1) Smícháme sůl a citronový pepř. Směsí potřeme lososa (použijeme filé i s kůží), ten pomažeme vrstvou olivového oleje a necháme odstát.
2) Omyté...
více o Losos s citronovým pepřem
Rybu důkladně omyjeme, odřízneme hlavu a ocas. Celou rybu pokapeme citronovou šťávou zvenku i zevnitř. Posypeme kořením bez soli. Čerstvé bylinky...
více o Makrela na grilu Institutu kompliment
Nastrouhaný sýr a brambory smícháme s vejcem a mlékem, přimícháme mouku s kypřidlem, vymícháme středně husté těstíčko, které ochutíme dle vlastní...
více o Bramborovo-sýrové lívance
Množství je do formy na biskupský chlebíček, kterou vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou.
Rohlíky pokrájíme na kostičky a dáme do...
více o Nádivka s paprikovou klobásou
Klobásky ozdobně nařízneme po celém boku a nasucho krátce opečme, aby se řezy zvýraznily, otevřely a chytly barvu.
Do misky nasypeme mouku, přidáme...
více o Klobásy v peřince
Panenku očistíme, osušíme a osolíme ze všech stran. Plát alobalu uprostřed potřeme silnější vrstvou másla. Hořčici a bylinky smícháme a panenku...
více o Kremžská panenka s bylinkami
Kapustu očistíme, drobně pokrájíme a dáme na rozpuštěné máslo s olejem orestovat. Pak zasypeme moukou, promícháme, zalijeme vodou a povaříme doměkka...
více o Krémová kapustovo-sýrová polévka
Kuře naporcujeme nebo použijeme stehna, křídla ... . Porce potřeme olejem smíchaným s česnekem a jemně nasolíme. Bylinky nasekáme a bohatě jimi...
více o Kuře v bylinkách
Cibuli osmažíme na oleji ve větším hrnci. Přidáme pokrájený chleba, nastrouhanou mrkev a celer, chvíli za stálého míchání restujeme. Pak přidáme...
více o Chlebovo-zeleninová mňamka
Kuřátka omyjeme ve studené vodě, osušíme. V misce smícháme změklé máslo, nastrouhanou kůru z obou citrónů, prolisované stroužky česneku, sůl a pepř....
více o Pečené francouzské kuřátko
Očištěné ryby osušíme a ostrým nožem do nich uděláme pár hlubších zářezů. Citronovou šťávou ryby potřeme (i uvnitř) a necháme 15 minut odležet. Ryby...
více o Bylinkové makrely
Semínka si nasucho orestujeme na pánvi. Salát natrháme na kousky. Pečivo pokrájíme na plátky. Z tvarohu, paprik a bylinek si umícháme směs, kterou...
více o Tvarohové kuličky - zdravě a chutně :-)
Na másle necháme zesklovatět drobně pokrájenou cibuli, přisypeme mražené fazolky, bylinky, maso (libovější) pokrájené na malé nudličky (kostičky),...
více o Fazolky s uzeným masem
Mléko se smetanou dáme společně vařit a za stálého míchání (nesmí se připálit) přivedeme k varu. Přidáme rozetřený česnek, pokrájený hermelín a zvolna...
více o Hermelínová polévka
Vývar uveďte do varu, vsypte pokrájenou karotku a zlehka asi 20 minut povařte. Ke konci varu vložte maso. Nudle si uvařte zvlášť ve vroucí osolené...
více o Jarní vývar s nudlemi a zeleninou
Hrášek podusíme na lžíci másla. Brambory pokrájíme na kostky, opečeme na zbylém másle a oleji, promícháme s kari, osolíme, opepříme dochutíme tabaskem...
více o Bramborový salát s hráškem a kari
Srnčí kýtu odblaníme, nakrájíme na tenké plátky, naklepeme. Česnek, paštiku, bylinky promícháme a trošku osolíme. Touto směsí potřeme řízky z obou...
více o Srnčí řízky s paštikou
Na nálev smícháme ve velké míse všechny uvedené suroviny. Sýry pokrájíme na kostky a opatrně "přehodíme v nálevu". Přendáme do zavařovací sklenice s...
více o Nakládané sýry - směs
Řízky podélně prokrojíme, aby byly tenčí a dobře se propekly.
**Uděláme marinádu:** bylinky nasekáme na jemno (já jsem použila směs dobromyslu, máty,...
více o Kuřecí řízky na bylinkách
Vločky zalijeme vařícím mlékem, přidáme sůl, dobře promícháme a pod poklicí necháme chvíli nabobtnat.
Pak přidáme máslo a na slabém ohni mícháme tak...
více o Knedlíčky z ovesných vloček
Rohlíky nakrájíme na kostky, pokapeme mlékem nebo vývarem a necháme rozmočit. Poté je přidáme k buřtíkům nakrájeným na kostičky, přidáme bylinky,...
více o Velikonoční bůčková kapsa
Sardinky rozmačkáme vidličkou, přidáme lučinu, cibuli, a sardelovou pastu a dobře promícháme. Krém dle chuti osolíme, opepříme, případně ještě...
více o Rybí krém - náplň do malých větrníků
Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme do poloměkka. Cibuli, okurku a slaninu nakrájíme na malé kostičky. Slaninu dáme opéci na rozehřátý...
více o Pánev pikant
Z kečupu, sojové omáčky, oleje, chilli, koření a bylinek si připravíme marinádu. Kuřecí paličky důkladne očistíme, sundáme kůži a nejlépe přes noc...
více o Pikantní kuřecí paličky
Manga oloupeme a dužinu vdílcích odkrojíme od pecky. Goudu zbavíme kůry, najemno nastrouháme a smícháme s bylinkami. Řízky omyjeme pod tekoucí vodou a...
více o Krůtí řízky s mangem
Brambory pokrájíme na kolečka a v osolené vodě s kmínem vaříme asi 2 minuty. Potom je vyjmeme a dáme okapat.
Pekáček vymažeme olejem, dno vyložíme...
více o Voňavé brambory
Kuře nakrájíme na větší kousky a banány na silnější kolečka, cibuli nasekáme nahrubo. Potom ji zpěníme na oleji, přidáme kuře, osolíme krátce zprudka...
více o Kuře s banány (JAR)
Omytou rybu osolíme a opečeme na másle. Udržujeme v teple. Na plátky nakrájené žampiony také opečeme na másle. Nadrobno pokrájenou šalotku smícháme s...
více o Zapečený platýs
Ve vodě rozehřejeme tuk a smícháme s cukrem a droždím, přidáme 2/3 mouky a vypracujeme těsto. Přikryté necháme kynout asi 30 minut. Pak přidáme zbylou...
více o Bylinkový chléb
Rozpálíme troubu na 220 °C. Bagety podélně rozpůlíme, namažeme silnější vrstvou másla a posypeme směsí bylinek. Dáme do trouby a 1 minutu rozpékáme....
více o Zapečené bagety se zeleninou