Zpěníme cibulku, zaprášíme paprikou, vhodíme žampiony, osmažíme, chrstneme červené víno, povaříme, přidáme nasekaná rajčata, olivy a česnek, zbytek...
více o Omáčka na těstoviny - žampionová
Očištěné kuře osolíme, okořeníme, podlijeme trochou oleje a horkou vodou a v troubě upečeme po obou stranách dočervena. Během pečení kuře potíráme...
více o Moravské kuře
Očištěné kuře rozdělíme na menší porce. Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme papriku a ihned vložíme porce masa a zamícháme. Podlijeme...
více o Perkelt z kuřete
Makarony uvaříme podle návodu na obalu v dostatečném množství osolené vody. Mouku osmahneme na 40 g rozehřátého másla. Za stálého míchání přilijeme...
více o Makarony zapečené se sýrem a rajčaty
Nadrobno posekanou cibuli zesklovatíme na 2 lžících oleje. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrníček, pokrájíme a spolu s bobkovým listem přidáme k...
více o Masové kuličky s rajčatovou omáčkou
Maso vložíme do misky, přidáme strouhanku, vejce, na kostičky nakrájený sýr, nasekaný česnek a směs důkladně zpracujeme. Dochutíme solí, pepřem a...
více o Hovězí biftečky s ovčím sýrem
Cukety opláchneme, osušíme a na 7 minut ponoříme do vařící vody. Všechny podélně rozřízneme na tři díly, špičky však necháme spojené. Rajčata...
více o Cuketa plněná rajčaty
Na kostky nakrájené maso smícháme, se lžičkou sladké papriky, solí, pepřem a polovinou nadrobno nasekaného česneku. Přikryté necháme přes noc...
více o Cikánský guláš
Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo, osmažíme na kolečka nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme nakrájenou papriku a 5 minut povaříme, poté přidáme...
více o Farmářský guláš
Maso odblaníme a dáme na hodinu do mrazničky. V polozmrzlém stavu je nakrájíme na 24 velmi tenkých plátků. Cibulovou nať omyjeme, nakrájíme na stejnou...
více o Hovězí rolky negi-maki
Květák rozdělíme na růžičky a vaříme 5 minut ve vařící osolené vodě. Poté jej vyjmeme a necháme okapt a vychladnout. Rajčata, papriky, pekinské zelí...
více o Zeleninová pochoutka
Očištěné maso opláchneme, nakrájíme na nudličky, osolíme, vložíme do kastrolu na rozpuštěnou, na nudličky nakrájenou slaninu a opečeme. Po chvíli...
více o Tokáň
Těstoviny vaříme 15-20 minut v osolené vodě, scedíme. Uvařené těstoviny propláchneme pod studenou vodou a necháme vychladnout. Sýr nakrájíme na...
více o Mušle s rajčaty a sýrem
Z mouky, vajec, dvou lžic oleje a špetky soli vypracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočinout. Špenát rozmrazíme. Na oleji zesklovatíme na...
více o Ravioli plněné špenátem a tvarohem
Těstoviny uvaříme běžným způsobem, propláchneme studenou vodou, pokapeme olejeme, aby se neslepily.
Omytou a očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky,...
více o LETNÍ SALÁT Z TĚSTOVIN
Okurky, mrkev a jablka nakrájíme na tenké proužky, každý list salátu nakrajíme na 3 - 4 díly, smícháme vše se smetanou, přitáme citrónovou šťávu, sůl...
více o ZELENINOVÝ SALÁT S JABLKY
Osolenou vodu uvedeme do varu. Vložíme do ní makaróny a uvaříme je (asi za 15 minut) a scedíme. Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi rozškvaříme....
více o Špagety s rajčatovou omáčkou
Hermelíny nakrájíme na kostičky, promícháme s tvarohem, osolíme, opepříme a rozdělíme na tři přibližně stejně velké díly. Do jedné části sýra vmícháme...
více o Pestrá sýrová mísa
Filé omyjeme, osušíme a šikmo nakrájíme na zhruba 6 cm široké kusy. Pokapeme citronovu šťávou, posolíme a necháme 20 minut odležet. Očistíme a...
více o Smažené rybí filé se zelím
Salát: Čočku smícháme s ostatními ingrediencemi, které nakrájíme na větší kousky. Důkladně promícháme a zalijeme zálivkou.
Zálivka: Pažitku nasekáme...
více o Salát plný vitamínů s nízkým obsahem tuku
Rajčata spaříme, slupky oloupeme a dužinu nakrájíme na kostičky. Na dvou lžících oleje osmahneme nasekanou cibuli s česnekem, přidáme rajčata, na...
více o Kuřecí paprikový perkelt
Rajčata spaříme, slupky sloupneme a dužinu nakrájíme na kostičky. Oloupanou a nakrájenou cibuli spolu s česnekem osmahneme na sádle. Přidáme maso, na...
více o Mexická polévka s fazolemi
Avokádo rozkrojíme na poloviny, odstraníme jádro, oloupeme a nakrájíme na kousky. V míse kousky rozmačkáme vidličkou na hrubou kaši. Vmícháme nasekané...
více o Mexické "Guacamole"
Sýr nastrouháme nebo romačkáme, vložíme na pánev, zalijeme pivem, posypeme škrobovou moučkou, opepříme a za stálého míchání necháme rozpustit. Směs...
více o Chlebíčky zapečené s pivním sýrem
Maso omyjeme, nakrájíme na kousky a osolíme. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme papriku, kostky masa a za občasného míchání dusíme, až...
více o Telecí perkelt
Houby očistíme, nakrájíme na plátky a podusíme na 30 g másla.
