Žloutky vyšleháme s cukrem dohladka a postupně a pomalu přidáme olej, potom vodu. Přisypeme mouku, kypřící prášek, kakao a vyšleháme. Lehce vmícháme...
více o Nutelový dort II.
Troubu předehřejeme na 180°C.
Smícháme mouku, kakao, cukr, sodu a sůl. Žloutky ušleháme s vodou a olejem a postupně přisypeme suchou směs a mícháme,...
více o Čokoládový košíček s čokoládovou omáčkou
V kastrolu rozpusťte v oleji máslo. Přidejte 1 lžíci cukru a nakrájenou cibuli. Orestujte. Posypte moukou a restujte, až cibule slabě zhnědne. Vlijte...
více o Cibulová polévka s mozzarellou a bagetou
Do mističky dejte 2 lžíce vody a vsypte želatinu. Nechte 5 minut stát, aby želatina nabobtnala. Čtyři formičky, skleničky nebo hrnečky o objemu 125 ml...
více o Panna cotta s malinovou omáčkou
Těsto: Postupujeme dle požadované velikosti moučníku. Kolik vajec, tolik dalších ingrediencí. 1 vejce = 50 g. Takže při 5 vejcích dáme 250 g pol....
více o Pařížský dort Eli
Začneme tím, že si kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, které osolíme a opepříme.
Na pánev si nalijeme asi lžíci oleje a necháme řádně rozpálit. Až bude...
více o Bleskové kuře
Vepřové maso a játra nakrájíme na nudličky. Zeleninu očistíme. Česnek nakrájíme na nudličky, cibuli nasekáme. Mrkev nakrájíme na kolečka, papriku na...
více o Vepřové nudličky s játry
Těsto:
Mouku, olej, vodu a vejce smícháme a uhnětneme do těsta. Necháme cca 10 minut odstát.
Náplň:
Jablka nastrouháme, broskve a banány nakrájíme do...
více o Ovocný štrůdl s karamelem
Dopředu naložené maso (dávám jen sůl a směs Gyros) vložíme do pekáčku, kam jsme předtím dali pokrájenou cibuli s trochou oleje a podlejeme pivem. Asi...
více o Kuře v drnech
Ze surovin připravíme marinádu a kýtu do ní na 3-4 dny vložíme, necháme marinovat v chladu a temnu.
Maso vyjmeme z marinády osušíme, převážeme pevně...
více o Kančí kýta na víně s tymiánem
Na vymazaný plech rozprostřeme hrášek (čerstvý nebo rozmražený), který pokapeme olejem, posypeme kořením a dáme na 180°C zapéct do předehřáté trouby...
více o Pečený (grilovaný) hrášek
Jablka a hrušky oloupeme, odstraníme jádřince a pokrájíme na kostičky. Salát omyjeme a natrháme nebo pokrájíme. Sýr nakrájíme na malé kostičky. Vše...
více o Podzimní salát se sýrem a medovou zálivkou
Papriku rozkrojíme, vyjádříme a důkladně omyjeme. Do hrnce s vroucí vodou vložíme a necelé dvě minuty povaříme. Mezitím si nachystáme sklenice: Do...
více o Zavařená červená paprika
Množství záleží na počtu strávníků.
Nálev: na jeden díl octa, dáme dva a půl dílu vody, trošku soli, oleje a cukr dle chuti. Vše necháme svařit a poté...
více o Utopenci z vajec
Zeleninu dobře omyjeme, vadné části vykrájíme. Rajčata nakrájíme na osminky, cibuli nasekáme najemno, mrkev nastrouháme nahrubo, papriky nakrájíme na...
více o Lahodná čalamáda s květákem
Na tousty použijeme mladé cukety, které nebudeme loupat, pouze je omyjeme a pokrájíme na 2-3milimetrové plátky.
V kastrolu s širokým dnem rozpálíme...
více o Gyros tousty z cukety - sterilované
Vezmeme si mísu a smícháme v ní výše zmíněné ingredince (stehýnka vkládáme až nakonec). Takto připravenou mísu vložíme do ledničky a necháme ji...
více o Medová kuřecí stehýnka
Na rozehřáté pánvi potřené olejem restujeme doměkka fazolové lusky s pokrájenými žampiony, přidáme kmín a bylinky, podle potřeby podléváme trochou...
více o Fazolková „smaženice“ Institutu Kompliment
Římský hrnec ponoříme na 15 minut do dřezu se studenou vodou. Mezitím pokrájíme nadrobno cibuli a v míse smícháme s kysaným zelím a olejem.
Římský...
více o Kuřecí prsa na zelí Institutu Kompliment
Ingredience vložíme do nádoby pekárny takto: voda, olej, ocet, obě mouky a do jednoho rohu cukr a do druhého sůl. Doprostřed uděláme v mouce důlek a...
více o Kmínový pšenično-žitný chléb
1. Vykrájíme z masa šlachy a nakrájíme ho na kostičky.
2. Vložíme do misky osolíme a přidáme vybrané koření.
3. Vložíme do lednice a necháme to tam...
více o Nakládané maso na pánvi
Maso osolte a opepřete a zprudka osmažte tak, aby zůstalo šťavnaté. Ještě teplé pokrájejte na kousky a promíchejte s rukolou nebo natrhanými lístky...
více o Domácí gyros
Brambory si nastrouháme na hrubo,přidáme jen prolisovaný česnek a zamícháme.
