Maso promíchejte s jemně nasekanou cibulkou a česnekem. Přidejte další ingredience a vytvořte dobře tvarovatelnou směs. Je-li potřeba, přisypte více... více o Masové knedlíčky v rajské omáčce
Maso rozklepejte, osolte a opepřete. Vývar uveďte do varu, promíchejte s rajčatovým pyré a směsí zalijte kuskus v misce. Nechte asi 10 minut nasáknout... více o Plněná krůtí prsa s kuskusem
V širokém kastrolu rozehřejte olej a maso na něm zprudka ze všech stran opečte. Vyjměte a v kastrolu opečte na kostičky pokrájené šalotky, mrkev a... více o Ragú z divočáka na švestkách
Kuřecí prsa očistíme, uděláme do nich opatrně hluboký zářez(kapsu), osolíme je a opepříme. Na pánvi si rozpálíme trochu oleje, na kterém orestujeme na... více o Paprikové kapsy s žampiony
Kolínka osolte, opepřete a na středním plameni ze všech stran opečte v kastrolu na 3 lžících rozehřátého oleje. Vlijte vývar, uveďte do varu, pak... více o Boršč s jehněčím masem
Očištěné a vykuchané ryby nakrájejte na kousky a nechte stranou v chladu. Odkrojky a kosti uchovejte. Krevety vyloupejte a odstraňte střívko, skořápky... více o Italská rybí polévka „caciucco“
Rýži vložíme do vroucí osolené vody s kapkou oleje a uvaříme téměř doměkka. Po uvaření slijeme, propláchneme chladnou vodou a necháme okapat.... více o Zapečené rizoto česko-italské hospodyně
1) Uvařte těstoviny v osolené vodě, nejlépe al-dente. 2) V druhém hrnci (pánvi) zahřejte rajčatové pyré, přidejte špetku soli, pepře, oregana a lžíci... více o Spaghetti Gorgonzola
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad plamenem opečte, až slupka... více o Chlebový salát Panzanella
1. Na másle zpěníme cibuli, přidáme rajčatové pyré, zalijeme vodou, osolíme, osladíme, okyselíme a povaříme. 2. Vsypeme ovesné vločky, nastrouhaný... více o Polévka z rajčatového pyré s vločkami
Lilky omyjeme a nakrájíme na plátky, posypeme solí a necháme vypotit minimálně 30 minut. Rozinky namočíme do vlažné vody. Cibuli oloupeme a nakrájíme... více o La caponata - varianta s cibulí
Lilky omyjeme, zbavíme šťopek a rozpůlíme. Měkký vnitřek vydlabeme a dáme do misky (využijeme později). Nakrájíme cibulky na drobno, česnek na plátky... více o Plněný lilek
Maso nakrájíme na kostky, rozmarýnové jehličky a česnek nakrájíme na jemno. V hrnci rozpustíme kousek másla, přidáme rozmarýn s česnekem, necháme... více o Hovězí podle Fabrizia
Fenykly ořežeme, omyjeme, rozřežeme podélně na osminky a na pár minut vložíme do osolené vařící vody. Slijeme, dáme do pekácku, posypeme parmezanem (3... více o Zapečený fenykl v bešamelu
Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě. Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dozlatova na trošce oleje ve velké pánvi. Pak přidáme pyré s česnekem,... více o Ryba s těstovinami
Fenykly zbavíme natě a vnějších tvrdých listů a nakrajíme podélně na osminky. Vložíme do vařící osolené vody a vaříme po dobu 5 minut. Slijeme a jemne... více o Rajský fenykl
Tenké plátky pórku, nastrouhaný celer a mrkev osmahneme na másle. Přidáme rybí vývar, lisovaný česnek, rajčatové pyré a koření. Vaříme 5 - 10 minut.... více o Lososová polévka z Ruska
Všechno prošleháme, a na noc do toho naložíme požadované maso. Je to dobré i na kuřecí, ale stehna, prsa mi přišla moc suchá. Nám všem to nejvíc... více o Tomatová marináda s bylinkami
