Velká rajčata nakrájejte na plátky, drobná překrojte napůl. Naskládejte je na talíře, proložte bazalkou a přidejte mozzarellu. Osolte, zakápněte... více o Salát Caprese
Rozpálíme máslo. Rajče nakrájíme na kostičky. Všechny ingredience - vejce, ricottu, koření a nakrájené rajče smícháme v misce a celou směs dáme do... více o Trhaná omeleta
Avokádo používám často do salátů, jím ho jen tak se solí, pepřem a oliváčem, výborný je třeba i do brownies. Anebo si udělejte fantastickou snídani či... více o Avokádová pomazánka na toasty
Rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli na kolečka a chilli papričku. Necháme zesklovatět. Přidáme na kostky nakrájené vepřové. Necháme zatáhnout a... více o Masové kostky s rýží
Nejprve Sedlčanský Tuplák vyjměte z obalu. Hermelíny potřete trochou oleje a zabalte do alobalu. Vložte je na rozpálený gril. Cibuli nakrájejte na... více o Vodácký Tuplákový HermBurger
Ředkvičku s jarní cibulkou (i část zelené natě) a okurkou pokrájíme na tenké plátky, kdy okurkové plátky můžeme ještě přepůlit. Z rajčete vybereme... více o Polníčkový salát se zeleninou
Kuřecí maso omyjeme ve studené vodě a zbavíme nechtěných části. Přitom uděláme do kůže několik řezů, díky kterým bude kuře propečenější a chutnější.... více o Pečené kuře v kečupovo-hořčičné omáčce
Na palačinky smícháme mléko, vajíčka, sůl a mouku a na malém množství oleje smažíme palačinky. Na masovou směs rozehřejeme na pánvi olej, přidáme na... více o Zapečené palačinky s kuřecím masem a sýrem
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Na pečící papír si dáme plátky chleba (můžeme odkrájet kůrku). Chleba necháme v troubě 5 minut a vytáhneme. Na... více o Sendvič s vajíčkem
Čočku přebereme, propláchneme, osolíme, zalijeme vodou a vaříme cca 20 minut do změknutí. Na uvařenou čočku dáme tuňáka, nakrájené rajče a bazalku.... více o Černá čočka s tuňákem
1.Kuřecí prsa si omyjeme, očistíme, osolíme, opepříme a dáme na rozpálenou pánev. Necháme zatáhnout z obou stran, poté dáme na alobal a okraje alobalu... více o Kuřecí prsa a cuketové špagety
Stehna bez kůže osolíme, opepříme a zaprášíme hladkou moukou. Na rozpáleném másle s troškou oleje (aby se nám nepřepalovalo) osmažíme stehna z obou... více o Dušené kuře (králík) nejen na víně
Kuřecí maso osolíme, okořeníme a osmažíme na malém množství rozpáleného oleje ze všech stran dozlatova. Po osmažení maso necháme zchladnout, pokrájíme... více o Drůbeží salát II.
