Nejdříve si dám vařit pšenici v osolené vodě (asi 50 minut), a v druhém hrnci quinou v poměru 1:2 vody (asi 12 min.). Na pánvi osmahnu cibuli s...
více o Quinoa
Rozdrcenu nebo hrubě namletou pšenici zalejeme vařící vodou a necháme zakrytou, aby voda vsákla a pšenice změkla. Poté přidáme nasekanou petrželovou...
více o Tabouli
Amasaké: cca 2 dny naklíčíme pšenici. Uvaříme rýži do měkka a necháme ji ještě 1/2 hodiny pod utěrkou. Rozmixujeme naklíčenou pšenici s trochou vody...
více o Čokosaké na dva dny a způsoby
Amasaké: přes noc či déle namočíme pšenici. Druhý den uvaříme pohanku (10 minut vařit se špetkou soli, 1/2 hodiny nechat dojít pod utěrkou). Necháme...
více o Pohankové Amasaké s mákem
Nabereme 3/4 čajového hrnku pšenice, promyjeme a necháme namočené přes noc. Druhý den uvaříme doměkka a smícháme dle chuti třeba s okurkou, rajčetem,...
více o Pšenice se zeleninou
Pšenici opláchneme, zalijeme studenou vodou a vaříme asi 2 hodiny doměkka. Ořechy i mandle spaříme, oloupeme a nasekáme. Mák opláchneme, zalijeme...
více o Ukrajinská kutiá