Postup je velmi jednoduchý i pro začátečníky. Vše důkladně promíchat a nalít do vymazaného hlubšího plechu. Pečeme při 180 °C, dokud se těsto nelepí ...
více o Povidlový perník
Papriku, okurky a cibuli natenko nakrájíme. Rajčata nakrájíme na čtvrtky. Všechny suroviny smícháme a necháme vařit cca 15 minut. Potom horké plníme...
více o Bulharský salát
Na dno sklenic dáme 1 lžičku oleje, uložíme na těsno oloupané stroužky česneku, které prokládáme bobkovým listem, pepřem, hřebíčkem a feferonkou....
více o Lahůdkový česnek
Do mísy dáme mouku, sůl, vejce, rozdrobené droždí, máslo a olej. Z přísad uhněteme těsto. Vytvarujeme z něj bochánek a vložíme jej do mísy se studenou...
více o Koláč z oříškových šnečků
Polohrubou mouku promícháme s kypřícím práškem, vanilkovým a krupicovým cukrem.
Přilijeme mléko s rozšlehanými vejci, olejem a dobře promícháme na...
více o Mrkvová bábovka
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, smícháme s ananasem a oříšky (tak nějak přiměřeně). Osolíme, opepříme a opaprikujeme. Zalijeme trochou šťavy z...
více o Kuřecí čína s ananasem
Rajčata nakrájíme na kousky (můžeme předtím oloupat). Přidáme papriky nakrájené na nudličky, nahrubo nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájené feferonky,...
více o Čertovská omáčka
Ořechy buď umeleme nahrubo nebo rozdrtíme paličkou, pak smícháme všechny ingredience dohromady i s ořechy a dáme péct nejlépe na pečící papír. Peče se...
více o Vynikající karobová buchta
Na oleji osmahneme cibuli, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Přidáme mrkve nastrouhanou nahrubo nebo na tenká kolečka, podlejeme trochou vody a...
více o Barevná směsice
Na pánvi osmažíme cibuli, přidáme mleté maso, přidáme koření a dusíme ve vlastní šťávě. Po dodušení necháme vychladnout. Ze všech ingrediencí...
více o Ravioli s náplní
Mouku smícháme se sušeným droždím. Jeden stroužek česneku utřeme se solí, zbylé dva nasekáme nadrobno. Do pečicí nádoby vsypeme mouku, přidáme cukr,...
více o Česnekový chléb
Brambory oloupeme a vaříme 15 min., slijeme a rozmačkáme. Přidáme sůl, bazalku, česnek, vývar a prosátou mouku s droždím. Vypracujeme hladké těsto....
více o Bramborová pletýnka se sýrem
Opláchneme rýži vodou a dáme do hrnce. Zalijeme zhruba 350 ml vody a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a vaříme tak 12 minut. Slijeme vodu a dáme si...
více o Rýžová večeře
Droždí rozmícháme s cukrem dokud se nerozpustí na kaši. Do mísy dáme mouku, 1/4 l vody, droždí, sůl. Vypracujeme těsto (nejlépe hnětačem) -...
více o Rohlíky na ráno
Na těsto potřebujeme 4 vajíčka, 250 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, sklenici vody, sklenici oleje, 250 g mouky, půl prášku do pečiva. Vajíčka,...
více o Řezy Lambada III.
Oloupaná jablka nastrouháme, přidáme vše ostatní, pokud se nám zdá těsto husté můžeme zředit troškou mléka (záleží kolik dáme oleje). Těsto božsky...
více o Perník s jablky
Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na plátky. Maso lehce naklepeme, případně nakrojíme okraje, aby se maso nekroutilo. V misce smícháme dijonskou...
více o Dijonské cibulové řízky
Všechny sýry nakrájíme na přibližně stejně velké kousky, které každý zvlášť obalíme v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka) a střídavě (opatrně)...
více o Sýrový festival
Z přísad vypracujeme kynuté těsto, husté jako na pizzu. Zapracujeme do něj bazalku a necháme vykynout. Na trošce oleje krátce opečeme na kostičky...
více o Zeleninoví šneci
Smícháme koření s 1 lžící oleje, přidáme maso, pořádně promícháme a odstavíme na pár hodin do lednice. Pak na zbylém oleji zasmažíme cibulku, zalejeme...
více o Zapékané šopské špízy
Vše mimo kakaa promícháme ve větší míse. Polovinu těsta nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Do druhé poloviny těsta vmícháme kakao,...
více o Nedělní buchta
Máslo utřeme s cukrem a vejcem, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a troškou mléka. Umícháme těsto, které rozetřeme na dva vymazané plechy a...
více o Levné pudinkové řezy
Zatvrdlé rohlíky nakrájíme na středně velké kostky a vložíme do hlubší mísy. Lehce pokapeme mlékem, přidáme vejce, najemno nakrájenou libovou slaninu...
více o Kuře s jarní nádivkou
V uvedeném pořadí přidat do domácí pekárny. Část hladké mouky (až 280 g) je možné nahradit moukou graham, pšeničnou chlebovou nebo špaldovou.
Podle...
více o Chléb podmáslový
Houby udusíme na oleji, dáme do pekáče na vrstvu alespoň 2 cm vysokou.