Na pánev dáme olej a necháme pořádně rozpálit.Pak po celém dně pánve...
více o Bramboráky trochu jinak
Zázvor, najemno nasekané feferonky a citronovou trávu promíchejte s cukrem a kávou. Touto marinádou přelijte kuřecí maso a nechte v chladu aspoň dvě...
více o V kávě marinované kuřecí řízky
Nejdříve začneme korpusem.
-Oddělíme si žloutky od bílků
-Žloutky ušleháme do pěny s cukrem
-Vmícháme vodu a olej
-Přes síto prosejeme obě mouky s...
více o Jahodové dortíky
Mouku s práškem prosejte do mísy. Jinou mísu a elektrické šlehací metly si dejte vychladit a pak v nich 3 až 4 minuty šlehejte studené máslo. Vsypte...
více o Dort třípatrový
Ve větší míse smícháme všechny ingredience a vytvoříme hladké tekutější těsto. Na tukem vymazaný a strouhankou vysypaný plech nalijeme těsto a...
více o Babiččin rychlý jablečný koláč
Ze solamylu, mléka a vejce si uděláme těstíčko (hustší). V něm obalíme nakrájené, osolené a opepřené kuřecí prsa. Necháme chvilku uležet.
Rýžové nudle...
více o Lehce pikantní Kung Pao
Droždí rozpusťte v troše vlažné vody s cukrem nebo medem a nechte asi 10 minut stát, až zpění. Pak přilijte zbylou vodu a olej, přidejte anýz, sůl a...
více o Anýzový chléb z Maroka
Očištěné pastináky oloupejte a nakrájejte na kousky. Jednu oloupanou cibuli nakrájejte na kostičky, druhou na kroužky. Mango také oloupejte, dužninu...
více o Kuře s pastinákovým pyré
Maso lehce klouby rukou naklepejte, z obou stran osolte, po obvodu svažte kuchyňskou nití a „otlačte“ v drceném pepři. Olej rozehřejte na těžké,...
více o Steak na pepři dle Karla Pinka
Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky, osolíme, pokapeme olejem, posypeme tymiánem, promícháme a dáme péct do trouby na 30 - 40 minut při...
více o Batáty pečené v troubě
Smícháme vejce,moučkový,vanilkový cukr a olej a ušleháme.Přidáme mouku prosátou s kypřícím práškem a vše ušleháme dohromady.Nakonec vmícháme čerstvé...
více o Agátčina tvarohovoborůvková bábovka
Mouku, sůl a kůru prosejte do mísy. Droždí rozdrobte do trochy smetany či mléka s cukrem. Žloutky s cukrem šlehejte nad parou do zhoustnutí, přilijte...
více o Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O.D.
Na trošku oleje dáme orestovat jarní cibulku (nebo pórek) společně s pokrájenou anglickou slaninou. Na to rozdrobíme kvasnice dáme tavený smetanový...
více o Kvasnicová polévka
Všechnu zeleninu nakrájíme na kostky, žampióny na půlky, dáme na plech, posolíme, posypeme tymiánem, zakápneme olejem a promícháme. Nahoru dáme olivy...
více o Pečená zelenina - výborná
V širokém kastrolu rozehřejte olej a maso na něm zprudka ze všech stran opečte. Vyjměte a v kastrolu opečte na kostičky pokrájené šalotky, mrkev a...
více o Ragú z divočáka na švestkách
Maso: Kuřecí maso nakrájené na kostičky vložíme do misky a zalijeme olejem. Přidáme špetku soli, sojovou omáčku, med a prolisovaný česnek....
více o Sezamový sen
Do misky dáme na 30 minut marinovat filety, přidáme na drobno nakrájený česnek a čerstvý zázvor, citrónovou šťávu, sladkou chilli omáčku a Teryiaki...
více o Rychlý pangasius s ananasem
Jablka nechte v misce macerovat v alkoholu s cukrem. Do prosáté mouky se solí přidejte droždí, pivo, šťávu a olej, umíchejte hladké těstíčko a nechte...
více o Jablíčka v pivním županu
Nejdříve si smícháme všechny tekuté ingredience a vyšleháme metličkou. Poté přidáme směs z mouky, cukru, prášku do pečiva, soli a pudinkového prášku....
více o Muffiny z bílou čokoládou
Větší a hlubší pekáč (cca 20 x 35 cm) vymažeme máslem a následně vyložíme pečícím papírem (výborně k nádobě přilne).
Mrkev oloupeme a nastrouháme na...
více o Mrkvový koláč BILLA
Naložíme vepřové maso do marinády.Vezmeme menší mísu,do ní dáme olej a koření,rozmícháme aby bylo bez hrudek.Poté do směsi naložíme maso a necháme v...
více o Vepřový steak s hranolkami
Oloupané brambory nastrouháme nahrubo. Nejlépe v lívanečníku-rozpálíme olej, na který dáme trošku strouhaných brambor, položíme kolečko olomouckého...
více o Smraďoši