Připravte omáčku. Rajčata rozpulte a opečte na grilu řeznou stranou, asi 4 minuty, otočte a ještě dopečte pár minut. Poté je dejte do misky a... více o Italský hot dog
Brambory oloupejte, nakrájejte na kolečka a postupně je z obou stran osmažte na pánvi na troše oleje. Osolte a opepřete. Rajčata dejte do pekáče,... více o Sedlácký salát
Nejprve si kuřecí prsa uvaříme ve vodě tak, aby byla dokonale měkká. Poté je přemístíme na talíř nebo prkénko a roztrháme vidličkou na vlákna. Ve... více o Tacos
Papriky dejte na plech a pečte v troubě pod grilem na maximum. Otáčejte je, aby slupka zčernala. Bude to trvat asi 15 minut. Opálené papriky dejte do... více o Plněný bochník
Těsto rozválejte na obdélníkový plát. Sýr pokrájejte na kolečka silná asi 1 cm. Potom těsto nařežte na čtverce o něco větší než sýrová kolečka a... více o Salát s rozpečeným kozím sýrem
Maso nakrájejte na nudličky, osolte a opepřete. Připravte si marinádu. Olej smíchejte s prolisovaným česnekem, medem, octem a bylinkami, vše... více o Tortilly s grilovanou zeleninou a kozím sýrem
Bylinky omyjte, nasekejte najemno a smíchejte se strouhankou. Na pánvičce rozehřejte olivový olej. Cibulku nakrájejte nadrobno, utřete česnek a spolu... více o Těstoviny s piniovými oříšky a bylinkami
Brambory pečlivě umyjte, pokrájejte na čtvrtiny, v míse promíchejte se 2 lžícemi olivového oleje a solí. Rozložte je na plech vyložený pečícím papírem... více o Salát s bramborami a makrelou
Na oleji 8–10 minut opékejte cibuli. Přidejte česnek, po chvilce i špenát a nechte jej 4 minuty zavadnout. Důkladně promíchejte. Zchladlý pak se... více o Špenátový dip
Ředkvičku s jarní cibulkou (i část zelené natě) a okurkou pokrájíme na tenké plátky, kdy okurkové plátky můžeme ještě přepůlit. Z rajčete vybereme... více o Polníčkový salát se zeleninou
Do kuřete vetřete sůl a pepř. Připravte nádivku. Toastový chléb nakrájejte na drobné kostičky. Rozložte je na plech a za nízké teploty (50 °C) sušte v... více o Pečené kuře s kaštanovou nádivkou
Na pánvi rozpustíme máslo. Přidáme na nudličky nakrájené batáty i se slupkou a bílou ředkev a orestujeme na másle cca 5-7 minut do měkka. Jakmile je... více o Salát z batátů, bílé ředkve a polníčku
Nejdříve si uděláme pyré, a to tak, že v menším rendlíku orestujeme na dvou lžících olivového oleje nahrubo nakrájenou cibuli do zlatova, přidáme... více o Pečený losos v listovém těstě s cuketovým pyré
Očištěnou makrelu bez kůže a kostiček rozmělníme na malé části, smícháme ji s tvarohem a česnekem, který jsme předtím jednoduše vložili na 30 minut do... více o Pomazánka z uzené makrely a pečeného česneku
Maso nakrájejte přes vlákno na čtyři stejně velké steaky. Každý pokapejte olejem, potřete utřeným česnekem, přidejte tymián nebo rozmarýn a drcený... více o Rib eye steak se sušenými rajčaty
Dají se uvařit brambory (buď ve šlupce nebo oloupané). Rukola nebo polníček se natrhá na kousky a dá do misky. Na rukolu se vymačkají tak tři stroužky... více o Radíčo
Opláchnuté vypeckované třešně, omytý a osušený polníček a salát, natrhaný na kousky, a na skrojky nakrájený meloun bez peciček dejte do mísy. Chléb... více o Salát s třešněmi a melounem
Zpracované těsto vytvarujte jako kouli a zabalené ve fólii nechte alespoň 10 minut odpočívat v chladu. Chřestu oloupejte spodní část stonků a tuhé... více o Slaný chřestový koláč
Hrušky oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a odstraníme jadérka. Hrušky krátce povaříme v portském vínu, odstavíme a necháme marinovat, nejlépe přes noc. Z... více o Kozí sýr zapečený s hruškami s pravým portským a zapečeným karamelem
Kachní prsa nakrojíme přes kůži na čtverečky, osolíme a opepříme. Pomalu opékáme na oleji, poté otočíme, přidáme rozmarýn, přiklopíme a 10 minut... více o Kachní prsa na hrušce s medem
Uvařené, oloupané brambory nakrájíme na plátky. Poté si připravíme marinádu: do vroucího vývaru přidáme olej, drobně nakrájenou cibuli, sůl, pepř,... více o Bramborový salát s polníčkem po sasku
Naklepeme si kuřecí stehna cca 120-150 g na 1 porci a okořeníme steakovým kořením, pokapeme olejem, podlijeme vodou a dáme péct do trouby na 250 °C na... více o Tak tomu nikdo neodolá...
Květák omyjeme, rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě s cukrem a octem doměkka. Uvařený květák slijeme a necháme vychladnout. Rajčata omyjeme... více o Květákový salát s rajčaty
Těstoviny uvaříme běžným způsobem v dostatečně osolené vodě. Slijeme je, propláchneme a necháme okapat. Rozpůlíme papriky a odstraníme semeníky. Lusky... více o těstovinový salát se salámem II.
Očištěnou papriku rozpůlíme a dáme propéct do vyhřáté trouby. Potom lehce sloupneme slupku a lusk pokrájíme. Na 2 lžících másla orestujeme na kousky... více o Šunkový sendvič s houbami a polníčkem