Na kousku rozpuštěného másla osmažíme na menší kousky pokrájené, osolené kuřecí řízky. Po zatažení masa přidáme osmažit i na kostičky pokrájený pršut...
více o Kuřecí ragú se zeleninou
Kotletu si připravíme nejlépe den předem, kdy do ní tenkým ostrým nožem uděláme na několika místech hluboké vpichy, do kterých zasuneme špalíčky...
více o Špikovaná pečeně po italsku
Nadrobno nasekanou cibulku a česnek opečte na másle dozlatova, zaprašte moukou a upražte světlou jíšku. Zalijte ji vývarem, přiveďte k varu. 15 minut...
více o Hrachová polévka
Nadrobno nasekanou cibulku a česnek opečte na másle dozlatova, zaprašte moukou a upražte světlou jíšku. Zalijte ji vývarem, přiveďte k varu a 15 minut...
více o Hrášková polévka 2
Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Kopřivy omyté a spařené horkou vodou nasekáme. Pórek necháme lehce změknout na olivovém oleji v hluboké pánvi,...
více o Kopřivové těstoviny
Hermelíny rozbalíme a položíme na stůl, špičatým ostrým nožem uděláme do každého 4-5 vpichů, do vpichů zasuneme olivy (černé, zelené, s papričkou) a...
více o Hermelín s olivami v pršutu
Maso opatrně prokrojíme, ale nedokrojíme, uděláme do něj hlubokou kapsu. Osolíme. Do plátku šunky zabalíme čtvrtku mozzarelly s cca třemi lístky...
více o Kapsy s mozzarellou a bazalkou - minutka
Vejce uvařte natvrdo a spolu s rajčetem a avokádem nakrájejte na plátky.
Na chléb namažte žervé a poklaďte listy salátu.
Naaranžujte šunku, pršut,...
více o Sendviče se šunkou a avokádem
Mouku a sůl prosejte do mísy. Rozdobené droždí umíchejte se dvěma lžícemi vlažné vody a špetkou cukru na kašičku. V mouce udělejte důlek a vlijte do...
více o Pizza s chřestem a parmskou šunkou
Čočku přes noc namočíme a pak ji ve vodě ochucené tymiánem uvaříme doměkka. Vodu slijeme a čočku osolíme. Smícháme ji s červenou řepou nakrájenou na...
více o Čočka s červenou řepou
Očištěné a odblaněné maso rozkrojte na osm asi 5cm kousků. Olej rozehřejte v pánvi a maso na něm ze všech stran opečte. Vyjměte z pánve a nechte...
více o Zaječí hřbet v listovém těstě
Ančovičky a rajčata necháme okapat a nakrájíme na kousky. Olivy nakrájíme na čtvrtky nebo kolečka. V troše vlažné vody smícháme kvasnice s cukrem a...
více o Ochucené housky
Fazolky, fazole a hrášek krátce (2 až 4 minuty) blanšírujte v horké vodě, až zkřehnou. Slijte a propláchněte ledovou vodou, aby si zelenina zachovala...
více o Mátová vignarola
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad plamenem opečte, až slupka...
více o Chlebový salát Panzanella
Umletou směs mas dejte do mísy k pokrájené žemli, namočené v mléce a rozmělněné. Přidejte olej, vejce, sůl a koření a začněte vypracovávat vláčnou...
více o Plněná sekaná pečeně II.
Pomazánkové máslo a zakysanou smetanu smícháme dohromady, aby směs byla hladká. Přidáme drobně nasekané olivy, prolisovaný česnek a ochutíme pepřem,...
více o Pomazánka ze zelených oliv
Maso omyjeme a osušíme a zbavíme blan, v hlubokém talíři či v míse smícháme olej s přiměřeným množstvím pepřového koření, přiložíme maso a rovnoměrně...
více o Anglická léčka
Bažanta naporcujeme a nejméně den předem naložíme do marinády a uložíme do chladu.
Poté maso osolíme, mírně opepříme a opečeme na oleji. Přidáme celé...
více o Středomořský bažant
Vybereme stejně velké menší brambory, oloupeme a celé uvaříme do poloměkka. Scedíme, každý brambor trošku opepříme, event. osolíme, zabalíme do plátku...
více o Pečené brambory s pršutem
Brambory oloupeme a každý brambor obalíme tenkým plátkem pršutu, a sepneme párárkem. Na pánvi rozehřejeme olej a postupně opečeme všechny brambory....
více o Brambory v pršutu
Těstoviny uvaříme v osolené vodě a scedíme. Udržujeme je teplé. Pršut nakrájíme na proužky, šunku na maličké kostičky a opečeme na másle. Vmícháme...
více o Široké nudle se šunkovou omáčkou
Těstoviny uvaříme v osolené vodě a scedíme. Udržujeme je teplé. Pršut nakrájíme na nudličky a opečeme na 1 lžíci oleje a vyjmeme ho. Do pánve přidáme...
více o Nudle s houbami
Řízky přes fólii jemně naklepeme. Na každý řízek položíme plátek pršutu, čtvrtku mozzarely, osolíme, opepříme a svineme. Závitky ovineme rozmarýnem....
více o Telecí závitky
Kuře zevnitř i zvenku osolíme, opepříme a dobře potřeme směsí šťávy a rozmarýnu. Kuře obložíme ze všech stran plátky pršutu a převážeme je nití. Pekáč...
více o Pršutové kuře
Kuře rozčtvrtíme a obalíme ve směsi mleté papriky, mouky, soli, pepře. Opečeme ze všech stran na oleji dozlatova a vyjmeme. Na výpeku opečeme nadrobno...
více o Uherské kuře
Na talíř či mísu rozložíme plátky šunky. Meloun necháme vychladit a nakrájíme na čtvrtky, vyjmeme jádra a odkrojíme slupku. Dužninu nakrájíme na menší...
více o Pršut s melounem