Omyté hroznové víno si buď nechte v celku, ideálně ho však překrájejte na poloviny, aby se všechny chutě lépe prolnuly. Do většího hrnce vlijte 400 ml...
více o Hroznový kompot s cherry nádechem
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Ve větším hrnci rozehřejeme máslo a olej a přidáme cibuli a většinu sdrhnutých lístečků tymiánu (necháme...
více o Cibulačka s portským vínem
Ve velkém hrnci si nasucho osmažíme slaninu (pokud není dost prorostlá, přidáme trošku sádla), přidáme mrkev, celer (obojí nakrájené na kostičky),...
více o Hovězí po burgundsku
Ve směsi z poloviny vína, oleje a hořčice nechte marinovat asi 30 minut maso.
Zbylý olej rozehřejte a osmažte na něm očištěnou a na kostky nakrájenou...
více o Medailonky v zelenině
Játra očistěte a nasekejte nadrobno. Najemno nakrájenou cibuli orestujte na másle dozlatova. Přidejte nasekaný česnek, tymián, portské a zakryté duste...
více o Domácí kachní paštika
Hovězí oháňku vložit do 2 – 3 l studené vody s očištěnou kořenovou zeleninou, kořením, solí a pepřem a nechat asi 2 hodiny pomalu vařit.Maso musí jít...
více o Polévka z hovězí oháňky
V mnoha zemích Evropy i v zámoří je symbolem Vánoc krůta, respektive její mužský protějšek – krocan. Klasická francouzská úprava je s kaštanovou...
více o Krůta s kaštanovou nádivkou
Brambory povařte 15 minut v osolené vodě. Troubu předehřejte na 180 °C, houby očistěte, maso zbavte šlach a blan a v nejširší části u hřbetní kosti...
více o Srnčí hřbet na liškách
Brusinky přelijte v misce vodou a nechte nasáknout. Maso v míse promíchejte s alkoholem, cukrem a solí. Kuličky koření rozdrťte, z citronu ostrouhejte...
více o Paštika z divočáka
Vše vložíme do mixéru a promícháme. Můžeme dochutit podle svých chutí a libosti.
Slabší plátky dobře prorostlé krkovičky naklepeme jen pěstí, vložíme...
více o Marináda
Do šejrku dáme led, žloutek, cukr, med, portské víno a vše dobře protřepeme. Nalijeme přes sítko do sklenice a na povrch nastrouháme trochu...
více o Medový flip
Vodu s máslem a solí přivedeme k varu, přidáme prosátou mouku a za stálého míchání vypracujeme tuhé těsto, které se nelepí ani na nádobu, ani na...
více o Sýrové větrníčkyII.
Kuřecí maso nakrájíme na větší kostky, jablka oloupeme a nektarinky vypeckujeme, vše nakrájíme na cca stejné kousky jako kuřecí maso. Slaninu...
více o Kuřecí špíz s ovocem a opékaným bramborem
Ohřát máslo a olivový olej, vložit do něj cibuli a česnek nakrájené na plátky, míchat, až se všechno promísí, chvilku dusit, posypat cukrem, pepřem,...
více o Cibulová marmeláda II.
Roštěnky naklepeme, posolíme, svineme a omotáme nití. Závitky potřeme olejem, obalíme v pepři, který jsme nahrubo namleli, a na pánvi na oleji ze...
více o Závitky na pepři
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, prolisujeme a zpracujeme s moukou a mákem, špetkou soli na těsto.
Mokrýma rukama vytvarujeme koule s průměrem...
více o Makové knedlíky
Z pomeranče okrájíme kůru i s bílou spodní vrstvou. Plody nakrájíme na tenké plátky, můžeme odstranit i jadérka. Šťávu, která při práci vytéká, dáme...
více o Pomeranče v medu
Do šejkru dáme veškerý alkohol a dle chuti cukru a citronovou šťávu, dobře promícháme. Koktejlové třešně necháme 20 minut předem naložené v ginu, poté...
více o Mon Amore Salut
Kolečka ananasu (ať už čerstvého nebo z konzervy) vložíme do nádoby, kde mu bude trochu těsno. Zalijeme portským vínem a necháme v lednici uležet do...
více o A pro nás ananas
Plody moře orestujeme na olivovém oleji, přidáme sůl, pepř, rozdrcená rajčata, bambusové výhonky a podlijeme portským vínem. Podusíme, zakapeme...
více o Toast fruti di mare
Těstoviny uvaříme ve velkém hrnci (vaříme je asi 11 minut). Do vody přidáme asi 1 lžíci oleje a trochu soli. Pak vodu slijeme a těstoviny necháme...
více o Těstovinový salát s krůtím masem
Ze sýra odkrojíme kůru a stejně jako šunku ho nakrájíme na úzké nudličky. Bobule vína omyjeme, rozpůlíme a zbavíme jadérek. Jablka omyjeme, vyřízneme...
více o Sýrový ovocný salát
Jahody rozčtvrtíme, broskve pokrájíme na kostičky. Broskve společně s cukrem vložíme do nádoby na bowli, přidáme portské víno a dáme asi na hodinu do...
více o Jahodová bowle
Do šejkru vložíme kostky ledu, vaječný likér, portské víno a citronovou šťávu. Důkladně protřepeme. Nápoj scedíme do sklenice na sekt a dolijeme ho...
více o Yellow Dream
Opereme bylinky a otrháme lístky. Oloupeme česnek a obojí spolu s hořčicí, 2 lžícemi oleje a solí rozmixujeme. Rozpálíme troubu na 250 °C. Maso...
více o Roastbeef na portském se šalotkou
Oloupané pomerače rozdělíme na dílky a posypeme vanilkovým cukrem. Omyté jahody osušíme a zalijeme vínem. Obojí necháme hodinu odležet v chladničce....
více o Ovocný pohár se šlehačkou