Nejprve si připravíme játrové knedlíčky, já je dělám tak, že si do mističky rozdělám játrovou zavářku, přidám trošku na jemno nakrájené cibulky, 1...
více o Kuličková polévka
Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme naklíčenou cizrnu, koření, zeleninový vývar a dusíme do poloměkka. Potom přidáme pokrájená rajčata a...
více o Cizrna na rajčatech
Vydlabejte velké brambory a osolte. Dužinu nastrouhejte, smíchejte s trochou smetany, nakrájeným salámem, nastrouhaným tvrdým sýrem. Přidejte...
více o Brambory v jiném stavu.
Na oleji osmahneme cibulku a česnek, cca 3min. Přilijeme vývar a uvedeme do varu. Přidáme těstoviny a vaříme přibližně 10 min. Poté přisypeme hrášek,...
více o Krémová polévka s hráškem
Víno smícháme s vodou a lžičkou soli, přivedeme k varu. Přidáme naporcované kuře na čtvrtky a vaříme na mírném ohni 20 minut. Pak vyndáme, necháme...
více o Kuře v těstíčku
Brambory omyjeme a nakrájíme na plátky. Do vymazané pečící formy naskládáme brambory, osolíme, pokapeme olejem. V míse rozmícháme vejce s acidofilním...
více o Dietní zapékané brambory
V kastrolku roztopíme polovinu másla, přidáme nakrájené žampiony, sůl, pepř, kmín, petrželku a dusíme.
Z druhé poloviny másla a mouky uděláme světlou...
více o Houbové lasagne
Těsto vyválíme a vykrojíme kolečka. Na košíček potřebujeme 1 celé kolečko a nahoru dáme kolečko s vykrojeným středem. Spodní kolečko propícháme a...
více o Košíčky plněné krabím salátem
Špagety uvaříme podle návodu v osolené vodě s kapkou oleje. Do mísy nastrouháme nivu do které přidáme utřený česnek, rozehřáté máslo, bazalku a...
více o Špagety niva
Salám a petrželku jemně nasekáme, sýr nakrájíme na kostičky, kotlety osolíme a opepříme. Polovinu sýra smícháme se salámem, žloutky, kmínem, šalvějí,...
více o Italské kotlety se salámem a sýrem
Cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji zpěníme, na cibulku dáme prsíčka a necháme zatáhnout a udusit do poloměkka. Pak je vyndáme a dáme zeleninu...
více o Kuřecí prsíčka na zelenině
Pokud použijeme čerstvý špenát spaříme ho a necháme okapat. Mražený necháme povolit při pokojové teplotě. Smetanu rozšleháme s rozdrobenou nivou,...
více o Krůtí řízky se špenátem
Květák rozebereme na růžičky a krátce povaříme. Zapékací nádobu vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a vložíme do ní polovinu povařeného květáku. Na...
více o Květák zapečený v sýrové omáčce
Houby očistíme, opláchneme, osušíme a rozkrojíme na polovinu. Velkou pánev zahřejeme při střední teplotě. Máslo rozpustíme a houby 2 minuty za stálého...
více o Žampionové ragú pani Verušky
Cuketu a sýr nahrubo nastrouháme, přidáme najemno nasekanou cibuli, prolisovaný česnek, olej, vejce, šunku na kostičky, sůl a koření a nakonec mouku s...
více o Cuketová nádivka II
Tresku opláchneme a usušíme, nasolíme, opepříme z obou stran, přidáme kmín, zbylé koření a bylinky. Pokapeme limetkovou šťávou z obou stran a na pánvi...
více o Exotická treska
Rozmražené filety omyjeme a necháme okapat, mezitím nakrájíme cibuli a papriky. Na oleji zpěníme cibuli a prolisovaný česnek, pak vložíme filety a...
více o Mořská panna
Lilek nasucho opečeme, pak oloupeme a nakrájíme na kostičky, potřeme česnekem. Zálivku připravíme z octa, oleje, soli a pepře. Lilek zalijeme,...
více o Lilkovo - žampiónový salát
Přebranou cizrnu namočíme na cca 12 hodin do studené vody, pak v téže vodě uvaříme doměkka (asi 40 minut). V průběhu varu přidáme bobkový list a pár...
více o Cizrna po bretaňsku
Ricottu osolíme, smícháme s nastrouhaným křenem, nasekanou petrželkou a touto směsí naplníme plátky šunky a zavineme do roládky. Ledový salát natrháme...
více o Šunkové roládky plněné ricottou
Zeleninu očistíme a opláchneme. Brokolici a květák rozdělíme na růžičky, papriku pokrájíme na malé kousky, pórek na kolečka. Vývar svaříme s mlékem,...
více o Zeleninová polévka s kukuřičnou krupicí
Lilek omyjeme, pokrájíme na cca 1cm plátky, lžíci oleje rozpálíme na pánvy, lilek opečeme, osolíme, odložíme stranou, potřeme je rozdrceným česnekem....
více o Zapečená polenta s lilkem
Kuřecí křídla zbavíme nůžkami na kuře spodní části, která nemá maso, obalíme v mouce a vajíčku a osmažíme na pánvi do zlatova. V misce utřeme změklé...
více o Boží křídla
Do mísy nakrájíme na kostky rohlíky, přidáme dětskou krupičku, vejce, vodu, vegetu a hrst sekané petrželky. Promícháme a uhněteme koule, které vaříme...
více o Petrželková omáčka s Petrovým knedlíkem
Na dno mísy nakrouháme zelí na tenké nudličky, přidáme suroviny na zálivku, promícháme a necháme odstát 10 minut, aby zelí zkřehlo. Mezitím nakrájíme...
více o "Univerzální" salát pro dobré trávení
V osolené vodě uvaříme doměkka překrojené fazolové lusky. Osolené rybí filé trošku opečeme na tuku. Hotové fazolky scedíme a rozprostřeme je na filé....
více o Filé s fazolkami
Ve velké míse smíchejte krůtí maso, strouhanku, cibuli, bílky, petržel, česnek, sůl a pepř (tedy všechny ingredience). Jakmile je maso dobře...
více o Americký krůtí hamburger
Porce lososa potřeme solí a bylinkami podle chuti, pokapeme šťávou z limetky a necháme chvíli odležet, pak opečeme na oleji.
