Veškerou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky.
Na rozehřátém másle necháme zpěnit cibuli. Přidáme nakrájenou mrkev, bramboru i petržel a vše...
více o Nejlepší mrkvový krém
Sýr najemno nastrouháme, česnek oloupeme a prolisujeme. Přidáme majonézu, tavený sýr, špetku soli a pepře, mletou papriku a najemno nasekanou petržel...
více o Sýrová pomazánka
Připravte vývar. Odřezky ryb dejte do hrnce, přidejte překrojenou mrkev a petržel, rozpůlená rajčata, jednu překrojenou cibuli a 2 stonky řapíkatého...
více o Letní rybí polévka
Rybí hlavu a odřezky z kapra dobře opláchněte, dejte do hrnce, přidejte jednu očištěnou mrkev, petržel, kus celeru a jednu překrojenou cibuli. Zalijte...
více o Jemná rybí polévka
Kořenovou zeleninu nakrájejte na kostky, cibuli a chilli papričku najemno.
V hrnci na rozehřátém oleji všechnu zeleninu orestujte, asi 4 minuty,...
více o Rajčatová polévka
Cuketu oloupeme a nastrouháme nahrubo. Nastrouháme i tvrdý sýr. Cibuli, špek a uzené maso nakrájíme na menší kostičky. Přidáme mouku, prášek do pečiva...
více o Cuketová nádivka s uzeným masem
Špenát v cedníku prolijte horkou vodou. Nechte okapat a rukama z něj ještě vymačkejte všechnu přebytečnou vodu. Na prkénku ho nasekejte a dejte do...
více o Špenátové noky
Připravte všechny suroviny, skelety omyjte a osušte, zeleninu neloupejte, pouze dobře očistěte a omyjte, větší kusy překrojte napůl.
Na plotnu dejte...
více o Kuřecí vývar podle časopisu F.O.O.D.
Cibulku nakrájíme na kostičky, osmahneme, přidáme zeleninu rovněž nakrájenou, koření a sůl, můžeme i trochu cukru. Osmahneme a podlijeme horkou vodou ...
více o Svíčková dle Bělky Macík Trojanové
Skelet, kosti i odřezky dejte do velkého hrnce. Pozor na kůži, s ní by byla polévka velmi mastná. Očistěte zeleninu, překrájejte ji a s rozpůlenou...
více o Husí vývar s těstovinami
Zeleninu – mrkev, celer a petržel – oloupejte a a nakrájejte ji na kostičky.
Připravte si lák: do hrnce nalijte půl litru vody, bílý vinný ocet,...
více o Nakládaná zelenina do bramborového salátu
Den předem dejte do misky fazole a kroupy, zalijte je studenou vodou a nechte do druhého dne nabobtnat. Nenechávejte mísu na příliš teplém místě, směs...
více o Hrstková polévka
Nakrájejte si chléb (na jeden toust jsou potřeba 2 plátky). Jeden plátek namažte hořčicí, druhý majonézou. Na každý plátek chleba položte 2 plátky...
více o Toasty s mortadelou, sýrem a chilli
Dobře očištěnou petržel nemusíte ani loupat. Pokrájejte ji na kolečka a ty ještě přepulte. Zaschlé špičky a konce dejte stranou.
Rozpalte v hrnci...
více o Petrželová polévka
Do těsta na langoše budete potřebovat zchladlé vařené brambory ve slupce, uvařte si je tedy předem.
Nejprve si připravíme kvásek. Mléko ohřejeme na 40...
více o Bramborové langoše
Předehřejte troubu na 170°C. Pořádně osolte vodu, vložte fleky (pokud používáte kupované vařte 2/3 doby uvedené na obalu), chlazené vařte 2 minuty.
Na...
více o Skoro domácí šunkofleky
Připravte vývar. Do velkého hrnce dejte kuřecí skelety a nasucho je zprudka opečte. Přidejte přepůlenou cibuli a očištěnou a na velké kusy pokrájenou...
více o Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou
Cibuli nakrájejte nadrobno a nechte ji na másle rozehřátém v pánvi zesklovatět. Mrkev, petržel a celer nastrouhejte nahrubo a přimíchejte k cibuli....
více o Kanec se šípkovou
Troubu předehřejte na 180 °C. Mrkev a petržel očistěte a podélně rozkrojte. Vložte do pekáčku, zakápněte olejem, osolte a opepřete. Pečte podle...
více o Čočkový salát s pečenou mrkví a petrželí
Troubu předehřejte na 180°C. Všechnu zeleninu očistěte a větší kusy překrájejte na menší. Vložte na pekáč, zastříkněte olivovým olejem, osolte a...
více o Polévka z pečené kořenové zeleniny
Opláchněte rybí odřezky a vložte je do většího hrnce. Hlavu očistěte a zbavte žaber a očí, které jsou nepříjemně hořké. Mrkev, petržel a celer omyjte...
