Okurku omyjeme, osušíme a podélně rozpůlíme. Lžičkou vydlabeme vnitřek a každou polovinu rozkrájíme na 4 kousky široké asi 2-3 cm. Sýr nastrouháme...
více o Plněné okurky
Brambory ve slupce uvaříme do poloměkka v osolené vodě se lžící oleje, snítkou rozmarýnu a stroužkem česneku. Na dvou lžících oleje necháme...
více o Zapečená zelenina
Zeleninu omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli a česnek na větší kostičky. Nakrájenou zeleninu rozmixujeme, dochutíme solí, pepřem a cukrem....
více o Mexická omáčka
Rozpůlíme papriky, odstraníme jadérka, lusky omyjeme a nakrájíme na nudličky. Očistíme rajčata, cibule a cukety. Cibuli oloupeme. Cukety nakrájíme na...
více o Svěží zeleninový salát
Očištěný a vypraný salát natrháme na menší kousky. Omytou okurku jemně nastrouháme i se slupkou, rajčata nakrájíme na osminky. Smetanu ochutíme...
více o Švédský salát
Na sádle necháme zesklovatět nakrájenou cibuli a česnek, přidáme nakrájené houby, rajčata, papriky a kostku masoxu. Za častého míchání dusíme pod...
více o Houbová směs na topinky
Chřest omyjeme a oloupeme. Slupky vložíme do litru vařící osolené vody a 15 minut vaříme. Vývar scedíme. Chřest nakrájíme na kousky a osmažíme na...
více o Chřestová polévka s rajčaty
Omyté papriky opečeme 15 minut v troubě předehřáté na 190 °C. Necháme vychladnout, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky. Cibuli a česnek...
více o Kuře s paprikou a olivami
Omyté maso nakrájíme na stejně velké kostičky. Rajčata spaříme, oloupeme a dužinu nakrájíme na kostičky. Brambory a mrkev také nakrájíme na kostičky,...
více o Katalánská polévka
Troubu předehřejeme na 200 °C. Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes sebe klademe plátky rajčat a...
více o Zapečená rajčata s mozzarellou
Cibuli nakrájenou na nudličky rozestřeme na olejem vymazaný pekáč. Rajčata spaříme vařící vodou, nakrájíme na plátky a rozložíme na cibuli. Kotlety...
více o Kotlety na rajčatech
Z tuňáka slijeme šťávu a rybu rozdrobíme. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, cibuli na kolečka. Rajčata rozkrájíme na osminky. Fazolové lusky...
více o Niceský salát
Lilky nasucho opečeme a oloupeme. Rozkrájíme je na kousky a posypeme utřeným česnekem. Smícháme ocet a olej, osolíme, opepříme a lilky zalijeme....
více o Lilkový salát
Brambory uvařit ve slupce, oloupat na nakrájet na plátky. Cibuli nakrájet nadrobno, nechat zesklovatět na lžíci oleje, přidat maso a opékat asi 5 min....
více o Zapečené brambory s mletým masem a rajčaty
Brambory uvařené ve slupce oloupeme, prolisujeme, zalijeme vývarem a rozmícháme na kaši.
Cibuli nasekáme nahrubo. Spařená rajčata zbavíme semen a...
více o Zapečená bramborová kaše
Citron omyjeme horkou vodou, osušíme a ostrouháme z něj 1 lžíci citronové kůry. Citron pak nakrájíme na plátky. Smícháme jemně nasekanou petželku,...
více o Plněné medailonky
Vrchní části cuket podélně seřízneme a pokrájíme na kostičky. Cukety vydlabeme a vaříme v osolené vodě 5 minut, prolijeme studenou vodou a po okapání...
více o Plněné cukety krabím masem
Maso, cibuli a česnek nakrájíme a vhodíme na rozpálený olej. Osolíme a okořeníme. Zalijeme vývarem, přidáme bobkový list a dusíme asi 30 minut. V...
více o Paella
Omyté a oloupané brambory rozkrojíme a vaříme 25 minut. Prolisujeme je, vmícháme sůl a olej a necháme vychladnout. Rajčata oloupeme, zbavíme semen a...
více o Bramborová pizza s tuňákem
Maso nakrájíme na plátky a prudce osmažíme na oleji. Posypeme kmínem a odstavíme. Rajčata oloupeme a nakrájíme je na čtvrtky. Ve vývaru je vaříme...
více o Rajská polévka s masem
Rajčata nakrájíme na čtvrtky, okurku na plátky a papriky na nudličky. Přidáme drobně nasekanou cibuli a vypeckované olivy. V octu a oleji rozmícháme...
více o Choriatiki
Cibuli posekáme, papriky rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky. Celer pokrájíme na kostičky, z rajčat vyřízneme stopky a rozkrojíme je na...
více o Kapří guláš
Špenát omyjeme a necháme dobře okapat. Cibule oloupeme, nakrájíme na plátky a dusíme v horkém tuku, až zesklovatí. Přidáme špenát, sůl i pepř a...
více o Zapečené filé na špenátě
Paštiku smícháme s pomerančovou šťávou. Polovinu pistácií jemně nasekáme a vmícháme do paštiky. Takto připraveným krémem naplníme sáček s hvězdicovou...
více o Krekry s krémem z telecích jater
Hovězí maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Sádlo a nakrájenou slaninu rozškvaříme v kotlíku, přidáme očištěnou, nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit....
více o Kotlíkový guláš
Porce slepice protkneme slaninou, osolíme a opečeme na másle a oleji. Vyjmeme, do tuku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Vmícháme...