Ve výpeku ohřejeme...
více o Losos s brokolicí
V misce smícháme jogurt, mátu, petrželku, pažítku a citrónovou šťávu. Kedluben nastrouháme nadrobno, naservírujeme na talíř, zakapeme dresinkem a...
více o Kedlubnový salát III.
Vepřovou pečeni vykostíme, rozkrojíme na plát, naklepeme, osolíme a posypeme paprikou. Z mletého masa, soli, jemně nasekané petrželky, vejce a ve...
více o Vepřová roláda budapešť
Chléb namažeme máslem na to nastrouháme na jemno sýr, poklademe kolečky cibule, na jednu stranu kolečka okurky, na druhou stranu chleba proužky...
více o Balkánské chleby
Krabí tyčinky nasekáme nadrobno, smícháme s ostatními surovinami a směs dáme na hodinu do chladu. Tvarujeme malé bochánky, je-li třeba zahustíme směs...
více o Krabí koláčky
Oloupanou cibuli jemně usekáme, česnek prolisujeme. Zelnou hlávku postavíme koštálem nahoru, seřízneme a otvorem o průměru 10 cm hlávku malou lžičkou...
více o Plněná zelná hlávka
Vše smícháme, tvoříme malé karbanátky, které obalujeme v mouce a na mírném plameni smažíme.
V Tunisku se podávají přelité omáčkou z rajčat (recept...
více o Kefta-arabské karbanátky
Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Necháme vychladnout. Poté je oloupeme, rozpůlíme a vnitřky vydlabeme. Máslo utřeme se žloutky do pěny, vmícháme...
více o Brambory plněné ementálem a uzeným masem
Sušené hříbky namočte do studené vody. Na pánvi osmahněte nakrájenou cibuli, slaninu a prolisované stroužky česneku. Namočené houby vymačkejte...
více o Hovězí roláda plněná bylinkami
Kuře rozčtvrtíme, osolíme, vložíme do pekáče s trochou oleje, podlijeme trochou vody a klasicky pečeme. Než se kuře upeče, připravíme nádivku. Rohlíky...
více o Kuře s nádivkou naruby
Do vhodných sklenic střídavě vložíme nakrájená rajčata, hrušku a krevetky. Poté zalijeme směsí připravenou z jogurtu, majonézy, soli, bílého pepře. Na...
více o Krevetový koktejl s křepelčím vejcem
Na lžíci sádla osmažíme na kostičky pokrájený chléb, který po osmažení odebereme. Na zbytku sádla orestujeme pokrájenou cibuli a česnek nakrájený na...
více o Havířská česnečka
Ovesné vločky a sušené houby namočíme každé zvlášt alespoň na 1hodinu předem.
Vodu z vloček slijeme a přidáme 2 lžíce vody z namočených hub.
Na sádle...
více o Karbanátky z hub a ovesných vloček
Dáme vařit vodu, do které jsme přidali sůl a pár lžic oleje, když se voda vaří, přidáme celé balení špeclí. Vaříme asi 20 minut.
Mezitím nachystáme...
více o Špeclová bašta
Česnek nakrájíme nadrobno a nebo jej propasírujeme. Toustový chleba nasekáme nebo nastrouháme. Do misky dáme maso, vejce, toustový chléb, česnek,...
více o Citronové masové kuličky
Slaninu nakrájíme na kostičky, česnek na kousky a pórek na kolečka. Rozehřejeme olivový olej a vhodíme na něj slaninu. Osmažíme a pak přidáme česnek a...
více o Zelená omáčka
Česnek nakrájíme na malé kousky a pórek na tenká kolečka. Do hrnce dáme lžíci oleje. Na oleji krátce osmahneme česnek a pórek. Zalijeme vroucí vodou,...
více o Nedělní česnečka
Na oleji zpěníme úplně nadrobno nakrájenou cibulku, k ní pak přidáme lžíci polohrubé mouky a ještě chvíli necháme na ohni. Dáme odstát a po...
více o Knedlíčky do polévky vynikající
Vajíčka uvaříme natvrdo (měla by být co nejčerstvější, aby žloutek zůstal uprostřed). Vychladíme je, rozpůlíme a vyjmeme žloutky.
Rozstrouháme je a...
více o Plněná vejce s kaviárem
Dáme fritovat hranolky (po dobu uvedenou na obale), maso rozkrojíme na 2 steaky o tloušťce 3-4 cm, tukovou vrstvu neodkrajujeme, jen párkrát nakrojíme...
více o Rumpsteak na česnekovém másle do 10 min.
Na pánev wok dáme oliv. olej, přidáme krevety, nasekaný česnek a restujeme 2-3 minuty. Dochutíme solí a pepřem a posypeme sekanou petrželkou. Řádně...
více o Krevety na česneku II.
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme na kostky nakrájenou slaninu, zasypeme moukou a usmažíme jíšku. Zalijeme vodou (1,2 l). Přidáme na jemno nastrouhanou...
více o Nivová polévka se slaninou