Očistěte zeleninu. Cibuli pokrájejte na klínky, celer na plátky, papriku na kousky velikosti sousta, petrželku nasekejte. Ve větší pánvi nebo woku...
více o Filety ze pstruha s čočkovým salátem
Rybí maso pomocí vidličky seškrábněte z kůže, zbavte kostí a rozmačkejte. Pórek pokrájejte najemno. Lučinu promíchejte se smetanou, kousky ryby a...
více o Jednohubky s rybí pomazánkou
Čočku uvařte podle návodu na obalu tak, aby byla na skus. Slijte ji, propláchněte studenou vodou, dejte do mísy, přidejte 4 lžíce olivového oleje,...
více o Filet ze pstruha s čočkovým salátem
Připravte salsu: rajčata pokrájejte na čtvrtky, dejte do misky a přidejte ostatní suroviny, osolte, opepřete, promíchejte a nechte odležet.
Na pánvi...
více o Pstruh s rajčatovou salsou a pomerančem
Cibuli nakrájejte nadrobno, mrkev očistěte a pokrájejte na kolečka. Restujte v hlubším hrnci na 2 lžících oleje asi 5 minut. Přisypte čočku, zalijte...
více o Čočka Beluga s pstruhem lososovitým
Očištěnou čerstvou rybu pokrájíme na menší díly, které osolíme. Vejce vyšleháme s kukuřičným škrobem, sezamem, zázvorem a česnekem na kašičku, kterou...
více o Ryba v sezamovém těstíčku
Ryby potřete olejem, do břišní dutiny vložte tymián a osolte. Každou rybu napíchněte za hlavou na klacek. Ten pak upevněte šikmo nad rozpálenými...
více o Pstruzi na klacku a brambory v popelu
Filety důkladně nasolte, dejte do pekáče, zakryjte fólií a uložte na 3 dny do lednice. Sůl vytáhne z ryby vodu a její maso se zpevní.
Připravte si...
více o Zavináč: recept dle časopisu F.O.O.D.
Čerstvého pstruha nejprve vyfiletujeme. Nožem nařízneme rybu těsně za prsní ploutví kolmo až k páteři. Ostřím nože pak sjedeme po páteři jedním...
více o Carpaccio ze pstruha s olivovou tapenádou
Hlavy a odřezky pstruhů i s kořením zalijte 1 litrem vody a 15 minut povařte. Na másle orestujte nasekanou cibuli a nakrájenou kořenovou zeleninu, pak...
více o Polévka ze pstruha
Filety ze pstruha osolte, opepřete, okmínujte a z obou stran ogrilujte, asi 3 minuty z každé.
Filety vložte do rozkrojených bagetek, přidejte listy...
více o Ryba v housce
Brambory uvařte v osolené vodě. Filety opláchněte, osušte, z obou stran osolte a opepřete.
Obalte je v hladké mouce a na rozehřátém oleji je z obou...
více o Pstruh s hráškovými výhonky
Hlavy a odřezky pstruhů i s kořením zalijte 1 litrem vody a 15 minut povařte.
Na másle orestujte nasekanou cibuli a nakrájenou kořenovou zeleninu, pak...
více o Polévka ze pstruha
Na oleji orestujte naskenou šalotku se stroužky česneku, který potom vyndejte. Přidejte nasekanou čekanku, orestujte a přisypte rýži. Promíchejte,...
více o Pstruh na čekankovém risottu
Pstruhy omyjeme, osolíme a pokapeme ze všech stran limetkou. Dovnitř přidáme prolisovaný česnek, máslo, bazalku a oregáno/tymián.
Připravíme si pečící...
více o Pstruh v papilotě
Pstruhy osolíme, opepříme, osmažíme na pánvi na oleji (nebo na másle) po obou stranách.
Pstruhy jsem potom přendala do pekáčku a strčila do trouby,...
více o Pstruh Suvorov
Čerstvé žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Na kousku másla orestujeme jarní cibulku s plátky žampionů, osolíme, opepříme, přidáme petrželku a...
více o Pstruh s žampiony
Troubu předehřejte na 220 °C. Brambory a fenykl povařte asi 15 minut mírným varem ve vývaru s bobkovým listem, trochou soli a pepře.
