Pomazánkové máslo a zakysanou smetanu smícháme dohromady, aby směs byla hladká. Přidáme drobně nasekané olivy, prolisovaný česnek a ochutíme pepřem,... více o Pomazánka ze zelených oliv
Kuřecí maso nakrájené na nudličky okořeníme provensálským kořením, pepřem a solí a zalejeme kapkou oleje. Necháme odležet a mezitím si nadrobno... více o Kuřecí po provensálsku s česnekovou omáčkou
Nic není v tomto receptu přesně dáno! Opravdu záleží jen a pouze na vaší chuti a na tom, co zrovna máme po ruce. Mouku smícháme s práškem do pečiva,... více o Vinařův chléb
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou a obalíme v hladké mouce. Zprudka na pánvi osmahneme. Přerovnáme do pekáčku (s trochou... více o Kotlety s rajčaty a mozarellou
Rybu rozdělíme na porce, pokapeme citronem, osolíme, opepříme, potřeme rozmačkaným česnekem a necháme asi 30 minut odležet. Z vajec, piva,... více o Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku
Všechny ingredience vymícháme v hladké nelepivé těsto, které přikryjeme a necháme v teple 20 minut kynout. Mezitím orestujeme nakrájenou slaninu na... více o Zelové šátečky
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Na rozpáleném oleji osmažíme oloupanou a nakrájenou cibuli. Pak přidáme šunku nakrájenou na kostičky, po... více o Čína po provensálsku a fantazie
Cibuli zpěníme na oleji, přidáme mleté maso. Když je maso opečené, přidáme vodu (horkou), sůl, koření, sýr a povaříme až je sýr roztavený. Potom... více o Pórková polévka s mletým masem
Rýži uvařte v osolené vodě dle návodu a sceďte. Česnek utřete se špetkou soli, růžičky brokolice chvilku povařte, rajčata nadrobno pokrájejte,... více o Rýžový koláč - slaný
Lilek nakrájet na kolečka a možno vypotit. Zapnout troubu na cca 200 stupňů. Oloupat brambory a nakrájet na kolečka, spíše tenčí. Do zapékací mísy ... více o Zapečený lilek s anglickou slaninou
Rohlíky pokrájíme na zhruba centimetrové plátky a ty namočíme v rozšlehaném vejci s kořením a solí - dle chuti. Prudce po obou stranách osmažíme na... více o Smažené jednohubky
Oloupané brambory nastrouhejte na struhadle, vymačkejte z nich přebytečnou vodu a dejte do mísy. Přidejte k nim jedno celé vejce, hladkou mouku,... více o Bramborizza
Tofu pokrájíme na kostičky a necháme chvíli marinovat v sojové omáčce smíchané s provensálským kořením a česnekem. Na pánvi osmažíme nadrobno... více o Tofu s rajčatovou omáčkou
Játra opláchneme, očistíme a nakrájíme na nudličky, zakápneme 2 lžičkami oleje a promícháme s provensálským kořením, případně sojovou omáčkou.... více o Provensálská kuřecí jatýrka
Těstoviny uvaříme dle návodu tak, aby byly o něco tvrdší na zkus než jsme zvyklí (cca o tři minuty kratší dobu než je uvedeno na obalu) a přihodíme k... více o Těstoviny s brokolicí po provensálsku
Cibulku a česnek osmahneme na oleji do zlatova, přidáme okapaného tuňáka, trošku osahneme a hned dáme protlak a rajčata v konzervě, vše promícháme,... více o Těstoviny s tuňákem IV.
Maso nakrájíme na kousky či nudličky - dle libosti, přidáme cca 4 lžíce jemného kečupu, 2 lžíce ostého kečupu, přisypeme kukuřici, pepř a sůl po 1/4... více o Con carne kuřecí kotlík
Kuřecí maso nakrájíme na drobné kostičky, přidáme zbývající suroviny, vše dobře zamícháme a v lívanečníku pečeme placičky. Podáváme s bramborovou kaší... více o Kuřecí placičky paní Alenky
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na másle a oleji. Okořeníme bazalkou a provensálským kořením. Na pánev nasypeme větší množství cibule,... více o Kotlety podle Inez
Podusíme zelí nakrájené na nudličky se solí, octem, kmínem, provensálským kořením, ke konci přidáme nastrouhanou mrkev, na porci cca půl mrkve.... více o Zapečené zelí s brambory
Celé kuře dáme přes noc marinovat do citronové šťávy. Vyndáme a kuře zevnitř okořeníme a potřeme česnekem.Dáme na pekáč s osmahnutou slaninou a... více o Citronové kuře Márty
Těstoviny uvaříme do poloměkka dle návodu. Mezitím nakrájíme šunku na kostičky a připravíme omáčku - přivedeme k varu smetanu s nastrouhaným sýrem,... více o Zapečené těstoviny se sýrovou omáčkou
Cibuli orestujeme na tuku, přidáme nakrájenou anglickou slaninu a restujeme dál. Přihodíme kuřecí řízky nakrájené na kostičky, které jsme předem... více o Kuřecí míchanice
Čínské zelí nakrájíme a polejeme olivovým olejem. Osolíme, ochutíme citrónové šťávou a trochou cukru. Nakonec jemně okořeníme provensálským kořením a... více o Salát z čínského zelí s koprem
Rýži uvaříme, vyndáme z hrnce a necháme vychladnout. Mezitím rozehřejeme na pánvi máslo (nejlépe jihočeské) a přidáme kukuřici, kterou v průběhu... více o Rýžová směs
Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a uvaříme v osolené vodě. Pekáček vymažeme olejem, dno vyložíme slaninou a pokud se povede, dáme trochu... více o Zapečená cuketa
Na rozpálenou pánev přidáme olej smíchaný s troškou másla a orestujeme jemně nakrájenou cibulku. Po chvilce přidáme asi tři stroužky česneku nakrájené... více o Špenátovo-smetanové spaghetti
Z panenky uděláme 4 plátky po 150 g, které naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme provensálským kořením z obou stran. Na maso dáme plátek šunky, sýra,... více o Plněná panenka dle Bohuslava Martinů
Vločky minimálně 2 hodiny před přípravou zalijeme vodou a necháme odstát, aby změkly a nabobtnaly. Nijak necedíme, měla by nám vzniknout kašovitá... více o Ovesné placky
Na oleji osmahneme na drobno nasekanou cibulku, necháme okapat tuňáka a smícháme ho s cibulí. Prohřejeme, přidáme kečup podle chuti a aby byl tuňák... více o Tuňákové topinky
Vykostěné krůtí horní stehno nožem upravíme do plochého plátu nebo několika plátů, vhodných k zavinutí. Osolíme, naneseme nádivku a zabalíme roládu ... více o Krůtí roláda IV.
