Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme.
Příprava marinády: hořčici, kečup, sójovou omáčku podle chuti, protlačený česnek, nastrouhaný zázvor,...
více o Hovězí nudličky se zeleninou
Na oleji nebo másle osmažíme v kastrolu s širokým dnem dosklovata cibuli, pak přidáme osmažit pokrájenou očištěnou cuketu, papriky, mrkev a žampiony....
více o Adžika rýže - zeleninové rizoto
V pánvi na rozpáleném olivovém oleji osmahneme cibulku. Přidáme nakrájená oloupaná rajčata a na plátky nakrájený česnek. Necháme, aby rajčata pustila...
více o Těstoviny s bryndzou
Troubu jsem si předehřála na 200 stupňů a plech vyložila pečícím papírem, který jsem zlehka otřela olivovým olejem.
V misce jsem si smíchala všechny...
více o Kuřecí kuličky v rajčatovo-bazalkové omáčce
Na malém množství oleje necháme zesklovatět cibuli, přidáme orestovat pokrájený Gothaj a papriku pokrájenou na nudličky, nakonec přidáme česnek a...
více o Houbová směs s Gothajem
Dýni a uvařené brambory pokrájíme a dáme do mísy. Přidáme pokrájenou cibuli (pórek), papriku, česnek a rajčata, jemně pokrájený poličan nebo jiný...
více o Brambory (těstoviny) s dýní - zapékané
Plátky masa naklepeme, strany nakrojíme, aby se při smažení maso nekroutilo, osolíme a opepříme. Na pánvi s rozpáleným olejem osmažíme z obou stran...
více o Přírodní plátky se zeleninou a fazolemi
Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, orestovat dáme k cibuli naklepané, osolené a opepřené řízky, přidáme protlak, česnek, zasypeme...
více o Zeleninové řízky v rýži - zapečené
Cuketu podélně rozkrojíme a dáme na olejem vymazaný plech řezem dolů rozpéct do předehřáté trouby na 10 minut, aby šla dobře vydlabat. Poté ji necháme...
více o Cuketové lodičky - zapečené
Špagety dáme do osolené vroucí vody, po změknutí zamícháme a necháme vařit na mírném plameni bez pokličky zhruba 10-12 minut, dokud nebudou al-dente....
více o Špagety s olivami - dražší verze
Olej rozpalte v pánvi a pak na něm do změknutí opékejte šalotky a česnek (8 minut). Přidejte kuřecí maso a opečte dozlatova, osolte, opepřete....
více o Těstoviny zapečené s mozzarellou
Na oleji osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, přidáme osmažit pokrájenou slaninu a nakonec i nastrouhený česnek. Uvařené těstoviny scedíme a dáme do...
více o Tomatové těstoviny s fazolkami
Mrkev, papriku, cibuli nakrájím na kousky a dám na 10 min. do hrnce na páru.
Brambory oloupu, nakrájím na kostky a dám vařit na cca 10-12 min. do...
více o Bio lečo aneb jak zabít partnera :)
Listové těsto rozválíme na pomoučněném stole, pak přeneseme na plech a posypeme nastrouhaným (drobně natrhaným) rohlíkem, který pokapeme rozšlehaným...
více o Slaný koláč z listového těsta
1.) Opláchnut a očistit kuře, osušit, potřít povoleným máslem, osolit a posypat estragonem.
2.) Bylinky vmíchat do 1/2 ricotty, lehce osolit a naplnit...
více o Kuře na estragonu
Nakrájejte lilek, cibule a rajčata na kostičky, papriky na proužky, tři stroužky česneku na jemné plátky. Cukety rozkrojte podél a nakrájejte na...
více o Ratatouille III.
Osmažíme cibulku a přidáme na malé kostky nakrájenou bramboru a také lehce osmažíme. Vsypeme kari, mletý koriandr, kurkumu a česnek a kratičce...
více o Čoková polévka - thajská
Zhruba 1 kg vepřového masa řádně osolíme, posypeme kmínem a tymiánem, vložíme do pekáčku a kolem nasypeme pokrájenou cibuli, rajčata, pokrájený česnek...
více o Gurmánské pečené vepřové maso na pivě
Na trošce rozpáleného oleje osmažíme cibuli, ke které přidáme osmažit pokrájené maso a pokrájenou papriku. Pak zaprášíme paprikou, promícháme, přidáme...
více o Tokajský guláš
Fazole namočíme přes noc do studené vody. V téže vodě vaříme cca 15 - 20 minut pod pokličkou. Scedíme a necháme okapat. Dáme do pekáče nebo větší...
více o Pečené fazole
Cuketu pokrájíme na slabé plátky a dáme na minutku povařit do slané vody, pak scedíme a dáme do mísy. Spařená, oloupaná rajčata pokrájíme a přidáme k...
více o Cuketovo-rajčatový salát s přírodním sýrem
500 g mletého hovězího masa okořeníme (pepř, vegeta), přidáme vejce, nakrájenou slaninu a najemno nasekaný česnek (dva stroužky). Ve studené vodě...
více o Plněné papriky na Dalmátský způsob
Maso pokrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Cibuli pokrájíme nadrobno a na oleji (sádle) osmažíme. Přidáme maso, které orestujeme dozlatova,...
více o Masovo-rajčatový guláš
Brambory nakrájejte na kousky a dobře omyjte, aby se vyplavil škrob. Osušte a osmažte, dejte stranou.
