Plátky lososa omyjeme, osušíme kuchyňským papírem a pokapeme citronovou šťávou. Troubu rozpálíme na 200 °C. Bylinky nadrobno nasekáme. Smetanu...
více o Losos v bylinkovo-hořčicové omáčce
Olej rozehřejeme v pánvi, přidáme na kostky nakrájené knedlíky a opečeme. V misce rozkvedláme vejce se solí, pepřem a petrželkou a knedlíky zalejeme,...
více o Vaječná knedlíková placka
Máslo utřeme se žloutky, přidáme na drobno nakrájenou šunku, očištěné a na tenké plátky nakrájené žampiony. Promícháme se strouhankou a houskou...
více o Nádivka se šunkou a žampiony
Plátky sýru rozložíme na plech, na kterém máme buď silikonovou podložku nebo pečící papír. Plátky se musí překrývat, nesmí tam být mezera.
Dáme do...
více o Sýrová roláda pro labužníky
Porce kuřete opečeme na oleji, přidáme pokrájenou cibuli a česnek, osolíme, přidáme koření a podlijeme vínem. Dusíme do měkka.
Pak přidáme protlak a...
více o Kuře po myslivecku II.
Filety opepříme a dáme do zapékací mísy, přelijeme omáčkou na špagety smíchanou s petrželkou a ostatním kořením. Posypeme sýrem a dáme zapéct na 160...
více o Italská ryba za pár minut
Smícháme mléko, vejce, sůl, nastrouhaný oříšek a zalijeme tím na kostičky nakrájené housky. Necháme 15 minut stát. Pak přidáme tuk, strouhanku, mouku...
více o Knedlík s petrželkou
Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka. Na trošce oleje opražíme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme mraženou zeleninu a chvíli podusíme. Krabí...
více o Krabí rizoto
Housku namočit do vody a vymačkat, kuřecí prsa umeleme s petrželkou, cibuli nasekáme. Rozmícháme maso, housku, cibuli, citronovou kůru, mandle, vejce,...
více o Křupavé kuličky z kuřecího masa
Hovězí plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Šunku nakrájíme na malé kousky (dávám nakránenou šunku a tu ještě překrájím na kousíčky), cibuli na jemno...
více o Nadívané hovězí plátky
Semínka v misce zalijeme vodou a namočíme přes noc. Druhý den rozmixujeme spolu s ostatními přísadami. Použil jsem mražený česnek i petrželovou nať,...
více o Fajnový mix na topinky a do salátů
Do tvarohu zašleháme čajovku, máslo, majolku, sekanou petrželku a koření. Promícháme a necháme vychladit. Když není doma majolka přidávám 1...
více o Pomazánka "hned pryč"
Brambory důkladně omyjeme a nastrouháme na tenké plátky.
Na oleji zpěníme cibuli pokrájenou na půl kolečka, přidáme sezamová semínka, sůl a brambory....
více o Brambory na rýži
Kedlubny oloupeme a opatrně vydlabeme. Vydlabanou kedlubnový střed jemně nastrouháme. Troubu předehřejeme na 185 °C.
Do misky dáme rozinky, přelijeme...
více o Kedlubny plněné mrkví
Kapustu očistíme a oddělíme 12 listů, které blanšírujeme asi 2 minuty a dáme okapat na utěrku. Zbylou kapustu nakrájíme na kousky.
Polovinu mrkve...
více o Kapustové kouličky s mletým telecím
Krevety nejdříve uvaříme v osolené vodě v hrnci do měkka, asi kolem 45 minut. Zkoušku provádíme tak, že nám musí jít lehce ulomit hlavička a kreveta...
více o Krevety středozemí
Maso osolíme a opepříme a lehce opečeme na rozpáleném oleji se slaninou. Přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, nadrobno nakrájený česnek, víno,...
více o Pečeně na rajčatech
Z másla a mouky uděláme hladkou kaši (jako hodně světlou jíšku). Zalijeme ji smetanou a prohřejeme, ale nevaříme, do horké směsi přimícháme strouhaný...
více o Špagety Alfredo s krevetami
Mouku, změklé máslo, žloutky, zakysanou smetanu a sůl smícháme a zpracujeme v těsto. 1-2 hodiny necháme těsto v chladu odpočinout. Nakrájíme cibuli na...
více o Cibulový koláč IV.
Máslo utřeme do pěny, přidáme jemně nasekanou šunku, vejce a petrželku. Podle chuti přisolíme. Touto pestrou pomazánkou mažeme plátky tmavého chleba....
více o Vaječná pomazánka se šunkou
Horní část paprik odřízneme a vyndáme jadérka. Zbylou část kolem šťopky nakrájíme společně se šunkou na kostičky. Olivy na polovinu (lepší jsou černé,...
více o Plněné veselé papriky
Nádivka: na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme nakrájená játra, žampiony a chvílku orestujeme. Osolíme, opepříme a přidáme nakrájenou...
více o Kuřecí prsíčka plněná kuřecími játry
Rozmixujeme ingredience na marinádu a naložit do ní maso nakrájené na 2,5 cm plátky a nechat v ledničce přes noc. Vyjmout plátky masa z marinády a...
více o Gyros po řecku s českým masem
Na másle zlehka orestujeme na hrubo nastrouhanou zeleninu, přidáme hrášek, krupici a za stálého míchání ji trochu osmahneme, přidáme koření osolíme a...
více o Dobrá krupičková polívčička
Housku namočíme do mléka, vymačkáme a promícháme s masem. Cibuli osmahneme a vychladlou vmícháme do masa. Přidáme usekanou petrželku, strouhanku,...
více o Placičky z mletého masa II.
