Na slunečnicovém nebo olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na malé kousky nakrájené kuřecí prso. Osolíme, opepříme (nejlépe... více o Dietní večeře - mňamka
Anglickou slaninu opražíme do křupava, přidáme česnek nasekaný najemno a narychlo osmahneme. Pak přidáme rajčata a zeleninový vývar (stačí jen vegetu... více o Rajská česnekačka
Na pánvi necháme vyškvařit špek, přidáme cibulku a zpěníme, přidáme strouhanou zeleninu na kostky pokrájenou slaninu a salám. Osmažíme dozlatova,... více o Pekáček mnoha chutí, mnoha vůní
Na pánvi orestujeme cibulku s česnekem, přidáme nakrájený gothaj na kostičky, můžeme nahradit slaninou, dále dáme zeleninu, rajčata, 2 bylinkové... více o Pikantní špagety
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme rozetřený česnek. Přidáme cibuli, bazalku, citronovou kúru a necháme podusit do sklovata. Rajčata nakrájíme na... více o Bazalková omáčka na pizzu či těstoviny
Naporcovaného králíka rozložíme do pekáče, obsypeme nakrájenou cibulí, mrkví a konzervovanými rajčaty. Maso pokapeme sojovou omáčkou, okořeníme... více o Králík - jakoby bulharský
Na olivovém oleji trochu orestujeme cibulku, přidáme mraženou zeleninu a žampiony a dusíme do změknutí. Poté přidáme loupaná rajčata, která trochu... více o Pikantní kuskus
Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji a přidáme česnek. Po osmahnutí vyklopíme na cibulovo-česnekový základ rajčata, podlijeme červeným vínem a vodou,... více o Rajčatová polévka s vínem
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme česnek, nastrouhané 2 větší mrkve a 1 menší celer, rajčata, protlak a koření. Dusíme asi 30 minut,... více o Skvělá pasta na pizzu
Vše pokrájíme na malé kousky, frkneme do hrnce, podlejeme trochou vody a dusíme doměka, až bude konzistence bez vody. Olivového oleje dáme jen 1... více o Hubené fazolky pro chuť i dietu
Scedíme rajčata (štávu dáme stranou) a posekáme. Rozehřejeme olej a jemně osmažíme cibuli a česnek. Potom přidáme rajčata i se šťávou a zbytek přísad.... více o Klokaní s rajčatovo olivovou omáčkou
Cibuli nakrájíme a osmahneme na oleji, přidáme anglickou slaninu nakrájenou na malinké kostičky a pomaličku restujeme, dokud není anglická slanina... více o Sugo z bůčku (anglické slaniny)
Paellu je důležité dělat na velké pánvi. Cibuli a česnek nakrájíme na malé kostičky a zpěníme na olivovém oleji a nebo na másle. Přidáme na kostičky... více o Španělská paella
Na oleji osmahneme hrubě rozsekaný česnek (ne prolisovat), přidáme petrželku a chvíli mícháme, přidáme rajčata a vše povaříme do zhoustnutí. Můžeme... více o Blesková směs na špagety
Cibule nakrájíme na proužky, a dáme spolu s česnekem do silně rozehřátého oleje na 30 vteřin. Pak posypeme hnědým cukrem a hned zamícháme rajčata.... více o Pikantní játra tety Milice
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme nasekanou cibuli, rozmačkaný česnek, bobkový list a vaříme, dokud nám cibulka nezesklovatí. Přidáme rajčata, kari,... více o Africké kari
V osolené vodě uvaříme makarony al dente. V hrnci rozpálíme olivový olej a do něj nakrájíme na plátky česnek. Vyklopíme tuňáka z konzervy a přidáme... více o Makaróny podle EU
Brambory ve slupce uvaříme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky. Mezitím si na másle osmahneme cibulku nakrájenou na půlměsíčky,... více o Masové zapečené bramboráče
Nakrájenou cibuli podusíme na oleji, přidáme rozmačkaná rajčata i se šťávou. Směs osolíme,opepříme, přidáme česnek, koření a protlak. Za stálého... více o Rajčatová omáčka na pizzu
Cibuli zvolna smažíme do zlatova (cca 8 min), přidáme strouhaný zázvor, prolisovaný česnek (3-4 stroužky) a koriandrová semínka (kávovou lžičku) a... více o čočková omáčka
Na olivovém oleji mírně orestujeme cibuli, mrkev a celer (nadrobno), přidáme naporcovaného králíka a vše pořádně orestujeme. Lehce podlijeme,přidáme... více o Králík po lovecku
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostky (asi 2cm), cibuli nakrájíme na proužky a rajčata z plechovky na malé kousíčky. Rozpálíme tuk na pánvi,... více o Musaka
Všechno do mixéru a dobře rozmixovat. Nechat v lednici. Před podáváním, je-li třeba zředit vodou. Servíruje se v miskách s kouskem ledu a bílou... více o Gazpacho - andaluská zeleninová polévka
Na oleji osmahneme cibulku, přidáme mleté maso. Až se osmahne (začne se drobit), osmahneme žampiony, pak podlijeme vínem dle chuti, přidáme rajčata a... více o Špagety Fantazie
Brokolici mírně povaříme. Do zapékací mísy dáme olivový olej, rozdělenou brokolici, rajčata (i zavařená), šunku na nudličky, koření, mírně podusíme.... více o Těstoviny s brokolicí II.