Maso osolíme, opepříme, okořeníme provensálskými bylinkami a smícháme s osmaženou cibulkou. Patisonu odkrojíme vršek, vydlabeme dužinu, nakrájíme na... více o Plněný patison s telecím masem
Mrkev uvaříme doměkka v osoleném bílém víně (ale nesmí být moc rozvařená, spíš trošku tužší). Necháme vychladnout a nakrájíme na kousky. Ochutíme a... více o Tuniský mrkvový salát
Na oleji necháme zhnědnout česnek nakrájený na kousky (zakápneme vodou, aby nezhořkl). Přidáme syrový květák rozebraný na růžičky, přidáme petrželku,... více o Římský květák
Kuřecí řízky rozklepeme, osolíme a opepříme. Tavený sýr smícháme se strouhaným. Přidáme česnek, petrželku a provensálské koření. Směs klademe na řízky... více o Rychlé kuřecí závitky
Brokolici uvaříme ne zcela doměkka. Ještě zatepla zlehka pokapeme octem nebo citronovou šťávou a necháme vychladnout. Pak promícháme s majolkou ... více o Jednoduchý brokolicový salát
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, osolíme, dáme do mísy a přidáme olej, česnek, kečup, 1 vejce, grilovací koření a necháme do druhého dne v... více o Zapékané kuřecí nudličky Niké
Cukety podélně rozkrojíme a vydlabeme. Vydlabanou dužinu rozkrájíme na malé kousky. Vydlabané cukety vaříme 5 minut ve slané vodě a necháme okapat.... více o Cuketové loďky
Rozválíme listové těsto a silně je potřeme kečupem smíchaným s několika prolisovanými stroužky česneku. Poklademe tím, co lednice dá: šunkou nebo... více o Zelňáky IV.
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a naložíme do marinády. Nejlépe přes noc. Na marinádu smícháme bílé jogurty, vajíčko, prolisované stroužky česneku a... více o Naložené řízky v jogurtové marinádě
Krůtí prsa rozřízneme a naklepeme, aby nám vznikl plát. Osolíme, opepříme, vložíme plátek šunky, nakrájenou sterilovanou broskev a zasypeme strouhanou... více o Krůtí kapsa dle Radka
Troubu předehřejeme na 200 °C. Do útrob kuřete vložíme celer pokrájený na kousky, koření a 6 stroužků česneku. Stehna zavážeme k sobě nití, kuře je... více o Kuře se 40 stroužky česneku
Nádivka: cuketu, uzeninu a sýr nahrubo nastrouháme, cibuli nadrobno nakrájíme, přidáme vejce, koření, sůl a případně zahustíme vločkami a hladkou... více o Cuketa v zelném listu
Hermelín nakrájíme na kostky, cibuli a česnek na tenké plátky. Střídavě plníme do sklenice a prosypáváme kořením, přidáme celou feferonku a pepř,... více o Hermelínová chuťovka
Z mouky, vody, oleje a soli vypracujeme nejlépe v mixéru těsto. Dáme si na plech pečící papír. Na pečící papír položíme těsto a rovnoměrně vyválíme.... více o Pečený slaný koláč s bramborami
Zasmažíme máslo, mouku a pepř, přidáme další suroviny a provaříme.... více o Pepřová omáčka ke steakům - teplá
Nejprve v osolené vodě povaříme květák rozebraný na růžičky (pouze pár minut, aby nebyl měkký). Květák slejeme a necháme jej vychladnout. Slaninu i... více o Květák s bešamelem
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, posolíme z obou stran, posypeme pepřem - nejlépe hrubě mletým a provensálským kořením, potřeme paprikovou pomazánkou.... více o Kuřecí roládky s uzeným lososem
Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Brokolici nakrájíme na malé kousky a uvaříme v osolené vodě. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a na... více o Zapečená brokolice s těstovinami
Špenát necháme rozmrazit, přebytečnú vodu slijeme. Přimícháme rozetřený česnek, vejce, osolíme, opepříme. Krajíce chleba nasucho opečeme. Dno... více o Koláč s toustového chleba