Dýně oloupeme, vydlabeme, uvnitř osolíme a zakapeme citronem.
Nádivka: na polovině tuku osmahneme drobně pokrájenou cibulku, přidáme maso, máčenou...
více o Plněné dýně
Lilky potřeme olejem a grilujeme, až slupka zhnědne a popraská. Necháme vychladnout a oloupeme je.
Na másle osmažíme drobně nasekanou cibuli, přidáme...
více o Lilková kaše
Kachnu očistíme, potřeme olejem, osolíme a posypeme tymiánem. Do kachny vložíme dílky jednoho pomeranče a obou jablek, bobkový list a sekanou...
více o Pomerančová kachna
Maso nakrájíme na plátky a tupou stranou nože je naplocho rozklepeme. Nakrájíme na nudličky a v misce promícháme se směsí sójové omáčky, glutasolu,...
více o Skořicové květy
Do mísy prosijeme mouku s práškem do pečiva a cukrem, přidáme citronovou kůru, žloutky, olej, jogurt a vše zamícháme. Vlijeme do větší koláčové formy...
více o Hroznová bublanina se sněhovou čepicí
Zelné listy omyjeme a vložíme na půl minuty do vařící vody. Pak je rozložíme a tuhči žebra naklepeme paličkou. Maso smícháme s vařenou rýží, velmi...
více o Zelné závitky
Sójovou omáčku smícháme s olejem, utřeným česnekem, cukrem a pepřem. Kuře rozsporcujeme, omyjeme a osušíme utěrkou. Pak ho potřeme sójovou směsí a...
více o Kuře s jablky II.
Játra nakrájíme na kousky velikosti sousta a obalíme v solamylu.
**Připravíme si směs, do které dáme:** 1 dc vývaru, 2 lžíce bílého vína, 2 lžíce...
více o Játra po sečuánsku
Namočené fazole (alespoň 2 hodiny, ale nejlépe přes noc) uvaříme v osolené vodě. V kastrolu rozehřejeme olej a osmažíme v něm najemno nakrájenou...
více o Fazole kovbojsky
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme špetkou kari a špetkou papriky.
V pánvi rozpálíme tuk a maso po obou stranách osmahneme asi 5 minut.
Do...
více o Zapékané kotlety II.
Polovinu másla rozehřejeme, přidáme mouku a necháme jen krátce zasmahnout. Pak přilijeme trochu zeleninového vývaru a povaříme 5 minut.
Očištěný pórek...
více o Vepřové kotlety na póru
Vepřovou kýtu nakrájíme na tenké nudličky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji.
K měkkému masu přidáme kečup a lečo, orestujeme,...
více o Šenkýřovo vepřové
Játra zbavíme blan a žilek, nakrájíme na plátky a opečeme na rozehřátém oleji po obou stranách.
V průběhu pečení přidáme nasekaný česnek a na tenké...
více o Maďarská játra
Vejce našleháme vidličkou, přidáme pepř, sůl, cukr, majoránku, čili, sójovou omáčku, utřený česnek a vše promícháme. Do směsi vložíme maso, přikryjeme...
více o Kotlety s česnekem
Prsíčka a kýtu nakrájíme po vlákně na kostičky o hraně asi 3 cm. Cibuli pokrájíme nadrobno a dáme do mísy. Přidáme nakrájený česnek, sůl, víno a ocet....
více o Čínská směs
Česnek utřeme se solí a promícháme s paprikou. Kuře rozporcujeme a připravenou pastou potřeme. Podlijeme je malým množstvím vývaru z masoxu a pod...
více o Kuře s pomerančovou šťávou
Zeleninu nakrájíme, květák rozdělíme na růžičky a všechno podusíme na oleji do poloměkka. Pak přilijeme vodu, osolíme a necháme povařit, až zelenina...
více o Cikánská polévka
Kotlety omyjeme, osušíme, opepříme a posypeme mletým hořčičným semínkem. Necháme asi 30 minut v chladu odležet.
Mezitím očistíme žampiony, nožičky...
více o Jehněčí kotlety se žampiony
Maso nakrájíme na vysoké steaky (alespoň 2,5 cm). Smícháme šťávu z pomeranče, sójovou omáčku, rozmačkaný česnek a hrubě mletý pepř. Do této směsi maso...
více o Marinované steaky
Játra umeleme, přidáme všechny ingredience, dobře promícháme a dáme do dobře vymazané a strouhankou vysypané formy (srnčí hřbet).
Pečeme v mírné...
více o Játrová sekaná
Všechnu zeleninu omyjeme a nakrájíme nebo nastrouháme, natrháme listy salátu a promícháme. Připravíme zálivku z mléka, kterou okořeníme a doplníme...
více o Selský salát
Papriky opláchneme, rozpůlíme, semena a semeník odstraníme. Nakrájíme na kostky nebo nudličky, vložíme do salátové mísy a promícháme s olejem....
více o Řecký salát
Sýr nastrouháme na nudličky, vložíme na talíř, přidáme na nudličky nakrájenou cibuli a celer a zakapeme olejem.