Cibuli a česnek zpěníme na lžíci oleje. Přidáme kmín, chilli, koriandr a smažíme do zlatova. Přidáme fazole i s asi 1/4 nálevu a rajčata. Nesmí to být... více o Fazolový guláš Santa Fe
Nakrájenou mrkev, pórek, šalotku, cibuli a česnek zalijeme olivovým olejem na smažení a na mírném plamení smažíme asi 15 minut. Přidáme konzervovaná... více o Rajčatová polévka s bazalkou
Avokáda musí být zralá tzn. na omak lehce měkká. Z avokád vyjmeme pecky a jednu schováme. Vidličkou rozmixujeme na pastu, přidáme nasekané rajče,... více o Omáčka Cilantro
Na pánev do oleje přidáme mrkev, zelí, celer, a pastinák a vaříme asi 10 - 15 minut za občasného míchání. Přidáme kuřecí vývar a přivedeme k varu.... více o Zimní zeleninová polévka
Důležité: Avokáda musí být zralá tzn. na omak lehce měkká. Z avokád vyjmeme pecky a jednu schováme. Vidličkou rozmixujeme na pastu, přidáme nasekané... více o GUACAMOLE by Urna
Sýr utřeme se smetanou a rozsekanými bylinkami, citrónovou šťávou a ochutíme Prsíčka rozřízneme do tvaru motýlka, vložíme mezi dvě slabě naolejované... více o Pastevecké kuřecí závitky
Na oleji orestujeme najemno krájenou cibulku, odstavíme a přimícháme jemně krájený česnek a oregano. Necháme vychladnout a zapracujeme do mletého masa... více o italské masové knedlíčky
Cibuli a česnek zpěníme na oleji, přidáme na slabá kolečka nakrájenou mrkev. Chvíli dusíme a přidáme mleté maso. Mícháme a krátce opražíme. Až se maso... více o TĚSTOVINY s MLETÝM MASEM -alla Bolognese
Do měkkého másla vmícháme jemně strouhaný česnek a jemně sekanou petrželku, osolíme. Touto směsí naplníme kuřecí prsa. Důkladně je obalíme v mouce,... více o Kyjevské kuře s ratatouille
Brambory ve slupce důkladně omyjeme, osušíme a zabalíme do alobalu. Urovnáme na plech a pečeme v horké troubě při vyšší teplotě asi 1 1/2 hodiny. Na... více o Kuřecí křidýlka s chilli omáčkou
Maso omyjeme, osušíme, vetřeme do něj sůl, pepř a prudce ho opečeme ze všech stran na dvou lžících oleje. Bylinky omyjeme, osušíme, lístky otrháme a... více o Roastbeef v bylinkách
na oleji si spenime cesnak, ptom ridáme cibulu, mleté mäso zalejeme to paradajkami pridame na väčšie kusy pokrájanú mrkvu a dusíme takých 45 min.... více o cestoviny alla ragú
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut. Poté přidáme rajčatový... více o Rajská polévka s rýží
Omytou a očištěnou zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme mrkev, celer a za stálého míchání... více o Italská omáčka