Sýr Niva jemně nastrouháme, utřeme s olejem, přidáme jemně nastrouhané ředkvičky, drobně nakrájenou cibuli a přisolíme. Vše dobře promícháme a mažeme...
více o Ředkvičková pomazánka s nivou
Nožky žampionů opatrně vykroutíme a nakrájíme na kostky. Papriku, rajčata a cibuli také nakrájíme. Rozehřejeme olej a kostičky žampionů, cibule a...
více o Plněné žampiony
Nové brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a po vychladnutí nakrájíme na slabá kolečka. Rozložíme je na dno salátové mísy a slabě postříkáme octem.
Z...
více o Salát z nových brambor
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Oloupeme a nakrájíme na kolečka. Dáme do salátové mísy, přidáme vymačkané a jemně nakrájené kyselé...
více o Salát z brambor a kyselého zelí
Očištěný květák rozebereme na růžice, opláchneme, vložíme do hrnce a osolenou vodou a povaříme. Mezitím rozehřejeme na pánvi máslo a přisypeme...
více o Květáková polévka s mrkví
Křidélka nebo stehýnka naložíme do marinády na 24 hodin a dáme do lednice. Druhý den maso mírně osolíme dáme do zapékací mísy poklademe plátky másla...
více o Labužnická kuřecí křidýlka nebo stehýnka
Kuře nakrájíme na větší kousky a banány na silnější kolečka, cibuli nasekáme nahrubo. Potom ji zpěníme na oleji, přidáme kuře, osolíme krátce zprudka...
více o Kuře s banány (JAR)
Osolte a opepřete 4 vepřové kotlety, potřete olejem a prudce opékejte po obou stranách. Takto upravené maso odložte na teplé místo.
Na sádle (2 lžíce)...
více o Kotlety na čokoládě (Mexiko)
Oloupaný a očištěný celer nastroutrouháme na hrubém struhadle a v hrnci na lžíci rozpáleného sádla osmažíme. Přisypeme oloupanou, nadrobno nakrájenou...
více o Celerová polévka s klobásou a brambory
Zeleninu uvaříme doměkka v osolené vodě a drobně nakrájíme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a trochou vývaru ze zeleniny,...
více o Zeleninové knedlíky se šunkou z hrnečku
Žemle nakrájíme na tenké plátky, osolíme, zalijeme vlažným mlékem a necháme 15 minut stát. Na části oleje zpěníme drobně nakrájené cibule, přidáme...
více o Žemlové knedlíky se žampiony
Květák očistíme, rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě. Vyjmeme a necháme okapat. Na másle nebo na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli....
více o Květák s rajčatovou omáčkou
Veku nakrájíme na plátky. Máslo, česnek se solí a nakrájenou zelenou petrželkou utřeme do pěny a potřeme plátky veky z obou stran.
Veku spojíme a...
více o Australský česnekový chléb
Rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme na hrubší nudličky nastrouhanou mrkev a celer, nadrobno nakrájenou cibuli, rozdrcený česnek a...
více o Boloňské nudle
Žemle nakrájíme na plátky, zvlhčíme mlékem a necháme prosáknout. Rozmělníme je, promícháme s mletým masem, drobně nakrájenou cibulí, osolíme a...
více o Těftěly v rajčatové omáčce
Pokrájené zelí a brambory vaříme 15 minut ve vývaru. Červenou řepu dusíme na sádle s octem cukrem a protlakem. Zvlášť zpěníme na másle nakrájenou...
více o Boršč bez masa
Játra odblaníme a nakrájíme na tenké nudličky.
Škrobovou moučku rozmícháme se lžičkou vody, vejcem a zázvorem, přidáme játra a necháme chvíli odležet....
více o Vepřová nebo drůbeží játra po čínsku
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, zpěníme, vložíme nkrájené houby a podusíme je. Pak zalejeme 1 litrem vody, přidáme bujonové...
více o Sedmikrásková houbovka
Na sádle zpěníme cibuli přidáme droždí a osmažíme dozlatova. Ve vývaru uvaříme ovesné vločky. Do prochladlých vloček vmícháme osmaženou cibuli s...
více o Karbanátky z ovesných vloček s droždím
Do malého množství vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme trochu mouky a připravíme kvásek, který necháme vykynout. Moukou vysypeme mísu, přidáme...
více o Mrkvové knedlíky
Uvaří se slepice i s drůbkami, osmaží se cibulka, přidají se 2 lžíce hl. mouky a udělá se světlá jíška, která se zředí vývarem ze slepice. Přidá se...
více o Kaldoun II.
Růžičkovou kapustu dobře očištěte a omyjte. Do 3 l vody přidejte sůl a když se začne vařit, vložte růžičkovou kapustu. Vařte ji 8 min. Vodu slijte,...
více o Zapečená růžičková kapusta s uzeninou
Do misky dáme tvaroh, přidáme nastrouhaný sýr, na kousky nakrájenou anglickou slaninu, podle chuti nastrouhaný nebo rozetřený česnek. Přidáme 2 celá...
více o Karbanátky trochu jinak
Zelí pokrájíme na menší kousky, slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme...
více o Zelná polévka s jablky
Rybí filé dáme do pekáče. Polijeme máslem osolíme a posypeme petrželkou. Dáme péct do trouby.
