Ve velkém žáruvzdorném kastrolu rozpálíme 2 lžíce oleje a kostky masa na něm opékáme do hněda asi 10 minut. Přidáme zbytek oleje, cibuli a cukr a na...
více o Hovězí s máslovými bochánky
Knedlík nakrájíme na plátky jako na přílohu. Jednotlivé plátky z obou stran omočíme v rozšlehaných vejcích a smažíme na oleji z obou stran.
Po vyndání...
více o Smažené knedlíky II.
Plech pokapeme olejem. Každou porci filé osolíme a zabalíme do anglické slaniny a dáme doprostřed plechu.
Brambory oloupeme a nakrájíme na větší...
více o Filé po italsku
Na oleji zpěníme cibulku a česnek, přidáme nakrájený špenát, rajčata a koření. Po chvilce vsypeme šálek syrové rýže a dusíme.
Jídlo by nemělo být...
více o Řecký špenát s rýží
Zpracujeme hustější hmotu jako na bramboráky. Vylijeme na plech a navrch poklademe pokrájenými paprikami, rajčaty a posypeme sýrem.
V zimním období...
více o Cmundopizza
Rozválíme listové těsto na sílu zhruba 4-5 mm, položíme na plech a potřeme hořčicí (nejlepší je dijonská), posypeme strouhaným sýrem (pořádnou vrstvu)...
více o Tarte a la tomate
Cibuli osmažíme do žluta na másle, přidáme rozmačkaný česnek, rýži a vejce a dobře zamícháme s masem. Ochutíme kořením a solí. Vytváříme kuličky...
více o Řecké biftečky z mletého masa
Koláčovou formu o průměru 30 cm vyložíme pečícím papírem, popřípadě vymažeme olejem.
Listové těsto vyválíme na plát asi 2 mm silný a položíme do formy...
více o Dijonský koláč slaný - z listového těsta
Těstoviny si uvaříme klasickým, běžným způsobem, tzn. vhodíme do vroucí a osolené vody, zamícháme ode dna a vaříme tzv. na skus. Na skus znamená, že...
více o Skvělý těstovinový salát
Sýr a salám nastrouháme, zeleninu a vejce nakrájíme na malé kostičky. Zamícháme a přidáme sůl a majonézu dle chuti.
Podáváme s pečivem....
více o Letní salát II.
Na oleji osmahneme česnek a cibuli, dáme na něj na kostičky nakrájené plecko a necháme zatáhnout. Osolíme, opepříme, přidáme kari a orientální koření,...
více o Vepřová plec s arašídy
Na oleji osmahneme cibuli a česnek, přidáme tuňáka, lehce orestujeme a přidáme rajčata nebo rajský protlak. Necháme asi 5 minut povařit, pak přidáme...
více o Omáčka na těstoviny s tuňákem
Na pánvičku si dáme olej, nakrájenou cibulku najemno a necháme orestovat do zlatova. Poté přidáme párek nakrájený na kolečka a pěkně opečeme, přidáme...
více o Mexické těstoviny ala Lucy
Cibuli na proužky nechat zesklovatět, přidat maso nakrájené na menší kousky, osmahnout, nechat vydusit, osolit, opepřit. Podlévat vývarem, dusit do...
více o Samuraj k pivku
Vše očistíme a pomeleme, přidáme olej, ocet, cukr a Deko a vaříme 2 hodiny. Plníme do sklenicek a sterilujeme 20 minut na 80 °C.
Hodí se do guláše,...
více o Pálivec
Na teflonce nechám na kapce olivového oleje zezlátnout cibulku, podleju vodou, pak přidávám pokrájenou papriku, když napůl změkne, přidám nadrobno...
více o Zeleninová směs na špagety
Zeleninu pokrájím, salát natrhám na kousky, ochutím citronem, olivovým olejem, osolím a případně opepřím, přidám usekanou nať, doleju trochu vody a do...
více o Přinastavený zeleninový salát
Zeleninu pokrájíme, smícháme s ostatními přísadami, kromě vína, v mikrovlnkové nádobě.
Vlníme 6 min., promícháme a vlníme dalších asi 5 minut. Přidáme...
více o Špagety s masovou omáčkou v mikrovlnce
Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme. Obalíme nejdříve ve strouhance a potom ve vajíčku. Na pánvi - nejlépe teflonové, rozehřejeme...
více o Řízky naruby III.
Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na středně drobno a povaříme. Přidáme koření, rozinky, nakrájenou cibuli a utřený česnek. Vaříme do zhoustnutí....
více o Čatní z rajčat
Obě zeleniny včetně cibule nakrájíme na stejné čtverečky nebo kostičky (asi 2x2 cm). Na oleji lehce opečeme papriku a cibuli, přidáme rajčata a až...
více o Lečo pro dva
Nakrájíme na dobro cibuli, kterou v kastrůlku s olejem osmahneme. Přidáme nakrájená rajčata, okurku a papriku. Chvíli osmahneme, přidáme trochu kečupu...
více o Zeleninová omáčka
Brambory, gothaj, rajčata nakrájíme na kostičky, papriky, pórek na kolečka. Sýr si nastrouháme, vše promícháme a nandáme do zapékací misky. Nedáváme...
více o Brambory od Monči
Uvaříme těstoviny dle návodu, mezi tím dáme do mixéru rajčata, česnek, olej, bazalku a umixujeme do hladka. Rozehřejeme pánev, do které tuto směs...
více o Lehoučké těstoviny
Rajčata překrojíme na půlky a ty nakrájíme na půlkolečka, okurku omyjeme, neloupeme, rozkrojíme po délce a každý díl na dva kusy, které nakrájíme na...
více o Tříminutový salát s dresinkem
Pizza Calzone prý vznikla v Neapoli, když se jednomu nešikovnému kuchaři při strkání pizze do trouby oná pizza složila tak, že jedna půlka pizzy...
více o Calzone - Plněná pizza
Špagety nalámeme a uvaříme v osolené vodě. Slijeme, propláchneme studenou vodou a smícháme se zeleninou, pokrájenou na drobné kostičky, rozdrceným...
více o Špagetový salát II.
