Marináda: zázvor, cibuli, česnek a sojovou omáčku rozmixujte na hrubou kaši. Přidejte worchestrovou omáčku, nové koření, celý a mletý černý pepř,...
více o Marinované andělské kuře
Nasolené kotlety zprudka opečeme na oleji, potom je vyjmeme, do výpeku vmícháme mletou papriku a hladkou mouku, necháme zpěnit, přidáme rajský protlak...
více o Kotlety po uhersku II.
Na pánvi: cibuli nadrobno osmahnout na olivovém oleji, přidat mleté maso, trochou grilovacího koření, vegetu a více oregana. Maso na pánvi rozdělovat...
více o Pasticio
Na oleji osmažíme na drobno pokrájenou 1/4 cibulky. Vedle v hrnci s vodou a lžičkou soli vaříme těstoviny. K cibulce nalejeme mléko a zamícháme. Mimo...
více o Zdravé těstoviny
Maso promícháme s kořením, vejcem, strouhankou, nadrobno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, až vznikne ochucená masová hmota do paprik.¨...
více o Výborné pečené plněné papriky
Jablka a cukety nastrouháme nahrubo, osolíme a podusíme ve vlastní šťávě, až z toho máme pyré. Česnek nastrouháme. Všechny ingredience bez petržele...
více o Pikantní lutika tety Milice
Žampiony nakrájené na plátky orestujeme. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme protlakem smíchaným se strouhankou (část protlaku si...
více o Myslivecké roládky
V první řadě dáme římský hrnec namočit dle návodu k použití. Než se hrnec řádně namočí, tak jednotlivá stehna opláchneme a v kloubu rozpůlíme. Cibuli...
více o Kuře na cibuli v římském hrnci
Smícháme koření s 1 lžící oleje, přidáme maso, pořádně promícháme a odstavíme na pár hodin do lednice. Pak na zbylém oleji zasmažíme cibulku, zalejeme...
více o Zapékané šopské špízy
Pokrájejte kuřecí maso na kousky dlouhé asi 2,5 cm a vložte do mísy. Smíchejte v menší misce rajský protlak, med, worchester a rozmarýn. Přidejte ke...
více o Ostrý kuřecí špíz s rajčaty
Nejdříve vlijeme do pekárny na chleba všechny tekuté suroviny, přidáme sůl, cukr, mouku, krupici, do které nasypeme droždí.
Zvolíme velikost jedna a...
více o Italský bílý chléb
Maso pokrájet na kostky a dát do kastrolu a míchat a smažit prudce, až chytne tmavou kůru (trvá to chvíli snad 15-20 minut) jako kaštan. Nedávat olej,...
více o Rizoto extra
Mouku smícháme s cukrem a solí, droždí necháme nakvasit v teplém, pocukrovaném mléce a nalijeme do mouky. Pak přidáme vodu, těsto dobře prohněteme a...
více o Pizza záviny
Omáčka: na oleji necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibuli, pak přidáme na kostky nakrájená (oloupaná) rajčata a na plátky nakrájený česnek, vše...
více o Lasagne, jak je máme rádi
Pečeni omyjeme ve studené vodě a osušíme, dobře prosolíme a opepříme čerstvě umletým pepřem a necháme chvíli odpočinout. Oloupeme šalotku a česnek a...
více o Italská variace
Na oleji orestujeme cibuli, přidáme obsah konzervy a chvíli ještě restujeme. Pak vmícháme rajský protlak, česnek a majoránku a na chviličku povaříme....
více o Mňamka na špagety
Na 2 hodiny necháme čočku ve vodě. Osmažíme na másle a oleji cibuli, česnek a kari. Vmícháme čočku a podléváme vodou z čočky - 2 hrnky - ochutíme...
více o Čočka na víně
Na pánvi si rozehřejeme olej (nejlépe pánev wok), vložíme na nudličky nakrájené kuřecí maso se zázvorem a smažíme 4-5 minut, dokud maso slabě...
více o Ořechové stir-fry
Maso nakrájíme na malé kostičky nebo pomeleme, jak kdo má rád, osolíme, opepříme. Do kastrůlku dáme větší kousek másla a trochu olivového oleje a...
více o Výborná omáčka na špagetky
Dýni oloupeme a zbavíme jadérek, nakrájíme na malé kostky. V hrnci s vařící vodou povaříme zhruba 12 minut. Scedíme a rozšleháme s mlékem a muškátovým...
více o Golden Cottage Pie
Naklepané maso opepříme, osolíme a zprudka po obou stranách opečeme na oleji. Pak vyrovnáme do zapékací mísy. Na oleji, ve kterém jsme maso opékali,...
více o Zapékané medailónky s omáčkou
Dáme si vařit vodu, přidáme rýži a vločky, dále pak nakrájenou cibuli, mrkev a část česneku. Přidáme také všechno koření a rajský protlak.
Vaříme...
více o Alenčina šílená polévka
Varianta A): pórek nakrájíme na kusy zhruba 7 cm. Ponoříme do vařící osolené vody a necháme povařit 2 minuty. Vyjmeme, prostředek vytlačíme a...
více o Marokánská fantazie
Žemle rozkrojíme a dáme opéct dozlatova. Smícháme česnek se čtvrtkou másla a bazalkou a potřeme upečené žemle. Rajčatům sloupneme dužinu, nakrájíme je...
více o Bruschetta
Na tuku (sádle) zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, vložíme bobkový list, několik zrnek nového koření, pepře, hřebíčků, celou...
více o Rajská omáčka podle maminky
Maso nakrájíme na plát, osolíme, okořeníme. Švestky nakrájíme, promícháme s lupínky, skořicí a majoránkou. Směs natřeme na plát masa. Stočíme roládu a...
více o Krůtí roláda II.
