Láďa Hruška předvedl v tv opravdu skvělý recept - tzv.bábovku pro masožravce, jak sám nazval.
A jak tuto sekanou připravíme?
Nejprve si rozkrájíme...
více o Sekaná dle Ládi Hrušky
1. Brambory oloupejte, nakrájejte a vařte v osolené vodě doměkka. Rozšlehejte vajíčko s cream cheese (nebo zakysankou), lehce osolte a dejte zatím...
více o Mini Shepherd´s Pies
Brambory očistěte kartáčkem pod tekoucí vodou, ale neloupejte. Pak přeřízněte podélně napůl. Předvařte v osolené vodě asi 8 minut. Pak nařízněte...
více o Pečené brambory
Točené pikantní Chorizo nakrájíme na 0,3-0,5 cm silná kolečka, cherry rajčátka rozpůlíme, keříková rajčata nakrájíme na měsíčky a rozpůlíme, stroužky...
více o Andaluský rajčatový salát s Chorizem
Očištěte žampiony a vyjměte nožičky (nevyhazujte).
Na pánvi na trošce oleje osmahněte mleté maso, společně s najemno nakrájenou cibulkou a nasekanými...
více o Pikantní nadívané žampiony
Kuře omyjte a osušte.
Česnek, protlak (pyré), zázvor a sladkou chilli omáčku smíchejte (nejlepší by bylo to pořádně prohnat v nějakém šikovném robotku...
více o Kuře Sambal
Špagety uvaříme v osolené vodě.
Česnek oloupeme a nakrájíme na slabé plátky. Chilli papričky (spíše se používají sušené) zbavíme semínek a také...
více o Spaghetti aglio olio e peperoncino
Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, přidáme jemně nasekanou cibuli, strouhaný sýr, petrželku a vložíme na malé kostky nakrájené tvrdší bílé veky....
více o Vídeňské slaninové knedlíčky
Bulgur uvařte podle návodu na sáčku. (Můj se měl vařit 12 minut v osolené vodě v poměru 1:2 a pak nechat odstát a nasát zbytek tekutiny.)
Teplé...
více o Bulgurový salát s rudými perlami
Houby očistíme a podle potřeby opereme. Nakrájené na kostičky je podusíme na trošce másla, až se vypaří voda.
Vychladlou směs přidáme do mouky,...
více o Staročeské houbové šišky
Vidličkou několikrát napíchejte chorizo (klobásku), aby se vytvořily menší dírky. Vložte na pánev, zalijte vínem a přiveďte k varu. Pak ztlumte plamen...
více o Chorizo na víně - tapas
Chorizo (nebo paprikovou klobásku) nakrájejte na kolečka (asi 0,5 cm). Ciabattu nakrájejte na kostky o hraně asi 1 cm a česnek na plátky. Na pánvi...
více o Chorizo jednohubky - tapas
Předvařený květák (brokolici) necháme okapat a vychladnout. Pa ho rozmačkáme šťouchadlem nebo vidličkou.
Mléko s moukou, kypřidlem a žloutky...
více o Brokolicové nebo květákové lívance
Květák očistěte a zbavte listů tak, aby se ale nerozpadal. Pokud ho máte raději měkčí, dejte ho předvařit na pár minut do osolené vody, ale není to...
více o Květáková hlava
Krevety zbavíme skořápky, aby nám zůstala hlava i ocas neporušený a položíme na plech do trouby.
Na pánvi osmahneme na olivovém oleji cibuli a...
více o Saganaki s krevetami a sýrem Feta
Je to jednoduché. :-)
Bůček nakrájet na malé kostičky, přidat všechny ostatní ingredience a důkladně promíchat. Směsí naplnit tlačenkové střevo a...
více o Dědkova tlačenka z bůčku a vajec
Mušle očistíme od nečistot a řas, prasklé a otevřené vyhodíme. Dáme do většího hrnce, přidáme koření, stroužky česneku rozpůlíme, citron pokrájíme na...
více o Vařené mušle
1. Brambory umyjeme a ve slupce uvaříme v osolené vodě doměkka. Mezitím si nastrouháme sýr.
2. Pak brambory necháme částečně vychladnout, oloupeme a...
více o Bramborové krokety se sýrem II.
Slaninu opečeme do křupava a necháme vychladnout. Mouku promícháme s pečicím práškem, solí, pepřem, 2/3 nastrouhaného sýra a přidáme i nahrubo...
více o Bramborové muffiny se slaninou
Medvědí česnek dejte do mixéru, přilijte olivový olej, sůl a rozmixujte dohladka na pesto. Přendejte do skleničky a dejte vychladit do ledničky....
více o Bramborové nočky s medvědím česnekem
HOVĚZÍ GULÁŠ:
Očištěnou nakrájenou cibuli osmažíme na tuku dohněda. Poté přidáme očištěné, na kostičky nakrájené, osolené a opepřené maso. Maso trochu...
více o Hovězí guláš s domácím Bavorským knedlíkem
300 g sýru feta nakrájíme na větší kousky. Plátky 3-4 rajčat necháme v cedníku okapat.