Maso zprudka opečte spolu s kořenovou zeleninou v troubě při 200 aC. Opláchněte od přebytečné bílkoviny a v hrnci zalijte vodou. Přidejte pórek, rajče... více o Hovězí vývar
Kořenovou zeleninu nastrouhejte nahrubo, osolte a opepřete, zakápněte olejem a dejte péct do předem rozehřáté trouby na 180 aC, asi 30 minut. V hrnci... více o Zeleninový vývar
1, Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka, stejně tak i rajče, papriku si nakrájíme na kostičky a cibuli na tenké proužky, pokud chceme,... více o brambory v alobalu se zakysanou smetanou
1. Vyřízněte z rajčat stopky a nakrájejte rajčata na plátky. 2. Nechejte ze sýru mozzarela okapat vodu a nakrájejte jej na plátky. 3. Rajčata a sýr... více o Salát Caprese
1. Těsto na pizzu vytvarujeme do tvaru srdce. Pomažeme kečupem Hellmann's Napoli s oregánem a bazalkou.Posypeme strouhaným sýrem, poklademe... více o Valentýnská pizza
Kuřecí prsa odblaníme a nakrájíme na menší sousta. V pánvi rozpálíme olivový olej a vložíme kuřecí kousky, připáde cca půl balení ďábelského... více o Kuřecí fajitas
Na másle s olejem si osmažíme do sklovata pokrájenou cibuli. K ní pak přidáme pokrájenou očištěnou zeleninu, kterou také osmažíme. Až nám zelenina... více o Krémová zeleninová polévka ala minestrone
Na oleji osmahneme cibulku, přidáme mleté maso a pořádně orestujeme. Dle chuti okořeníme. Lze grilovacím kořením nebo provensálkým či adžikou, někdo... více o Plněné taštičky z listového těsta
Do osolené vroucí vody vložíme potřebné množství špaget a vaříme podle návodu. Scedíme. Správně uvařené špagety by měly být trošku tvrdší než je každý... více o Špagety al pesto
Tofu rozmělníš vidličkou na kaši v míse, zaliješ cca lžící oleje, okořeníš pálivou paprikou a saturejkou a nakrájíš tam zhruba 4 lístky bazalky.... více o Tofu pro mámu
Dáme si vařit kuskus. 3 hrstě zalijeme 0,75 l vody a osolíme. Dáme si na pánvičku rozpustit máslo. Mezitím si najemno nakrájíme cibuli. Po rozpuštění... více o Brokolicový kuskus
Nejdřív zapneme troubu na 220 stupňů. Rozmačkáme stroužek česneku. Bagetu rozkrojíme podélně na půl. Pokapeme olivovým olejem a zlehka potřeme... více o Bruschetta s rajčaty a mozzarellou
Zeleninu i zralé mango omyjte a nakrájejte na vámi preferované kousky (nudličky/plátky/kostičky). Na pánev dejte trošku olivového oleje a osmažte... více o Osvěžující salát s mangem a tofu
Žampiony očistěte a zbavte nožičky. Pokud děláte zároveň i jiný druh plněných žampionů můžete nožičky přidat do směsi. Pokud ne, pro tento recept je... více o Nadívané žampiony a la pizza
Postup je zcela jednoduchý - smíchá se mouka s pomazánkovým máslem a solí. Vypracuje se z toho hladké těsto, je potřeba opravdu dát tomu trošku čas. :... více o Pizza z pomazánkového másla dle Ládi Hrušky
Zeleninu oloupeme (cibuli nakrájíme a česnek prolisujeme), rajče omyjeme a nakrájíme na kolečka. Vymastíme alobal olejem. Na něj položíme půlku křídla... více o Krůtí křídlo v alobalu
Papriky u stopky odkrojíme, vnitřky vyjmeme a zbydou nám "pokličky" se stopkou. V misce smícháme zbylé ingredience nakrájené na kostičky s vejcem,... více o Zapečené papriky s pokličkou
Zeleninu pokrájíme na kostičky/proužky a zalijeme pár lžičkami obou olejů (dle chuti) a vymačkáme česnek + osolíme a opepříme, také dle chuti. Necháme... více o Zeleninový salát s konopným olejem
Očistěte, oloupejte a nakrájejte brambory, rajčata, mrkve, cukety, pórky, cibuli a celer. V hlubokém hrnci přiveďte do varu 1 litr vody, poté přidejte... více o Zeleninová polévka na řecký způsob
