Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, přidáme kmín, sůl, pepř a dáme vařit na 15 minut. Mezitím si připravíme těstíčko z mouky, vajíčka a...
více o Pivní bramborová polévka
Na sádle osmahneme mírně naklepané osolené kotlety až se maso zatáhne. Kotlety vyjmeme z pánve a na výpeku osmahneme na jemno nakrájenou cibuli,...
více o Kotlety v pivní omáčce
Připravíme si mazání na kuře smícháním všech ingrediencí vyjma cibule, tu si nakrájíme na kolečka. Stehno položíme na olejem pomazaný alobal, stehno...
více o Kuřecí stehna v alobalu
Do mísy nalijeme olej, do něj dáme rozdrcený česnek a hořčici, dobře promícháme dokud se olej a hořčice nespojí. Přidáme koření a nakonec pivo, chce...
více o Pivní steak ala pivní bratr
Rybu rozdělíme na porce, pokapeme citronem, osolíme, opepříme, potřeme rozmačkaným česnekem a necháme asi 30 minut odležet.
Z vajec, piva,...
více o Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku
Do bůčku uděláme kapsu, vysolíme, vypepříme, opaprikujeme a okmínujeme. Kapsu naplníme tvarůžky a uzavřeme. Bůček opět na povrchu osolíme, opepříme,...
více o Hanácké bóček
V pánvi zpěníme na oleji pokrájenou cibuli, mrkev, česnek a 2 lžíce posekané petrželky. Vše mírně opepříme a osolíme. Chvilinku restujeme, pak...
více o Pivní rizoto s párkem
Do formy domácí pekárny dáme ingredience dle pořadí. Pekárnu nastavíme na program základní bochník. Na kostičky nakrájenou klobásu přidáme po zaznění...
více o Pivní chléb s klobásou
Panenku nakrájíme na nudličky, dáme do misky a zasypeme dvěma lžičkami směsi na křehké maso (běžně se prodává v supermarketech a je to vážně výborná...
více o Panenka na pivě
Nakrajíme cibuli na kolečka a rozebebereme je na díly. Potom si připravíme mísu a nasypeme do ní hrnek mouky. Po té přidáme vejce a sůl, pepř....
více o Lambordy
Krkovici nakrájíme na dvoucentimetrové plátky a prokrojíme do nich kapsu. Krkovici zlehka naklepeme a dáme pozor, abychom ji nepotrhali. Kapsu zevnitř...
více o Krkovice plněná kysaným zelím
Cibuli nakrájíme na malé kostičky a orestujeme na rozehřátém oleji. Osolíme, opepříme a přidáme na kostičky nakrájenou šunku a hříbky. Hermelín...
více o Labužnický hermelín
V misce pečlivě rozmícháme měkký tvaroh s rozměklým máslem. Postupně za stálého míchání přiléváme pivo. Cibuli a feferonky nasekáme najemno, přidáme...
více o Pivní pomazánka II.
Z očištěných jarních cibulek odkrojíme zelenou nať a nakrájíme na tenká kolečka, bílý konec podélně rozpulíme. Máslo rozehřejeme na pánvi, na...
více o Vepřová žebírka na pivu
Do kastrůlku vlijeme pivo, přisypeme sýr a necháme rozpustit na hladkou kaši. Přidáme hořčici, máslo a pepř. Osmahneme krajíčky veky z obou stran a...
více o Sýrová pochoutka s pivem
Ze všech ingrediencí mimo masa, cibule a piva umícháme kašičku, kterou potřeme osolené plátky masa (neklepeme, jen po stranách nařízneme) a necháme...
více o Náchodská krkovička
Maso vcelku omyjeme, protkáme špekem, nasolíme, posypeme kořením na vepřovou pečeni a zprudka osmahneme na pánvi ze všech stran dohněda. V kastrolu...
více o Klobova vepřová pečeně
Gothaj pokrájíme na zhruba 1cm silná kolečka.
Připravíme si těstíčko smícháním piva, vejce, hladké mouky, špetkou soli a pepře.
Jednotlivá kolečka...
více o Gothaj v pivním těstíčku
Na oleji zpěníme nakrájenou větší cibuli. Potom přidáme napůl nakrájená a očištěná kachní srdíčka a očištěné na třetinky nakrájené kachní žaludky....
více o Kachní guláš pro brněské chlapy
Maso nakrájíme na větší kousky. Osolíme, potřeme česnekem, vložíme do mísy a zalijeme pivem. Necháme v chladničce odležet alespoň 1 hodinu.
Potom maso...
více o Pivní vrabci
Kotlety naklepeme, posolíme, potřeme česnekem. V misce smícháme na kostičky nakrájené salámy a cibuli a poklademe na kotlety. Přidáme eidam, hrst...
více o Zasněžené kotlety
Cibuli nakrájíme na kolečka a poklademe na dno pekáčku. Uzené maso vcelku potřeme lisovaným česnekem, hořčicí, a vložíme do pekáčku. Podlijeme pivem a...
více o Uzené maso na pivě
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, potřeme kremžskou hořčicí, osolíme, okořeníme, potřeme olejem, přidáme na větší kousky nakrájenou zelenou cibulku...
více o Hurikán na pivu
Plátky masa naklepeme na tenko tak, aby nebyly moc úzké, osolíme, opepříme, vnitřní část, kterou budeme svinovat dovnitř natřeme malinko hořčicí. Na...
více o Vepřový závitek na smetaně a žampionech
Na dno zapékací misky dáme tuk, polovinu cibule, česneku a pórku a vše lehce poprášíme karí. Maso naklepeme, osolíme, opepříme, ochutíme karí,...
více o Vepřové na kari s hermelínem
Vepřové maso, drůbeží maso, čabajku, papriku a špek nakrájíme na kousky a napícháme vše na špejle.
