Scedíme zelí a vymačkáme z něho vodu, nálev uchováme pro finalizaci jídla. Zelí nakrájíme nahrubo. Cibuli nakrájíme nadrobno.
V hrnci na sádle...
více o Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím
Špekáčky překrojte podélně na poloviny. Naskládejte je na pánev řeznou stranou dolů a začněte pomalu zahřívat. Papriky nakrájejte na kostičky a...
více o Špekáčky na pivu
Vepřovou pečeni svažte provázkem, aby lépe držela tvar, a nechte odpočinout při pokojové teplotě. Do rendlíku nalijte pivo, přidejte cukr a vařte asi...
více o Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou
Kuře opláchněte pod vodou a osušte papírovými utěrkami
Poté kuře vložte na plech a osolte a přidejte kmín.
Vezměte slaninu a kuře s ní obložte po...
více o Kuře na černém pivu
Špekáčky oloupeme a rozřízneme podélně vejpůl.
Mezi dvě půlky špekáčku vložíme plátek papriky a cibule a spojíme je párátkem.
Poté je vložíme na...
více o Špekáčky na pivě Primátor
Vepřové maso z plece si pokrájíme zhruba na čtvrtkilové až třiceti dkg. špalíky, které osolíme, opepříme a pokmínujeme.
Na dno pekáčku nasypeme na...
více o Trhaná vepřová plec
Cibuli pokrájejte na půlkolečka a orestujte na pánvi na troše oleje. Buřty rozkrojte podélně na půlky a do horní strany udělejte zářezy. Přidejte k...
více o Buřty na pivu v briošce
Maso na guláš dle vlastní chuti (vepřové, hovězí, krůtí) pokrájíme na kostky nebo nudličky, které osolíme, opepříme a promícháme s hořčicí.
Na sádle s...
více o Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Žebírka z obou stran potřeme pastou z jemně nastrouhaného zázvoru a česneku, nasekané chilli papričky (dle chuti a požadované ostrosti), které jsme...
více o Pikantní pivní žebírka
Cibule pokrájíme na plátky nebo klínky a na malém množství oleje osmažíme v rozpálené pánvi dosklovata.
Pak cibuli nahrneme ke straně a do pánve...
více o "Letní" buřty na pivu - z pánve
Maso pokrájíme na kostky, pokud nemáme ořez, který se už většinou krájet nemusí. Pokud zvolíme nebo máme libovější maso (například plec), doporučuji...
více o Výpečky z remosky po každé jinak
Špekáčky oloupejte a podélně rozkrojte. Potřete hořčicí a poklaďte plátky cibule a slaniny.
V pekáčku na rozehřátém sádle orestujte zbylou slaninu a...
více o Buřty na pivě
Mouku smíchejte s tymiánem, česnekem, paprikou, solí a pepřem, přidejte pivo a důkladně promíchejte.
Cibule nakrájejte na asi 3 mm silná kolečka a...
více o Cibulové kroužky
Špekáčky rozděl na půl a nařež je jako na oheň.
Do pekáče nalej kečup a pivo v poměru 1:1 (např. 1 hrnek kečupu a 1 hrnek piva) a promíchej. Cibuli...
více o Ožralí špekouni podle Ládi Hrušky
Vinnou klobásu rozdělte na menší části a zatočte do šneků, které zpevníte špejlí.
Zprudka je orestujte na oleji. Ve výpeku pak opečte na klínky...
více o Vinná klobása na pivě
Kuřecí křídla očistíme, osolíme, opepříme a naskládáme do pekáče na drobně pokrájené cibule, které jsme zalili cca 300 ml černého piva (Krušovice,...
více o Chilli křídla v cibulovém sosu
Maso pokrájíme na kostky, ochutíme solí, paprikou (cca 1 lžíce), kmínem (1 lžička) a smícháme s pokrájenou cibulí a nasekaným česnekem. Zalijeme pivem...
více o Pivní výpečky s bramborovými noky
Bůček pokrájíme na plátky, osolíme, opepříme a posypeme dle chuti mletým chilli. Pokud chceme méně ostrý bůček, tak vyměníme chilli za pálivou papriku...
více o Bůček na pivu - pikantní
Libovější krkovici pokrájíme na plátky, mírně naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nekroutily při pečení, osolíme, opepříme a posypeme nasekanými...
více o Bylinková krkovička na černém pivu
Žebírka osolíme a opepříme. Na dno pekáčku dáme pokrájenou cibuli, nasekaný česnek a podle chuti bylinky, které buď necháme v celku jako snítku, nebo...
více o Bylinková žebírka na pivu
//Seriálový recept na "Ohnivý kuře" - zdroj TV mini//
Na pekáč dáme spoustu najemno pokrájené cibule, zalijeme černým pivem, navrch položíme osolená...
více o "Ohnivý kuře"
Do mouky vmícháme prášek do pečiva, přidáme cukr a špetku soli.
V rendlíčku si rozpustíme máslo, zasypeme kakaem a zalijeme pivem.
Vejce vyšleháme,...
více o Pivní čokoládový dort dle Ládi Hrušky
Maso osolíme a okmínujeme a necháme nejlépe přes noc odležet v chladu. Pak ho dáme do vymazaného pekáčku s pokrájenou cibulí, česnekem, rajčaty a...
více o Zeleninovo-pivní pečeně
Cukr moučku, vanilkový cukr, instantní kávu a černé pivo necháme projít varem a necháme vychladnout. Potom přidáme rum a slazené mléko.