více o Slepice na smetaně
Očištěnou mrkev a celer nastrouháme na nudličky, přidáme na drobné kostičky nakrájenou cibuli, vložíme na máslo a osmahneme. Osmahnutou zeleninu...
více o Selská polévka
Cibuli a česnek oloupeme, rajčata spaříme, oloupeme a zbavíme semen. Vše pokrájíme na kostičky. Brokolici rozebereme na růžičky. Maso nakrájíme na...
více o Krůtí ragú s brokolicí
Do kotlet prořízneme kapsy. Šunkou obalíme plátky sýra a zasuneme je do kapes v kotletách a sepneme jehlami. Opepříme. Na pánvi rozehřejeme máslo a...
více o Kotlety plněné šunkou a sýrem
Z tvarohu, soli, 3 lžic oleje, vejce a mouky uhněteme hladké těsto. Utvoříme bochánek, přikryjeme jej a uložíme asi na 30 minut do chladničky. Rajčata...
více o Paprikový koláč
Květáky uvaříme v osolené vodě téměř doměkka a jemně rozsekáme.
Bílky, mléko a sůl rozšleháme a vmícháme nastrouhaný sýr.
Rozsekaný květák dáme do...
více o Gratinovaný květák
Maso nakrájíme na kostky a vlhkou paličkou naklepeme. Na špízové jehly, nebo na špejle střídavě napichujeme plátky masa, sýra, cibule a rajčat....
více o Horalské ražniči
Fazole namočíme den předem a druhý den je uvaříme v čisté vodě. Před změknutím přidáme nakrájená rajčata a dovaříme doměkka. Z tuku a mouky připravíme...
více o Fazolová polévka s rajčaty
Fazole namočíme přes noc do studené vody a druhý den je uvaříme doměkka. Ve velkém hrnci osmažíme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme utřený česnek a...
více o Chilli con carne
Zeleninu a tvrdý sýr nakrájíme na malé kousky. Tavený sýr dobře rozmícháme s kečupem a majonézou. Zeleninu a sýr smícháme s připravenou zálivkou....
více o Holandský sýrový salát
Maso omyjeme, osušíme a potřeme solí a pepřem. Pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 200 °C/plyn stupeň 3) asi 1 1/4 hodiny. Občas podlijeme....
více o Vepřová pečeně se špenátem
Alobalovou fólii rozdělíme na čtyři čtvercové díly, které vytvarujeme jako kapsy a potřeme lehce olejem. Na každou část poklademe nakrájené plátky...
více o Mořská štika v alobalu
Kotlety opláchneme a osušíme. Na okrajích je nařízneme a maso částečně uvolníme od kosti. Mírně naklepeme paličkou, osolíme, opepříme a na rozpáleném...
více o Zbojnické kotlety
Všechny druhy zeleniny nakrájíme na plátky, na talíři navrstvíme podle barev tuňáka, těstoviny a zeleniny, lehce osolíme, zakapeme octem a podáváme...
více o Těstovinový salát s tuňákem
Rajčata omyjeme, odřízneme kulatou stranu a vyjmeme jádřince.
Připravíme náplň z nakrájeného hermelínu, nudliček celeru a nakrájené šunky. Spojíme...
více o Rajčata plněná hermelínem
Maso omyjeme a rozkrojíme přes vlákno na stejnoměrný plát. Osolíme a potřeme hořčicí.
Připravíme vaječnou omeletu do které zabalíme párek. Na maso...
více o Vepřová roláda na rajčatech
Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, osmažíme je na másle a zaprášíme moukou. Přilijeme vývar a uvedeme do varu.
Rajčata spaříme, oloupeme slupky a...
více o Cibulová polévka s křenem
Rajčata opereme. Na 2 minuty je nasypeme do vroucí vody a oloupeme slupky.
Plody nakrájíme na kousky. Šťávu slijeme, rajčata rozmixujeme a...
více o Pikantní kečup
Slupku rajčat křížem nakrojíme a přelijeme je vařící vodou. Minutu blanšírujeme, potom rajčata prudce ochladíme a sloupneme slupku. Rajčata rozpůlíme,...
více o Rajčatové toasty s česnekem
Otrháme salát. Opereme ho, osušíme listy a roztrháme je. Očistíme žampiony a ředkvičky. Nakrájíme je na tenké plátky. Omytá rajčata rozpůlíme,...
více o Salát Monte Carlo
Maso nakrájíme na kostky, osmahneme na oleji, přendáme do hrnce, ve výpeku osmahneme cibuli a česnek, přidáme k masu, podlijeme, osolíme, posypeme...
více o Chalupářské maso
Brambory oloupeme a omyjeme. V osolené vroucí vodě je vaříme asi 20 minut a slijeme.
Mezitím opláchneme a osušíme pstruhy. Potřeme je solí, muškátovým...
více o Pečení pstruzi
Okurku omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, cibuli oloupeme a nahrubo nasekáme. Ocet ochutíme solí, cukrem, bílým pepřem a zašleháme do něj vidličkou...
více o Pečený platýs s cibulkou
Omyté a osušené řízky lehce naklepeme, osolíme a opepříme. V pánvi rozpustíme 50 g másla a maso na něm dozlatova opečeme. Rozpůlíme papriky,...
více o Krůtí medailonky na zelenině
Na rozpálený olej vložíme špek, přidáme cibuli a česnek, necháme zpěnit. Poté přidáme nakrájené vepřové, uzené, klobásu. Osmahneme a podlijeme....
více o Pikantní masová směs