Omytý květák a brokolici naporcujeme na růžičky, mrkev nakrájíme na asi 1 cm kolečka, česnek pokrájíme na plátky dáme do hrnce, promícháme se solí...
více o Zeleninový talíř II.
Těstoviny uvaříme ve slané vodě, scedíme a přidáme omáčku Pesto Rosso.
Plátky anglické slaniny dáme na plech vyložený pečícím papírema pečeme v troubě...
více o Těstovinový salát s anglickou slaninou
Brambory a kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme nadrobno, zalijeme vařící vodou (šetří se tak vitamín C), přidáme kmín, kuličky...
více o Zamudlanka
Na oleji a másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli, přidáme brambory nakrájené na kostičky a orestujeme. Zalijeme horkým vývarem, přidáme koření a...
více o Majoránková bramboračka
Rajčata spaříme a oloupeme, nakrájíme je na malé kousky. Cibuli na drobno posekáme. Ostatní zeleninu očistíme a nahrubo nastrouháme. Na tuku zpěníme...
více o Zeleninová polévka se sýrem a pohankou
Rozmixujeme tvaroh, mléko nebo vodu, vejce, mouku, sůl a kari na hustší těsto.
Cibuli a celer nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka a vmícháme....
více o Tvarohové celeráky
Plátky masa naklepeme, osolíme, popepříme, potřeme hořčicí, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, půlku klobásy a nakrájenou okurku.
Zavineme...
více o Vepřové závitky v římském hrnci
Nařízněte na okrajích vepřové kotlety, lehce je naklepejte, osolte, posypte drceným pepřem a kmínem a obalte v hl. mouce. Pak je opečte krátce z obou...
více o Alsaské zelí
Králíka naporcujte, osolte, opepřete a po všech stranách zprudka osmahněte na oleji. Pak maso podlijte vínem a když se vydusí, zakápněte králíka octem...
více o Pikatní králík
Ve velkém žáruvzdorném kastrolu rozpálíme 2 lžíce oleje a kostky masa na něm opékáme do hněda asi 10 minut. Přidáme zbytek oleje, cibuli a cukr a na...
více o Hovězí s máslovými bochánky
Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli rozčtvrtíme a česnek prolisujeme.
Do většího hrnce nalijeme 3 litry vody a vložíme zeleninu....
více o Zeleninový hrnec s hovězím masem
Mleté maso spojíme s 1 hrnkem rýže, přidáme sůl, pepř a trochu másla na zjemnění a na drobno nakrájenou petrželku.
Ze směsi vytvarujeme malé kuličky....
více o Juverlajka
Podle množství zbylé bramborové kaše dáme 1-3 vejce, muškátový oříšek, sůl, petrželku a mouky tolik, aby vzniklo husté těsto, ze kterého půjdou...
více o Smažené noky z bramborové kaše
Do vody dáme vařit kmín, masox a kořenovou zeleninu vaříme cca 20 minut. Připravíme středně tmavou jíšku z másla a hladké mouky, do které nakonec...
více o Zeleninová polévka se zasmaženým vejcem
Brambory nakrájíme na kostky, se solí uvaříme do skoroměka a scedíme, necháme chvilku okapat.
Na velké pánvi rozehřejeme máslo a na něm orestujeme...
více o Bylinkové brambory se smetanou
Nasekanou cibulku osmahneme na oleji a přidáme rozmačkaný česnek. Přisypeme lilky nakrájené na kostičky. Dochutíme solí, pepřem, bazalkou sušenou nebo...
více o Lilek dušený s kroupami
Ředkvičky nakrájíme na kolečka nebo půlkolečka (podle velikosti) a krátce osmahneme na másle. Poté přidáme 3 vrchovaté lžíce hladké mouky a orestujeme...
více o Ředkvičková polévka
Omyté špalíčky zbavíme kůže a naložíme do podmáslí (potopit bez milosti) - nejlépe na noc. Potom smícháme všechny složky, a v této pečlivě obalíme...
více o Nožičky v podmáslí
Na oleji osmažíme do zlatova cibulku, přidáme rozmražený špenát, lehce provaříme, zalijeme mlékem (podle hrnce a počtu strávníků). Přidáme šlehačku,...
více o Špenátová krémová polévka
Nejprve si namočíme čočku a necháme ji přes noc ve studené vodě, druhý den ji v té vodě uvaříme doměkka. Do hrnce dáme olivový olej, přidáme jemně...
více o Čočková polévka z komentářů
Vypracujeme těsto a dáme na 30 minut odležet do lednice.
Mezitím si připravíme náplň: změklé máslo utřeme na hladký krém a přidáme rozdrobenou nivu,...
více o Kolečka s mandlemi
Lučinu rozetřeme se lžičkou kysané smetany (podle konzistence lučiny můžeme přidat i víc), osolíme a opepříme podle chuti. Vmícháme najemno nakrájenou...
více o Pomazánka ze sýru Lučina
Brambory nastrouháme, salám na malé kostičky, cibulku osmažíme, česnek rozetřeme, kadeřávek (petrželku) rozsekáme, přidáme další ingredience a všechno...
více o Bramborové karbanátky se salámem