**Těsto:** všechno, až na eidam a mléko smícháme dohromady, až to bude jako drobenka přidáme i eidam i mléko. Vše pak vyhněteme do hladkého těstíčka.
...
více o Italská pizza se včelenskou omáčkou
Mouku na těsto prosijte, osolte a rozdrolte v ní máslo. Přidejte vodu a vypracujte těsto. Polovinu těsta rozválejte a vložte do vymazané koláčové...
více o Sýrový koláč s dobromyslí
Maso nakrájíme na plátky a ty na kostičky (plátky lze lehce naklepat). Smícháme se solamylem a vejcem nebo bílkem (vejce lze vynechat). Ananas...
více o Sladkokyselé vepřové s ananasem
Listové těsto na tenko vyválíme a osolíme. Připravíme si směs z rajčatového protlaku, bazalky a česneku podle chuti. Potřeme těsto připravenou směsí a...
více o Chutní šnečci
Na zpěněnou cibulku a česnek dáme koření kari, zamícháme a 3-4 minuty smažíme. Mícháme! Přidáme protlak, nebo nakrájená rajčata (raději bez slupek),...
více o Filé na kari II.
Oloupanou a pokrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme protlaky, spařená, oloupaná, pokrájená rajčata, 1/2 kostky bujonu, bazalku, trochu podlijeme...
více o Špagety s tuňákem
Prvně si připravíme zeleninu: oloupeme a nakrájíme na větší kousky cibuli, papriku zbavíme jadérek a nakrájíme na kusy, asi 1 cm velké. Celer stejně...
více o Mexické chilli s čokoládou
Menší porce králíka osolit, opepřit a opéct na prudko. Vložit do pekáče. Na tuku osmahnout nakrájené cibule, nakrájenou uzeninu na kostičky,...
více o Králík po španělsku
Plát masa rozklepat, osolit a opepřit. Kapii nakrájet na tenké proužky. Cibuli a polovinu slaniny nakrájet na kostičky a orestovat do sklovata, přidat...
více o Tomatová cikánská pečeně
Maso nakrájíme na plátky, po obou stranách osolíme, z jedné strany hodně posypeme drceným kmínem, trochou vegety a mletého pepře. Plátky zprudka...
více o Vepřové maso "načerveno"
Na polovině oleje osmažíme lilky nakrájené na 6 cm hranolky, asi 5 minut do měkka (bude to na dvakrát). Dáme stranou.
Na zbylém oleji osmažíme česnek,...
více o Italský předkrm z lilku
Na oleji opražíme nakrájenou cibuli, přidáme mouku a po krátkém orestování zalejeme vývarem, přidáme koření a dobře rozvaříme.
Potom omáčku přecedíme,...
více o Dršťky s hořčičnou omáčkou
Na másle zpěníme cibuli, přidáme omytou a spařenou rýži, opečeme a když rýže začne vonět, přidáme protlak a mléko, zalijeme vodou a necháme vařit.
Do...
více o Kuřecí ragú s rýží pro děti
Těstoviny uvaříme, scedíme, propláchneme vodou a necháme okapat.
Hrášek vložíme do vařící osolené vody a zhruba 5 min. blanšírujeme. I ten necháme...
více o Zapékané těstoviny s rajskou omáčkou
Jemně rozsekanou cibuli zpěníme na tuku, přidáme maso a opečeme. Okořeníme, vmícháme protlak a podusíme. K dušenině vmícháme nastrouhanou okurku a...
více o Mleté maso s jogurtem pro děti
Maso naklepeme. Na každý plátek dáme plátek slaniny a sýra, mírně osolíme, posypeme šalvějí a tymiánem.
Zavineme do roládky, upevníme párátkem a...
více o Masové závitky
Rýži podusíme do poloměkka. Necháme vychladnout. Potom ji smícháme s mletým masem, vejci, osolíme, opepříme a naplníme vyčištěné celé papriky. Pokud...
více o Plněná paprika II.
Nakrájenou cibuli podusíme na oleji, přidáme rozmačkaná rajčata i se šťávou. Směs osolíme,opepříme, přidáme česnek, koření a protlak. Za stálého...
více o Rajčatová omáčka na pizzu
Maso nakrájíme na kostky. Na olivovém oleji osmahneme cibuli, maso, přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky, brambory, papriku, rajčata....
více o Masové ragů na starořecký způsob
Slaninu nakrájíme na slabé plátky a osmahneme. Vyjmeme z pánve a osmahneme na kostky nakrájené hovězí maso. Když je maso osmahnuté, vložíme předem...
více o Hovězí s houbami na červeném víně
Kuře zbavíme kostí a nakrájíme na menší kousky i s kůží. Kousky kuřete osmažíme na oleji do zlatova, přidáme jemně nakrájenou cibuli a opět smažíme...
více o Kuře „Vzpomínka na Afriku“
Na oleji opražíme nadrobno nakrájenou cibuli a bobkové listy, přidáme všechnu zeleninu nakrájenou na malé kostky, pórek na kolečka. Chvíli podusíme,...
více o Špagety s boloňskou zeleninou
Maso nakrájíme na kostičky a osmažíme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a mícháme. Potom přidáme na velmi drobno nakrájenou...
více o Masová omáčka na těstoviny
Maso a párek nakrájíme na kostky, dáme do pekáče, přidáme protlak, kečup a sterilovanou zeleninu i s nálevem. Okurku ze zeleniny pokrájíme a...
více o Maso na Moravance