Lístky ředkviček pečlivě omyjte a rozmixujte s česnekem, oříšky, parmazánem a citronovou kůrou. Postupně přilévejte olej až do požadované konzistence....
více o Ředkvičkové pesto
V míse smíchejte obě mouky, lístky tymiánu a sůl. Přidejte na kousky nakrájené máslo, 3 lžíce ledové vody a vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do...
více o Galetka s batáty a kozím sýrem
Troubu si předehřejte na 190 °C. Rajčata nakrájejte na kolečka a naskládejte do malého pekáčku vyloženého pečícím papírem, posypejte solí, cukrem a...
více o Těstoviny s pečenými rajčaty
Troubu rozehřejte na 200 °C a nastavte na grilování. Zeleninu omyjte a osušte, hlávky pak choi i ředkvičky pokrájejte na poloviny, naskládejte na...
více o Grilovaný pak choi s ředkvičkami
Bylinky omyjte, nasekejte najemno a smíchejte se strouhankou. Na pánvičce rozehřejte olivový olej. Cibulku nakrájejte nadrobno, utřete česnek a spolu...
více o Těstoviny s piniovými oříšky a bylinkami
Piniové oříšky opečte nasucho na pánvi. Rajčata nakrájejte na kousky a s ostatními ingrediencemi vložte do mixéru. Mixujte tak dlouho, dokud se...
více o Pesto ze sušených rajčat
Papriky naskládejte na plech a dejte do trouby pod gril. Grilujte na maximum tak, aby slupka zčernala. V průběhu grilování občas otočte, aby se...
více o Salát z grilované zeleniny
Sušená rajčata pokrájejte na kousky, cherry rajčátka na půlky, cibuli na kolečka. V míse vše promíchejte s fazolemi, rukolou a lísky bazalky.
Všechny...
více o Fazolový salát s rajčaty
Troubu zapněte na 180 °C. Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a rozčtvrťte. Máslo a čokoládu rozpusťte a promíchejte, nechte vychladnout na pokojovou...
více o Čokoládový koláč s jablky
Z droždí, vody a cukru vytvořte základ pro kvásek, který nechte vzejít na teplém místě. Vzniklý kvásek promíchejte s moukou, solí a olejem. Do těsta...
více o Pizza bolognese
Máslo utřete s polovinou cukru a přidejte žloutky. Druhou polovinu cukru využijte na ušlehání tuhého sněhu z bílků. Obě hmoty opatrně spojte.
Ve vodní...
více o Suflé s piniovými oříšky
Kotlety osolte, opepřete a naložte do jogurtu s olejem, drceným česnekem a petrželkou. Marinujte v chladu minimálně 1 hodinu. Maso osušte a z obou...
více o Jehněčí na mangoldu s citronem
Nakrájíme mozzarelu na plátky nebo zda chcete na kousky.
Já si ji vždy krájím na kousky protože si ji dělám jako salát.
Do mixéru dáme bazalku, olej,...
více o Mozzarella s bazalkovým pestem
Smíchejte vejce, cukr a sádlo. Přidejte jedlou sodu a kůru z citronu. Postupně přisypávejte hladkou mouku a rukama vytvořte lepivé těsto. Do těsta...
více o Koláč Schiacciunta
Listy medvědího česneku přeberte, umyjte a nasekejte na kousky.
Rozmixujte společně s hrstí piniových oříšků, trochou olivového oleje a trochou soli....
více o Pesto z medvědího česneku
Nakrájejte cibuli a zelí na tenké plátky, osolte a nechte odležet ideálně 24 hodin v chladu. Vymačkejte přebytečnou tekutinu, přendejte zeleninu do...
více o Pizza se zelím a kozím sýrem
Panenku omyjte, osušte a podle potřeby odblaňte. Podélně ji nařízněte, aby vznikla hluboká kapsa. Všechny bylinky otrhejte ze stonků. Dejte do mixéru...
více o Vepřová panenka s bylinkovým pestem
Je vhodné, abyste při vaření omáčky použili nádobu, kterou budete moct dát do trouby. Na omáčku si rozehřejte lžíci olivového oleje a osmažte na něm 1...
více o Spaghetti con polpettini
Špenátové listy zbavte řapíků a propláchněte.
Na oleji orestujte nasekanou cibulku a česnek, přidejte noky, vmíchejte špenát a sušená rajčata....
více o Noky se špenátem a ricottou
Troubu předehřejte na 180 °C. Mandle a pinie nasucho opražte. V silnostěnném kastrolu svařte med s cukrem, až se cukr rozpustí. Snižte plamen,...
více o Mandlové bonbony (Kozinaki)
1. Uvaříme cuketu na kostky společně s bramborami na kostky v jednom hrnci v osolené vodě.
2. Přidáme smetanu ke šlehání a necháme řádně provařit,...
více o Lahodná cuketačka
Mangold očistěte, opláchněte a osušte. Listy nadrobno natrhejte, řapíky nakrájejte rovněž nadrobno. Omyté broskve osušte, rozpulte, vyjměte pecku a...