Namočíme přes noc (min. 4 hodiny) fazole do vody s jednou lžící octa. Poté vaříme cca 1 hodinu. Nakrájíme cibulku a na plátky česnek, orestujeme na... více o Boloňské fazole pro vegany
Na oleji osmahneme cibulku, česnek, majoránku a papriku. Nakrájíme brambory na kostky a osmahneme se zeleninou. Poté přidáme předem namočené fazole ... více o Fazolový guláš pro vegany
Vejce uvařte natvrdo a spolu s rajčetem a avokádem nakrájejte na plátky. Na chléb namažte žervé a poklaďte listy salátu. Naaranžujte šunku, pršut,... více o Sendviče se šunkou a avokádem
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a dáme do misky s olejem, česnekem, kari a grilovacím kořením. Dáme si vařit těstoviny. Cibuli nakrájíme najemno a... více o Těstoviny s kuřecím masem a zeleninou
Dáme vařit sojový granulát (je vhodné jej vařit např. s přírodním bujónem) a těstoviny. Připravíme omáčku: Nakrájíme celer a mrkev na velmi velmi... více o Zapečené těstoviny se sojovým granulátem
Maso nakrájíme na kostičky, dáme do misky, osolíme, okmínujeme a posypeme grilovacím kořením, celé zalijeme olejem a promícháme. Necháme odpočívat.... více o Hrubasova vepřová rychlovka
Navařte si předem kapustičky a hrášek ve vodě a soli. Připravte si olej, pánvičku a maso (vepřové nebo kuřecí - podle chuti). Na rozpáleném oleji... více o Exotická směs
Rýže: Jasmínovou rýži uvaříme dle návodu - můžeme ji 30 minut předem namočit do studené vody, pro delší zrna. Zeleninová pánev: Nejdříve pořádně... více o Zeleninová pánev s vepřovým masem
Dáme vařit osolenou vodu. Jakmile začne voda vařit, dáme vařit rýži. Já osobně mám nejradši v sáčcích. Je i chutnější. Ale může být i normální. Poté... více o Vegetariánská rýže
Rajčata omyjeme a rozkrájíme na čtvrtiny. Cibuli očistíme a nasekáme. Vše osmahneme na olivovém oleji. Přidáme sůl, pepř, čerstvou bazalku a dusíme ve... více o Rajská polévka z čerstvých rajčat
Na pánvičku si dáme rozpálit olej a mezitím si v talíři rozklepneme vajíčka, osolíme je a promícháme. Nakrájíme houskový knedlík na slabší tálky, pak... více o Houskový knedlík ve vajíčku s kuřecí mortadellou
Na pánev (r=22 cm) dáme 1 lžičku oleje, 1 lžičku másla a rozehřejeme na středním žáru. Přidáme šalotku a pražíme asi 2 minuty. Přidáme žampiony,... více o Provensálská omeleta
Vykuchaným a osušeným pstruhům(s hlavami i ocasy) párkrát nařízneme kůži z obou stran. Obě strany osolíme (nešetřete), opepříme a přidáme i kmín ... více o Pstruh s tymiánovým máslem a rajčatovo-česnekovou omáčkou
Uvaříme těstoviny dle návodu na obalu, dále uvaříme vejce, cizrnu slijeme (v plechovce je naložená), mrkev oloupeme a nakrájíme na slabá kolečka,... více o Exkluzivní salát s tuňákem
Mleté maso v míse rozmícháme s jemně nasekanou jarní cibulkou (spodní část), zjemníme hořčicí a kečupem. Zároveň ochutíme solí a mletým černým pepřem.... více o Barbecue Burger
1. Na pánev dáme rozpálit olej a mezitím si ukrojíme co nejrovnější plátky chleba (počet plátků by měl odpovídat počtu vajíček). 2. Olej je rozheřátý,... více o Snídaně šampionů
Připravíme špízy (maso, slanina, švestky, sůl, pepř), ty orestujeme na olivovém oleji. Pak vložíme do zapékací misky, která je vyložená plátky cibule... více o Kuřecí špíz se švestkami II.
Do hrnce si dáme vařit vodu. Vedle si dáme rozehřát pánvičku. Nakrájíme si šunku a na pánvičku si dáme máslo. Po rozpuštění nasypeme na pánvičku šunku... více o Špagety po česku