Tofu pokrájíme na kostičky a necháme chvíli marinovat v sojové omáčce smíchané s provensálským kořením a česnekem. Na pánvi osmažíme nadrobno... více o Tofu s rajčatovou omáčkou
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a chilli papričku též nadrobno, později přidáme nadrobno nasekaný česnek. Přidáme veškerou zeleninu ... více o Arruba
Přes noc namočené fazole dáme vařit, nakrájíme cibuli, přihodíme k již se vařícím fazolím, přidáme mletý kmín. Po chvíli (čas na kávu 30 min.)... více o Chilli con carne pro začátečníky
Maso krátce opláchneme a osušíme utěrkou. Čtyři lžíce oleje rozpálíme na pánvi a řezy po obou stranách osmažíme do hněda a do křupava. Potom je... více o Řezy z kuřecího masa v šunkovém závitku
Na tuku osmahneme na drobno nakrájenou cibuli a zpěníme, poté přidáme mleté maso a osmažíme, osolíme, opepříme a přidáme rajčatové pyré, přiklopíme... více o Tortily plněné mletým masem s česnekovou smetanou
Smícháme mouky, sůl, cukr a droždí. Přilijeme olej a postupně přidáváme vodu. Zaděláme vláčné, ale tužší těsto, které dáme do tepla 30 minut kynout ... více o Pizza pro vegany a nejen pro ně
Do hrnce dáme trochu olivového oleje, až se rozpálí, přidáme trochu rozmarýnu, rychle zamícháme, aby se jen rozvoněl a zalijeme rajčatovým pyré,... více o Nejjednodušší rajská polévka na světě
Na olivovém oleji lehce orestujeme cibuli, mrkev, petržel, celer a přilijeme rajčatové pyré. Osolíme a přidáme koření, podlijeme vodou, vaříme cca 45... více o Rajská polévka II.
Den předem uvaříme vývar, který necháme přes noc uležet - opravdu důležité! Druhý den na oleji zpěníme cibuli, orestujeme na kostky nakrájenou mrkev s... více o Vánoční rajská omáčka
Sušené houby namočíme na 1 hodinu. Na kostky nakrájenou slaninu opražíme, přidáme trošku oleje a nakrájenou cibuli, kterou opražíme do sklovita. Potom... více o Houby - z každého rožku trošku
Ingredience (kromě rajčat a oliv) vložíme do pekárny a zapneme program FRENCH, velikost bochníku malá, barva kůrky světlá. Po zvukovém signálu přidáme... více o Rajčatový chléb
Na vysoké pánvi přivedeme vodu k varu. Přidáme kmín, koriandr, papriku, hořčičná semínka a kurkumu. Vaříme dobrých 5 min., možná bude třeba přidat... více o Květákové Bhaaji
Na olivovém oleji zpěníme cibulku, když je sklovitá, přidáme česnek, na nudličky nakrájená kuřecí prsa. Opečeme, když jsou měkká, posolíme a zalejeme... více o Kuřecí těstoviny v rajčatové omáčce
Na pánev dáme maso, nakrájenou cibuli, česnek, na kostičky nakrájenou papriku a opékáme asi 5 minut. Rajčata zbavíme semen, nakrájíme na kostičky,... více o Chilli placky
Do 3 litů vody přidáme maso a uzený špek. Přivedeme k varu a odstraníme pěnu. Přidáme nadrobno nakrájenou mrkev, zelí, cibuli, červenou řepu, fenykl a... více o Boršč od Tefalu
Na másle osmažíme kousky zeleniny, zalijeme tomatovým pyré a okořeníme. Směs klademe na talíř s připravenými vařenými nudlemi a sypeme kousky šunky.... více o Solferinské nudle
Zeleninu osolíme, polijeme rajčatovým pyré a několik minut podusíme. Ze sleďů sloupneme kůžičku a nakrájíme je i s cibulí na menší kousky. Vložíme do... více o Rybí salát se zeleninou