Uvařené brambory...
více o Pstruh lososový na šafránu
Pstruha opláchneme studenou vodou a osušíme. Osolíme a do břišní dutiny vložíme kolečka citrónu. Pstruha po obou stranách potřeme rozpuštěným máslem a...
více o Pstruh na mandlích
Celerová směs: na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli s nastrouhaným celerem. Přidáme sůl, prolisovaný česnek a speciální koření na ryby,...
více o Pstruh s celerovou směsí
Pstruha očistíme, nasolíme (i uvnitř) a posypeme kmínem z obou stran. Množství kmínu na jednu rybu (300gramovou) je zhruba rovná polévková lžíce....
více o Pstruh na másle s kmínem
Pstruhy očistíme. Sůl smícháme s pepřem ve lžíci oleje a touto směsí potřeme ryby. Pak je obalíme v mouce a osmažíme na pánvi s máslem a olejem z obou...
více o Pstruh s mandlemi II.
Očištěné pstruhy mírně osolíme a pokapeme po celé ploše šťávou z jednoho citronu (podle toho, jak to máte rádi). Pstruha dle velikosti naplníme nivou...
více o Pstruh plněný vlašskými ořechy a nivou
Očistíme ryby, ponecháme jim hlavy. V menší misce smícháme vše kromě ryb a citronových plátků. Touto směsí pomocí štětečku důkladně potřeme ryby...
více o Apulijský pstruh na grilu
Očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky a cibuli nakrájíme na drobno. V rozehřátém másle necháme cibuli zesklovatět, přidáme žampiony a společně...
více o Pstruzi na červeném víně
Pstruhy očistíme, na hřbetu nařežeme a pokapeme citronovou šťávou. Vložíme je do hrnce, zalejeme vínem a přidáme bylinky a koření. Na nejmenším ohni...
více o Pstruh na tokajském víně
Pstruhy vykuchej, odstřihni ploutve, hlavy a ocasy ponech. Neoškrabuj! Pstruhy dobře propláchni pod tekoucí studenou vodou, osuš, a osol zevnitř i...
více o Pstruh po Kanadsku
Pstruha vyčistíme, podél rozřízneme a uděláme filet bez žeberních kostí. Osušíme, osolíme. Bramboru nastrouháme na struhadle nahrubo, přidáme vejce,...
více o Filet ze pstruha v bramborové krustě
Vykuchaného pstruha "vyplníme" rozmačkaným česnekem který smísíme s mletou paprikou, kari a podravkou. Pak pstruha z každé strany pokapeme citrónem....
více o Pstruh plněný česnekem
Pstruha omyjeme, okořeníme, obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme. Poté vyjmeme a naplníme plátky anglické slaniny a hermelínem. Vložíme do pekáčku...
více o Hraběcí pstruh
Pstruhy posolíme zvenku i zevnitř a nacháme půl hodiny odležet. Brambory oloupeme a uvaříme. Uvařené ještě teplé brambory vyšleháme s máslem na pyré,...
více o Plnění pstruzi
Do vykuchaného pstruha vložíme plátky sýra, celého poklademe plátky anglické slaniny a dáme na 45 minut péct a ke konci grilovat do trouby.
Jako...
více o Pstruh se sýrem a slaninou
Vykuchané pstruhy osolíme, poprašíme moukou a na každé straně asi 4 minuty pečeme na rozpáleném oleji. Poté je přendáme na nahřatý talíř. Do oleje, ve...
více o Pstruh s hráškem
Brambory oloupeme a omyjeme. V osolené vroucí vodě je vaříme asi 20 minut a slijeme.
Mezitím opláchneme a osušíme pstruhy. Potřeme je solí, muškátovým...
více o Pečení pstruzi
Svaříme rybí vývar s vínem (2 lžíce odložíme stranou). Pstruha omyjeme a vložíme do horkého vývaru. Ztlumíme teplotu a vaříme asi 20 minut. Očistíme a...
více o Mořský pstruh s jemnou sýrovou omáčkou
Rozmrazené pstruhy osolíme, opepříme, obalíme v mouce, pokapeme citronovou šťávou a na oleji po obou stranách opékáme doměkka. Oloupané mandle...
více o Pstruh s mandlemi