Droždí promíchejte s trochou cukru ve 150ml vlažné vody. Když vzejde kvásek, promíchejte jej s moukou, olivovým olejem a trochou soli. Vypracujte... více o Rajčatový koláč s ostrou hořčicí
Silnější plátky krkovice, prokrojíme a pak teprve naklepeme. Uvnitř prokrojenou kapsu potřeme hořčicí a vložíme do ní plátek slaniny, pak jí opět... více o (nejen) Křenová krkovička
Čočku přebereme a namočíme alespoň 2 hodiny do studené vody. Pak k ní přidáme bobkové listy, nové koření a masox, podle potřeby ještě přilijeme vodu,... více o Pikantní salát s čočkou
Nejdéle trvá uvařit červenou čočku 10 minut, mezitím připravit (nakrájet) všechny ingredience, smíchat dohromady s uvařenou čočkou a nejlépe... více o Čočková pomazánka II.
Plátky slaniny si potřeme hořčicí a do každého si zavineme párek. Během grilování otáčíme. Aby nám slanina držela, můžeme použít párátka, alespoň se... více o Párečky ve slanině
Kotlety po obvodu nakrojíme, osolíme, opepříme a krátce opečeme na grilu (jen zatáhnout). Ostatní ingredience smícháme, touto směsí kotlety potřeme,... více o Myslivcovy půlnoční kotlety
Krkovičku mírně nasolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. V míse si smícháme utřený česnek, nakolečka pokrájenou cibulí , kečup a ostrou... více o Krkovice v ohnivé marinádě
Smícháme hořčici, med, šťávu a vložíme do ní kostky. Necháme asi půl hodiny odležet, dáme na pánev a nejprve zprudka oupečeme, pak dodusíme do měkka.... více o Vepřové kostky v marinádě s kuskusem
Maso osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na pánvi na trošce oleje. Pak maso vyjmeme, tence potřeme hořčicí a vložíme do pekáče. Na pánvi na oleji... více o Kotlety s hořčičnou omáčkou
Nejdříve smícháme hořčici s octem, postupně ostatní přísady a vše dobře vymícháme. Ostrost si upravíme podle chuti. Křen musí být čerstvý, ne... více o Ďábelská omáčka k masu
Mrkev očistíme, opereme a nakrájíme na tenké proužky. Do hrnce s vroucí vodou dáme lžičku cukru, půl lžičky soli a vložíme mrkev. Dusíme asi 5 min.,... více o Mrkvový pikantní salátek
Rajčata smícháme s cibulí, solí a pepřem. V hrníčku rozmícháme hořčici s vaječnými žloutky, octem, olejem a česnekem. Směs přidáme k rajčatům a... více o Rajčatový salát s hořčicí
Krabí tyčinky, pokud jsou zmrzlé, krátce povaříme a nasekáme. Totéž uděláme s chřestem a pokrájíme na kousky, brambory uvaříme a pošťoucháme nahrubo.... více o Karbanátky z krabích tyčinek
Plátky lososa omyjeme, osušíme kuchyňským papírem a pokapeme citronovou šťávou. Troubu rozpálíme na 200 °C. Bylinky nadrobno nasekáme. Smetanu... více o Losos v bylinkovo-hořčicové omáčce
Rozmixujeme tvaroh, mléko nebo vodu, vejce, mouku, sůl a kari na hustší těsto. Cibuli a celer nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka a vmícháme.... více o Tvarohové celeráky
Na lehce potřený alobal olejem poklademe plátky anglické slaniny, na to plátky syrových brambor, osolíme, na brambory naklepané maso, které jsme... více o Dobrota z alobalu
Kuřecí maso a játra nakrájíme na kostky, klobásu na menší plátky. V hluboké pánvi rozpálíme olej, opečeme maso a játra, po chvíli přidáme klobásu a... více o Pivovarské tajemství
Všechnu zeleninu nakrájíme a smícháme s uvařenou rýží. Čínské houby zalijeme vodou a když zvětší objem, nakrájíme je. Vše promícháme a zalijeme... více o Salát Mao Ming
Nálev - suroviny smícháme dohromady a přidáme červený olej (osmahneme 2 lžíce oleje s trochou pálivé papriky). Nálev promícháme s masem, přidáme... více o Čínský kuřecí salát
Smícháme maso, 1 nadrobno nakrájenou cibuli, namočenou a vymačkanou žemli, vejce, hořčici a dobře promícháme. Osolíme, opepříme. Zformujeme 8... více o Super karbanátky
Uvaříme si vajíčka na tvrdo, brambory ve slupce a uchováme na teplém místě. Třeba v předehřáté troubě. V hrnci ohřejeme mléko a rozpustíme v něm... více o Nové brambory s lehkou bylinkovou omáčkou
Omyjeme ředkvičky, rajče a pažitku. Ředkvičky pokrájíme na plátky, rajče na kostičky a pažitku nadrobno. Oloupeme a rovněž nadrobno nasekáme cibuli.... více o Sýrový koktejl
Filé nebo filety z mořských ryb (losos, treska atd.) naložíme přes noc do marinády (3 lžíce šťávy z ananasového kompotu, filety poprášíme z obou stran... více o Filé po thajsku pikant
Omyté kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky. Vložíme do mísy, zalijeme lžící oleje, promícháme. Posypeme cca lžíci koření gyros a promícháme, až... více o Kuřecí nudličky gyros
Maso vložíme do pekáče, přidáme švestky, zalejeme vínem smíchaným s 2,5 dl vody, přikryjeme a 24 hodin marinujeme. Potom ho vyjmeme, osušíme, potřeme... více o Uzené karé na víně
Naklepané řízky osolit, opepřit, poprášit hladkou moukou a opéct na rozehřátém tuku. Poté zalít smetanou, ve které jsme rozmíchali hořčici a podusit... více o Řízky v pikantní smetaně
Brokolici rozdělíme na růžičky a povaříme 5-8 minut v osolené vodě (nebo v páře) a pak přelijeme studenou vodou. Vejce uvaříme na hniličku (5-8 min)... více o Brokolicový salát se šunkou a vejci
Na mírném plameni rozehřejeme 2 lžíce másla, vmícháme sýr a postupně za stálého míchání přiléváme pivo. Ochutíme hořčicí a sladkou paprikou. Když směs... více o Welsh Rabbit
Maso opečeme na pánvi z každé strany asi 4 min. Potom ho osolíme, opepříme a necháme vychladnout. Salát natrháme na kousky, přidáme na nudličky... více o Kuřecí salát IV.