Směs ochutíme kečupem, solí a pepřem a...
více o Předkrm z balkánského sýra
Hovězí a kuřecí maso nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce s rozehřátým olejem a po všech stranách osmahneme. Potom k masu přidáme nadrobno...
více o Brazilská polévka
Králíka rozdělíme na porce, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na oleji podusíme mrkev, celer s cibulí - vše pokrájené na plátky. Přidáme porce...
více o Králík na zelenině
Očištěné kuře nakrájíme na čtvrtky, osolíme, opepříme a necháme chvíli odležet. Na plátky nakrájenou cibuli orestujeme na oleji, posypeme paprikou,...
více o Jachnija z kuřete
Vždy mezi dva plátky sýra dáme sardinku a plátek kapie. Řízky osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Smažíme po obou stranách...
více o Plněný sýrový řízek
Naklepanou kýtu nakrájíme na menší kostky a osmažíme dočervena na rozehřátém oleji. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osmažíme, vmícháme mouku,...
více o Vepřový kebab s vínem
Na oleji osmažíme vločky, přisypeme jemně strouhanou mrkev, osmažíme a zalijeme asi litrem vody. Osolíme, opepříme, vsypeme na špičku nože muškátového...
více o Letní mrkvová polévka
Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kousky. Osolíme, obalíme v solamylu a dáme na chvíli do ledničky. Pórek i se zelenou částí nakrájíme na tenká...
více o Kuřecí prsíčka po orientálsku
Kuře omyjeme, osušíme, zvenku i zevnitř osolíme a opepříme, vložíme do dobře vymazaného pekáče a pečeme v horké troubě (elektrický sporák 200 °C/plyn...
více o Kuře s rýží, brokolicí a mandlemi
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.
Na rozehřátém másle dozlatova opečeme plátky žampionů, přidáme kolečka cibule, kostičky mrkve a krátce podusíme...
více o Pestrý těstovinový salát
Okurku a oloupanou kedlubnu nakrájíme na velmi tenké plátky. Salát opláchneme a natrháme na kousky. Pažitku najemno posekáme. Ocet smícháme s hořčicí,...
více o Zeleninové carpaccio
Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět kostičky cibule, přidáme čtvrtky rajčat a otrhané listy kerblíku. Zalijeme vývarem a asi 20 minut povaříme....
více o Pikantní rajská polévka
Do prosáté mouky rozdrobíme změklé máslo, přidáme cukr, citronovou šťávu, špetku soli a smetanu, podle potřeby zalijeme vínem a zaděláme tužší těsto....
více o Smažené pečivo
Zelné listy spaříme vroucí vodou, žebra naklepeme paličkou nebo je seřízneme.
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nudličky bůčku...
více o Zelné závitky se zeleninou
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme špetkou papriky a obalíme v mouce. Na oleji zpěníme kostičky jedné cibule, vložíme kotlety a po obou...
více o Kotlety na cibuli
Vykostěný a kůže zbavený bůček nakrájíme na kousky a umeleme na masovém strojku. Přidáme mléko, strouhaný sýr, důkladně promícháme, v misce přikryjeme...
více o Vlašimské řízky
Do čistě vytřené porcelánové mísy s kulatým dnem vložíme žloutky dokonale zbavené bílků. Žloutky trochu osolíme a rozetřeme drátěnou metlou. Ze...
více o Majonéza základní
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, lehce potřeme hořčicí a poklademe tenkými plátky anglické slaniny. Doprostřed dáme plátek sýra, který obalíme...
více o Rožmberské plněné řízky
Okurky oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Promícháme je se solí, sekaným koprem a utřeným stroužkem česneku. Měkký tvaroh utřeme s olejem, octem,...
více o Ruský okurkový salát
Ze syrových nastrouhaných brambor vymačkáme rukou vodu, přidáme vařené nastrouhané brambory, vejce, mouku, kvásek z droždí, česnek utřený se solí a...
více o Kynutý bramborák
Filé posypeme grilovacím kořením, osolíme a lehce po obou stranách osmahneme na rozehřátém oleji.
Na dno pekáče poklademe kolečka cibule na ni dáme...
více o Zapečené rybí filé
- maso nakrájíme na kostky
- cibuli, rajčata i papriku nakrájíme na kostičky
- cibuli osmažíme dozlatova
- přidáme maso
- podlijeme vývarem
- přidáme...
více o Hovězí na rajčatech a paprikách
Z alobalu vystřihneme 4 čtverce tak, abychom do každého zabalili celé kolečko sýra. Čtverce potřeme olejem a na každý položíme jeden hermelín. Sýry...
více o Pečený hermelín s tymiánem
Zelí nakrájíme na proužky široké asi 2 cm. Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme stejně jako zelí. Na rozpáleném oleji osmažíme kostičky cibule,...
více o Dušené zelí s paprikami
Filé lehce rozmrazíme a rodělíme na kousky. Rybu, kostičky mrkve a cibule vložíme na pánev, zalijeme menším množstvím vody a mírně osolíme. Dusíme, až...
více o Karbanátky z mořské štiky
Telecí kýtu prošpikujeme celerem s mrkví, osolíme a zprudka opečeme na oleji s cibulí. Přilijeme 200 ml vody a dusíme doměkka.
Maso vyjmeme, šťávu...
více o Protýkaná telecí kýta
V litru vody uvaříme maso, zeleninu v celku a špetku koření doměkka. Přecedíme a do vývaru vkládáme nakrájenou zeleninu a upečený svítek.
Svítek:...
více o Uzený vývar se špenátovým svítkem