Směs důkladně...
více o Výborný kávový likér
Pokrájenou slaninu dáme do kastrolu, přidáme pokrájenou cibuli a osmažíme dosklovata. Přidáme na větší kostky pokrájené hovězí maso (na guláš), které...
více o Dušené hovězí na pivu s mrkví
1. Žebírka (osolená, opepřená, posypaná paprikou) osmažíme na másle spolu s nakrájenou cibulí.
2. Podléváme černým pivem a podusíme.
3. Do pekáče...
více o Žebírka na zelí a černém pivu
Plátky masa omyjeme, vysušíme, prsty "naklepeme" a okořeníme... Na pánvičce chvíli opečeme z každé strany a podlejeme pivem.
Maso dáme do pekáče,...
více o Pečená krkovice na pivu
Na rozpálený olej dáme nakrájenou cibuli, kterou osmahneme dozlatova - až hněda (ale nespálit), přidáme maso nakrájené na kostky, které orestujeme a...
více o Kuřecí guláš na černém pivu s knedlíkem
Pivo, med a cukr dejte do hrnce a na středním plameni svařte na sirup.
Troubu předehřejte na 200°C. Maso ze všech stran osolte a opepřete, dejte do...
více o Vepřové na pivu a medu
Dopředu naložené maso (dávám jen sůl a směs Gyros) vložíme do pekáčku, kam jsme předtím dali pokrájenou cibuli s trochou oleje a podlejeme pivem. Asi...
více o Kuře v drnech
Švestky omyjte, vypeckujte, v kastrole zalijte pivem a přidejte citronovou kůru a cukr. Uveďte do varu a pak pozvolna vařte, až vznikne hustá,...
více o Švestkový kompot s černým pivem
Bílky ušlehejte dotuha a dejte stranou. V misce ušlehejte žloutky s moukou, solí a pivem. Vmíchejte sýr a česnek a opatrně zatřete sníh z bílků....
více o Kosmatice naslano
Do kuřecích prsou udělat kapsu a naplnit pokrájenými tvarůžky. Kapsu uzavřeme párátkem, osolíme, opepříme a prudce opečene na oleji. Podlijeme pivem a...
více o Kuřecí prsíčka s tvarůžky
Zapněte remosku na 10 minut. Kuře očistěte, zevnitř i zvnějšku osolte a posypte kmínem. Vnitřek ještě naplňte jablky, kuchyňskou nití mu svažte kýty a...
více o Kuře na kmíně
Z vinné klobásy udělejte menší klobásky (cca 8 cm). Každou omotejte plátkem anglické slaniny a naskládejte do pekáčku-nasucho! Takto připravené...
více o Vinná klobása ve slanině-na pivě
Hovězí žebro pomalu uvaříme v osolené vodě spolu se zeleninou, bobkovým listem a novým kořením doměkka. Hotové maso dáme ještě teplé do marinády...
více o Marinované hovězí žebro
Vykoštěné koleno pokrájíme mřížkou, do které vetřeme česnek, hořčici, sůl, pepř, kmín a papriku. Koleno srolujeme a převážeme provázkem, vložíme do...
více o Vepřové koleno na černém pivě
Tvarůžky nakrájíme na malé kousky, smícháme je s kořením a rozdrceným česnekem, dáme do uzavíratelné nádoby a zalijeme pivem. Uložíme do komory tak na...
více o Dračí dech
Bůček nakrájíme nejlépe na kostky. Dáme do pekáče a přidáme kuřecí srdce s nakrájenou paprikou na kolečka. Přidáme česnek, koření a zalijeme černým...
více o Bůček s kuřecími srdíčky
Kuře osolíme, okmínujeme, dovnitř nacpeme malá jablíčka zbavená jádřinců, podlijeme vodou a necháme 20 minut péci v troubě na 250 °C (přikryté), pak...
více o Kuře a la husa II.
Buřty oloupeme, podélně nakrojíme, oloupanou cibuli rozkrojíme napůl a nakrájíme na plátky. Do buřtů dáme lžičku plnotučné hořčice a plátek cibule....
více o Buřty na pivu IV.
Bůček se sýry a solí propracujeme a dáme do skleňené nebo porcelánové misky. Do směsi uděláme dolíky, zalijeme je pivem a necháme do druhého dne v...
více o Mletý bůček se směsí sýrů
Mleté maso osmahneme na pánvi, osolíme , opepříme. Po osmahnutí přidáme nakrájenou cibuli, zeleninové lečo( bez nálevu), rajčata. Směs podlejeme...
více o Pikantní maso na "pivu"
V hlubší zapékací míse nebo menším pekáčku necháme na tuku zesklovatět větší část cibule nakrájené na tenká kolečka. Oloupané buřty podélně až za...
více o Pikantní buřty v pivu a kečupu
Maso osmahneme na pánvi. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, utřený česnek a bujon. Vše zalijeme černým pivem. Nakonec potřeme krajíc bílého chleba...
více o Pivní guláš vlámský
Kuřecí stehýnka očistíme a osolíme. Zalejeme 300 ml černého piva a 4 lžícemi kečupu. Pečeme asi 35 minut. Během pečení stehýnka obracíme a poléváme...
více o Kuřecí stehýnka na sladko