Na pánvi osmahneme okořeněné rybí filé. Zvlášť opražíme na másle mouku, přidáme vodu, bobkový list a nadrobno nasekanou petrželovou nať. Necháme...
více o Rybí taštičky II.
Z přísad vymícháme těsto, dáme do chladničky na 1 hod. odpočinout. Vyválíme 5 mm silné, vykrájíme kolečka s průměrem asi 6 cm, na každé položíme náplň...
více o Taštičky z křehkého těsta
Tavený sýr vymícháme se žloutkem a kysanou smetanou. Přidáme prolisovaný česnek, mírně osolíme, opepříme, promícháme a rozetřeme na těsto, které jsme...
více o Nivovo-česnekoví slimáci
Šunku rozmixujeme, vyšleháme s máslem a dosolíme. Pěnu ozdobně nastříkáme na krekry, ozdobíme čtvrtkou rajčátka a natí.
Zdroj: časopis Pošli recept....
více o Krekry s pěnou
Na troše oleje opražíme nakrájené filé, rozmačkáme ho vidličkou. Vmícháme jíšku připravenou z trochy oleje, mouky a vody. Promícháme a přidáme sekanou...
více o Rybí taštičky
Květák uvaříme v osolené vodě. Po mírném schládnutí poskládáme do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku. Posypeme na kostičky nakrájenou šunkou...
více o Květák pod peřinou
Cibulku nakrájíme nadrobno, ředkvičky cca na 3 mm plátky, zelí nakrájíme na kousíčky. Na vyšší pánvi - může být WOK - rozpustíme máslo, přidáme...
více o Argument pro ředkvičky
Na sádle dáme zrůžovět utřený česnek, přidáme květák rozebraný na drobnější růžičky. Zasypeme posekanou petrželkou (čím více, tím lépe). Pod pokličkou...
více o Špagety s květákem
Maso nakrájíme na silnější nudle, osolíme, opepříme a za stálého míchání opečeme na rozehřátém oleji.
Přidáme prolisovaný česnek, bob.list, Vegetu,...
více o Vepřové maso na paprice
Do litru vína (červeného nebo bílého) dáme 10 stonků petržele i s listy, přidáme jednu, nanejvýš dvě lžíce vinného octa. Tuto směs vaříme asi 10 minut...
více o Víno na srdce
Polévka vznikla "z nouze" dnes, na základě naší oblíbené cibulačky, jen vylepšené o tvarůžek. Vařím "dle oka" a fantazie a proto zadat přesné míry je...
více o Tvarůžková cibulačka
V osolené vodě uvaříme těstoviny. Na olivovém oleji zatím osmažíme nadrobno nasekanou cibuli a opečeme do zlatova. Přidáme tuňáka i se šťávou a...
více o Lahodné těstoviny s tuňákem
Karbanátky: česnek nasekáme na jemno, feta sýr nahrubo rozdrobíme rukou a vpracujeme vše společně se všemi ingrediencemi do mletého masa, necháme...
více o Karbanátky s feta sýrem a okurkovou salsou
Ředkvičky, kedlubnu, cibuli, vajíčka, šunku nakrájíme na menší kousky, můžeme i posekat v mixeru. Na drobné kroužky pokrájíme olivy - okapané z nálevu...
více o Ředkvičkovo-kedlubnový salát s olivami
Maso našpekujeme (v případě kýty), posypeme steakovým kořením, podlejeme vodou a vcelku pečeme téměř do měkka.
Smícháme všechny ingredience na krustu ...
více o Vepřová pečeně s petrželkovou krustou
Gnocchi povaříme ve vařící vodě dle návodu, scedíme. Dáme na talíř, na ně plátek másla, koření country a petrželkovou nať (dle chuti). Zamícháme....
více o Rychlovka s gnocchi
Kuřecí čtvrtky osolíme a jemně zakapeme citrónovou šťávou. Mezitím nakrájíme cibuli a nadrobno i česnek. Rozehřejeme hlubší pánev nebo kastrol,...
více o Kuře Garam másala
Droždí rozpustíme s cukrem v polovině vody, necháme při pokojové teplotě stát cca 10-20 minut, než na povrchu budou výrazně viditelné bubliny. Mouku...
více o Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza
Rozpustíme máslo - nemusí se šetřit, přidáme krevety, necháme asi 3 min. podusit, přidáme rozdrcený česnek a nadrobno nasekaná petrželová nať -...
více o Krevety na másle
Na másle zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme uvařený a rozebraný květák, utřený česnek, nakrájenou feferonku, kmín a sůl. Zamícháme a mírně...
více o Vejce na květáku
Nadrobno nakrájenou cibuli vhodíme na rozpálený olej a smažíme do zlatova. Přidáme maso a uzený bok (oboje nakrájené) a smažíme dalších cca 5 minut....
více o Burgundská
Na pánvi orestujeme cibuli, přidáme pokrájené krabí tyčinky (každou rozdělit na 4 ks). Vyloupané ořechy rozdrtíme na hrubší kousky pomocí obráceného...
více o Krabí tyčinky s ořechy a parmazánem
Napřed umeleme maso, které smícháme s na kostičky nakrájenou bílou cibulí, natí, solí a pepřem. Ze směsi děláme placičky nebo karbanátky, které...
více o Kuřecí fašírka s houbami
Na olivovém oleji s máslem posmažíme do sklovata na měsíčky nakrájenou cibuli a na proužky nakrájenou mrkev a petržel, přidáme filé, česnek a papriku...
více o Filé na zelenině II.