Papriky nakrájíme na nudličky a cibuli na kolečka. Vložíme do hrnce, přidáme ostatní přísady a vaříme do měkka a do zhoustnutí. Hotové dáme do sklenic... více o Čatní - paprikové
Omyté zelí jemně nakrájíme a spaříme horkou vodou na 5 minut, necháme okapat a mezitím smícháme sýr se smetanou, přidáme hořčici, mletý kmín, ocet,... více o Salát z červeného i bílého zelí
Kuře naporcujeme - nesolíme, dáme do pekáčku a pokapeme citrónovou šťávou. Smícháme med s hořčicí (dva stejné díly), přibližně 2x2 dcl a kuře touto... více o Kuře Moutarde
Červenou řepu uvaříme, oloupeme a nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozpustíme 2 lžíce másla, přidáme lžíci hořčice, lžičku medu, špetku chilli a do... více o Červená řepa po americku
Citronovou šťávu smícháme s olivovým olejem. Touto marinádou potřeme filety a dáme na 30 minut odpočinout do chladničky. Smícháme oba druhy hořčice se... více o Pečený losos s cuketou
Kotlety naklepeme osolíme a opepříme. Z jedné strany je potřeme ohnivou směsí. Kotlety vložíme do rozehřátého tuku nejprve nenamazanou stranou. Po 3-4... více o Ohnivé kotlety
Uvařené, propláchnuté a odkapané těstoviny necháme vychladnout. Šunku a očištěnou mrkev nakrájíme na nudličky a promícháme s těstovinami a olivami. Z... více o těstovinový salát s mrkví
Veku nakrájíme, suroviny smícháme a natřeme na plátky veky a zapékáme v troubě 5-10 minut při 200 stupních... více o Sýrové krutony
Do stehen vetřeme sůl, pepř a potřeme je hořčicí. Na rozehřátém oleji stehna zprdka po obou stranách opečeme. Přidáme kostičky cibule, krátce... více o Meranské králičí stehno
Čtyři široké poháry vyložíme pečlivě opláchnutými a okapanými listy salátu, na ně rozložíme na nudličky nakrájené kuřecí maso, na kostičky nakrájený... více o Kuřecí koktejl s ananasem
Oba druhy kmínu smícháme se solí, vetřeme do masa, zabalíme do fólie a necháme asi 4 hodiny odležet v ledničce. Maso ze všech stran prudce opečeme na... více o Vepřová pečeně na kmíně se žampiony
Oba kmíny smícháme se 2 lžičkami soli, vetřeme do masa, zabalíme do fólie a dáme na 4 h. do chladničky. Maso ze všech stran prudce opečeme, přidáme... více o VEPŘOVÁ PEČENĚ S KMÍNOVOU KŮRKOU
Maso nakrájíme na proužky 2 cm široké. Česnek a cibuli nakrájíme na kostičky, smícháme s olejem, citrónovou šťávou a pepřem. Maso marinujeme. Ořechy... více o Drůběží špíz s ořechovou omáčkou
Zelí nakrouháme, jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nastrouháme. Sterilovanou řepu necháme odkapat a nakrájíme ji na menší kousky. Nakrájenou... více o Zelný salát s červenou řepou
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladit a oloupeme. Z vajec vyjmeme žloutky a propasírujeme je přes síto. Přidáme hořčici, olej, studený vývar, víno,... více o Hořčičná omáčka
Kuřecí stehna omyjeme a osušíme. Rozehřejeme máslo, poté je sejmeme z ohně a vmícháme sójovou omáčku, hořčici a estragon. Marinádou stehna ze všech... více o Kuřecí stehna v sezamu
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, papriku očistíme a nakrájíme na nudličky. Na rozehřátém másle cibuli a papriku 3-4 minuty opékáme, osolíme,... více o Zapečený selský chléb
Maso naklepeme, potřeme hořčicí, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Polovinu slaniny nakrájíme na kostičky a společně s nakrájenou cibulí osmažíme... více o Vepřové bavorské závitky
Oloupané brambory nařežeme na plátky a osušíme v utěrce. Na dvou lžících oleje je za stálého obracení asi 12 minut opékáme. Poté je osolíme a opepříme... více o Hamburské rybí prsty
Plátky masa pomažeme po obou stranách hořčicí. Na takto připravené maso klademe vždy plátek bůčku, kolečko cibule, okurku, osolíme a opepříme. Maso... více o Klasická hovězí roláda
Bramboru, celer a řepu nastrouháme nahrubo. Přisypeme najemno nakrájenou cibuli, majonézu a spojíme s hořčicí. Dochutíme solí, cukrem a octem. Vejce... více o Vejce plněná salátem