Na pánev si připravíme olej, kuřecí prsíčka osolíme a jemně okořeníme. Na pánvičce opečeme z jedné strany a na druhou kápneme šťávu z citrónu. Poté... více o Kuřecí prsíčka alá pochoutka
Z kýty nakrájíme přes vlákno plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a přitiskneme na ně plátek anglické slaniny. Na másle zesklovatíme jednu nadrobno... více o Lesácký závitek
Na oleji orestujeme plátky česneku. Játra nakrájíme na plátky, obalíme v mouce a zprudka opečeme na oleji s česnekem. Poté játra opepříme, zakapeme... více o Neapolská játra
Na oleji orestujeme kolečka klobásy, přidáme nakrájené feferonky, kapie, promícháme. Tuto směs zalijeme rozšlehanými vejci se solí a mlékem,... více o Ďábelská omeleta
Maso nakrájíme na kostičky a na lžíci másla je ze všech stran opečeme. Opečené kostičky masa vyjmeme a uložíme do tepla. Na zbytku másla zesklovatíme... více o Kuřecí ragú s houbami
Oloupané vařené brambory prolisujeme, přidáme na kostičky nakrájené uzené maso, mouku, krupičku, vejce, sůl, petrželku a vše zpracujeme v těsto. Z... více o Bramborové krokety s uzeným masem
Dáme vařit čočku do půl litru vody, přidáme nakrájenou mrkev a kostky bujónu. Nakrájenou cibulku a česnek lehce osmažíme na oleji, přidáme sójovou... více o Polévka z červené čočky
Cibuli a česnek na drobno nakrájíme, rajčata pokrájíme na malé kousky. Mrkev očistíme a nakrájíme na plátky. Osolené, opepřené a citrónovou šťávou... více o Losos s rajčaty
Rozkrájeného lososa podkůvky osolíme, opepříme, potřeme olejem a položíme na nemaštěný rošt. Porce obracíme, mastíme olejem a pečeme doměkka. Hotové... více o Losos na roštu
Steaky po obou stranách naklepeme, okraje nařízneme a posypeme nahrubo umletým pepřem. Takto připravené steaky vložíme do olejové marinády. Ve velké... více o Pepřové steaky
Listy všech bylin vypereme, natrháme a smícháme s nasekanou pažitkou, petrželkou a posypeme květy měsíčků. Smícháme prášek hořčice s medem do hladké... více o Bylinkový salát
Kuřecí packy osolíme, opepříme a osmahneme na másle se žampiony. Podlijeme whisky, necháme oflambovat. Dále dusíme až je kuře hotové. Pak kuře vyjmeme... více o Kuře na whisky
Maso umeleme, přidáme lžíci vegety, sůl, pepř, mléko, promícháme a necháme asi hodinu uležet v lednici. Mezitím si připravíme náplň. Na oleji zpěníme... více o Mletá roláda
Maso osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Čekanku pokapeme citronovou šťávou, rozložíme ji na plátky masa, které svineme a sepneme jehlami. Kořenovou... více o Hovězí závitky s čekankou
Na másle rozpustíme droždí. Až se odděluje od tuku přidáme mouku a připravíme zápražku. Opražíme a zalijeme vodou. Když se voda vaří, přidáme bujón,... více o Drožďová polévka
Kuřecí prsíčka nakrájíme na hranolky, osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém oleji. Maso vyjmeme a uchováme v teple. Jablka zbavíme jádřinců a... více o Pikantní kuřecí prsa s křenem
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, drcený česnek a drcenou zázvorovou hlízu. Přidáme na kousky posekané kuře. (Kousky jsou asi velikosti palce... více o Kuřecí polévka se zázvorem
Brokolici nakrájíme i se stonky asi 10 cm dlouhými. Vložíme do vroucí osolené vody a na mírném ohni vaříme 10 až 12 minut. Přecedíme, necháme okapat... více o Zapékaná brokolice III.
Uvařené fazole, cibuli a česnek rozmixujeme, osolíme a dochutíme citronovou šťávou. Najemno usekanou petrželku a prášek do pečiva přimícháme do směsi,... více o Fazolové placičky
Přebraný špenát v několikeré vodě vypereme, vložíme do většího množství vařící vody a necháme 3 minuty povařit. Vařený špenát procedíme, prolisujeme... více o Špenátové karbanátky III.
