Spaříme kopřivy.
Vše nakrájíme a hodíme do hrnce.
Přidáme koření podle chuti.
Vaříme do doby než jsou brambory a kroupy měkké. Zjemníme kouskem másla....
více o Velikonoční zelená polévka
Brambory uvařte ve slupce. Ještě horké je oloupejte, nakrájejte na kolečka a vložte do salátové mísy. Osolte je a opepřete. Pórek nakrájejte na tenká...
více o Vídeňský bramborový salát
Morkové kosti omyjte a naskládejte na plech. Nechte zatáhnout v troubě, asi 15 minut při 180 °C. Oloupanou cibuli přepulte a opečte řeznou stranou na...
více o Tafelspitz
Očištěné kachní prso pokrájíme na nudličky, které necháme naložené dvě hodiny v marinádě umíchané z medu, octu, sojovky a rozetřeného nebo...
více o Kachní prsa ala čína
Kotlety osolíme, opepříme a položíme do pekáčku na drobně pokrájený uzený špek s pokrájeným pórkem, případně cibulí. Kotlety posypeme pokrájeným...
více o Obložené kotlety na smetaně
Rýži propláchneme a dle návodu uvaříme doměkka.
Kuřecí maso a očištěnou dýni pokrájíme na kostičky a na kousku másla osmažíme ze všech stran, poté...
více o Dýňová rýže s kuřecím masem
Rybí filety dle vlastního výběru, nejlépe čerstvé, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme krátce odležet.
Mezitím si pokrájíme...
více o Přírodní rybí filety se zeleninou
Základem je těsto ze sušenek TUC. Sušenky rozmixujte v mixéru a přidejte máslo a jedno vajíčko. Takto připravené těsto natlačte do formy a dejte péct...
více o Quiche s parmskou šunkou
Starší rohlíky pokrájíme na kostičky a nasucho opečeme na pánvi lehce dozlatova. Po částečném zchladnutí je přesypeme do mísy.
Drobně pokrájený pórek...
více o Pečené knedlíky
Na malém množství oleje osmažíme mírně osolené libové vepřové mleté maso, ke kterému přidáme osmažit na plátky pokrájený pórek, na kostičky pokrájenou...
více o Mletá směs s nudlemi
Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky. Bílou a světle zelenou část pórku nakrájíme příčně na kolečka, která pak podélně překrojíme na menší kousky a...
více o Noky s pórkem a žampiony dle mamky
Vepřovou plec pokrájíme na kostky, které dáme do misky a okořeníme sušeným česnekem, zázvorem, římským kmínem, hřebíčkem, kurkumou a sojovou omáčkou....
více o Dušená orient plec v pórku
Nejprve si osmažíme kuřecí maso, které osolíme a okořeníme dle vlastní chuti a buď osmažíme nebo ogrilujeme, po zchladnutí pokrájíme na menší kousky....
více o Kuřecí salát se zeleninou a vejci
Na rozpálený olej na pánvi dáme maso. Snažíme se otáčet aby bylo ze všech stran. Jakmile maso je hotové (dle zkušeností) vyndame jen maso a šťávu...
více o Česká vepřová čína
Květák rozebraný na růžičky povaříme krátce na páře nebo v osolené vodě (na skus). Poté pokrájíme na menší kusy.
Během vaření květáku necháme na másle...
více o Zapečený květák pro chlapy
Žebírka si nasolíme a dle chuti posypeme kořenící směsí čubrica. Remosku nebo pekáček vymažeme olejem nebo sádlem, naplníme na větší kusy pokrájenou...
více o Vepřová žebírka s čubricou na zelenině
Maso pokrájíme na plátky nebo kostky, osolíme, opepříme a posypeme dle chuti kmínem a zaprášíme houbovou drtí.
V kastrolu si rozehřejeme sádlo nebo...
více o Houbová kýta s pórkem
Oloupané brambory pokrájíme a dáme vařit do osolené vody doměkka. Po uvaření scedíme.
Během vaření si na másle osmažíme na kolečka pokrájený pórek...
více o Uzené šťouchané brambory s pórkem
Květák rozebereme na růžičky a dáme krátce povařit do osolené vody. Poté scedíme a necháme okapat. Po částečném zchladnutí pokrájíme na menší kusy.
Na...
více o Zapečený květák (nejen) s uzeným masem
Hovězí maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a zaprášíme moukou. V rozpáleném hrnci s trochou oleje si maso za občasného promíchání osmažíme...
více o Pórkové hovězí s paprikou
Na oleji osmažíme dosklovata pokrájený pórek, přidáme na kostky pokrájené osolené kuřecí maso a za občasného promíchání ho osmažíme ze všech stran....
více o Kuřecí směs (nejen) s cizrnou
Na rozpuštěném másle s olejem si osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme na nudličky pokrájenou mrkev s celerem a smažíme lehce dorůžova. Pak...
více o Zeleninová omáčka se smetanou
Na kousku másla krátce osmažíme pokrájený pórek s na plátky pokrájeným chřestem, poté přidáme a ještě krátce osmažíme pokrájenou šunku. Špičky chřestu...
