Mleté maso dáme do mísy, dochutíme kořením a mírně solí. Přidáme vejce, dobře promícháme a mírně zahustíme hrubou moukou, cca 1-2 lžíce (lze i...
více o Tvarůžky a Romadur v mletém mase
Mleté maso dáme do mísy, na velkých slzách struhadla přistrouháme romadur nebo tvarůžky, přidáme smetanu, velmi jemně pokrájenou malou cibuli,...
více o Mleté řízky s Romadurem (tvarůžky)
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, nastrouhaný česnek, papriku, pepř, sůl a vodu. Vše řádně promícháme a přidáme strouhanku na zahuštění směsi,...
více o Mleté koule s romadurem
Romadur nastrouháme do misky (stačí nastrouhat jen tvrdší povrch, zbytek rozmačkáme vidličkou). Přidáme pokrájenou bílou část z jarní (lahůdkové)...
více o Jednoduchá pomazánka s Romadurem
Nastrouhané brambory, okurku, česnek, drobně pokrájený romadůr a cibuli dáme do mísy. Přidáme hořčici s majolkou (zakysanou smetanou) a ochutíme solí...
více o Bramborová pomazánka s Romadurem
Na rozpuštěném másle v nepřilnavé pánvi krátce osmažíme pokrájené cibulky, část zelené natě necháme na dozdobení. Přidáme drobně pokrájenou šunku,...
více o Omeleta (nejen) s romadůrem
Romadůr s cibulí pokrájíme nadrobno, přidáme nastrouhaný nebo rozetřený česnek, hořčici, kečup, pepř a worcestr. Směs můžeme ochutit chilli a solit...
více o "Tataráček" z Romadůru
Množství sýru, vajec, mouky a strouhanky záleží na počtu strávníků. Druh zvolíme dle vlastní chuti. Sýry obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a...
více o Smažený obalený sýr (eidam, hermelín... )
Romadur nakrájíme na centimetrové kousky a položíme na zahřátou a máslem vymazanou pánev, posypeme kmínem a na slabém ohni zahříváme.
Když se sýr...
více o Romadur s vejci
Romadůr smícháme s tvarohem, mlékem, nadrobno pokrájenou cibulkou, máslem a nasekanou pažitkou. Dochutíme solí a pepřem.
Pomazánka chutná nejlépe...
více o Syrečková pomazánka
Do pomazánkového másla nastrouháme romadúr (doporučuji předtím nechat chvíli Romadúr v mrazničce - jde pak lépe strouhat dokonce i na jemném struhadle...
více o Smradlavé jednohubky
Na hrubším struhadle nastrouhat sýry, cibuli hodně jemně nakrájet a smíchat se vším ostatním.
Tato pomazánka se musí nechat alespoň jeden den odležet,...
více o Pomazánka obazter
Tvaroh, romadur a máslo umícháme s pivem dohladka, osolíme, okořeníme a přidáme jemně nakrájenou cibuli.
Pomazánka je ideální i na topinky....
více o Pivní pomazánka
Romadúr nastrouháme a utřeme s taveným sýrem. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a koření, dobře promícháme. Vložíme do sklenice, zalijeme pivem a...
více o Nakládaný Romadúr
Papriky vykucháme, snažíme se, aby nám zůstaly zahnuté kraje, aby sýry moc nevytékaly. Jednu papriku naplníme taveným sýrem, stačí menší čtvereček,...
více o Plněné papriky třemi sýry
Brambory oloupeme, nakrájíme na osminky, dáme do pekáčku, polijeme asi 1 dl oleje, okořeníme (sůl, pepř, grilovací koření, gyros, kari, aj.) a pořádně...
více o Smradíci
Sekanou potřeme hořčicí a opepříme a opaprikujeme. Vložíme ji do pánve zároveň s cibulí nakrájenou na kroužky, opečeme z obou stran, přidáme pokrájený...
více o Sekaná na pivu
Do kuřecích řízků uděláme ostrým nožem kapsu. Řízky posypeme zvenku i zevnitř vegetou a naplníme plátky romaduru a ořechy. Otvor sklepneme paličkou a...
více o Řízky s romadurem a ořechy
Romadúr rozmačkáme vidličkou, přidáme máslo a žloutek, utřeme na hladký krém, mícháme najemno nakrájenou cibuli, jogurt a hořčici, dáme zchladit....
více o Pomazánka z Romadúru II.
Plátky toastového chleba potřeme máslem, na každý dáme plátek šunky, kolečko herkulese, kolečko rajčete, kousky papriky, nivu, hermelín a romadur...
více o Toasty z trouby
Zapékací misku vymažeme olejem, na dno naskládáme kolečka cibule, slaninu nakrájenou na kostky, kuřecí maso, osolíme, opepříme, zalijeme lečem,...
více o Zapékané kuřecí maso s lečem a sýrem
Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, posolíme, posypeme červenou paprikou, obalíme v mouce a osmažíme na rozpáleném oleji.
Potom plátky naskládáme na...
více o Kýta v sýrovém oblečku
Na hrubém struhadle nastrouhat vejce, sýry a salám. Přidat najemno nasekanou cibuli, majolku a jogurt, osolit, opepřit, promíchat a před podáním...
více o Sýrovo-vajíčková pomazánka
Do misky dáme majolku, najemno nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, celé balení nízkotučných sýrů, pak nadrobno, velice nadrobno nakrájíme tvarůžky,...
více o Pikantní pomazánka ze zrajících sýrů
Prsa naplníme ořechy, nakrájeným romadurem, kořením - jaké kdo má rád, utěsníme špejlí nebo převážeme nití. Obalujeme v mouce, do které dáme papriku a...
více o Masíčko, jak ho dělala Dáda Patrasová
Plátky veky nebo toastového chlebíku v troubě z jedné strany opečem a necháme vychladnout. Máslo a Romadůry rozpustíme na pánvi, přidáme vajíčka a...
více o Toasty delikates
Cibuli, slaninu a tvarůžek pokrájíme na drobné kostičky.
Na pánev, nebo v kastrůlku necháme zpěnit slaninu.
Až hezky pustí tuk, přidáme cibuli. Vše...
více o Vejce na špeku (smraďošky)
Sýr romadůr nakrájíme na jemne kostičky, tak i cibuli nakrájíme na jemné kostičky. Potom přidáme sýr, rozmícháme dohromady se sýrem a na konec přidáme...
více o Romadůrová pomazánka
Tvaroh s měkkým máslem, majonézou vyšleháme elektrickým šlehačem do hladké pěny osolíme, opepříme, přidáme nastrouhaný romadur a vmícháme najemno...
více o Pomazánka z romaduru
Sýr rozmačkáme vidličkou, utřeme s máslem a žloutkem na hladký krém. Přidáme drobně nasekanou cibuli, jogurt a hořčici.
Pomazánka nesmí bý příliš...
více o Smradlavá pomazánka