Nejdříve toastový chléb rozmixujeme na jemnou strouhanku a smícháme s bylinkami, solí a pepřem. Rybí filé nakrájíme na "prsty" a postupně obalujeme v...
více o Rybí filé jako "prsty"
Filé pokapeme citrónem a necháme asi 1/2 hodiny odležet. Mezitím si na oleji podusíme na plátky nakrájený česnek a na kostičky nakrájenou cibuli, po...
více o Treska na zelenině II.
Hovězí maso vložíme do studené osolené vody a na velmi malém plaménku uvaříme doměkka. Čtvrt hodiny před koncem varu přidáme koření a zeleninu. Měkké...
více o Hovězí polévka s masem - dietní
Brambory očistíme kartáčkem a přepůlíme podél. Střed lehce vykrojíme, osolíme a pokapeme olejem. Položíme na pekáč řezem nahoru a v horké troubě...
více o Plněné pečené brambory
V míse smícháme vše dohromady, tvoříme malé placičky (můžeme obalit ještě ve strouhance), které smažíme v oleji.
Výborné i za studena. Teplé podáváme...
více o Tvarohové karbanátky
Kotlety nařízneme a naklepeme tak, abychom mohli vytvořit kapsu. Petrželku nakrájíme nadrobno a smícháme se sýrem. Naklepané kotlety posolíme,...
více o Kotlety plněné petrželkou a sýrem
V mléce rozšleháme sůl a vejce a postupně zašleháváme mouku na mírně zahoustlé těsto, které dáme asi na půl hodiny odležet do chladu. Před smažením do...
více o Palačinky s mletým masem a houbami
Na másle osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli a utřený česnek. Přidáme mouku, osmahneme ji, zalijeme vývarem, dobře rozmíchame a povaříme....
více o Mořské ovoce s těstovinami
Kuře rozporcujeme (pokud máme celé), trochu osolíme, pokmínujeme a posypeme kořením na kuře. Přidáme kousek Hery, trošku podlijeme vodou a upečeme...
více o Kuře v nádivce
Do hrnce se studenou vodou dáme na růžičky rozdělený květák, 1 lžičku soli a dáme vařit.
Kořenovou zeleninu oloupeme, nahrubo nastrouháme a přidáme k...
více o Květáková polévka s krupicí a vejci
Vodu nalijeme do hrnce, přidáme rozdrcený masox a uvedeme do varu. Přidáme okapané a překrájené zelí a uvaříme do poloměkka.
Potom přidáme na kostičky...
více o Polévka ZELNÁ
Rajčata pokrájíme na osminky, přidáme nudličky paprik a cibule, trochu utřeného česneku, sůl pepř petrželku, trošku octa a nakonec olej. V létě je to...
více o Rýžový salát španělský
Do mletého masa přidáme nastrouhané brambory, 1 vejce a ostatní přísady a necháme nejlépe přes noc odležet, pak tvarujeme podélné placičky, které...
více o Mleté řízky
Kysané zelí překrájíme, zalijeme vodou a vaříme do poloměkka. Očištěné a opláchnuté brambory nakrájíme na drobné kostičky, přidáme sůl a kmín a...
více o Zelňačka V.
Oloupanou cibuli nakrájíme na jemná kolečka a zpěníme ji na másle, přidáme mrkev nakrájenou na tenké nudličky nebo hrubě ustrouháme a chvíli dusíme....
více o Půlnoční cibulačka s párky
Tofu se sardinkami (včetně oliv. oleje) vidličkou důkladně rozmačkáme a přidáme na jemno nasekanou petrželku. Nakonec přidáme sůl, pepř a můžeme...
více o Zdravá tofu pomazánka
Postup:
Cibulku osmahneme na tuku, přidáme nakrájené papriky a rajčata, dusíme, dokud zelenina není měkká. Vmícháme vejce a přisypeme petrželku.
Plát...
více o Vepřová roláda s lečem
Do namočených vloček přes noc přidáme strouhaný sýr, krájený pórek na jemná kolečka, 3 rozmačkané stroužky česneku mírně osolíme a smícháme s kysanou...
více o Vločky naslano
Ve větší pánvi s poklicí rozehřejeme kousek másla a přidáme lžičku oleje, aby se máslo nepřepalovalo. Pak přidáme na kostky nakrájené brambory a...
více o Špenátová polévka - rychlá
Míchat společně máslo, olej, a česnek v míse až do hladka, pak přimíchat petržel.
Nařezat chléb úhlopříčně vroubkovým nožem, pak rozprostřít...
více o Česneková chlebíčky
Nakrájenou cibulku orestujeme na másle, přidáme na kostičky krájenou mrkev, řapíkatý celer a petržel a chvilku podusíme. Pak přidáme mleté maso a za...
více o Špagety s mletým masem a zeleninou
Kuře osolíme, naplníme směsí, spíchneme, pokmínujeme a vložíme do pekáčku. Přidáme na kostičky krájenou cibuli a podlijeme vodou nebo vývarem. Dusíme...
více o Kuře plněné zeleninou
Sádlo utřeme s hořčicí do pěny, přidáme jemně nastrouhané brambory, sůl a pepř, prolisovaný česnek a nakonec vmícháme vychladlá jemně nastrouhaná...
více o Vaječná pomazánka s česnekem
Čisté fazole namočíme předem na 6 hodin do studené vody. Pak je scedíme a zalijeme čerstvou vodou a uvaříme doměkka. Na kostičky nakrájený bůček...
více o Pikantní fazolová polévka II.