Na kolečka nakrájený lilek (cca 1 kg) namočíme do osolené vody...
více o Lilek se sýrem feta
Na kousku másla orestujeme strouhanou mrkev s celerem, poté přidáme orestovat strouhaný česnek a na slabé plátky pokrájené žampiony. Vše po orestování...
více o Květáková polévka se žampiony
Do mísy dáme jemně nastrouhané brambory, česnek, osolíme, přidáme vejce, drobně pokrájené starší housky nebo rohlíky a dobře pro mícháme. Necháme cca...
více o Česnekové bramborové knedlíky s houskou
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli také oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Česnek oloupeme a utřeme nožem.
Rozpálíme olej na...
více o Španělská bramborová omeleta
Na plátku másla osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, přidáme na nudličky pokrájenou hlívu a za občasného promíchání podusíme pod poklicí. Až se nám...
více o Sýrová polévka s hlívou
Rýži uvařte podle návodu na obalu.
Mezitím orestujte cibulku na oleji a přidejte na plátky nakrájenou slaninu. Vmíchejte mrkev nakrájenou na kolečka a...
více o Rýže se zeleninou a slaninou
Čerstvou pažitku, petrželku a šalotku rozsekáme v robotu. Přidáme tvrdý tvaroh, majonézu, plnotučnou hořčici, sůl a pepř. Mixujeme do té doby, než se...
více o Bylinková pomazánka
Všechnu zeleninu nakrájejte najemno a restujte ji na másle asi 10 minut. Přisypte oloupané a na větší kusy nakrájené brambory, zalijte vývarem, osolte...
více o Bramborový krém s chorizem
Mrkev, pórek, brokolici, bramboru a česnek očistíme, nakrájíme na plátky či na kostičky.
Dáme společně vařit do 1,25 l vody, přidáme drcený kmín, sůl...
více o Bánská polévka
Filety omyjte a osušte. Připravte si těstíčko. Vejce ušlehejte s mlékem, vmíchejte mouku, utřený česnek se solí, pepř a nasekané bylinky. Rybu v...
více o Sendvič s rybou v těstíčku
Připravíme hovězí vývar (nebo bujón z jedné kostky silného hovězího masoxu).
Během přípravy vývaru vezmeme dva větší hrnečky nejlépe miskovitého tvaru...
více o Hovězí vývar se žloutkem
Je vhodné, abyste při vaření omáčky použili nádobu, kterou budete moct dát do trouby. Na omáčku si rozehřejte lžíci olivového oleje a osmažte na něm 1...
více o Spaghetti con polpettini
V kastrolu si na lžíci oleje rozpustíme máslo, které zasypeme moukou a za stálého míchání usmažíme jíšku dorůžova, kterou zalijeme vývarem a dobře...
více o Jíšková pórková polévka
Řízky nakrájíme šikmo na širší nudličky (menší řízky), které naložíme nejlépe přes noc do marinády umíchané z jogurtu, petrželky, česneku, papriky,...
více o Jogurtové kuřecí (krůtí) řízky - zapékané
Na olivovém oleji zesklovatíme cibuli s celým stroužkem česneku a zelenými bylinkami (např. yzop, bazalka...).
Droždí rozdrobíme, vložíme nakrájenou...
více o Drožďová pomazánka s pepřem
Do misky dáme zakysanou smetanu, přisypeme koření, byl. sůl, najemno nakrájenou pažitku nebo petrželku. Utřeme česnek, přidáme olej a zamýcháme. Pokud...
více o Kuřecí prsa v zakysané smetaně
Květák uvaříme v osolené vodě, rozmačkáme. Přidáme nastrouhanou cuketu - semínka odstraníme, ale slupku můžeme nechat. Cibulku nakrájíme na kostičky,...
více o Nákyp z květáku a cukety
Cibuli s česnekem povaříme 5 minut v houbovém vývaru. Žampiony nakrájíme na plátky a opečeme na pánvi vytřené olejem. Okořeníme, zalijeme přecezeným...
více o Makarony se žampiony
Mrkev i kedlubnu okrouháme, očistíme a nakrájíme na tenoučké nudličky. Přidáme vejce a pořádně promícháme. Mouku sypeme po troškách, vždy promícháme,...
více o Mrkvovo-kedlubnové placky
Z uzeného masa uvaříme vývar.
Maso pokrájíme na kousky a vrátíme zpět.
Přidáme zeleninu, masox, podravku, dosolíme, opepříme a na konec přidáme...
více o Uzená polévka (maminčina)
V hrnci na másle osmahneme nahrubo nastrouhanou mrkev.
Zalijeme vodou a přidáme nakrájené brambory (stačí jedna větší).
Dále přidáme zeleninu, bujón a...
více o Zeleninová polévka s drobením
Těstoviny:
Vařící se vodu osolíme a dáme vařit špagety dle návodu. Měkké špagety slijeme a prokápneme několika kapkami oleje.
Masová směs:
Na pánvi...
více o Špagety s masovou směsí
Maso smíchejte s na nudličky nakrájenou a krátce v lehce osolené vodě povařenou kapustou, nasekanou cibulkou a vejcem. Vmíchejte hořčici, sůl a pepř....
více o Kapustové hamburgery s rajčatovou salsou