Na polovinu plechu dáme papír na pečení, vymažeme a vysypeme. Špenát jemně posekáme a smícháme se žloutky, sněhem z bílků, moukou, utřeným česnekem a...
více o Slavnostní špenátová roláda s lososem
Cibuli pokrájenou na drobno zpěníme na tuku a chvíli smažíme. Potom shrneme stranou a opečeme nakrájené kousky krůtího masa. Přidáme papriku, pepř,...
více o Guláš z krůtího masa
Omyjeme a oloupeme rajčata, odstraníme jádýrka a dužinu nakrajíme na malé kostky; dáme do menší misky. Přidáme bazalku (orientačně: 1 vrchovatou...
více o Bruschetta - česneko-rajčatový chléb
Kuřecí prsa a vepřovou pečeni nakrájime na nudličky, asi tak 3 cm dlouhé a 1 cm široké, dáme do misky. V oleji rozmícháme česnek, sůl a gyros koření a...
více o Vestfálský měšec
Utvoříme klasické palačinkové těsto, upečeme palačinky. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme mleté maso a orestujeme. Přidáme na nudličky pokrájenou...
více o Lasagne po Česku
Na dno pekáčku (remosky) pokapaného olejem poklademe hustě kolečka rajčat, na ně poklademe balkánský sýr pokrájený na asi 3mm silné plátky. Dáme na...
více o Sirene šopske
Chystáme chuťový koncert na čtyři doby, příprava hudby bude důkladná, výkon minutkový. Nejprve naladíme špagetový salát.Uvařené špagety scedíme, v...
více o Kotlety na čtyři doby se špagetovým salátem
Nejprve oloupeme brambory a vcelku je uvaříme do poloměkka, scedíme a necháme mírně vychladnout, pak nakrájíme na kolečka. Na kolečka budeme krájet...
více o Sumec dle baštýře Jardy
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, znovu lehce osmahneme a...
více o Bratislavské plecko pro Aničku
Propláchnutou čočku namočit, uvařit do měkka, nerozvařit, nesolit. Uvařenou slít, nechat okapat.
V hlubší pánvi osmažit na tuku cibuli na kostičky...
více o Čočka po orientálsku II.
Krabí tyčinky necháme v mírně osolené vodě přejít varem, necháme vychladit a se šunku a rajčaty nakrájíme na menší kostičky. Přidáme nastrouhaný sýr,...
více o Krabí salát s kukuřicí
Cukety oloupeme a nakrájíme na větší špalíčky. Dužinu vydlabeme a vmícháme do ní mleté maso, nadrobno pokrájenou cibuli, propláchnutou rýži, vejce,...
více o Podzimní pochoutka
Na oleji osmažíme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájenou šunku a chvíli opékáme. Poté přidáme rozčtvrcená rajčata a podusíme....
více o Rychlé dobré těstovinky
Filety tresky pokapeme citronovou šťávou, obalíme v mouce a z obou stran osmažíme na oleji.
Omáčka: spařená rajčata oloupeme, nakrájíme na menší...
více o Ryba na rajčatech a cibuli
Cibuli oloupat a nakrájet nadrobno, osmažit na sádle nebo oleji, přidat maso z uzeného kolene nakrájené na kostičky, a chvíli podusit.
Pak přidat...
více o Rumcajzův guláš
Avokádo podélně pomocí nože rozpůlíme, vyjmeme pecku, lžící nebo lžičkou vydlabeme - zůstane slupka a tu vyhodíme.
Rozmačkáme dužninu avokáda, přidáme...
více o Salát s avokádem k cizrně
Na drobno nakrájíme čínské zelí, rajčata, okurek, papriky a jednu cibuli. Dáme do mísy a uložíme v chladu. Na olivovém oleji orestujeme na nudličky...
více o Krabí salát Martin
Všechny suroviny nakrájet nadrobno, povařit i s rajským protlakem a kořením do změknutí (cca 1 hodinu). Dochutit dle potřeby solí a cukrem....
více o Bulharský salát od babči
Fazole, šunku, papričku, sůl a vodu dej do hrnce, přikryj a uveď rychle do varu. Pak zmírni oheň a nech vařit 20 minut. Fazole odstav a tekutinu z...
více o Kovbojské fazole
Zapékací mísu vymažeme máslem a trochou oleje a dáme porce okořeněného kuřete. Zalijeme vývarem z kostky a dáme péci. Když máme maso téměř hotové,...
více o Kuře na bramborách
Masová směs: na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme mleté nebo nakrájené maso (zpočátku jsme dávali masovou konzervu, nejlépe hovězí ve vlastní...
více o Lokšanka v troubě