Do pekáče nalijeme trochu oleje, dáme nakrájenou cibuli a na ni vložíme osolená, sladkou paprikou poprášená kuřecí prsa, přikryjeme pokličkou a pečeme...
více o Bylinkové kuře Diana
Na másle zpěníme jemně pokrájenou slaninu, přidáme nasekanou cibuli a česnek, osmahneme, přidáme fazolky, promícháme a pak rozkrájená rajčata a krátce...
více o Fazolková polévka s rýží
Do hrnce dáme olivový olej, asi tak 2 deci. Oloupanou cibuli na jemno nakrájíme a na oliv. oleji necháme zesklovatět a přidáme sekaná rajčata,...
více o Ragů s mušlemi
Brambory uvaříme ve slupce, fazolky ve slané octové vodě. Oloupané horké brambory nakrájíme na plátky smícháme s uvařenými pokrájenými fazolkami....
více o Fazolkový salát s brambory
Na másle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme kari, promícháme a vsypeme očištěné a pokrájené fazolky. Zalijeme vodou a podusíme doměkka. Oslolíme,...
více o Fazolky na smetaně s kari
Rozmačkáme brambory, vmícháme do nich vejce, mouku, sůl a vypracujeme těsto. Slaninu, cibuli a česnek orestujeme na oleji. Přidáme oloupané a...
více o Houbový dort
Žraločí setak zbavíme kůže a očistíme, osolíme, opepříme a opečeme na olivovém oleji.
Omáčka: najemno nakrájenou šalotku, vinný ocet a čerstvý...
více o Pečený steak ze žraloka s omáčkou
Oloupané, na kostičky nakrájené brambory uvaříme do měkka ve slané vodě. Ponorným mixérem rozmixujeme. Na pánvi na másle osmažíme pórek osolíme,...
více o Pórková polévka II.
Na másle osmažíme sekanou petrželku, sekanou cibulku, rohlíky nakrájené na kostičky (rohlíky můžeme dát na plech do trouby a pak přimícháme osmaženou...
více o Slaninové knedlíky
Nakrájíme 4 rohlíky na kostičky, zalijeme mlékem. Přidáme 4 natvrdo uvařená vejce, na kostičky nakrájený eidam a uzené. Přikrájíme petrželku a do...
více o Slaný štrůdl II.
Odstraníme vršek plechovky, půl plechovky vypijeme do zbylého piva dáme ingredience, kuře osušíme, osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Kuře...
více o Sedící kuře
Kuchané sledě zbavíme ocásků a hlaviček, stáhneme kůži a naskládáme do máslem vymaštěného pekáčku. Osolíme, opepříme, posypeme sekanou cibulí,...
více o Sledi v zelenině
Řepu oloupeme a nakrájíme na větší kusy. Dáme vařit s kostmi nebo ve vývaru. Až řepa změkne, zesvětlá a obarví vývar (na fialovorůžovou barvu), tak...
více o Polská polévka z červené řepy
Plody moře orestujeme na olivovém oleji, přidáme sůl, pepř, rozdrcená rajčata, bambusové výhonky a podlijeme portským vínem. Podusíme, zakapeme...
více o Toast fruti di mare
Těstoviny nasypeme do většího množství vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Slijeme je a propláchneme chladnou vodou. Zatímco se vaří, připravíme si...
více o Gratinované těstoviny
V kastrolu osmahneme na sádle pokrájenou cibuli, přidáme pokrájenou očištěnou mrkev, kmín, papriku, sůl, podlijeme vodou a 10 minut dusíme. Oloupané...
více o Mrkvový kastrol
Kvasnice, cukr, vlahé mléko, 1 vejce, olej a trochu mouky zamícháme a přikryté necháme 20 minut kynout. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Tenké...
více o Cibulový koláč
Syrové brambory umyjeme i se slupkou a nakrájíme na kolečka silná asi 1 cm. Nakrájíme si na plátky cibuli a bůček. Napichujeme střídavě brambor,...
více o Bramborové ražniči
Na oleji orestujeme na kostičky nakrájené maso, osolíme, opepříme a opaprikujeme. Dále přidáme jemně nakrájenou cibuli, česnek, pórek a chvíli vše...
více o Fežoáda
Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli a zelenou petrželku, k tomu přidáme nakrájené žemle, osmažíme dokřupava, necháme vychladnout. V mléce rozmícháme 1...
více o Houbové knedlíky
Očištěné houby nakrájíme na menší kousky. Na tuku zpěníme nakrájenou anglickou slaninu a nakrájenou cibulí přidáme houby, kmín, pepř a sůl a dusíme...
více o Houbový závin
Ovesné vločky asi na 15 minut necháme vařit s hovězím vývarem. Scedíme a přidáme na tuku dozlatova osmaženou cibuli. Vmícháme vejce, nasekanou pažitku...
více o Papriky plněné vločkovou náplní
Hermelíny naplocho rozkrojíme a vydlabeme. Vydlabanou hmotu utřeme s máslem, pepřem, utřeným česnekem, ořechy a sekanou petrželkou. Směsí naplníme...
více o Hermelín s pepřem
Cibule oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka a klademe do silně rozpáleného oleje, ve kterém cibule usmažíme dorůžova. Pak k cibulím přidáme...
více o Dušená cibule s rajčaty
Máslo utřeme s tvarohem nebo sýrem do pěny, přidáme ředkvičky jemně nastrouhané na křenovém struhadle, trochu soli a jemně sekanou petrželku nebo...
více o Ředkvičková pomazánka V.