více o Štědrovečerní rybí polévka
Cibuli nasekejte nadrobno, asi 3 minuty restujte na troše oleje. Přidejte maso, důkladně ho rozmělněte vařečkou a ze všech stran orestujte. Přidejte...
více o Cukety plněné mletým masem
Čočku uvařte podle návodu na obalu tak, aby byla na skus. Slijte ji, propláchněte studenou vodou, dejte do mísy, přidejte 4 lžíce olivového oleje,...
více o Filet ze pstruha s čočkovým salátem
Cibuli pokrájejte nadrobno a zpěňte na troše olivového oleje, restujte asi 3 minuty. Přilijte rajčata a duste bez poklice 5–8 minut, aby se tekutina...
více o Šakšuka v praprikách
Brambory omyjte a dejte vařit ve slupce. Chřestu odlámejte dřevnaté konce, v kastrolu přiveďte k varu vodu, chřest povařte 2–3 minuty, podle tloušťky...
více o Bramborový salát s chřestem
Lístky tymiánu otrhejte, cibulku očistěte, česnek oloupejte a vše dejte do mixéru.
Přidejte všechny ostatní suroviny a dobře rozmixujte. Dochuťte solí...
více o Bylinková salsa
Troubu rozehřejte na 180 °C. Celou palici česneku dejte na plech do trouby a pečte 35 minut. Nechte vychladnout, vymačkejte stroužky do misky a...
více o Zakysaná smetana s pečeným česnekem
Na oleji nechame zeskelnatet cibulku a papriku zmeknout. Pridame cocku a nechame chvili smazit. Pote posypeme korenim a zamichame aby se vse krasne...
více o Červená čočka v kokosovém mléce
Do širokého hrnce na rozpálený olej přidáme všechnu zeleninu nakrájenou na kostičky, a osmažíme. Až se zelenina opeče a pustí svoje aroma, přidáme...
více o Zeleninová polévka s červenou čočkou
Červenou čočku necháme alespoň půl hodiny naloženou ve vodě. Mezitím si nakrájíme tofu na kostičky nebo plátky a smažíme na mírném plameni ze všech...
více o Veganský Buddha Bowl
Brambory nakrájíme na menší kostičky a vložíme na plech s olejem.Přidáme ještě červenou cibuli pokrájenou na proužky, poté posypeme provensálským...
více o Špenát trochu zábavněji
Všechnu zeleninu z popisku nakrájíme a vysypeme na plech vymazaný olejem. Necháme péct v troubě, podléváme vodou, přidáme zeleninový bujón a koření....
více o Veganská svíčková s robi plátkem
Gnocchi uvařte dle návodu.
Pánev se směsí sundejte z plamene, vmíchejte bylinky, smetanu a uvařené gnocchi.
Do dvou pečících misek (nebo jedné velké)...
více o Zapečené gnocchi s rajčaty
Kosti dáme na 15-20min do předehřáté trouby aby pustili šťávu.
Z cibule sloupneme svrchní slupku a rozkrojíme napůl. Jemně ji osmažíme na rozkrojených...
více o Hovězí vývar / hovězí polévka
Cibuli oloupejte a pokrájejte nadrobno. Mrkev a petržel oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Rajčata spařte vroucí vodou, oloupejte a...
více o Rajská omáčka s masovými koulemi
Na centimetrové kostičky nakrájejte mrkve, petržel a celer. Nadrobno nasekejte cibuli a na plátky nakrájejte česnek.
Ghí rozpusťte v hrnci a orestujte...
více o Polévka z kořenové zeleniny
Cibuľku nakrájame nadrobno, mrkvu a petržlen nastrúhame na hrubom strúhadle. Môžete pridať aj ďalšiu zeleninu podľa toho čo máte radi.
Do hrnca dáme...
více o Chutná zeleninová polievka
Na rozpáleném sádle osmahneme dozlatova nadrobno nasekaný česnek, přidáme papriku nakrájenou na středně velké kousky, posolíme opepříme a pár minut...
více o Červená papriková polévka
Rajčata a okurku nakrájejte na větší kostky. V míse smíchejte s cibulí pokrájenou na tenká kolečka. Přidejte na kostky pokrájenou fetu a olivy....
více o Slávky na víně se salátem Choriatiki
Mleté maso dáme do mísy, přidáme hrstičku studené vody, vejce, sůl, pepř, tymián, rozetřený česnek (nesmí přehlušit chuť sekané, jen mírně dochutit),...
více o Sekaná svíčková
Předehřejte troubu na 180 °C. 1 palici česneku rozřízněte na půl, pokapejte olivovým olejem a dejte péct v alobalu cca na 30 minut. Nechte vychladnout...
více o Dip z pečeného česneku
Brambory uvařte ve slupce do poloměkka, oloupejte je a nakrájejte na kolečka. Cibuli oloupejte a pokrájejte najemno. Vložte ji do vývaru a chvíli...
více o Bramborový salát s cibulí