více o Salát z mangoldu a broskví s kozím sýrem
Propláchnutou rukolu zbavte zbylé vody (třeba v salátové odstředivce), silnější stonky odřízněte. Promíchejte ji s omytými lístky špenátu a bazalky....
více o Letní salát s ovčím sýrem
Oloupanou sladkou bramboru nakrájejte na plátky a povařte asi 10 minut v osolené vodě, aby plátky zůstaly pevnější. Opláchnuté jarní cibulky...
více o Teplý čočkový salát
Všechny oříšky nasekejte. Dvě třetiny rozehřátého másla promíchejte s ořechy, medem, vejci, solí a kardamomem. Troubu předehřejte na 150 °C, těsto...
více o Baklava s ořechy
Dvě cibule nakrájejte na plátky, do třetí neoloupané vpíchněte hřebíčky a bobkový list. Nakrájenou cibuli osmažte v pekáči na másle. Vložte osolené a...
více o Jehněčí nožička dušená v zelenině
Rozinky necháme nabobtnat na 30 minut ve vlažné vode, pak slijeme (já osobně jsem rozinky máčela v destilátu z hroznového vína - Grappa, můžete použít...
více o Castagnaccio - italský kaštanový koláč
Zatímco se vaří těstoviny, dáme tenké plátky česneku s píniovými oříšky zahřát (ne smažit) na pánvičku, přidáme nakrájené sušené rajčata. Po chvíli...
více o Těstoviny s kozím sýrem
Piniové oříšky osmahneme na sucho v pánvi. Rajčata necháme okapat, bazalku omyjeme a osušíme. Všechny uvedené ingredience dáme do mixéru a rozmixujeme...
více o Pesto ze sušených nakládaných rajčat
Hrášek a rajčata opláchněte. Houby očistěte a nakrájejte na čtvrtky, pažitku nadrobno. Kuřecí maso opláchněte, osušte a nakrájejte na proužky....
více o Těstoviny se zeleninou a kuřetem
Fazolky očistíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Slijeme je a necháme okapat. Ve větší pánvi rozehřejeme lžíci másla a lžíci oleje, přidáme...
více o Fazolky s ančovičkami a piniovými oříšky
**Postup:**
Rukolu, piniové oříšky a olivový olej rozmixujeme. Poté přidáme nastrouhaný sýr Pecorino a parmezán. Opět mixujeme než vznikne krém. Ten...
více o Linguine s rukolovým pestem
Lilek nakrájíme na plátky, posolíme a necháme vypotit, po vypocení nakrájíme na kostky. Papriky nakrájíme na proužky, cibuli a celer nakrájíme na...
více o Italská caponata
Lilky omyjeme a nakrájíme na plátky, posypeme solí a necháme vypotit minimálně 30 minut. Rozinky namočíme do vlažné vody. Cibuli oloupeme a nakrájíme...
více o La caponata - varianta s cibulí
Rajčátka rozpůlíme, opepříme, naskládáme je na vymazaný pekáček a posypeme nastrouhaným sýrem. Dáme do rozpálené trouby zapéct na cca 10 minut....
více o Česnekové těstoviny se sýrovými rajčátky
Kuře si nasolíme den před plněním. Rolíky pokrájíme na malé kostičky a dáme zvlhčit do misky s mlékem a vejcem, zamícháme. Jablko hrubě postrouháme...
více o Kuře s jablečno-křenovou nádivkou
Přichystáme si pekáček, vymažeme tukem a vysypeme moukou, nebo můžeme použít pečící papír. Polovinu oříšků (20 g piniových, 25 g mandlí, 25 g lískáčů)...
více o Pan di spezie - sladký kořeněný chlebíček
Nejdřív si uděláme špenátové pesto - v olivovém oleji rozmixujeme (ponorným mixérem) špenátové listy a polovinu dávky česneku, přidáme pinie, znova...
více o Italský salát z plátků rajčat a mozzarelly
Ve větší míse smícháme jahody, špenát a blasamikový ocet. Rozdělíme na talířky a poklademe kozím sýrem a posypeme oříšky....
více o Jahodovo-špenátový salát
Krůtu očistíme a svrchu i zevnitř dobře nasolíme, posypeme kmínem a necháme přes noc v chladu proležet. Veku pokrájíme nadrobno, zalijeme mlékem, pak...
více o Nadívaná krůta s dýní a křenem
Jarní cibulky očistíme a opereme. Zelenou část nakrájíme na kolečka, bílou část nasekáme najemno a opečeme na oleji. Přidáme brusinky, zalijeme 400 ml...
více o Ovocný kuskusový salát
Tuk promícháme s moukou, oběma cukry a vejcem. Uhněteme hladké těsto. Zabalíme ho do fólie a vložíme na 30 minut do chladu. Na pomoučené pracovní...
více o Vánoční abeceda
Natrháme omytý salát do mísy. V jiné nádobě umícháme pár lžic vody, ocet, balsamik, olej, pepř, cukr, sůl - doupravíme chuť podle toho, zda tíhneme k...
více o Salát po rakousku