Sušené papričky zalijeme vroucí vodou a necháme je chvíli nabobtnat. Mezitím na suché pánvi chvilku prohodíme suché koření, aby se rozvonělo. Vodu z... více o Harissa pasta
Maso pokrájejte na kousky a smíchejte s jogurtem, prolisovaným česnekem, nastrouhaným zázvorem, kořením (masalou, římským kmínem, kurkumou a... více o Kuřecí Tikka Masala
Špejle namočte do vody alespoň na 30 minut. Maso v míse smíchejte s nadrobno nakrájenou cibulí a kořením, podle chuti osolte a opepřete. Přidejte... více o Marocké masové koule s kapustičkami a slaninou
Začněte pitou. Mouku prosijte se solí a práškem do pečiva, pak vmíchejte koření a uprostřed vytvořte důlek. Nalijte do něj olej s vodou a zpracujte... více o Grilovaná domácí pita s hummusem a jarní zeleninou
Začněte majonézou kešú. Ořechy namočte přes noc do vody a druhý den je slijte. Rozmixujte je společně s ostatními surovinami dohladka. Připravte... více o Veganský burger s majonézou kešú
Cibule nakrájené na kostičky osmažíme na oleji. Přilijeme plechovku rajčat, přisypeme plechovku cizrny, přidáme koření (volitelné druhy koření není... více o Špenátovo-cizrnové karí
Avokáda rozpulte a vyjměte pecku. Dužninu vydlabete lžící do mísy. Rozmělněte ji klidně šťouchadlem na brambory, pak promíchejte s limetovou šťávou.... více o Guacamole
Lilky vždy napíchněte na dlouhou vidličku a opalujte nad plamenem, dokud nezměknou. Slupku nařízněte a dužninu lžící vydlabejte do mísy. Ořechy... více o Hummus z lilku s ořechy kešú
Vejce uvařte natvrdo. Cibuli nakrájejte najemno, česnek prolisujte, zázvor nastrouhejte. Nožem a ještě lépe v hmoždíři nadrťte kardamom a římský kmín,... více o Tikka masala s vejci
Květák rozeberte na malé růžičky. Brambory nakrájejte na kousky, cibuli na tenká půlkolečka a chilli papričku najemno, zázvor nastrouhejte. V kastrolu... více o Aloo gobi
Nejprve připravte kořenicí pastu. Nahrubo nasekejte šalotky, česnek, chilli papričky, citronovou trávu, zázvor a s ostatními surovinami rozmixujte na... více o Rychlá krevetová laksa
Zeleninu očistěte. Pórek nakrájejte na kolečka a 2 hrsti si odložte, pastinák a celer nakrájejte nadrobno. Cizrnu slijte. V hrnci na másle orestujte... více o Pórková polévka s cizrnou
Římský kmín rozdrťte v hmoždíři se špetkou soli. Česnek rozmáčkněte a zbavte slupky. Pokrájejte chilli papričku, vymačkejte šťávu z citronu a z cizrny... více o Hummus s chilli
Cibuli, česnek a zázvor oloupejte. Cibuli s česnekem nasekejte nadrobno, zázvor nastrouhejte. Batáty oloupejte a pokrájejte na kostky velikosti sousta... více o Voňavé batátové karí
Cibuli a česnek pokrájejte nadrobno. Ve velkém, ideálně litinovém hrnci se širokým dnem rozpalte dvě lžíce oleje, přidejte cibuli a pomalu ji na... více o Chili con carne
Mrkev dobře umyjte a podélně rozkrojte na poloviny, dejte na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte olejem, osolte a posypte římským kmínem. Rukama... více o Pečená mrkev s petrželkovým pestem
Zelí nakrouhejte, spařte, propláchněte ledovou vodou a nechte okapat. Olej v misce našlehejte metličkou s hořčicí, solí, pepřem a vmíchejte do zelí,... více o Hruškovo-zelný salát s klíčky
Papriky dejte na plech nebo do pekáče a dejte pod gril do trouby předehřáté na 200 °C. Pečte je zhruba 20 minut, během pečení je několikrát otočte,... více o Hummus s pečenou paprikou
Květák rozeberte na růžičky, ty větší pokrájejte a dejte na plech vyložený pečicím papírem. Květák zalijte dvěma lžícemi olivového oleje, osolte,... více o Polévka z pečeného květáku
Maso nakrájejte na 4–5cm kousky a dejte je do mísy. Promíchejte se surovinami na marinádu a marinujte nejlépe přes noc, minimálně ale 2 hodiny. Pak... více o Grilovaný kuřecí kebab
Troubu předehřejte na 180 °C. Batáty oloupejte, umyjte a podélně rozčtvrťte. Připravte si 2 čtverce alobalu (asi 25 x 25 cm) a na každý dejte 4... více o Wrap s pečenými batáty, čočkou a kozím sýrem
Papriky podélně rozčtvrťte a zbavte jádřinců, také pak choi rozkrojte podélně na čtvrtky. Cuketu nakrájejte na kolečka silná asi 0,5 cm. V misce... více o Tacos s grilovanou zeleninou a omáčkami
Připravte si marinádu. Všechny suroviny dejte do mixéru a dobře rozmixujte. Římský kmín a koriandr můžete před tím podrtit v hmoždíři. Maso naložte do... více o Bylinkové kuře v marinádě chermoula
Zeleninu očistěte, mrkev a cuketu nastrouhejte nahrubo do větší mísy. Přidejte cibuli pokrájenou na tenká půlkolečka. Vše promíchejte a přidejte vejce... více o Cuketovomrkvové placky
Připravte si marinádu. Do mísy vymačkejte šťávu z citronů, přidejte med, olivový olej a vše metličkou dobře promíchejte. Prolisujte česnek, v hmoždíři... více o Kuřecí shawarma s pikantním hummusem a marinovanou cibulí
