Vykoštěné koleno nakrájíme na větší kusy, hojně opepříme a dáme na plech. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém do růžova osmažíme cibuli, přidáme kečup,...
více o Kolenová chrochtačka
Špekáčky nakrojíme podélně, na koncích nakrojíme na ježka, naskládáme do zapékací mísy, zasypeme nakrájenou cibulí a feferonkami a zalijeme pivem s...
více o Vepřové ala špekáčky na pivu
Cibuli oloupene a nakrájíme na proužky a poklademe do pekáčku. Křidélka omyjeme, osolíme a opepříme a klademe na cibuli. Vše podlijeme asi 1/2 lahve...
více o Kuřecí křidélka na pivě
Pekáček vyložíme alobalem, abychom po večeři neměli práci s mytím. Kuřecí porce omyjeme, po obou stranách dobře (!) posolíme a posypeme drceným nebo...
více o Kuře ein zwei
Buřty nařežeme posypeme pepřem a chilli a položíme do hrnce (nějaký větší je ideální).
Nakrájíme na kolečka cibuli, česnek, rajčata a papriku (já...
více o Buřty na pivu se sýrem a zeleninou
Kuřecí prsa osolíme, opepříme, uděláme do nich kapsu.
Do kapsy vložíme kolečko olomouckého tvarůžku, zašpendlíme párátkem a osmahneme na másle z obou...
více o Kuřecí prsa plněná tvarůžky
Tenké plátky slaniny nakrájené na vějířky, kolečka cibule a větší kousky králíka postupně ze všech stran opečeme. Vše vyjmeme a připravíme omáčku.
Do...
více o Králík na černém pivu
Maso nakrájíme na kostky, na oleji osmahneme cibuli do zlatova, přidáme mletou papriku a namačkaný česnek. Pražíme tak dlouho, až paprika ztmavne....
více o Hovězí na černém pivu II.
Očištěné koleno vykostíme tak, aby zůstalo v celku, vnitřní stranu posypeme kořením na pečeni, potřeme utřeným česnekem (dva stroužky na jedno koleno)...
více o Irské koleno
Špekáčky rozkrojíme podél, ale ne úplně, a dovnitř nasypeme papriku, pepř, přidáme francouzskou či plnotučnou hořčici, na půlkolečka nakrájenou cibuli...
více o Medvědí pivouše
Maso omyjeme, ze všech stran opečeme, okmínujeme, osolíme a dáme péct spolu s kuličkami černého pepř. Přidáme zázvor. Cca v polovině pečení přidáme...
více o Vepřová pečeně s jablky
Kotlety osolíme, opepříme a na trošce oleje zprudka opečeme. Výpek slijeme do pekáče, přidáme pivo, kotlety a dusíme pod pokličkou necelou hodinku....
více o Kotletky s pivní jíškou
Očištěná stehna s kůží osolit, opepřit, dát na dno vymazaného pekáčku, zalít pivem (můžeme ho postupně dolévat, ale lepší je ho nalét rovnou ihned)....
více o Stehna na černém pivu
Nakrájím cibule na větší kousky, osmahnu na oleji (sádle), míchám, až chytne barvu vlastních slupek. Přidám na kousky nakrájený česnek, na úhledné...
více o Guláš na černém pivu
Rozklepané plátky naplníme směsí osmažené cibulky se slaninou, kysané zelí a nastrouhané nivy. Spíchneme párátkem, obalíme v mouce a zprudka osmažíme,...
více o Vepřový sen
Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na tuku, přidáme na kostičky nakrájené tvarůžky a necháme je roztavit. Přilijeme pivo, prohřejeme a dolijeme...
více o Tvarůžková polévka
Špekáčky nakrájíme na kolečka, dáme do vymazaného pekáčku, pokapeme kečupem a hořčicí, poklademe nakrájenou slaninou, kolečky cibule a okurky a znovu...
více o Pivní mls
Oloupané špekáčky podélně rozřízneme, vzniklou kapsu naplníme kolečkem cibule, plátkem česneku a kouskem feferonky.
Naplněné špekáčky klademe otvorem...
více o Špekáčky na pivu II.
Do plátu umytého a osušeného masa vetřeme sůl a pepř, stočíme do rolády a převážeme. Na pekáč dáme trochu oleje a maso ze všech stran opečeme....
více o Pivní roláda
Do naříznutých kapes řízků vložíme tvarůžky (nakrájené na hranolky) sklepneme a spíchneme, osolíme a opepříme. Zprudka opečeme na rozpáleném oleji,...
více o Kuřecí řízky s tvarůžkovou náplní
Buřty rozkrojíme na polovic, zeleninu na slabé plátky. Vymažeme pekáč olejem. Na dno pekáče dáme vrstvu nakrájené cibule, oloupané buřty, dále...
více o Buřty na pivu III.
