plech, z toho 1/3 těsta smicháme s kakaem....
více o Pudinkové řezy se zakysanou smetanou II.
Rozšleháme vejce s cukrem, přidáme jogurty a olej, dobře promícháme. Zvlášť smícháme mouku s práškem do pečiva a skořicí. Tuto směs postupně zamícháme...
více o Jogurtové řezy II.
Cukr, olej a vejce v míse dobře rozmícháme. Do druhé mísy prosejeme mouku, kypřící prášek, jedlou sodu a přidáme skořici a oříšky. Mouku smíchanou s...
více o Afrika řezy
Kostky masa dobře osolte a opepřete a vetřete do nich česnek. Ve skleněné nebo plastové míse přelijte citrusovými šťávami a nechte marinovat nejméně 3...
více o Smažené vepřové kousky s cibulí na citrusech
Nejprve si na troše oleje orestujeme cibulku, přidáme mraženou zeleninu - mrkev, hrášek, kukuřici. Osolíme, opepříme, přidáme kari dle chuti. Necháme...
více o Zeleninové karbanátky II
Maso očistěte a jemně naklepejte, osolte. Smíchejte ingredience na marinádu, kotlety touto směsí potřete a nechte alespoň půl hodinky stát.
Máslo...
více o Jehněčí kotlety s mátou
Žloutek si utřeme s cukry do pěny, přidáme olej, vodu, mouku a řádně promícháme. Nakonec vmícháme ušlehaný bílek, těsto nalijeme a rozetřeme do...
více o Malinový dort - bez křoupání
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladit a oloupeme. Prolisujeme na kostičky. Mrkev a petržel nastrouháme najemno a pórek nakrájíme na co...
více o Bramborový salát podle mě
Pudinky připravíme dle návodu a smícháme je s ostatními ingrediencemi. Hotové těsto nalijeme do řádně vymazané a strouhankou vysypané formy a pomalu...
více o Rychlá pudinková bábovka
Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě na skus, scedíme a promícháme s olejem a ovocem. Pak přidáme horký uvařený pudink a zamícháme.
Směs dáme do...
více o Zapečené těstoviny s pudinkem
Kuřecí prsa pokrájíme na kousky stejně velké jako kousky ananasu, osolíme je a opepříme. Na špejli napichujeme střídavě maso a ananas. V misce si...
více o Kuřecí špízy s ananasem a kokosem
Houby nakrájíme na kousky a podusíme na cibulce spolu s česnekem (nešetříme) a kořením asi 20 min. Zvlášť ušleháme v míse těstíčko z vajec, mouky,...
více o Houbové placičky
Řízky naklepeme a osolíme. V nádobě si připravíme těstíčko z mouky, vejce a mléka, mírně posolíme, řízky v něm namočíme a hned pozvolna smažíme...
více o Pařížský kuřecí řízek
Houby očistíme a nakrájíme na kousky, slaninu nakrájíme na nudličky, cibuli a chilli papričky nasekáme na jemno, rajče spaříme, oloupeme a pokrájíme,...
více o Houbové chilli
Bílé víno rozšleháme s vejci, osolíme, přidáme olej a postupně zahušťujeme moukou až vznikne těstíčko, konzistencí podobné kapání do polévky. V...
více o Kapr smažený ve vinném těstíčku
Všechny suroviny smícháme v hladké těsto a nalijeme do formy nebo do pekáče. Pečeme na 180 stupňů dozlatova. Dá se jíst teplý i studený....
více o Francouzský chléb