Nejprve připravte hummus. V hmoždíři nadrťte římský kmín se špetkou soli, ořechy nasucho opražte asi 3 minuty, jen aby se rozvoněly. Pokud nemáte... více o Špenátové lívance s hummusem, batáty a vejcem
Přichystejte si dva plechy a vyložte je pečicím papírem. Mrkve očistěte nebo oloupejte, rozpulte je, vhoďte do mísy, pokapejte olivovým olejem, osolte... více o Kuře se zeleninou z jednoho pekáče
Namočte 200 g suché cizrny ve 400 ml vody a nechte odstát přes noc. Nabobtnanou cizrnu dejte do hrnce,uveďte do varu a vařte, dokud nezměkne, což je... více o Hummus
Dobře očištěnou petržel nemusíte ani loupat. Pokrájejte ji na kolečka a ty ještě přepulte. Zaschlé špičky a konce dejte stranou. Rozpalte v hrnci... více o Petrželová polévka
Předehřejte si troubu na 180°C a připravte si marinádu. Ve sklenici smíchejte mletý římský kmín, kurkumu, sůl, mletou paprikou a vše zakápněte... více o Květákové steaky
Cibuli nakrájejte najemno a 4 minuty restujte v kastrolu na rozehřátém oleji. Přidejte nasekaný česnek a chilli papričku, po minutě maso a restujte... více o Chilli con carne s kořeněnými oříšky a fetou v zelené kukuřičné placce
Zeleninu očistěte a nakrájejte na špalíky o průměru asi půl cm. Květák a brokolici rozeberte na menší růžičky. Vše s chilli nasypte do skleněné nádoby... více o Kysaná zelenina
Cibuli pokrájejte nadrobno, česnek nasekejte, zázvor nastrouhejte, brambory oloupejte a pokrájejte na kostky velikosti sousta, květák rozeberte na... více o Indické zeleninové karí
Květák zbavte listů a košťál seřízněte tak, aby hlávka květáku seděla rovně, a květák dejte na plech vyložený pečicím papírem nebo do zapékací mísy. V... více o Pikantní květák pečený vcelku
Předem upozorňuji, že je třeba zakoupit pravé indické koření (Kurkuma, Římský kmín). Červenou čočku dáme vařit - stačí 6-7 minut varu. Jednu cibuli... více o Indické kari z červené čočky
Filety nejprve zbavíme kůže, osolíme a nakrájíme na kousky, které půjdou napíchnout na jehlu. Citrón omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Na grilovací... více o Rybí špíz s nudlemi shirataki
Kuřecí prsa pokrájejte na proužky, dejte do mísy a přidejte sójovou omáčku, prolisovaný česnek, kokosové mléko a koření. Promíchejte a nechte půl... více o Kuřecí satay s arašídovou omáčkou
Nudle dejte do velké mísy a zalijte je studenou vodou. Na kořenicí pastu nasekejte nahrubo česnek, zázvor, kurkumu, šalotky, chilli, citronovou trávu... více o Laksa s krůtou a brokolicí
Dýni oloupejte, rozkrojte a vydlabejte semínka. Dužninu nakrájejte na malé kostičky. Na pánvi rozehřejte lžíci oleje a dýni opékejte do změknutí, asi... více o Dýňové karí se špenátem a čočkou
V hmoždíři nadrťte římský kmín s trochou soli. Česnek oloupejte a naplocho nožem rozmáčkněte, cizrnu slejte a propláchněte, řepu pokrájejte na kousky.... více o Hummus z červené řepy se zeleninou
Cizrnu slijte, ale tekutinu zachovejte. Čtvrtinu cizrny ponechte stranou, zbytek nasypte do mixéru a nahrubo rozmixujte. Přidejte na kostičky... více o Falafel burger s halloumi a hummusem
V hluboké pánvi nebo kastrolu, které jsou vhodné do trouby, rozehřejte olej a orestujte na něm nadrobno nasekanou cibuli a mrkev. Po 4 minutách... více o Chilli sin carne
Kuřecí prsa pokrájejte na menší kostky, asi 2 x 2 cm. Dejte je do mísy, zakápněte olivovým olejem a ochuťte čerstvě mletým pepřem, ale nesolte,... více o Kuřecí špízy s hummusem a zeleninou
Na oleji nechame zeskelnatet cibulku a papriku zmeknout. Pridame cocku a nechame chvili smazit. Pote posypeme korenim a zamichame aby se vse krasne... více o Červená čočka v kokosovém mléce
Kuřecí řízky očistíme a nakrájíme na kousky velké cca 2 cm. Do větší misky vložíme jogurt, prolisujeme dva stroužky česneku, přidáme nadrobno... více o Butter chicken (máslové kuře) s flat roti (indickým chlebem)
Rybí filety dejte asi na půl hodiny do chladu, aby se maso zpevnilo a lépe se vám krájelo. Zchlazené filety přejeďte dlaní, abyste si ověřili, že v... více o Ceviche v rajčatové omáčce
Sladkou bramboru oloupejte, nakrájejte na kostičky a dejte na 10 minut na pařák. Mezitím si nakrájejte zbylou zeleninu, též na menší kousky. Na pánvi... více o Zeleninové curry
Připravte si 2 pánve s poklicí. Cibule nasekejte najemno, papriky zbavte semeníků a nakrájejte na kousky, rajčata spařte, oloupejte a také rozkrájejte... více o Lečo se sázeným vejcem
Mrkve dobře omyjte a podélně pokrájejte na hranolky. Květák rozeberte na růžičky a ty ještě pokrájejte na menší kousky. Zeleninu dejte na plech,... více o Smaženky s pečenou zeleninou a pestem