Z mouky, vejce, piva a dalších ingrediencí si uděláme těstíčko polotuhé konzistence. Obalujeme v něm plátky nebo kousky masa, podle toho, jak chcete....
více o Kuře v županu
Maso nakrájíme na kostky, osmahneme na oleji, přidáme cibuli a česnek. Znovu osmahneme, zalijeme 1/4 l piva, přidáme 1/2 láhve kečupu, feferonky,...
více o Hovězí na černém pivu
Špekáčky a kyselé okurky nakrájíme na čtvrtky, cibuli a pórek na kolečka, žampióny na plátky, papriku na proužky, slaninu na malé kostičky, přidáme 1...
více o Pikantní špekáčky na pivu
Kuře rozčtvrtit, dát do kastrolu, osolit a zalít asi čtvrtlitrem černého piva.
Když je napůl hotové, okořenit jako husu (kmín-máslo) a dopéci....
více o Drůbež "Husokuře"
Buřty (nejlépe učňovské spojované provázkem a ne sponkou) oloupeme a podélně nařízneme. Do vzniklé kapsy vložíme kolečko cibule, silnější plátek...
více o Pikantní buřty na pivu
Marinádu připravíme smícháním za studena: hořčice, kečupu, oleje, směsi "Koření od Antonína" a soli.
Celé kuře opláchneme a naporcujeme na čtvrtky a...
více o Kuře dobré
Kuře nebo kuřecí stehna osolíme, přidáme zlehka grilovací koření, nakrájíme česnek, cibuli a dáme do kastrolu do trouby bez oleje. Když se začnou...
více o Kuře a la černé pivo
Špekáčky rozřízneme po délce na poloviny, cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubé půlměsíčky, vše dáme do hrnce nebo do pekáčku a zalijeme kečupem a...
více o Buřty na pivu II.
Očištěné, na kostky nakrájené maso vložíme na rozpálené sádlo, osolíme a opepříme, přidáme plátky cibule a orestujeme. Poté zaprášíme paprikou,...
více o Guláš výtoňských lodníků
V kastrolku svaříme pivo s cukrem, zahříváme a mícháme, odstavíme při bodu varu, nevaříme. Přilijeme vodku - podáváme chlazené....
více o Válečný čokoládový likér
Kuřecí prsíčka nakrájíme na malé kousky asi 2x2 cm, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme nejméně na 3 hodiny (lepší je na 24 hod.) do lednice...
více o Kuřecí rarášci
Párky vložíme do pekáče posypeme nakéjenou cibulí a parikou na kolečka, zalijeme kečupem a černým pivem (množství záleží na chuti každého). Vložíme do...
více o Párky na černém pivu
Vymícháme mleté maso s kořením a vejci, spojíme strouhankou a naplníme směsí cibuli, ve které jsme vyřízli střed.
Upravenou cibuli vložíme do pekáčku...
více o Zapékaná cibule
Špekáčky podélně nařízneme do tří čtvrtin, rozevřeme a naplníme dílkem cubule, řezem okurky a plátkem slaniny. Kotlík vymastíme olejem, přidáme velmi...
více o Opilé špekáčky
Spekcky rozkrojime do poliviny aby se tam dala vlozit cibule pote vlozime do hrnce zalijeme pivem a kecupem.
Pak to nechame pect asi 30minut v troube...
více o Spekacky v pive
Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a případně v kloubu rozřízneme. V misce smícháme plnotučnou hořčici, utřený česnek, zázvor, kmín, sójovou omáčku,...
více o Pivní kuřecí stehna
Kuře naporcujeme, zespodu potřeme porce hořčicí, dáme do vymaštěného a nasekanou cibulí vyloženého pekáče. Osolíme, opaprikujeme a zalijeme necelou...
více o Kuře v černém pivu
Kuře osolíme, naplníme propláchnutým zelím, vložíme do pekáče, ve kterém je hrubě pokrájená cibule a česnek. Posypeme kmínem, podlijeme pivem a pečeme...
více o Kuře kachna
Párky nařízneme podélně, aby se dobře rozevíraly, cibuli nakrájíme na fousky. Párek rozevřeme, namažeme ho zevnitř hořčicí, vložíme do něj cibulové ...
více o Párky v pivu
Špekáčky podélně nařízneme do tři čtvrtin, rozevřeme je a naplníme dilkem cibule, řezem okurky a plátkem slaniny. Pekáček nebo zapékaci misku...
více o Špekáčky na pivě
Očištěné kuře osolíme, posypeme drceným kmínem uvnitř i na povrchu a do břišní dutiny vložíme oloupaná a jadřinců zbavená jablka, nakrájená na čtvrtky...
více o Kuře a la husa
Buřty nařízneme a vložíme plátek cibule a jednu feferonku.
Naskládáme do pekáčku zalijeme kečupem a pivem.
Ve vyhřáté troubě pečeme tak dlouho, až...
více o Pivní buřty
Kuře osolíme, okmínujeme, dovnitř vložíme nakrájené jablko a podlijeme. Dáme péci. Během pečení podléváme černým pivem a poléváme šťávou. Příloha:...
více o Kuře a la kachna