Do majonézy vmícháme směs fines herbes (najemno nasekané kyselé okurky, šalotka, sardelky, kapari, petrželová nať, žampióny nebo hřiby, citrónová kůra... více o Pravá tatarská omáčka
Vykostěné maso ze slepice umeleme, dáme do misky, zalijeme mlékem a necháme nejlépe do druhého dne odležet. Rohlíky pokrájíme na kostičky a zvlhčíme... více o Slepičí rarášci
Nudle uvaříme v osolené vodě se lžící oleje. Uvařené scedíme a osmažíme na oleji a dáme do tepla. Zpěníme cibuli a pórek nakrájené na kolečka,... více o Smažené nudle na čínský způsob
Postup přípravy: Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, smícháme s cibulí nakrájenou na kostičky a česnekem (4 stroužky česneku nakrájíme na plátky, 2... více o Kuřecí prsa s česnekem II.
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, smícháme s cibulí nakrájenou na kostičky a česnekem (4 stroužky česneku nakrájíme na plátky, 2 stroužky česneku... více o Kuřecí prsíčka ala iNDY
Brambory uvaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Rajčata nakrájíme na dílky, salám a okurky na kostky. Brambory marinujeme v nálevu z vývaru, octa,... více o Bramborový salát na statkářský způsob
Špagety nalámeme a uvaříme, scedíme a propláchneme studenou vodou. Do misky nastrouháme sýr, vejce rozšleháme, osolíme, okmínujeme a přidáme nasekanou... více o Špagetová hnízda III.
V pánvi s těžkým dnem rozehřejte olivový olej. Přidejte nové brambory, rozkrojené na polovinu, a plátky cibule, míchejte a vařte 4-5 minut, dokud... více o Španělské brambory II.
Žebírka nasekáme na kousky, opereme, krátce orestujeme, přidáme na nudličky nakrájenou mrkev, celer a petržel, na kostičky nakrájenou cibuli a... více o Jehněčí žebírka na majoránce
Žloutek osolíme a za stálého míchání přikapáváme olej, až vznikne hustá majonéza. Citrónovou kůru, zelenou papriku, petrželovou nať, sardel, okurku a... více o Studená italská omáčka
Na oleji orestujeme najemno krájenou cibulku, odstavíme a přimícháme jemně krájený česnek a oregano. Necháme vychladnout a zapracujeme do mletého masa... více o italské masové knedlíčky
Makrelu pečlivě vykostíme a umeleme. Změklé máslo utřeme do pěny, přidáme umletou makrelu, nadrobno nakrájenou cibuli, okurku a kapary. Pomazánku... více o pomazánka z makrely - francouzská
Chobotnice opečeme na polovině oleje, podlijeme vínem a dusíme asi půl hodiny doměkka. Zvlášť opečeme na plátky krájenou cibuli a česnek, přidáme k... více o chobotnice po řecku
Z alobalu vystřihneme 4 čtverce tak, abychom do každého zabalili celé kolečko sýra. Čtverce potřeme olejem a na každý položíme jeden hermelín. Sýry... více o pečený hermelín
Rohlíky nakrájíme na kostičky, slaninu také. Z jednoho vajíčka odebereme žloutek a bílek dáme stranou. V hlubším kastrolu rozehřejeme máslo a na něm... více o Slaninové knedlíky II.
Čerstvou zeleninu pomlít na masovém mlýnku a míchat se solí. Rozložiz na cca 4-5 plechů a dát sušit, třeba i na radiátor. Ráno a večer zamíchat.... více o Domácí Vegeta II.
Na oleji orestujeme cibulku odstavíme a přimícháme česnek a oregano. Necháme vychladnout a zapracujeme do mletého masa společně z rozšlehaným vejcem... více o Italské masové kuličky se špagetami
baklazany prekrojit pozdlz na dve polovice. Duzinu vydlabat a pokrajat ju nadrobno - kocky. Polky nasucho oprazit na panvici z oboch stran /len trocha... více o Baklažan půlený zapékaný
Oloupeme lilky a nakrájíme je na kolečka. Obalíme je v hladké mouce a opečeme z obou stran. Na každé kolečko dáme plátek rajčete a zalijeme smetanou,... více o Lilky s rajčaty
Na rozpáleném oleji podusíme cibuli, petržel a česnek. Po chvíli vmícháme pastu, podlijeme vínem a necháme 5 minut dusit. Vmícháme spařená, oloupaná,... více o Těstoviny s brokolicí V.
