V míse promíchejte čočku, bulgur a pokrájené bylinky. Nasekaný špenát osmažte na oleji, vmíchejte nakrájená rajčata a protlak, přidejte k čočce a...
více o Bat, salát ze zelené čočky
V papiňáku na oleji zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme vepřovou pečeni (v celku), kterou krátce osmahneme po všech stranách, až maso zbělá; zalijeme...
více o Kapustová kaše s vepřovým masem + polévka
Připravíme cizrnu dle návodu; pozor musí se máčet cca 10-12 hodin před vařením.
Na troše oleje zpěníme cibulku a přidáme na nudličky nakrájené (příp....
více o Cizrna po boloňsku
Dáme vařit těstoviny, né uplně do měkka. Mezitím si nakrájíme červenou cibulku na drobno a česnek na plátky. Slaninu na malé kostičky.
Na wok pánvi...
více o Těstoviny s česnekem a slaninkou
Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, na které orestujeme očištěná srdíčka, přidáme papriku a protlak, krátce zarestujeme, promícháme,...
více o Papriková srdíčka
Maso opláchněte, osušte, nakrájejte na malé kousky, osolte a opepřete. Na rozehřátém oleji v kastrolu krátce, asi 5 minut, orestujte nakrájenou...
více o Krůtí guláš s těstovinami
Na rozpáleném oleji opečeme omyté a očištěné stehýnka, pozor na přebytečnou vodu v mase, umí to hodně prskat. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek,...
více o Kuře nadivoko
Maso pokrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme.
Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme maso, které osmažíme do zlatova, přidáme protlak,...
více o Jižanský vínový kotlík
Hovězí maso pokrájíme na kostky, které jemně osolíme, dobře opepříme a zaprášíme moukou. Na rozpáleném sádle osmažíme drobně pokrájené cibule, na ně...
více o Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou
Na oleji osmahneme cibulku, přidáme pokrájenou krkovici, dle chuti opepříme, zprudka zasmahneme, přidáme potlak, vysmažíme z něj vodu, zalijeme...
více o Krkovice na moravance
Na oleji krátce osmahneme najemno nakrájenou cibuli, poprášíme ji sladkou paprikou a přidáme najemno nakrájený česnek. Přidáme na kousky nakrájené...
více o Králík s rajčaty
1. Slaninu nakrájíme na hranolky a prošpikujeme jimi očištěné a omyté maso. Zeleninu oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a...
více o Hovězí pečeně na červeném vínu
Rozpálíme si v hrnci olivový olej.
Na rozpáleném oleji zprudka orestujeme na plátky pokrájenou cibuli a na plátky pokrájené papriky a na drobné kousky...
více o Lečo s Jalapeňos
Prsíčka pokrájíme na nudličky, osolíme a opepříme, zprudka osmažíme na pánvi s rozpáleným olejem. Přidáme pokrájenou kápii, cibuli, plátky žampionů a...
více o Kuřecí směs s nakládanou kápií a žampiony
Do plátků masa uděláme hlubší zářezy - kapsy. Jemně maso naklepeme, osolíme a opepříme.
Papriku pokrájíme na nudličky, žampiony a cibuli na plátky a...
více o Balkánské kapsy
Guláš v hnízdě připravujeme do malých zapékacích misek na jednu porci, které dobře vymažeme a vysypeme strouhankou. Množství záleží na počtu osob....
více o Guláš v hnízdě zapečený
Cibuli oloupeme a na jemno nakrájíme. Rozehřejeme máslo a cibuli na něm podusíme. Posypeme sladkou paprikou a moukou a zlehka opražíme.
Hrnec...
více o Papriková krémová polévka
Cuketu hrubě nastrouháme, když je mladá, nemusíme jí ani loupat.
Na trošce oleje zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme cuketu, nastrouhaný česnek,...
více o Lasagne s cuketou a slaninou
Celý kus masa očistíme, řádně osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji ho orestujeme ze všech stran dozlatova, s otáčením nepospícháme, počkáme až...
více o Vepřové na zelenině
Kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme na kostky, které na oleji opečeme dozlatova. K opečené zelenině přidáme drobně pokrájenou cibuli a také...
více o (nejen) Hovězí ragú
1. Uzené maso vaříme asi hodinu ve vodě bez soli. Naopak fazolové lusky,
z nichž odkrojíme stopky a konečky, vaříme pouhých 10 minut ve slané vodě.
2....
více o Uzená žebra s fazolkami
Lilky opláchněte, osušte a do každého udělejte podélný klínovitý zářez široký asi 8 cm. Vyříznutou část vyndejte, výřez zasypte tenkou vrstvičkou soli...
více o Plněné lilky Imam bajaldi
Cibuli, mrkev a řapíkatý celer nasekáme nahrubo, stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Troubu předehřejeme na 190°C.