Uděláme jíšku na cibulce. Zalejeme vodou, chvíli vaříme....
více o Rybí filé s rajčatovou omáčkou
Vepřové maso rozkrájíme na kostky, na rozehřátém tuku je ze všech stran důkladně opečeme, osolíme, opepříme a zalité.vývarem velmi mírně 30 minut...
více o GULÁŠ Z VEPŘOVÉHO MASA A ZELENINY
Na oleji opražíme cibulku, maso nakrájíme na kostičky a přidáme na pánev. Kdo chce, může přidat česnek. Když je maso skoro hotové, nalijeme kečup dle...
více o Monika Absolonová - Kuřecí Stroganoff
Příliš tučný vývar necháme vychladnout a přebytečný tuk sebereme. V rozehřátém tuku osmahneme dorůžova nakrájenou cibuli, přidáme obojí papriku,...
více o Ovarová silvestrovská polévka
Vodu osolíme, přidáme kmín a vložíme oloupané, na kostky nakrájené brambory, předem namočené sušené houby a vaříme. Z másla mouky připravíme světlou...
více o Bramborová polévka ze syrovátky s vejci
Na rozehřátém másle zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, za stálého míchání přisypeme trochu mouky, osmahneme a jíšku zředíme vývarem. Přidáme na...
více o Polévka Čedar
Nejprve uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. Mezitím připravíme bešamel - z másla a mouky připravíme světlou jíšku a zalijeme za stálého míchání...
více o Zapečené těstoviny s tuňákem
Sojový granulát dáme vařit do přiměřeného množství vody spolu s kostkou bujónu. Mezi tím si oloupeme cibuli, nakrájíme na kostičky a na másle necháme...
více o Krémová polévka se sójovým masem
Nadrobno pokrájenou cibuli a zeleninu osmahneme v pánvi na rozehřátém oleji. Přidáme maso a za stálého míchání je opečeme. Osolíme, opepříme, vmícháme...
více o Masová pánev III.
Rajčata nakrájíme na čtvrtky, vložíme do kastrolu, podlijeme mírně vodou a rozdusíme je. Po krátkém zchladnutí je propasírujeme přes jemný cedník. Na...
více o Rajčatová omáčka II.
Mrkev podélně nakrájíme na nudličky.Na pánvi rozpustíme tuk,vmícháme kari,mrkev,osolíme a dusíme na mírném ohni asi 5 jnimut.Vmícháme smetanu a...
více o Mrkev po indicku II.
Z másla a hladké mouky připravte jíšku, kterou zalijte smetanou a přibližně deset minut povařte.
Do povařené omáčky přidejte kečup a dvě třetiny...
více o Tortteliny se smetanovou omáčkou
Zelí rozdělíme na dvě čtvrtky a vložíme do vařícího 1 litru vody s bujónovou kostkou. Zelí vaříme 5-10 minut, potom vyjmeme a necháme okapat....
více o Zapečené čínské zelí se sýrem
Očištěné papriky zbavíme vršků a jemně vydlabeme vnitřek. Nastrouhaný sýr smícháme s vejcem a nasekanou patrželkou a lusky touto směsí naplníme. Potom...
více o Papriky plněné sýrem
Na oleji prohřejeme piniová jádra, přidáme česnek a chilli (při pražení postupujeme opatrně, jadérka velice rychle hnědnou a pálí se a česnek by mohl...
více o Citronové špagety s olivami
Ředkvičky nakrájíme na plátky a promícháme je s nastrouhaným celerem a s nadrobno nakrájeným sýrem. Směs spojíme jogurtem ochuceným hořčicí, cukrem a...
více o Ředkvičkový salát se sýrem
Uvařené a vychladnuté těstoviny smícháme s nadrobno nakrájenými rajčaty, okurkou a nasekaným zelím. Dochutíme kořením a solí.
Podle chuti můžeme...
více o Těstovinový salát VI.
Z masa, sýra, petrželky, koření a jednoho vejce vytvoříme hmotu, z ní vytvarujeme menší šišky, obalíme v rozšlehaném vejci a ve strouhance a osmažíme....
více o Masové šišky se sýrem
Na části tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme celer, osmahneme, přidáme rajčata, společně podusíme a zalijeme vodou. Když se rajčata rozvaří,...
více o Rajčatová polévka s nudlemi
Porce kuřete osolíme a opečeme na rozpáleném másle. Přidáme papriku, jemně pokrájenou cibuli, zalijeme vývarem a dusíme na mírném ohni. Přidáme...
více o Bulharské kuře s lilkem
1. Cibuly varime po dobu peti minut a nechame okapat.
2. Polozime cibuli na dno melke zapekaci misy
3. Smichame rozmaryn, cesnek, sul a pepr a...
více o Pecena cibule s rajcaty
Pracovní postup:
Kachnu rozporcujeme, opláchneme, osušíme, opepříme a osolíme. Očistíme si všechnu zeleninu a žampiony. Slaninu nakrájíme na kostičky,...
více o Kachna na červeném víně
Na másle zpěníme do měkka cibuli. Přidáme mrkev, rajčata, vývar a bylinky a přivedeme k varu. Vaříme asi 15-20 minut až je zelenina hotová....
více o Tradiční rajčatová polévka
Na rozpáleném oleji osmahneme na malé kousky nakrájená játra s cibulkou, trochu osolíme, opepříme, zakapeme worcesterem, přidáme sekanou petrželku,...
více o Plněné vepřové plátky s játry