Kolínka uvaříme ve dvou litrech osolené vody, slijeme a vsypeme do kastrolu, kde jsme na sádle podusili houby s kmínem. Smícháme, přidáme utřený... více o Zapékaná kolínka s houbami
Kuřeci stehna omyjeme ve vlažné vodě, papirovou utěrkou osušíme a osolíme. Stehenní kost vyřízneme a dáme pozor, abychom nerozřezaly kůži, protože ji... více o K - Nadívaná kuřecí stehna
Špagety uvaříme v dostatečném množství mírně osolené vody, přidáme trochu oleje, aby se neslepovaly. Na oleji osmahneme utřený česnek a nasekanou... více o Italské špagety na česneku
Na polovině másla osmažíme nakrájenou cibuli. Zeleninu nakrájíme a uvaříme v malém množství osolené vody. Z másla a mouky uděláme jíšku, zředíme ji... více o Ruské zeleninové ragú
Kachnu očistíme, potřeme olejem, osolíme a posypeme tymiánem. Do kachny vložíme dílky jednoho pomeranče a obou jablek, bobkový list a sekanou... více o Pomerančová kachna
Nakrájenou cibuli osmažíme dorůžova, přidáme na kostky nakrájené rohlíky a společně osmahneme. Dáme do mísy, zalijeme mlékem, přidáme vejce, nadrobno... více o Špekové knedlíky
Natvrdo uvařená a zchlazená vajíčka drobně pokrájíme a nasypeme do misky, kde už je připravené máslo, opatrně mícháme a podle chuti přidáváme hořčici... více o Rychlá vajíčková pomazánka
Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na kolečka a spolu se zeleninou na oleji osmažíme. Podlijeme horkou vodou, dosolíme a... více o Hustá zeleninová polévka
Mleté maso promícháme s rozkrájenou cibulí a petrželkou, osolíme, opepříme, přidáme vejce, ve vodě máčenou žemli a rozehřáté sádlo. Utvoříme stejně... více o Čufty z hovězího masa
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a osmažíme na oleji. Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na nudličky nakrájenou šunku,... více o Kuřecí námořnická směs
Zeleninu nakrájíme, květák rozdělíme na růžičky a všechno podusíme na oleji do poloměkka. Pak přilijeme vodu, osolíme a necháme povařit, až zelenina... více o Cikánská polévka
Vařenou bramboru jemně nastrouháme a smícháme s kyškou a krájenou petrželkou, osolíme, přilijeme ocet, olej a necháme vychladit. Omyjeme a nakrájíme... více o Zeleninová mísa s kyškou
Zeleninu očistíme a hrubě nastrouháme. Cibuli nakrájíme najemno a spolu se zeleninou krátce osmahneme na oleji. Zalijeme vodou a přidáme bobkový list,... více o Krevetové noky v zeleninové omáčce
Hřiby namočíme do 1/4 l vlažné vody (nejlépe přes noc). Na rozehřátém sádle orestujeme nakrájené maso se šalotkou, dochutíme solí a pepřem. K masu... více o Guláš se smetanou a houbami
Z kopřiv otrháme lístky, spaříme vroucí vodou, scedíme a necháme okapat. Vychladlé kopřivy jemně nasekáme nebo rozmixujeme. Mléko rozšleháme s vejci,... více o Zeleninová polévka s kopřivovým svítkem
Máslo utřeme s tavenými sýry, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, okurky, petrželku, natvrdo uvařená a pokrájená vejce. Vše osolíme, opepříme, přidáme... více o Sýrová roláda VII.
Omyté pomeranče rozkrojíme na polovinu a vymačkáme šťávu (nejlépe v odšťavňovači nebo můžeme použít ruční lis na citron). Omytou a očištěnou mrkev... více o Elixír z mrkve a pomeranče
Karotku a hrášek zalijeme vroucím vývarem a 5 minut zvolna povaříme. Pak sejmeme z plotny, za stálého míchání vsypeme krupičku a opět přivedeme k varu... více o Krupičková polévka s vejcem
Jablka zbavená jádřinců nakrájíme ozdobným nožem na tenké plátky a ihned je pokapeme polovinou citronové šťávy. Mrkve nakrájíme na tenké proužky. Olej... více o Jablkový salát s mrkví
Droždí rozdrobíme ve 50 ml vlažného mléka a přidáme trochu mouky. Promícháme a necháme kynout. K mouce přidáme tuk, žloutky, sůl, zbylé mléko a... více o Obložené briošky
Kachnu naporcujeme, odstraníme kůži a vykostíme. Porce protáhneme nudličkami slaniny, potřeme směsí oleje s citronovou šťávou, pepřem a drceným... více o Kachna na roštu
Bůček uvaříme v tlakovém hrnci doměkka. Odstraníme případné kosti a maso nakrájíme na drobné kostičky. Veku také nakrájíme na drobné kostičky. Maso i... více o Špekové knedlíky I.
Očištěný a opraný salát rozdělíme na jednotlivé listy (větší listy přelomíme) a rozložíme na salátovou mísu. Přidáme nakrájené vařené fazolky, na... více o Míchaný salát Capri
- cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme je - osmahneme je dozlatova - přidáme játra, opečeme - přidáme kari - podlijeme a dusíme - přidáme oříšky -... více o Játra na indický způsob
Z alobalu vystřihneme 4 čtverce tak, abychom do každého zabalili celé kolečko sýra. Čtverce potřeme olejem a na každý položíme jeden hermelín. Sýry... více o Pečený hermelín s tymiánem
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme. Důkladně omytý citron nakrájíme na kolečka, pomeranč oloupeme a rozdělíme na dílky. Pomerančovou... více o Těstoviny v maltézské omáčce
Na lžíci másla podusíme jemně nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, přidáme namočené pokrájené houby, kmín, utřený česnek se solí, majoránku, na... více o Bramborová polévka zimní
Máslo třeme a přidáváme krémový sýr a jemně strouhanou nivu. Podle potřeby zředíme šlehačkou a opatrně přisolíme. Dobře promícháme a přidáme jemně... více o Jemná pomazánka z nivy
Očištěné kuře povaříme asi 30 minut v osolené vodě, aby se dalo lépe vykostit. Vychladlé kuře vykostíme, maso nakrájíme na nudličky a vložíme do misky... více o Kuřecí směs s rýží
Křidélka vykostíme, osolíme a opepříme. Naplníme směsí mletého masa a sekaných švestek. Obalíme v těstíčku a smažíme na oleji.... více o Plněná smažená kuřecí křidélka