Připravíme si marinádu: rozehřejeme máslo, přidáme...
více o Špízy do trouby i na gril
Stehna osolíme a okořeníme z obou stran. Sýr zabalíme do šunky a vložíme doprostřed stehna a uděláme závitek. Pak závitek vložíme do pekáče, který...
více o Bylinkové závitky na pivě
Tvaroh, romadur a máslo umícháme s pivem dohladka, osolíme, okořeníme a přidáme jemně nakrájenou cibuli.
Pomazánka je ideální i na topinky....
více o Pivní pomazánka
Filety z kapra dobře osolíme z obou stran, položíme kůží dolů a necháme minimálně 3 hodiny odležet. Pak z obou stran potřeme rozetřeným česnekem a...
více o Pravý staročeský smažený kapr
Romadúr nastrouháme a utřeme s taveným sýrem. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a koření, dobře promícháme. Vložíme do sklenice, zalijeme pivem a...
více o Nakládaný Romadúr
Uzené maso nakrájíme na plátky. Na tuku (lepší je sádlo) osmahneme nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou, promícháme, opečeme na tom plátky masa,...
více o Uzené maso zapečené v pivním těstíčku
Cuketu oloupeme, vydlabeme semínka a nakrájíme na malé kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na oleji do sklovata, zaprášíme sladkou a pálivou...
více o Cuketový guláš na pivu
Cibulku nakrájíme na silnější plátky, poklademe po celém dni pekáče. Kuřecí stehna osolíme a uděláme nožem kapsičky, do kterých vložíme na kolečka...
více o Kuře - co dům dá
Fazolky uvaříme, vyjmeme z vody a nakrájíme na obvyklé kousky.
Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme fazolky, zalejeme pivem a přidáme ostatní...
více o Fazolky na pivě
Tvarůžky vložíme do litrové láhve a zavíčkujeme. Na teplém místě necháme 2-3 dny zrát. Pak pomeleme s jednou větší cibulí, dáme zpět do láhve,zalijeme...
více o Kolíčkové tvarůžky
Z přísad vypracujeme těsto a necháme v chladničce asi 30 min. odležet. Potom odebíráme kousky těsta a tlačíme je do formiček - košíčků. Vložíme na...
více o Košíčky se žloutkovou pěnou
Do mléka rozdrobíme kostky bujonu, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, sůl, pepř, majoránku a nakonec přilijeme pivo a vodku. Játra omyjeme a...
více o Opilá kuřecí jatýrka
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, slaninu a část sekaného česneku (česnek jen krátce ke konci, aby nám nezhořkl). Přidáme kostky masa, přisypeme...
více o Bramborový guláš na pivu
Roštěnky rovnoměrně naklepeme a naložíme asi na 4 hodiny do oleje. Pak je nařízneme, aby se nám nezkroutily, osolíme a okořeníme. Na pánvi rozpálíme...
více o Roštěnky na pivu
Špekáčky oloupeme, z každé strany podélně nakrojíme. Hořčici smícháme s mletým pepřem a potřeme jimi pokrojenou část špekáčků. Do průřezu vložíme...
více o Dědovi utopenci II.
Dva jazyky, uvařené se zeleninou, vytáhneme z vývaru, ponoříme do studené vody. Sloupneme je a nakrájíme na silnější plátky.
Na 50 g slaniny zpěníme...
více o Pikantní vepřové jazyky v omáčce
Do vroucí vody (cca 1,5 litru) dejte na silnější kolečka nakrájené klobásy, lžíci sádla, tlačený česnek (nešetřete, klidně i 7 větších stroužků),...
více o Česnečka pro chlapy
Smícháme mouku, pivo a tuk. Vypracujeme hladké těsto, rozdělíme do čtyř bochánků, které vyvalujeme do velikosti plechu. Na plechu potřeme vejcem a...
více o Pivní tyčinky
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, zasypeme asi 3/4 sáčkem Barbecue koření a zalijeme trochou oleje. Přidáme 4 stroužky prolisovaného česneku a vše...
více o Skvělé barbecue špízy v alobalu
Suroviny dáme do pekárny v pořadí jak jsou uvedené. Zapneme pekármu na střední bochník a střední kůrku. Po upečení necháme cca 15 min. ve vyndané...
více o Výborný pivní chléb z domácí pekárny
Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky. Pórek omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka (celý i s natí), může se přidat cibule, pokud je pórek malý. Hořčici,...
více o Pivní placičky
Housku nakrájíme na kousky, namočíme do mléka, slaninu nakrájíme na kostičky.
Maso dáme do větší mísy přidáme ingredience zahustíme moukou.Vypracujeme...
více o Řízky z mletého masa
Plátky krkovičky osolíme, opepříme a posypeme paprikou, naskládáme do pekáčku, přidáme lžíci sádla.
Cibuli a česnek pokrájíme na plátky a zasypeme tím...
více o Krkovička na pivu
Tvarůžky naskládáme do skleněné nebo hliněné nádoby, vrstvy průběžně prosypáváme kmínem (může být i drcený), zalijeme pivem tak, aby byly zcela...
více o Kakánek