Osolené a opepřené porce kapra obalíme v polohrubé mouce, do které jsme...
více o Kapr na houbách - lze péct nebo grilovat
Z droždí trošky mléka uděláme kvásek.
Potom smícháme mouku, smetanu, mléko, 5 lžic oleje, sodu, sůl a vypracujeme řidší těsto, které necháme vykynout....
více o Sýrové langoše
Zelí nakrouháme, vložíme do pekáčku, posolíme, popepříme a přidáme olej, promícháme a dáme péct do trouby a pečeme, dokud zelí nezhnědne (pozor -...
více o Levná večeře
Otevřeme anasový kompot a ovoce procedíme. Šťávu z kompotu odměříme a pokud jí je méně než 200 ml, doplníme vodou. Vlijeme do pekárničky, přidáme sůl,...
více o Ananasová bábovka v pekárně
Všechny přísady na těsto smícháme. Mléko dáme podle potřeby, těsto nemá být tuhé, ale ani řídké, asi jako piškotové. Těsto vlejeme na vymazaný plech,...
více o Jogurtový koláč s rebarborou
Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny. Nejdříve zapnout program PŘÍPRAVA TĚSTA, poté program KLASIK (pekárna ETA), velikost 2, barva střední....
více o Kváskový chléb
Kvasnice, cukr, vlahé mléko, 1 vejce, olej a trochu mouky zamíchejte. Přikryté nechte kynout. Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky. Tenké plátky...
více o Cibulový koláč se slaninou II.
Z těsta děláme bochánky, asi 3-5 cm velké v průměru (pozor, hodně nabydou).
Pečeme pozvolna (čím větší, tím více pozvolna), asi 30 minut.
Dají se jíst...
více o Medové koláčky
Vše smícháme, polovinu těsta obarvíme kakaem, vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy a pečeme přikryté pečícím papíře při 150 °C....
více o Hrnková DIA bábovka
Čokoládovou tyčinku vychladíme v ledničce (pozor, ne v mrazáku). Smícháme obě mouky s jedlou sodou a postupně přiléváme mléko nebo pivo (mléko je...
více o Smažená tyčinka Mars
Slaninu a rohlíky nakrájíme na kostky, slaninu rozškvaříme, vyndáme, přidáme olej a opečeme dozlatova rohlíky. Rozšleháme vejce s mlékem, přidáme...
více o Špekové knedlíky - mňam
Nejprve si v míse rozmačkáme banány (např. šťouchadlem na brambory) a zalejeme je šťávou ze 2 citronů (můžeme přidat i trochu strouhané kůry pro vůni)...
více o Rychlá banánová bábovka
Uděláme si kynuté těsto z mouky, mléka, oleje, droždí, soli, cukru a vanilkového cukru. Necháme vykynout v teple, rozdělíme na dva díly. Každou půlku...
více o Rohlíčky pro bezdomovce
Smícháme cukr s vejci a vanilkovým cukrem, přilijeme olej a citronovou šťávu. Vsypeme pudinkové prášky a prášek do pečiva. Pořádně promícháme a...
více o Pudinkový zákusek bez mouky
Mák povaříme se lžící marmelády a polovinou mléka do zhoustntí, poté jej dáme do lednice vychladit. Žloutky oddělíme od bílků a z nich ušleháme tuhý...
více o Makovník
Ve větší míse smícháme mouku, kypřící prášek, kokos, cukry, vejce, mléko a olej. Těsto vlijeme do vymazaného a strouhankou nebo polohrubou moukou...
více o Jednoduchá kokosová buchta
Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Sýr rozmícháme s rozetřeným česnekem a bazalkou. Touto směsí řízky potřeme, poklademe na proužky nakrájenou...
více o Kuřecí kousky se sýrem a česnekem
Z masa nakrájíme medailonky, mírně naklepeme, osolíme, posypeme drceným pepřem a chilli kořením. Opečeme na horkém oleji z obou stran, před dopečením...
více o Krakonošův oheň
Na oleji osmahnout cibulku, přidat na kostky maso, opéct, zasypat kořením, přidat hořčici, osolit a podlít vodou. Dusit pod pokličkou, po změknutí...
více o Znojemský guláš
Všechny ingredience smícháme, borůvky přidáme jako poslední. Pečeme na 180 °C cca 30 minut. Buchta je vhodná zvláště pro ty, kteří dávají přednost...
více o Pohanková buchta s borůvkami
Máslíčko: vše kromě másla rozmixujeme nebo najemno rozetřeme. Promícháme s rozměklým máslem a podáváme namazané na plátcích čerstvé ciabatty. Jen tip...
více o Máslíčko z pizzerie + ciabatta
Do jogurtu přidáme rozmačkaný česnek, majoránku, sůl, olej a maggi a pěkně rozmícháme. Do stehýnek uděláme zářezy a uložíme do marinády. Necháme...
více o Kuře v jogurtové marinádě II.
Kuře zevnitř i zvenku opaprikujeme, opepříme a až potom osolíme (aby sůl neucpala póry, koření lépe vnikne do masa). Slaninu nakrájíme na tenké plátky...
více o Zdeformované kuře