Cibuli zpěníme na másle, přidáme drobně pokrájenou brokolici, špetku soli a dusíme. Měkkou brokolici zalejeme rozšlehanými vejci s petřzelkou a za... více o brokolice s vejci
Cibuli pokrájenou na tenká půlkolečka zpěníme na oleji, přidáme kuřecí maso a odblaněná drůbeží játra - oboje pokrájené na hranolky - a za stálého... více o Minutková kuřecí směs
Do měkkého másla vmícháme jemně strouhaný česnek a jemně sekanou petrželku, osolíme. Touto směsí naplníme kuřecí prsa. Důkladně je obalíme v mouce,... více o Kyjevské kuře s ratatouille
Kuřecí maso nakrájíme na drobnější kousky, osolíme, obalíme ve škrobové moučce, osmahneme na oleji, přidáme na nudličky nakrájenou šunku, pórek a... více o Kuřecí směs s bylinkovým máslem - dieta
Jemně nastrouhané brambory posolíme a spojíme s vejci na tuhé těsto, které na pomoučeném vále vyválíme na tloušťku prstu. Cibulku opražíme spolu se... více o Meklenburské trubičky
Vykuchané očištěné kuře omyjeme a potřeme navrch i uvnitř směsí, kterou jsme připravili z velmi jemně usekané cibule, petrželové natě, soli, pepře a... více o Ďábelské kuře
Do omytého a osušeného vepřového bůčku utvoříme ostrým nožem kapsu, kterou řádně vytřeme hořčicí. Do misky nakrájíme rohlíky na kostičky a zvlhčíme... více o Bůčkové překvapení
Oloupaný česnek nadrobno nasekáme. Petržel a celer očistíme, omyjeme a rozkrájíme na malé kousky. Na rozehřátém másle osmahneme nakrájenou zeleninu,... více o Rajčatová polévka s česnekem
Nasekanou ňať vaříme asi tři minuty v malém množství vroucí vody. Slijeme a rozmixujeme s trochou vody. Cibuli nakrájíme, osmahneme na oleji, přidáme... více o Tříbarevné rizoto
1. Brambory omyjeme, uvaříme ve slupce. 2. Krupky propláchneme, spaříme, scedíme. 3. Vsypeme do vařící, osolené vody, přidáme lžíci oleje. 4. ... více o Smažené krupkové řízky
Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a osmahneme na oleji s rozkrájenou cibulkou. Po chvíli přidáme na kousky nakrájená drůbeží játra, na... více o Kuře na hrášku
Oškrábané a na kostičky nakrájené brambory, nastrouhanou kořenovou zeleninu a na nudličky nakrájenou kapustu zalijeme vodou. Osolíme, okmínujeme,... více o Zeleninová polévka II.
Brambory nakrájíme na kostičky a vaříme v osolené vodě s kmínem. Přidáme trochu kečupu, kousek masoxu a majoránku. Přidáme kousek másla, rozetřený... více o P - Polevka cesnekova s kecupem
Naklepané řízky osolíme, pomoučníme a opečeme po obou stranách. Do výpeku dáme cibuli, zpěníme, přidáme kuřecí játra, osmahneme, zaprášíme moukou,... více o CÍFERSKÝ ŘÍZEK
Květák rozdělený na růžičky opereme pod tekoucí vodou a uvaříme v osolené vodě. Přelijeme přes síto a vodu, ve které se květák vařil, zahustíme světle... více o Polévka s květákovými knedlíčky
Zeleninu nastrouháme, brambor nakrájíme na kostičky, natě převážeme nití a vše necháme povařit. Z vývaru vyjmeme svazek natě, přidáme máslovou jíšku,... více o Jemná petrželová bramboračka
Všechny uvedené suroviny smícháme dohromady. Dip necháme vychladit a podáváme k fondue.... více o Zelený dip
Na kostičky nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě a přidáme smetanu. Necháme trochu vychladnout a rozmixujeme na kaši. Potom přidáme česnek,... více o Krémová česneková polévka
Jemně nasekanou cibulku zpěníme na másle. Petrželovou nať jemně nasekáme a přídáme k cibuli. Zalijeme vývarem a smetanou, promícháme a vaříme asi 5... více o Petrželová omáčka
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a 15 minut opékáme na 40 g másla. Poté je vyjmeme osolíme, opepříme, nakrájíme na plátky a rozdělíme do 4 zapékacích... více o Zapečené žampiony
Maso omyjeme, osušíme, odřízneme tučné kousky a nařízneme kapsy. V misce utřeme máslo se sýrem (můžeme ho nastrouhat), špetkou pepře a usekanou... více o Rožnovské kapsy
Kotlety opláchneme a osušíme. Na okrajích je nařízneme a maso částečně uvolníme od kosti. Mírně naklepeme paličkou, osolíme, opepříme a na rozpáleném... více o Zbojnické kotlety
Maso omyjeme, osušíme a rozklepeme na tenké plátky. Osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou. Na každý plát masa položíme kousek šunky a sýra.... více o Telecí kapsa plněná sýrem a šunkou
Cibuli pokrájenou na tenká půlkolečka zpěníme na oleji, přidáme kuřecí maso a odblaněná drůbeží játra - oboje pokrájené na hranolky - a za stálého... více o Minutková kuřecí směs II.
Oloupaná vejce podélně rozpůlíme a žloutky vyjmeme. Změklé máslo utřeme se smetanou, smícháme s prolisovanými žloutky, ochutíme pepřem, mírně osolíme... více o Ďábelská vejce