Brambory použijeme menší, nebo střední, které přepůlíme, případně rozčtvrtíme a dáme na dno pekáčku nebo remosky. Mírně osolíme a okořeníme dle...
více o Špízy pečené na bramborách (i z remosky)
Nejprve si připravíme dresing. Do bílého jogurtu prolisujeme 5-6 stroužků česneku, přisypeme trochu bazalky a staročeského koření a důkladně...
více o Neveganský salát
Žampiony očistěte a zbavte nožičky. Pokud děláte zároveň i jiný druh plněných žampionů můžete nožičky přidat do směsi. Pokud ne, pro tento recept je...
více o Nadívané žampiony a la pizza
Kroupy dáme do mísy, přidáme pokrájené brambory, cibuli, plátky klobásy, česnek, lečo (asi 3/4 litru), smetanu, osolíme a opepříme. Vše dobře...
více o "Krupník" - kroupy s klobásou a lečem
Den předem nebo alespoň 4 hodiny před vařením si namočíme fazole. Můžeme obě barvy máčet spolu, ničemu to neškodí.
Nakrájíme si slaninku, klobásky,...
více o Fazolová polévka pana dirigenta
Z celistvého kusu masa si nakrájíme slabší plátky masa, které ale nesmíme dokrojit. Maso musí zůstat vespod vcelku, aby jsme ho mohli plátek po plátku...
více o Prokládané maso masem
Osmahneme na jemno pokrájenou cibuli, přidáme pokrájenou klobásu a česnek dle libosti, papriku, pokrájené kysané zelí, zalijeme uvařenou vodou cca 1L,...
více o Zelňačka pro milou
Směs "kreolské koření" se prodává, nebo je možné doma namíchat: 2,5 lžičky sladké červené mleté papriky, 1 lžička černého pepře, 1 lž. kayenského...
více o Kuře po kreolsku
Celé brambory uvaříme do poloměka (uvnitř tvrdší) a nakrájíme na kolečka. Vymažeme zapékací mísu nebo pekáč olivovým olejem a poklademe brambory,...
více o Francouzské brambory od Haničky
Na kostičky nakrájenou cibuli a klobásu opražíme na trošce oleje. Přidáme na plátky nakrájený česnek a na nudličky nakrájenou kapustu. Podusíme do...
více o Kapusta zapečená s těstovinami
Čočku předem namočíme ve vodě.
Všechny suroviny dáme do 1 hrnce (zeleninu nekrájíme) a vaříme cca 20 minut. Poté vyjmeme mrkev, papriku, rajče, cibuli...
více o Španělská čočka
Nejdříve osmahneme na tuku nakrájenou cibuli, pak postupně přidáváme pokrájenou klobásu (používám Dračí), mrkev na větší kousky, brambory na čtvrtky,...
více o Rychlovka z papiňáku
Pórek nakrájíme na kolečka i se zelenou částí a spaříme vroucí vodou. Scedíme.
Do vymazaného pekáče dáme polovinu brambor nakrájených na kolečka,...
více o Zapekané brambory s pórkem
Na oleji zpěníme na plátky nakrájené cibule, jen zesklovatět, ne zhnědnout. Přidáme na kostky nakrájené syrové brambory, orestujeme, zaprášíme lžičkou...
více o Selský kotlík od Pihule aneb lžícostoják
Odblaněné hovězí maso nakrájíme na drobné kostky nebo nudličky. V kastrolu na oleji zpěníme nasekanou cibuli, přidáme maso a restujeme tak dlouho, až...
více o Fořtovka
Na prut napíchneme nejprve klobásu, na ni hranolek slaniny a nakonec cibuli. V průběhu opékání občas postavíme prut na jeden z krajíců a zachycujeme...
více o Živáňská na prutu
Poněkud složitější příprava, ale stojí za to.
Cibuli necháme zesklovatět na oleji, přidáme hovězí maso nakrájené na kostičky, opečeme, opepříme,...
více o Bigos speciál
Namočené fazole uvařit do měkka. Na sádle osmažit cibulku, slaninu a maso, vše na kostičky, osolit, okořenit, péci, příp. trochu podlévat. Když je...
více o Cassoulet III.- rychlejší a skoro pravý
Stehna omyjeme, nasolíme, potřeme česnekem. Prsty uvolníme kůži a pod ní vložíme tenká kolečka klobásky a proužky špeku a kůži sepneme párátky. Na...
více o Smažená plněná kuřecí stehýnka
Do hrnce vlijeme sklenici ostré zeleninové směsi Halali, přidáme trošku vody a vložíme klobásky. Vaříme cca 15-20 minut do uvaření klobásek. Klobásky...
více o Klobásková pikantní omáčka
Kuřecí prsa nakrájíme na větší kousky a společně s játry naložíme do marinády. Necháme přes noc v lednici uležet. Cibuli a rajčata nakrájíme na...
více o Popradský špíz
Předem namočený hrách uvaříme v osolené vodě do měkka.
Slaninu nakrájíme na kostky, opečeme, přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme. Vmícháme protlak,...
více o Hrách na maďarský způsob
Roštěnky naklepeme, osolíme, popepříme, mírně potřemě hořčicí a poklademe nudličkami klobásky, okurky, slaniny, špeku, cibule a kůrky z chleba....
více o Španělské ptáčky po moravsku
Těstoviny uvaříme v osolené vodě.
Mezitím si na oleji opečeme cibuli a klobásu.
Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat, přidáme do hrnce s...
více o Těstoviny s brynzou
1. Na oleji pripravime kureci prsa a parky -dohneda. Pridame sunku a varime asi o 5 minut dele
2. Pridame cibuly, celer,rajcata, cesnek, vyvar a...
více o Jambalaya
Na pánvičce osmažíme cibulku dozlatova zároveň se slaninou a poté přidáme jedno vejce a zamícháme. Potom si naklepeme kuřecí prsíčka, na která dáme...
více o Kuřecí řízek BONAPART