Brambory nakrájíme na kostky, maso také. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, česnek, zeleninu nakrájenou na kostky, lečo, slaninu a klobásy. Osolíme...
více o Živánská
Upečte v troubě baklažány, hřebíček a pepř nasucho až do změknutí, kdy jdou lehce propíchnout s vidličkou (při pečení můžete potřít olejem nebo vodou)...
více o Chorvatský Ajvar
Dejte všechny přísady do velkého mísy a hnětete dobře maso a koření dohromady. Dejte chladit na 2 hodiny do ledničky a pak vyjměte a promíchejte dobře...
více o Čevabčiči na chorvatský způsob
Šunku nakrájíme na nudličky a opečeme na másle. Potom ji rozložíme na teplou misku a na ni upravíme ztracená vejce, která posypeme petrželovou natí a...
více o Ztracená vejce se šunkou
Rohlíky nakrájené na kostičky zalijeme horkým mlékem a přidáme ostatní přísady. Jemně zamícháme, vytvarujeme několik šišek, které vaříme ve vodě 20...
více o Tyrolské knedlíky II.
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, nadrobno nakrájenou cibulku, najemno...
více o Bramborové válečky
Do vody dáme lžíci vegety a sýrokrém. Necháme vařit, když se začne sýr rozpouštět, přidáme očištěné a na drobné kousky nakrájené brambory, když jsou...
více o Žampionová polévka
Na tuku vyškvaříme drobně nakrájenou uzenou slaninu. Naporcované maso opečeme po obou stranách na slanině a odložíme na teplé místo. Do výpeku přidáme...
více o Krůtí frikasé
Nejméně na 8 hodin namočte cizrnu do vody (12 hodin neuškodí). Potom cizrnu pomelte na maso mlýnku společně s cibulí, česnekem a petrželí. Přidejte...
více o Falafel ala dadas
Na pánvi rozpálíme olej, ve kterém osmahneme tři stroužky česneku, jednu velkou cibuli a chapadla z olihní (vše pokrájené na malé kostky). Když je...
více o Plněné olihně
Přísady na dressing smícháme, spojíme s těstovinami, na kostičky nakrájenou okurkou a ořechy, které můžeme předtím pro lepší chuť orestovat nasucho....
více o Salát z těstovin s ořechy
Okurky nakrájíme na malé kostičky, a v osolené vodě 5 min. povaříme. Scedíme a krátce orestujeme na oleji. Chléb nakrájíme na kostičky a nasucho...
více o Polské okurky
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené okurky (pokud mají velkou dužinu, zbavíme je semen), mírně osolíme, opepříme a...
více o Smaženice s okurkami
Rozehřejte troubu asi na 200 °C. Oloupejte česnek a nakrájejte ho ostrým nožem na malé kousíčky. Na mírném ohni nechte rozehřát v kastrůlku máslo a...
více o Italský česnekový chléb
Rohlíky i maso nakrájíme na kostky, petržel nasekáme, přidáme namleté koření, sůl a vejce a zlehka promícháme. Dáme na dno pekáče vymaštěného máslem....
více o Kuře na nádivce
Papriky omyjeme, podélně rozkrojíme na půlky a vyřízneme jádřince. Tvaroh utřeme se solí, bílým pepřem, lžičkou sladké papriky, najemno nasekanou...
více o Tvarohové papriky
Na pánvi rozpustit tuk, do něj nadrobit droždí a zahřívat do rozpuštění. Pak odstavit a přidat vejce, sůl, petrželovou nať, mléko a tolik strouhanky,...
více o Drožďové knedlíčky do polévky II.
Krabí tyčinky a vejce nakrájíme na kousky, tvrdý sýr nastrouháme nahrubo a petrželovou nať nakrájíme najemno. Krabí tyčinky zakápneme citronovou...
více o Krabí salát s vejci
Těstoviny uvaříme dle postupu na obalu. Kuřecí maso pokrájíme na malé kousky a osmažíme na pánvi. Poté necháme vychladnout na talíři. Na stejné pánvi...
více o Těstovinový salát s kuřecím masem II.
Mrkev nastrouháme na jemno. Nivu rozšleháme s máslem a prolisovaným česnekem. Okurku nakrájíme na 1 cm silná kolečka, na každé dáme trochu strouhané...
více o Okurkové chuťovky
Na oleji osmahneme dvě nadrobno nakrájené cibule, přidáme na kolečka nakrájenou oloupanou cuketu, trochu vegety a soli a dolijeme vodou. Vaříme asi 20...
více o Cuketová polévka - i pro vegany
Rozdrcenu nebo hrubě namletou pšenici zalejeme vařící vodou a necháme zakrytou, aby voda vsákla a pšenice změkla. Poté přidáme nasekanou petrželovou...
více o Tabouli
Ve větší míse smícháme nakrájené žampiony, nadrobno nakrájenou petrželovou nať a nasekanou cibulku. Do menších misek vložíme nejprve kousky opraných a...
více o Vskutku jednoduchý žampionový salát
Na margarínu opražíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme celozrnnou mouku, zamícháme a chvíli osmažíme. Stále mícháme, aby se mouka nepřipálila.
Až...
více o Krémová květáková polévka