Na vhodný pekáč dáme kosti a...
více o Redukovaný zvěřinový vývar
Fazole namočíme přes noc do studené vody. V téže vodě vaříme cca 15 - 20 minut pod pokličkou. Scedíme a necháme okapat. Dáme do pekáče nebo větší...
více o Pečené fazole
Cibuli pokrájíme a orestujeme na trošce rozpáleného oleje. Mleté maso dáme k cibuli, orestujeme, přidáme protlak, gyros koření, cukr, rozetřený česnek...
více o Cuketové lasagne
Mušle dobře opereme, odstraníme řasu a drátěnkou nečistoty. OTEVŘENÉ MUŠLE VYHODIT!
Cibulku i česnek nakrájíme na jemno, osmažíme na dvou lžících...
více o Mušle (Slávky) s rajčaty
Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji. Přidáme cuketu, kterou jsme zbavili slupky a jadérek a nakrájeli na menší kostičky. Dále do hrnce vložíme...
více o Cuketové špagety
Na oleji zpěníme třený česnek a nadrobno nasekanou cibuli, přidáme na menší kousky nakrájená rajčata, protlak a koření a lehce zředíme vodou (1-2 dcl)...
více o Chilli omáčka II.
Mladé cukety omyjeme a pokrájíme na slabé plátky. Cukety neloupeme. Na oleji, ve větší pánvi nebo kastrolu necháme zesklovatět drobně pokrájenou...
více o Cuketová směs - bezmasá
500 g mletého hovězího masa okořeníme (pepř, vegeta), přidáme vejce, nakrájenou slaninu a najemno nasekaný česnek (dva stroužky). Ve studené vodě...
více o Plněné papriky na Dalmátský způsob
Do vody přidáme všechno koření a osolíme ji. Kdo nemá rád v omáčce plovoucí kuličky, může koření zabalit do gázy, která se pak i s obsahem vyhodí....
více o Rajská omáčka s hovězím
Kuřecí žaludky pečlivě očistíme a uvaříme doměkka. Po vychladnutí nakrájíme na proužky.
Na tuku osmažíme cibulku do středně hnědého odstínu, přidáme...
více o Dršťková polévka z kuřecích žaludků
Z ingrediencí na mletou směs vypracujeme hladkou hmotu, ze které uděláme vlhkou rukou šištičky, které poklademe do pekáčku s pokrájenou cibulí,...
více o Mleté maso v rajském sosu
Krevety podélně nakrojte, ale nedokrojte tak, aby vám vznikli motýlci. Plochou hranou nože je trochu rozklepněte. Nyní si připravte chilli omáčku....
více o Krevetoví motýlci s chilli omáčkou
Cibuli a špek orestujeme dozlatova, přidáme krátce orestovat i protlak, vmícháme předvařené houby, pokrájenou papriku, česnek, cukr a zalijeme částí...
více o Houbový guláš na špeku s paprikou
Na drobno nakrájenou cibulku zpěníme na oleji. Přidáme na kostky nakrájené vepřové maso a zprudka orestujeme. Po zatáhnutí jej posypeme sladkou...
více o Omáčka na špagety od babičky
Vepřové plátky naklepeme, posypeme kořením, na každý plátek masa položíme dva plátky debrecínky, pevně zavineme. Do zapékací misky dáme pokrájený špek...
více o Debrecínské závitky
Mleté maso si vložíme do mísy, vložíme vejce, sůl, pepř, strouhanku a vše promícháme. Hotovou směs vložíme do lednice.
Kořenovou zeleninu si oloupeme...
více o Rajská omáčka od Verunky
Sojový granulát si uvaříme v litru osolené vody cca 15 minut, pak scedíme a přebytečnou vodu jemně vymačkáme.
Cibuli si osmažíme na oleji, pak přidáme...
více o Sojová směs na topinky, těstoviny...
Vychladlou uvařenou rýži smícháme s mletým masem, osmaženou cibulí, vejci, kari kořením, pepřem, česnekem a solí dle chuti, zamícháme a vlhkou rukou...
více o Mraveniště II.
Porce ryby osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Na pánvi s rozpáleným olejem rybu osmažíme zprudka z obou stran.
K orestované rybě dáme krátce...
více o Ryba v rajské omáčce
Tuňáka necháme okapat. Těstoviny uvaříme dle návodu, scedíme. V menším hrnci osmažíme na trošce oleje pokrájenou cibuli a celer pokrájený na plátky....
více o Těstoviny s tuňákem po boloňsku
Na oleji necháme zpěnit cibuli, ke které přidáme rajčata, cuketu, česnek, protlak, petrželku. Zamícháme, podlijeme trochou vody (1 dl) a necháme asi...
více o Zeleninové těstoviny - bezmasé
Fazole dáme do hrnce, zalijeme vodou a necháme odmočit cca 1hod. Poté dáme fazole vařit. Až jsou fazole poloměkké přidáme rajský protlak a vaříme dál...
více o Trenčanské párky