Na pánev dáme zbývající máslo, rovnoměrně rozestřeme dušené houby, zalijeme...
více o Houbová omeleta
Do majonézy vmícháme hořčici, přidáme hlávkový salát nakrájený na nudličky, na kostičky nakrájené maso z kuřete (bez kůže), nakrájené rajčata a vše...
více o Kuřecí salát
Na másle podusíme očištěné a na plátky nakrájené houby, osolíme, opepříme a necháme mírně zchladnout.
Na těsto ve formě nebo na pekáči rozložíme...
více o Italská houbová pizza
Zelí očistíme, vypereme a nakrájíme na proužky. Rajčata nakrájíme na osminky, papriky na nudličky. Pomeranče rozdělíme na dílky, cibuli nakrájíme...
více o Podzimní salát
Maso nakrojíme na okrajích, mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji ze všech stran opečeme. Na zbylém oleji zpěníme nadrobno...
více o Pikantní roštěná
Omyjeme a na kostičky nakrájíme papriky a okurku. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semen a dužinu pokrájíme na kostičky. Rajčata a polovinu...
více o Gazpacho s krevetami
Filé uvaříme v malém množství vody, rozdělíme na kousky (odstraníme případné kosti) a zakápneme citronovou šťávou. Tavený sýr pokrájíme na kostičky,...
více o Zapečené filé se sýrem
Na oleji osmažíme dílky cibule, přidáme plátky ředkvičky, dílky brokolice, nakonec rajčat, osolíme a podusíme. Přisypeme vločky, povaříme a zalijeme...
více o Zeleninová smaženice
Plody moře rozmrazíme. Rýži, koření a kurkumu smažíme na lžíci oleje asi 5-7 minut. Přidáme plody moře a mušle i s nálevem, přilijeme horký vývar a...
více o Mořské rizoto
Maso nakrájíme na nudličky, přisypeme gyros koření a asi 10 minut smažíme na oleji. Utřeme česnek a smícháme jej s jogurtem a nasekanou pažitkou,...
více o Řecký gyros
Mušle důkladně omyjeme a na 3 minuty je vložíme do vařící vody. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Okapaný chřest, vypeckované...
více o Salát s mušlemi
Mleté maso smícháme s vajíčkem, strouhankou, vodou nebo mlékem, osolíme, prolisujeme do toho česnek, přidáme nasekanou cibuli, oregáno a špetku...
více o Keftedes
Cibuli nakrájíme, česnek utřeme, filé osolíme a na oleji osmažíme po všech stranách. Okořeníme, přidáme citronovou šťávu a zalijeme vínem. Dusíme.
Na...
více o Salamis
Slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme spolu s cibulkou. Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, několik bobkových listů a koření. Zalijeme dvěma...
více o Chalupářský boršč
Na rozehřátém oleji zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli. Rajčata spaříme, slupky oloupeme a dužinu nakrájíme na plátky. Přidáme k cibuli a mírně...
více o Cibulová polévka s rajčaty a vejcem
Očištěné houby nakrájíme na plátky, přidáme kmín a dusíme ve vlastní šťávě. Během dušení je podle potřeby podléváme vodou. Po chvíli přidáme na...
více o Houbové lečo
Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji na másle společně s česnekem a krevetami. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu a vaříme asi 20 minut. Poté...
více o Krevetová polévka
Chobotnice opečeme na polovině oleje, podlijeme vínem a dusíme asi 1/2 hodiny doměkka. Rajčata spaříme sloupneme slupky, zbavíme je jádřinců a...
více o Chobotnice po athénsku
Krevety omyjeme a vyloupeme z krunýřů. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a na mírném ohni na něm osmahneme česnek nakrájený na tenké plátky, feferonku...
více o Krevety s pikantní omáčkou
Mušle uvaříme dle návodu na obalu. Fefronky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semeníku a lusky nakrájíme na nudličky. Okapaná rajčata nakrájíme na kostičky,...
více o Ďábelské mušle
Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka, rajčata na osminky, omytou okurku na plátky. Zeleninu dáme do velké salátové mísy, přidáme olivy a...
více o Řecký selský salát
Brambory uvaříme 15 minut v osolené vodě a necháme vychladnout. Lžičkou vydlabeme tak, aby zůstal tenký okraj. Sýr se 2 lžícemi oleje a hmotu...
více o Brambory plněné fetou
Okurku omyjeme, osušíme a podélně rozpůlíme. Lžičkou vydlabeme vnitřek a každou polovinu rozkrájíme na 4 kousky široké asi 2-3 cm. Sýr nastrouháme...
více o Plněné okurky