více o Chřestová omeleta
Kuřecí maso pokrájíme na nudličky nebo kostičky, osolíme a opepříme. Pórek pokrájíme na kolečka a dáme na kousek másla osmažit dosklovata. Žampiony...
více o Žampionové kuřecí s medvědím česnekem
Na másle osmažíme na kolečka pokrájenou mrkev s na hranolky nebo kostičky pokrájeným celerem a řepou. Po osmažení přidáme pokrájený pórek, nasekaný...
více o Fazolový guláš (nejen) s řepou - eintopf
Na oleji nebo drobně pokrájeném špeku osmažíme dozlatova na klínky pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit osolená a opepřená játra. Ano, osolená,...
více o Játrová směs se zeleninou
Na rozpuštěném másle si necháme osmažit na nudličky pokrájenou debrecínku, na kolečka pokrájený pórek a na drobno pokrájenou papriku.
Po osmažení...
více o Debrecínská polévka se zeleninou
Na rozpuštěném kousku másla nebo na oleji osmažíme na kolečka pokrájenou mrkev, na hranolky nebo kostičky pokrájený celer a řepu pokrájenou na tenčí...
více o "Řepačka" - zeleninová polévka s řepou
Na drobně pokrájeném špeku nebo oleji si osmažíme na klínky pokrájenou cibuli, ke které následně přidáme očištěná pokrájená opepřená játra a dále...
více o Fazole s játry a zeleninou
Kachnu důkladně očistíme a den předem nasolíme uvnitř i na povrchu.
Rohlíky pokrájíme na kostičky a dáme dozlatova nasucho opéct do trouby nebo v...
více o Kachna s nádivkou z remosky
Na másle osmažíme na kolečka pokrájený pórek, na kostičky pokrájenou papriku a pokud budeme používat uzeninu, tak i tu.
Po osmažení přidáme krátce...
více o Bramborovo-zeleninový guláš
Na pánvi opražíme sušená rajčata s uvařeným bulgurem, dochutíme solí a sušeným česnekem.
Do hluboké pánve dáme kuřecí kostky a pórek, přidáme sojovou...
více o Kuřecí kousky s bulgurem
Na rozpuštěném másle osmažíme malou, hrubě nastrouhanou mrkev, ke které přidáme osmažit do povadnutí i na kolečka pokrájený pórek a vše následně...
více o Květákovo-pórková polévka
Nalijeme vodu do kotlíku, nakrájíme všechnu zeleninu včetně česneku a přidáme do vody. Také přidáme koření a bylinky. Kotlík umístíme nad oheň a...
více o Kotlíkova polévka z hlívy
Kuřecí skelety, krky a křídla omyjte, osušte, dejte do pekáče a asi 10 minut pečte v troubě při 220°C. Kořenovou zeleninu s pórkem nakrájejte nahrubo,...
více o Drůbeží vývar s knedlíčky
Plátky krkovičky po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nezkroutily, osolíme je a trošku více opepříme. Naklepávat není nutné, ale pokud chceme...
více o Játrová krkovička na pórkovém sosu
Kuřecí stehna vykostíme, v masité části uděláme pár hlubších zářezů, kůži z druhé stany necháme (nemusíme), osolíme, okořeníme dle chuti a promneme,...
více o Kuřecí steak ze stehna ala čína
Vinnou klobásu nakrájíme na kratší špalíky nebo z nich uděláme dva šneky, které zpevníme párátkem a osmažíme je dozlatova na malém množství oleje.
Po...
více o Vinná klobása se zeleninou a žampiony
Maso pokrájíme na kostky či nudličky, které pokapeme olejem, osolíme, okořeníme a necháme půl hodinky odležet.
Na trošce rozpáleného oleje si maso...
více o Kuřecí kari se žampiony a zeleninou
Stehenní nebo prsní řízky pokrájíme na nudličky či kostičky, osolíme a okořeníme dle chuti necháme cca 30 minut odležet. Pak je zaprášíme cca lžičkou...
více o Kuřecí směs se zeleninou
Kuřecí maso pokrájíme na nudličky nebo kostky, osolíme, ochutíme kari kořením a necháme asi půlhodinky proležet.
Rozpálíme si trošku oleje v pánvi, na...
více o Kuřecí kari s pórkem a cizrnou
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na nudličky či kostičky, osolíme a opepříme a dáme smažit dozlatova za občasného promíchání do pánve s troškou...
více o Tandoori masovo-zeleninová směs II.
Nejprve si omyjeme maso a nakrájíme ho na nudličky. Maso okořeníme a necháme chvíli odležet. Nakrájíme cibuli a česnek (přibližně stejné množství, ale...
více o Rychlá Čína po Česku
Na másle s olejem osmažíme na kolečka pokrájený pórek, hrubě nastrouhanou mrkev a na plátky pokrájený řapíkatý celer. Přidat můžeme i kousek květáku...
více o Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme hrubě nastrouhanou mrkev s celerem, pokrájený pórek, brambory a na plátky pokrájené řapíky celeru. Až nám...
více o Houbová polévka se zeleninou
Na dno zapékacího pekáče položím plátky slaniny, musí být tenké.
Na slaninu rozložím cibuli na kroužky , posolím mírně.
Rozprostřu houby (dávám...
více o Houbový pekáček