Oloupanou cibuli nechte spolu s česnekem smažit...
více o Vejce à la flamenca
Všechny ingredience spolu rozmělněte na hustý krém. Nejprve rozmixujte střídku s olejem a octem, pak rajčata. Osolte podle chuti a podávejte, můžete...
více o Rajčatový krém Salmorejo
Sojový granulát si uvaříme v litru osolené vody cca 15 minut, pak scedíme a přebytečnou vodu jemně vymačkáme.
Cibuli si osmažíme na oleji, pak přidáme...
více o Sojová směs na topinky, těstoviny...
Fazole necháme okapat. Rajčata a šalotky pokrájíme na půlměsíčky. Cuketu omyjeme (neloupeme) a pokrájíme na stejně velké kousky. Česnek nasekáme...
více o Fazole s rajčaty
Jarní lahůdkovou cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Anglickou slaninu pokrájíme na nudličky. Na pánvi rozehřejeme olej a slaninu...
více o Zapečené špalíčky s gorgonzolou
Tuňáka necháme okapat. Těstoviny uvaříme dle návodu, scedíme. V menším hrnci osmažíme na trošce oleje pokrájenou cibuli a celer pokrájený na plátky....
více o Těstoviny s tuňákem po boloňsku
Na oleji necháme zpěnit cibuli, ke které přidáme rajčata, cuketu, česnek, protlak, petrželku. Zamícháme, podlijeme trochou vody (1 dl) a necháme asi...
více o Zeleninové těstoviny - bezmasé
Tofu nastrouháme. V pánvi orestujeme na oleji česnek a cibulku. Po změknutí přidáme krájená rajčata a lehce osolíme a opepříme. Nastrouhané tofu...
více o Tofu pomodoro
Na trošce rozpáleného oleje osmahneme pokrájené maso na kostky společně s cibulí do hněda.Ke konci smažení přidáme i česnek. Pak zaprášíme moukou,...
více o Kentucký guláš
Posekaný česnek necháme na oleji zesklovatět. Přidáme pokrájená rajčata, víno a protlak, promícháme a necháme vařit 5 minut bez poklice. Pak přidáme...
více o Smažené grundle s rajčatovou omáčkou
Do hrnce vložíme cibuli, 2 stroužky česneku, bobkový list a rybí hlavy, přilijeme víno, necelý 3/4 litr vody a vaříme cca 30 minut. Pak vývar scedíme....
více o Bujabéza z Francie
Lilky podélně rozkrojíme, vydlabeme tak, aby nám zůstala na okrajích asi 1 cm vrstva, vnitřky osolíme a necháme chvíli vypotit. Mezi tím pokrájíme...
více o Lilek s rajčaty a sýrem
Filety osušíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme půl hodiny odležet. Cibuli necháme na másle zesklovatět, přidáme pokrájená rajčata (dvě celá...
více o Rybí závitky s rajčaty
V jedné lžíci oleje rozmícháme všechno koření a sůl(vše dle chuti) a tuto směs vetřeme do vysušených kuřecích paliček (můžeme připravit den předem). V...
více o Provensálské kuřecí paličky s cuketou
Papriku s cibulí orestujeme na trošce oleje, po chvíli přidáme rajčata, osolíme, opepříme, ochutíme nasekanou bazalkou a krátce povaříme. Na závěr...
více o Rajčatové lečo s uzeným sleděm
Bůček zbavíme kůže a odkrojíme vrchní prorostlou část, ze které si vyškvaříme škvarečky (masové žvýkačky). Během škvaření si nakrájíme zbytek masa na...
více o Guláš s červenou řepou
Těsto na pizzu připravíme tak, že rozmícháme droždí ve vlažné vodě, přidáme olivový olej, špetku soli a smícháme s hladkou mouku. Vzniklé těsto...
více o Pizza Margherita / Napoletana od Emanuela
Těsto připravíme tak že smícháme hladkou mouku, droždí, cukr, sůl a olej. S postupným přidáváním teplé vody připravíme těsto, které následně necháme...
více o Domácí pizza podle Míši
Na rozpálený tuk naklademe cibuli na kolečka, spařená oloupaná rajčata na kolečka a na to plátky slaniny. Necháme přiklopené podusit. Poté jako další...
více o Italská smaženice
Propláchnuté a den předem namočené fazole povařte s kouskem slaniny, 1 rozpůlenou cibulí, mrkví, bobkovým listem a koriandrem ve velkém hrnci asi...
více o Polévka z černých fazolí a kokosu
Uvařte těstoviny Penne nebo jakékoliv máte ve spížce, slijte je a promíchejte s olivovým olejem. Omáčku připravte tak, že na pánvičce na rozpáleném...
více o Penne s chutí rajčatovou
Na rozpáleném oleji zesklovatíme cibuli a jemně osmahneme česnek (nesmí zhnědnout, zhořkl by!). Přidáme nahrubo pokrájená rajčata a necháme je chvíli...
více o Mexická rajčatová polévka
Zelí bez koštálu a papriky nakrájet na menší proužky, mrkev na plátky, cibuli na kolečka a to vše dáme do velikého hrnce a napustíme vodu tak, aby...
více o Tukožroutská polévka